5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • W B
    má ez is tollas?
  • AotS
    Közben itt az 'év legfantáziátlanabb dinoszauruszneve' cím esélyese, Raptorex kriegsteini. 125 millió éves miniatűr tyrannosaurida Kínából.
  • AotS
    Kicsit olyan, mintha az orra nem arra nézne, amerre az alsó állkapocs és a taréj. És én személy szerint nem vagyok rajongója annak, ha valaki ennyire kiemeli a rajzon a fenestrákat. Így azt a hatást kelti, mintha csak bőrt húztál volna a koponyára, a hús meg lemaradt volna :)
    Egyébként nem rossz. Sőt. Az aprólékos pikkelyezésért pluszpontok járnak :)
  • m18
    14 évnyi rajzolgatás után...talán van egy kis gyakorlatom.De ebben azért nem vok biztos.
  • W B

így hírtelen ezt a két témához illő rajzom találtam meg.
  • m18
    Saját műalkotás:)
  • W B
    alsó állkapcsa kicsit furcsa, de jobb mint az én rajzaim.
  • m18
    Kíváncsi vok a véleményetekre:Cryolophosaurus
    Remélem tetszik:)
  • Jrex
  • Jrex
    [IMG]URL]http://kep.ivpicture.hu/183746.jpg[/URL][/IMG]

Debreceni virágkarneválról:D

Am tényleg nemsok evolúcióbiológiám lesz,az is kb a 3. félévben:)
  • m18
    Úgy kb mindenféle,de főleg végtagcsontok végei.Voltak csigolyák is.Mosasaurusfogakból meg egy mosasaurusra való(egy doboznyi):D
  • garex
    milyen csontok voltok? :D
  • m18
    Na emberek:kb 2 teljes centire álltam attól,h ellopjak pár dinoszauruszcsontot.Merth a suli őslénytani laborjában jelenleg azok foglalják el a legtöbb helyet×D
  • m18
    már csak 56 perc...az asztalt rágom,mert a körmeim már lekoptak:D
  • m18
    Izgatottan várom az első őslénytan előadásomat-hétfőn lesz:(
  • goodfather
    Sziasztok! mi is voltunk, és az unokatesómnak nagy tetszett, csillogtak a szemei, és nagyon élvezte végig! rohangált, mindenre felült amire tudott, és nagy élmény maradt neki...aki menni akar az még a hétvégéig megteheti! vasárnap zár :(
  • calogero85
    Szia gamerarc!

Igen voltam már. Nagyon igényes az egész kiállítás. A tárlat végén van egy játszóház, ahol a kisgyerekek felülhetnek, fényképezkedhetnek dinokkal, láttam olyan gyereket akit nem tudtak a szülei elrángatni onnan. Van ingyenes tárlatvezetés is. Egyszóval, ha a tesód szereti az őslényeket, tetszeni fog neki!!
  • gamerarc
    SZia Calogero85!

Nagyon sokhelyen látni, hallani erről a dinokiállításról. Gondolkozom, hogy elvinném a testvéremet, mivel nagyon szereti a dinókat. Te voltál már? Ha igen írd már le légyszi, hogy milyen volt... Üdv!
  • calogero85
    Sziasztok!

Akit érdekelnek a dinók, azoknak figyelmébe ajánlom a Dinokiállítást a Hungexpo G pavilonjában! Remek szabadidős program kicsiknek, nagyoknak egyaránt!
  • m18
    Nem tom,h a DE-n van-e földtudományi alapszak.ELTE-n,SZTE-n biztosan van.Ezeket kellett volna megcélozni.Földrajzon...földrajz van-térképészet,országok,némi politika.Ásvány-és kőzettan nem igazán abban a formában,meg nem olyan részletesen,ahogy én tanultam.Nem hiszem,h a keménységi skálára rákérdeznének:)
  • Jrex
    Akkor?:)
  • m18
    Földrajzon sem sokat tanulnál a kőzetekről:)
  • Jrex
    Értem.De am gondoltam h nemsok dinoszaurusz lesz benne:D
    csak jobban szeretek az élőlényekről tanulni mint a kőzetekről,azért csak 2. helyen írtam be a földrajzot:)
  • m18
    Akar még valaki paleontológus lenni?
  • m18
    Magyarul kevés dinoszaurusz lesz benne.
  • m18
    Ebben az esetben csak amatőr szinten lehetsz paleontológus.Bár Te még csak gólya vagy szóval Neked még van választásod.Paleontológus jelenleg csak geológusból lehet,amihez sajna földtudósnak kell(ett) lenni.
    Az evolúcióbiológia meg nem egészen paleontológia,van benne egy kis funkcionális anatómia meg morfológia is,társítva az evolúció általános elméletével-sok-sok részletes példa a szervek-szervrendszerek-szervezetek fejlődésére.
  • Jrex
    Én most leszek 1.éves a DE-TTK biológia szakon, Földrajzra is jelentkeztem (h hátha lehetek vhogy én is paleontológus,de bioszra vettek fel,mert az volt 1. helyen:) de remélem itt is fogok tanulni evolúcióbiológiát...
  • m18
    Na gyerkőcök,a szitu a következő:a földtudósoknak(Földtudományi BsC) 2. szemeszter végén szakosodnia kell-geológia,csillagászat,stb szakirányban.Mivel paleontológus akarok lenni,előtte geológusira(Geológia BsC)kell szakosodnom,amire szintén van felvételi eljárás-van 4 kritériumtárgy,aminek karónál jobban kell sikerülnie.De sajna Paleo MsC-ig még van 4 év:(
    A könyvet illetően meg vannak még ilyenek:)
  • AotS
    Gratula, bár én sem tudom, hogy hova vettek fel :D
    A könyv mindenesetre nagyon jó!
  • Jrex
    Bocs h értetlenkedek,de hova vettek fel?:D
  • m18
    Remélem tetszik.
  • m18
    Jut eszembe,adnék vmit:Dinosaurs:a concise natural history.Weishampel-Fastovsky
    Ez egyfajta tankönyv a dinoszauruszokról.
  • m18
    Ergó következő szemeszterben lesz őslénytanom.Meg persze gyakorlatom is hozzá.
  • m18
    Bocs,h nem írtam de végülis csak FELVETTEK!
  • AotS
    Brachytrachelopan, igen :)
  • m18
    Nem volt rossz húzás 2005-ös dínót betenni.Elismerésem:)
  • m18
    Brachytrachelopan.
  • m18
    Saurosuchus,bizony.
  • garex
    Rauisuchia ? :D
  • AotS
    Saurosuchus talán?

Közben kép: