Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem csak azért emlegetik a T-rexet hogy a hülye is értse.
lásd, ha tényleg Tyarnnosauria lenne, akkor Allosaurus nem igazán létezett volna...

AotS
Az új lengyelországi theropodáról tudtok valamit? Két rövidke, zavaros hírt találtam (Link1, Link2) és mindkettõ "ancestor of T. rex"-et meg "the T-Rex group"-ot emleget. Érdekelne, hogy tényleg egy felsõ triászkori(!!!) tyrannosauroideáról van-e szó, vagy csak a közérthetõség kedvéért magyarázzák a "theropodát" T-rexszel?
A csontváz és a józan paraszti ész alapján én az utóbbira tippelnék, de aztán mit lehet tudni...

The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive

AotS
<#hehe>

B0B0
Te kis közveszélyes munkakerülõ! 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Jrex
tetszik😊

AotS

elfelejtette szerintem

Jrex
Emlékeztek arra h tavaly azt találta ki valaki h legyen valami ásatás,és mondtuk h majd talán jövõre.Errõl mit tudtok?

Bulykin
meglesnémXD

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Bulykin
melesném😄

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Jrex
Nem baj😊

azt nem tudnák megállítani, csak tankkal.

Sabcsee

kaka

Jrex
Kár h T-rex nem lesz benne.

Jrex
Reméltem h lesz/van mert kíváncsi voltam mi lett a csajjal😊

baze!
az õslényekkalandoraiból van második évad?!

mert ha nem, akkor kihagytak egy részt...

hogy hívják a hadrosauridaeák orránál található "lufit"? (csak annak van aminem nem volt fejdísze)

jah, tudom mire gondolsz

Jrex
Hallottam valami fürész vagy körszfûrész vagy milyen állkapcsú õscápáról elég hülyén nézett ki,de nem találok róla semmit.

szerintem ez is.

fogai -_-

Jrex
A mintája vagy az állkapcsa?😊

ez pl. groteszk számomra, Masiakasaurus.

Jrex
Ezt hogy érted?

Jrex
Ezzel én is így voltam.

elég groteszk dínókat és más õslényeket keresek, ismertek párat?

Looooser
lehet hogy találtak már ilyen leletet, de pl ez a kép a googli elsõ oldalán megjelent... sztem van ha nem is nagy de kis mértékben -gondolom én- olyan mint a stego-k nak a hátán lévõ lemezek

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Igen, ilyenekre😊
Looooser

ilyenekre gondolsz?

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

Üdv!
A Diplodocus hátán lévõ tüskékrõl, vagy ahoz hasonló kinövésekrõl mit lehet tudni? Elõször anno a Walking with Dinosaursban láttam elõször, és eléggé meglepett... Csontvázakon, és azok illusztrációin nem lehet látni, és a legtöbb rajzon sincs rajt. Van ennek valami valós alapja, vagy ez csak fantázia?
Looooser
vonj átlagot....

<#integet2>
am. én az Amphicoelias fraggilimus méretét tekintve félek a becslésektõl mert találtam olyan oldalt ahol az volt írva hogy 60 m de olyat is ahol csak 25 volt de az egyik legdurvább az volt ahol azt írták hogy 15-45-ig szal igazábol nem tom hogy minek lehet hinni.

bocsánat a helyesírási hibákért 😊
ÜDV!
Egy olyan kérdésem lenne hogy: kb 2 hete láttam a tévében egy újságot ami a dinoszauruszokkal foglalkozik és minden számban található egy dinoszaurusz csontvázának darbja és a végén össze lehet állítani egy komplett dinó csontvázat (ha jól emlékszem egy T-rex csontvázat)tud valaki valmit errõl a kiadványról?Név internetes cím vagy bármi más.
Szeretném meg venni a hét éves öcsémnek mert nagyon szereti a dinókat de én nem találtam semmit.
Köszönöm elõre is
AotS
Nyilván kiválasztanak egy hasonló fajt, amelynek viszonylag ép csontváza maradt fenn (mondjuk az Amphicoelias esetében a Diplodocust), és annak az arányait használják a méret becslésénél. De persze semmi garancia nincs rá, hogy az adott fajnak pont olyan méretarányai voltak. Sõt...

Looooser
lol ezt nem tudtam világ életem be azt hittem hogy 1 család a test tartás meg minden nagyon hasonlított

az oviraptor nem dromeaosauria... nem rokonok.
amúgy evet tojást, de az csak egy része volt amit evet. bogyók, kis állatok stb.

Looooser
hát nem toom
pl a raptoroknál sztem 1általán nincs ilyen összehasonlítás képp egy velocinak sokkal nagyobb feje van mint egy ovi-nak miközben testméretileg majdnem ugyan akkorák... tényleg az oviraptorok fészekrablókvoltak?

fajonként eltérõ igaz... de akkor is családonknt is biztos van körülbelüli érték... stb.

Looooser
ez fajonként eltérõ.... sajnos nálluk nem volt meg az mint pl az embereknél hogy 7,5-8 fejmagasságú

nah, valaki nem tud olyan képleteket amivel kiszámolható egy dínó testmérete stb?
pl. adot a koponya hossza, és ebbõl kiszámolható a teljes hossz

Looooser
<#integet2>

AotS
<#integet2>

Looooser
yep

AotS
Van itt valaki? <#lookaround>

AotS
Kb. mint a Megaraptor esete. Õt is óriás-dromaeosauridának nézték elõször, aztán kiderült, hogy a nagy görbe karom egy megalosauroida-szerû állat kezérõl származik 😊

B0B0
Üdv, régóta... 😊

Én szerintem "csupán" robusztusabb csípõjû sauropoda lehetett. Ez ugyanaz a példa, hogy megtalálták a Baryonyx karmát, és ha nincs mellette a viszonylag ép csontváz, akkor tuti kihoztak volna valami 10 méteres Deinonychust.

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

😄D)

SZAVAZZ HAZÁNKRA és KÜLDD TOVÁBB A CÍMET ISMERŐSEIDNEK IS: www.TheVoteNation.com

Looooser
áhh akkor értem már milért nem jártam sikerrel ^^