5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
#4235 Nézd a mese szintjén,WB!Meg aztán valamit adni kell a népnek,h támogassa a kutatásokat és ezt másképp nem nagyon lehet. -
W B #4234 Ha az amire gondolok, akkor enyhén szólva.... gagyi
Utahraptorokon egy deka tol sincs... -
gergo0417 #4233 Sziasztok, érdekelne a véleményetek a Séta a Dinoszauruszokkal elnevezésű show-val kapcsolatban. Szerintem elég látványos, és élvezhetően élethű a műsor. Mit gondoltok ? -
#4232 Tudna nekem valaki mondani észak-amerikai nagyragadozókat az alsó krétából?Nagyragadozó alatt most mindent értek,ami nagyobb a Utahraptornál. -
W B #4231 igen és egy merő szánalom az egész -
#4230 Volt már ez?Jurassic Fight Club -
#4229 Jut eszembe:nincs nálatok őslénytani tanszék?Keress rá etr-ben. -
#4228 Igen,csak nem tudtam h az orrszarvúknak van "csőrük":D
Próbálok én bejutni,csak így is 1,5 hónapba került mire ezt is megtaláltam:D -
#4227 mondjuk erről a képről inkább a drabál feje(érts: Graboid) jut eszembe a tremors ból:D -
#4226 Tom
vhogy így nézett ki,csak kicsit hiányosabban:D -
#4225 Hát azért a Protoceratops meg a Coelodonta között van különbség...:D
Menj be a gyakorló(k)ba és ott nézd meg a fiókokat. -
22351665 #4224 Szerintem ma is élnek még dinók leszármazottai. Gondolok itt a hüllőkre. De a múltkor figyeltem mamámnál a tanyán a tyúkokat és nagyon hasonlított a mozgásuk a velociraptoréra. -
#4223 Ma megtaláltam a suliban az ásvány és földtudományi részleget,ahol volt pár kövület(kb fele csak gipsz másolat volt),de 1 dinoszauruszét se találtam(igaz még nem az egész részleget jártam be).
Csak mamut állkapcsot és combcsontot,barlangi medve koponyát,tapír állkapcsot,szarvas aggancsokat,ősi teknős koponya,és állkapcsok,és rengeteg kagyló,meg csigahéjat találtam.Messziről még láttam 1 koponyát amiről azt hittem egy hiányos protoceratops koponya,de közelebről kiderült h csak gyarpjas orszarvúé:D -
Tilla25 #4222 Én csak ajánlani tudom ezt a játékot. http://www.youtube.com/watch?v=Tst9qHh9MyQ&feature=related -
#4221 Azok jóak...:D -
#4220 Meggondolom:),csak az a baj h messze van.
Lehet h csak hobbinak marad meg,mint a filmezés...
meg talán a restaurációbiológiával többet tok segíteni
De ha eljutok odáig,és nem lesz olyankor órám akk biztos be fogok ülni ismerősömhöz a paleontológiaórájára:p
Am ma megnéztem a könyvtárban a könyvet,de nincs meg,csak Az ember után:a jövő zoológiája,és a Vad jövő van meg Dougal Dixontól,de majd azokat is kikérem,mert az is érdekel:) -
#4219 Gyere át nyugodtan hozzánk...De ha paleontológus akarsz lenni,amúgy is át kell majd menned valahová. -
#4218 Nem arra értettem:)
én a 4208 as hozzászólásodhoz írtam h kár h nálunk nincsenek dinoszaurusz maradványok,eddig csak 1 rakás növényt láttam,mert növénytanunk van bőven...de max. ásványok vannak még,mert ismerősöm meg földtudományira jár,és azt mondta az utolsó évében lesz csak paleontológia neki,de itt olyan szakon nem lehet végezni...
A könyv meg nekem is eszembe jutott h megnézem a könyvtárban(mert állítólag ott minden itthon megjelent könyvből van legalább 1 példány)
csak most "szakmai hetünk"van:)
de ha nem találom akk szólok:P -
#4217 És sajnos a részecskegyorsító közelébe azért nem engednek akárkit.:( -
#4216 Miért ne lenne nálatok is úgy,mint nálunk?Nem azt mondom,hogy gyere át hozzánk és robbantsd fel a részecskegyorsítót a mínusz harmadikon elárulom,hogy van mínusz negyedik is:)),de szerintem Te is kb akármit csinálhatsz a sulidban
A könyv pedig sajnos nem jelent meg magyarul.Asszem az egyetemi főfő könyvtárban talán van egy példány.Ha gondolod,megnézhetem. -
#4215 Kár h nálunk nincs ilyen....
Am tudtok vmit erről a könyvről,itthon megjelent valaha?,mert nem találtam semmit róla.
Alternatív dinoszauruszok -
#4214 Az egyetemnek megvan az az előnye,hogy bárhova bemehetsz a sulin belül.És ahova mégsem-nos aláírod a papírt(már ha van ilyen) és elkéred a kulcsokat. -
#4213 Már a második évnél tartok...
Ezért van őslénytanom,meg hozzá gyakorlatom. -
W B #4212 lehet lemaradtam valamiről, de nem tiszta ki vagy. addig talán tudom hogy első éves egyetemista. -
#4211 Ha nagyon rászorultok,rámtörhetitek az ajtót vmikor vizsgaidőszakban...(na jó,most is:)) -
#4210 A gyakorló laborunkban-ahol zhzunk(értsd:zárthelyi dolgozatot írunk),mikroszkópozunk és hasonló apróságok-vannak szekrények,benne tárolófiókok,azokban ősmaradványok.És igen,az egyik fiókban-nagy meglepetésemre-találtam 4 db-Hungarosaurusnak címkézett-bordatöredéket,meg fogakat egy rakással. -
W B #4209 mimi?! -
#4208 Hétfőn őslénytan zh-t írtam.Utána szünetben a labor fiókját feltúrva néhány Hungarosaurus-csontot meg vagy 40 fogat találtam(és igen,jó alaposan össze is fogdostam őket:D) -
#4207 Ki dédelget még rajtam kívül paleontológusi ambíciókat?Jrex biztosan.És még? -
#4206 Kladizáció szempontjából ez nem nagy segítség.(szegény Én) -
#4205 Úgy rémlik, került elő pár fog a Morrison formációból. Másról nem tudok. -
#4204 Különben is,van egyáltalán júra troodontid? -
#4203 1-0.:)És ha jól sejtem,a korai időpont miatt nem vándorolni,hanem ugrálni fog a kladogramokon...(mint általában a legtöbb dinoszaurusz) -
#4202 Jó, akkor beszúrom még egyszer azt a részt, ahol még csak véletlenül sem azt mondja, hogy az Anchiornis troodontida:
"...troodontids [the dinosaur family to which Anchiornis belongs]..."
Hm? :)
Egyébként tényleg nem hasonlít túlságosan a Troodonra. Kíváncsi vagyok, mennyit fog össze-vissza vándorolni a kladogramokon...
-
#4201 Pontosan.Vagyis a szöveg példákat hoz fel tollas dinoszauruszokra és nem azt mondja,h az új dinoszaurusz troodontid.:)Ellenben a Nature cikkében már ezt írja:)Bár mit mondjak,annyira azért nem hasonlít a Troodonra. -
#4200 Még hogy a szövegben nem ez áll... :)
"...Paraves, a group containing dromaeosaurids [the dinosaur family containing Microraptor], troodontids [the dinosaur family to which Anchiornis belongs], and birds..."
De ha igazán biztosra akarsz menni, itt az eredeti cikk a Nature-ből (pdf)
A pre-Archaeopteryx troodontid theropod from China with long feathers on the metatarsus -
#4199 Várható volt hogy előbb-utóbb előbukkan vmi,ami tollas és idősebb szegény Archaeopteryxnél.
Azt amúgy honnan szedted,h troodontida?Mert a szövegben nem ez áll(túlzásba viszem az őslénytanra bejárást:)) -
#4198 Ehhez mit szóltok? Gyönyörű új tollas, 'négyszárnyú' troodontida Kínából. Öregebb, mint az Archaeopteryx(!!!)
link1 link2
-
#4197 Amúgy tankönyvi rajz alapján(ld 4164-es hozzászólás)problémás volt megcsinálni.A pikkelyeket meg eltoltam,de azért köszi:) -
#4196 Bizony,elmúltak már a régi szép idők,amikor minden csak pikkelyes volt:D