5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • szabod
    Már ha akarnak egyáltalán MSc-re menni, én zsemély szerint igen és őslénytan, de sokan még azt sem tudják mit kezdjenek magukkal...
  • Aradebil2
    hülyeség vagy nem hülyeség ez van,deal with it:) de az embereket úgysem a szakirány választásnál szűrik meg,van arra idejük bőven,hogy msc-re már csak az értelmesebbje kerüljön
  • m18
    Én azért bízom benne,h neki nem csak kettesek lesznek(bár Galácz András vizsgái nem egyforma nehezek-én emiatt lettem nála hármas((a másik csoportnak én súgtam-ott ötösök születtek:S)).
  • m18
    Az bizony ciki.
    Egyik ismim geomókus akart lenni,mint én,de az egyik tárgya nem volt meg(az átlaga meg egy egésszel jobb volt,mint nekem).És neki bezzeg nem jött össze.De aktuális jelentkezők számától is függ,meg a 30+20+10-es felosztástól.
  • szabod
    Egyébként ez akkora egy hülyeség sztem. Ha valaki direkt azért jön ide, mert geológus/meteorológus/akármi akar lenni, és neki semmi más szakirány nem is jó, akkor nem értem miért nem lehet ezt normálisan megoldani? Alapból 1 évet elveszít mindenki ezzel a "minden tárgyból egy kicsi alapozással"....
  • Aradebil2
    btw februári földgömbben 16 oldalas Ősi Attila cikk egy dzsungáriai expedícióról
  • Aradebil2
    ne vedd biztosra az utolsó mondatot,idén(tavaly) többen becummták,pedig megvolt nekik mind a 4 tárgy,és nem csak kettesre!
  • m18
    Ahaa:D
  • szabod
    Hajdú Vivien és Ladányi Betti.
  • m18
    Ki a mentorod?Király Betti,v. Szili Reni?:)
  • szabod
    Köszi, hogy elmondtad ezeket :D
    Mentoraimtól amúgy már tudtam ezeket. Haranginál hibátlan beugró ellenére kaptam karót, és a doga többi része is jól sikerült, de mások is panaszkodtak. Remélem UV-n nem lesz ilyen, mást nem szólok a TO-nak.
    Ezt a Dinoszauruok és ősmadarak témát viszont nem tudtam, köszi szépen. Így nem tűnik annyira vészesnek :)
  • m18
    bocs-kritériumtárgy
  • m18
    Háát...nem fórumtéma,de nem is vág el a tárgytól:D
    Haranginál a beugró fontos-rettenetesen-ha az nem jó,akkor buktad.(Ha nagyon felhúzod magad rajta,vigyél puskát.)
    A Dinoszauruszok és ősmadarakat Dr.Kessler Jenő tartja-egy öregúr,aki-bár lassaaan beszééél,de igen fürge észjárású.Az első pár órán legyél benn,ha tudsz.Ott nem vizsga van,hanem kiselőadást kell tartani-öt-tíz perceset.
    Nem tudom,geológus akarsz-e lenni.Ha igen,akkor a négy alaptárgy(köv.félévben földtöri) legyen meg legalább kettesre.Ha megvan a négy alaptárgy,akkor biztos helyed van és nem számít mennyi az átlagod.
  • szabod
    Idén kezdtem 1 év késéssel, most van éppen a vizsgaidőszak vége már lassan, még a kőzettannal szenvedek. (Nem tudom neked Harangi tanította-e, de ez a 3as dogámra karót adott mert szerinte a lényegesebb feladatot kihagytam, így a többi hibátlan feladatra már csak fél pontokat adott, meg amúgy sincs nála ponthatár, volt aki 16 pontra 1est kapott más meg 2ra 4est pff) De remélem azért összejön. Köv. félévre vettem fel olyan órát, hogy "Dinoszauruszok és ősmadarak". Potya kredit :DDD
  • m18
    Eodromaeus
  • m18
    Nó para,újrafelvételi:)
    (vagyis van para rendesen)
    Holnap úgy is tiszteletemet teszem a TTK-n.
    Mikor kezdted?
  • szabod
    Igen, ELTE földtudományi szakra járok.
    Sajnálom, hogy elbocsájtottak :(
  • m18
    Háát..engem sajna elbocsátottak(nem kirúgtak,hanem elbocsátottak-mert nem mindegy,mi van a papírodon:) ),de ha az a suli az ELTE,akkor igen.
  • Jrex
    Ja,csak kár h nem dinoszauruszok:)
  • szabod
    Jelen :D Kicsit későn találtam rá erre a topikra, visszaolvastam egy jó darabig, kár hogy nem pörög annyira, mint régebben.
    Az lehet, hogy 1 suliba járunk? Mert az általad írtak alapján (-4. szint, részecskegyorsító) lehetséges :)
  • Willenbrock
    Méretarányos ábra

• Willenbrock
    Nekem az Eurypteridák a kedvenceim.Ők a nagy öregek,egyes fajok hossza 2,5 m körül volt és ragadozók voltak.

• Aradebil2
    új dinócsarnok LA-ben
  • 921
    Ezt a videót látta már vki?

• m18
    Ha jól emlékszem,akkor 96-ban elkezdték a leleteket besorolni vagy ebbe,vagy abba a fajba.Persze lehet,hogy volt köztük olyan,ami inkább torosaurus,mint triceratops.
    Jelenleg tényleg ez a két faj a nyerő:)
    Várjatok,amíg elkészülök(remélem,holnap,legkésőbb holnapután):)
  • Jrex
    Én csak 2 Triceratops fajrol tudok,a horridusról meg a prorsusról.
    W.B.:Igen az Eotriceratopson én is gondolkodtam.
  • W B
    Triceratops
    Eotriceratops
    Diceratops
    Nedoceratops
    Stb?

Kb. ezekről simán elképzelhető hogy fejlődési stádiumok... de a Torosaurus?
  • m18
    Torosaurus
    Ráérő időmben nekiesek,h lefordítsam(és így az angolozást is letudjam).
    Azt az apróságot megjegyezném,h a Triceratopsnak az idők során nem csak egy faját írták le.Biztos mindenkinek feltűnt,h egyes koponyák különböznek.Egyeseken a gallér szép csipkézett,másokon teljesen sima,stb.Még az is előfordulhat,h az egyik trici fajról kiderül,h fiatal Torosaurus.
  • W B
    értem hogy két faj igazából egy. elvileg. de ez már tényleg olyan hogy dobják már elém a koponyákat stb. mert így cikkből nem igazán egyértelmű és hihető.
  • Jrex
    A Torosaurus a nagyobb,a feje meg mégnagyobb:D,én is azthittem a Trici a nagyobb,de utánanéztem.
    Am ezt nem úgy kell értelmezni,h amíg kicsi addig triceratops,ha felnő meg Torosaurus,hanem h a kettő egy faj.
    Sztem ezt az is alátámassza,ami nincs a cikkben,h elvileg a Triceratops lenne az egyetlen valódi ceratopsida amelyiknek nincs 2 "lyuk" a gallérján,a Torosaurusnak pedig van.De ha valóban egy faj a kettő,az megmagyarázza h mért nincs a Triceratopsnak,meg még nem kifejlettek.
  • W B
    én csak azt nem értem, meik az előső fejlődési fázis?
    mert én olyan verziót olvastam hogy triceratops, és abból lett torosaurus... ami kicsit érdekes mivel a trici a nagyobb.
  • Jrex
    Triceratops=Torosaurus?
    Ti mit gondoltok?
  • Jrex
    Igen találtam,köszi.
  • m18
    Félsiker:/Ezért utálom a freemailt-de legalább nagy fájlkat is lehet vele küldeni.
    Windjview asszem a progi-de biztos találsz még hasonlót(nagyrészük free).
  • Jrex
    Igen a szöveget megkaptam köszi,de a progi nincs:)
  • m18
    Na,célbaért a küldemény?
  • Jrex
    Okés,Privibe küldöm.
  • m18

Ha gondolod,add meg a mailcímed és átküldhetem.De djvu megnyitó kell hozzá(v pdf-konverter).
  • Jrex
    Gondoltam ide is belinkelem a művem
  • Aradebil2
    nagyon zsír blog,sok őslényes témával,tessék olvasni és terjeszteni ha tetszik ;)