Dinoszaurusz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a Megalania-bal kapcsolatban arra lennék kíváncsi voltak-e méregmirigyei mint a mai varánuszoknak, vagy méretébõl kifolyólag nem volt szüksége rá. mert tudtommal nincs olyan nagyobb termetû állat ami méreggel öl
herrerasaurus?
Na és hogy addig se unatkozzatok,íme:Link
Mit tudunk?Tudjuk pl.h mekkora-a maradványokból-amibõl következtethetünk az izomzatára vagy a tömegére.Ismerjük a fogazatát amibõl a táplálkozási szokásainak egy része is világos lesz.És vannak ma is élõ rokonai.
A mérete és a fogazata együtt elárulhatja,h mit tekinthetett potenciális zsákmányállatnak,a feltételezett izomzat számot adhat arról,h képes lehetett-e elkapni-értsd utolérni, leteríteni, megharapni,stb.
A Megalaniahoz kb. orrszarvú méretû állatok passzolnak mint a Diprotodon.A mai Ausztráliában abszolút csúcsragadozó lenne,de szerintem max lesbõl tudná rávetni magát a kengurukra.
Bár ha azt nézem,h a telepesek anno csomó birkát behoztak,meg tevéket h a sivatagban közlekedjenek(bizony,az egyetlen vad tevepopuláció ma Ausztráliában él!),ki tudja?Ha addig kihúzták valahogy...
A mérete és a fogazata együtt elárulhatja,h mit tekinthetett potenciális zsákmányállatnak,a feltételezett izomzat számot adhat arról,h képes lehetett-e elkapni-értsd utolérni, leteríteni, megharapni,stb.
A Megalaniahoz kb. orrszarvú méretû állatok passzolnak mint a Diprotodon.A mai Ausztráliában abszolút csúcsragadozó lenne,de szerintem max lesbõl tudná rávetni magát a kengurukra.
Bár ha azt nézem,h a telepesek anno csomó birkát behoztak,meg tevéket h a sivatagban közlekedjenek(bizony,az egyetlen vad tevepopuláció ma Ausztráliában él!),ki tudja?Ha addig kihúzták valahogy...
Bármilyen fennmaradt "õsi" élõlény esetében-ha nincs közvetlen bizonyíték.pl. egy tetem-elõször azt kellene vizsgálni,h megvannak-e az ökológiai feltételek egy populáció fennmaradásához.
tudni kell a hüllõkrõl, hogy hajlamosabbak a nagyobbra növésre, mint a melegvérû lények.
szóval lehet, csak néhány nagyobb ma élõ faj.
szóval lehet, csak néhány nagyobb ma élõ faj.
Sziasztok, tudom hogy nem dinoszaurusz,hanem varánusz ,de engem most a Megalania Prisca kezdett el érdekelni.Minden meg van benne amikért a dinoszauruszokat szeretem😄
Ti hogy vagytok vele?

Ti hogy vagytok vele?

thx
melyik az ismert legnagyobb hal? mert én a Leedsichthysnél nem ismerek nagyobbat
felvettelek, ott megbeszéljük majd a részleteket!
Megy felfele, ha kell az egész dinós sorozatot felrakom. TV felvételek, nem DVDrip. De vegyél fel az engellerkukacfreemailponthu val MSN en, partnernek, vagy írj a wmelone67kukacgmailpontcomra mailt és adom a linkeket. Dínómániásokkal szivesen csetelek ha van lehetõségem
Szia , feltöltöm a serveremre a Big Alt és belinkelem.
köszönöm kedvességed, ha tudod, légy szíves küldd át, honnan tudom letölteni!
nagyon szépen köszi!
nagyon szépen köszi!
azért ha valakinek van ötlete, honnan tölthetném le, legyen szíves, egy privát üzenetben írja meg! köszi elõre is!
de miért ne töltsem le? sajnos még a környékünkön sem lehet kapni, eldugott helyen lakom, a netes rendelést meg nem szeretem, és sokkal jobb, ha megvan nekem, mint ha mindig a youtube-n vagy akárhol az interneten kellene megnéznem, mert sokszor nincs megfelelõ internetkapcsolatom! 😞
ne töltsd le, mert nagy hülyeség.
had ne írjam le megint mért.
had ne írjam le megint mért.
Sziasztok! A BBC-nek volt egy jó kis dínós sorozata és annak az egyik részét, a Nagy Al balladáját szeretném letölteni magyar szinkronnal. Valaki tudna esetleg segíteni benne? Nagyon köszi elõre is! Szép napot mindenkinek!
Nagyszerû...már alig várom hogy egy Fidó nevû Allosaurust tarthassak.Megfelelõ törzskönyvvel,persze😊
eléggé érdekesek ezek a "madarak" azt a valahány száz kilót elbírni kemény munka!
Az sem rossz!
Fain képek Dinoszauruszokról ;> Dinosaur Imagery akit érdekel nézze meg.
én iguanodont vennék, nekem õ a kedvencem!
Szasz Katica!
Ha lesz egy akkora nappalira pénzem akkor talán Trexre is. Bár én nem Trexet vennék. Nekem nem õ a kedvencem. Shantungosaurust vennék, bár az nincsen a sorban, de minket vele egymás mellé sodort a sors.
Ha lesz egy akkora nappalira pénzem akkor talán Trexre is. Bár én nem Trexet vennék. Nekem nem õ a kedvencem. Shantungosaurust vennék, bár az nincsen a sorban, de minket vele egymás mellé sodort a sors.
uf
hello
sziasztok új vagyok 10 éves és nagyon szeretem a dinoszaururszokat
a méreteivel tisztában vagyok, de nem sok mással
Tyrannotitan-rol
am a Tyti-röl most mit lehet pontosan tudni?
én egy élõ T-rexel is megelégszek
csak az a gond h amennyiböl vennék 1 Rex csontvázat annyibol 1 házat is lehet venni <#wow1>#wow1>
olyan kell nekem is😄
Épp most írtam WB nek hogy ha lesz pénzem, veszek egy olyan nappalit ahová vehetek egy Trexet a dinocastról😊
A Jurassic Park Operation Genesis jobb. élethûbb és véresebb, de attól függetlenül gazdasági játék
Felnézett már vki a www.dinocasts.com oldalra?Link
Tudna valaki egy képet feltenni a Guanlong csontvázáról.Kéne a pontos 'rekonstrukcióhoz',de szegény jószágnak még csak a feje van meg.
Nem az a 3.ból lett elkészítve 😊 Színben mindenben passzol és nagyon szép kidolgozás lesznek még képek közelebbrõl is ha érdekelnek.
Üdv
sztem a ptera inkább az ami a 2.végén volt
sztem a ptera inkább az ami a 2.végén volt