5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
Én is vmi ilyen JP-s elméletre tippelek a DNS ügyében.
Igen, jelengleg is a lábatlangyíkfélékhez van besorolva. A koponyán és az állkapcson tett vizsgálatok alapján a kígyók a legközelebbi rokonai. Nyílván ez alapján adtak neki villásnyelvet. -
W B #5114 Csak egy példány van a parkban belőle... de én is gondolkodtam, hogy hogyan lehet meg a DNS-se... gondolom "csontokból" vonták ki. De ugye a borostyános elmélet is mint kiderült hibás.
Mivel eme játék elvileg kompatibilis a filmekkel, így egy kis interaktív animációs filmként felfogható. ( a rossz pteranodon variáns és a plusz 5 db raptor igaz hogy hiba)
Valószínűleg a JP4 vízi hüllőinek akarták ezzel bemelegíteni a terepet.
Egy
Kettő
Ennyi képem van a mosasaurusról. Ám, honnan az elmélet, hogy villás a nyelve? Mert nem itt láttam először. Olyan elméletet is hallottam, hogy a kígyókkal egy őstől származik.
-
A Mosasaurus nem logikátlan? Mármint annak hogyan lett meg a DNS-e? Milyen "búvárszúnyog" csípte azt meg? :D -
W B #5112 Nah akkor pár kép.
Na vajon ez mi lehet?
Kis trici
Ez a T-rex nagy zabás, a filmben megzabál egy embert, egy gallimimust, két raptort, aztán még két napon belül (játék eseményei) megzabál egy Kifejlet triceratopsot (legalább is a trici letört véres tülkét találjuk meg, lehet sikerül elmenekülnie) meg zabál még egy velocit, egy parasaulophust és még egy embert...
Egy hiba... Ugyanis a Pteranodon stembergi van a Nublar szigeten és nem a genetikailag babrált lognicips. (ami a JP3-ban volt) Ezt elrontották.
Herrerasaurusok, filmben nem szerepeltek
Még egy kép a Rex-ről.
Parasaulophus, elég szelíd jószágok. De tényleg.
A szokásos Velociraptorok a JP-ből... Ismét játék logikai hibája, hisz a filmben elhangzott hogy 3 db van a szigeten... ebből egy maradt meg a fagyasztóban. Erre itt még van plusz öt raptor. (ebből egyet a T-rex öl meg, egyet pedig az egyik zsoldos késsel nagy nehezen megöl)
Legelső képre a válasz: Troodon! Egyik kutatónő csempészi át őket a Sorna szigetről a Nublarra, és naná hogy elszabadulnak.
Plusz Toxikus a harapásuk. Hallucinációt okoz és hosszú távon "hulla" merevedést. Mivel az egyik embert elkapják de nem eszik meg. Később a játék folyamán megtaláljuk egy növényhalomban a sziget alatti alagúthálózatok egy kis raktárában. A hasa véres, és fel van hasítva, de él. Mozogni nem tud, de tudatánál van, a szemét képes forgatni... A testhőjét használják keltetéshez.
Továbbá a raptorok és a dilophosaurusok (róluk nincs jó képem) is félnek a Troodonoktól. Velociknál is okosabbak.
Troodonok elég kis szemét dögök...
(Meg ugye a troodonoknál is jött a JP efektus, szal nagyon nem úgy néznek ki ahogy kéne... de legalább több tolluk van, mint a JP3 velocikon.)
És a játékbéli kedvencem: Mosasaurus -
W B #5111 Csak szólok, hogy kijött a Jurassic Park kalandjáték. Ha szeretnétek, feltehetek belőle pár képet. -
hüp-hüp...Meg vagyok hatódva:) -
kiállítás -
Vrahno #5108 A Gastornithiformesek közé a lúdalakúakon rokonságába. Hébe-hóba gyilokmadárnak mondták már korábban is.
Az oldal meg, már az a kevés, amit be tudtam tölteni, tűrhetőnek tűnik. -
W B #5107 Ez az oldal megbízható?
Amúgy a Gastornis eddig hova volt sorolva? -
Vrahno #5106 Egy rakás új felfedezést közöltek.
Új leletek szerint az Oviraptorosauridák a farkukat használták magamutogatásra. A farkuk egy részén a csigolyák püspökfalat módjára összenőttek, és ez a tövénél nagyon mozgékony képződményt alkotott. Egyéb sajátosságok szerint a farkukat erősebb izmok mozgatták, mint a Theropodáknak általában, ami azt mutatja, hogy az Oviraptor-rokonok jelzésekre használták faroktollaikat, és képesek voltak lebegtetni azokat a farkuk rázásával.
A Masiakasaurus lábcsontjainak évgyűrűi szerint az állat 6-7 éves korára lett ivarérett, 9 éves koráig nőtt.
Felfedezték az első antarktiszi Sauropodát, de csak egy csigolyája ismert.
Archaeopteryx szárnytollakon melanoszómákat találtak. E szerint az állat legalább részben fekete volt.
A Gastornist átsorolták a gyilokmadarak csoportjába.
A Rhamphorhynchus fején bőrtaréjt viselt.
És még egy tucat egyéb dolog is van, amit nem tudok elolvasni, mert iszonyat lassú a net. -
Vrahno #5105 Ameddig én olvastam a beszédeket, igen. De aztán abbahagytam az olvasást, mert kiakadt az agyi mérőm. -
W B #5104 Ez a magyarázat a humanoid dínókra? o.O -
Vrahno #5103 A humanoid testalkatra az a magyarázatuk, hogy a földönkívüli háború sugárzása mutálta őket emberalakba. Most ezek után hogy lehet érvelni az ilyen állításokat szóró emberekkel? A hülyeségeiket csak nagyobb hülyeségekkel magyarázzák. -
W B #5102 Igazából, az ufoológiában vannak A földön őshonos föld alatt élő embernél fejlettebb hüllő emberek, miket a dínók leszármazottjának mondanak... És naná hogy Troodonból fejlődtek ki... Csak épp a troodon inkább madár szerű lenne ma, nem humanoid.
A másik, hogy nemzetek feletti réteg, és nem jó dolgokat terveznek, az hogy az ufok mennyire vannak benne... más tészta.
de hogy ezek dínók lennének? az abszolute hülyeség. -
Vrahno #5101 Attól még nem lesz kevésbé beavatott a JP-s témákban. :P
Más téma: Jaj, emberek. Már valaki korábban rámutatott, hogy a gyakorikerdesek.hu micsoda tökéletes hely arra, hogy egybe gyűjtse a nélkülözhető embereket, ha valaki a közeljövőben népirtást akarna rendezni, és átolvasgatván az ottaniakat, ezt csak alátámasztani tudom. A legújabb beszédtéma ott az, hogy a dinoszauroidok uralkodnak az embereken, mivel a KT eseményt okozó földönkívüli háború mutáns Troodonokat hozott létre (akik eleve pikkelyesek voltak, nem tollasak), és gyíkemberré változtak.
Tudtam, hogy vannak olyan ne is mondjam, hogy mik, akik hisznek az ilyesmiben, de hogy ennyien, és ilyen komolysággal! Lassan azt várom én is, hogy legyen igazuk az összeesküvés hívőknek, és tényleg szűnjön meg az emberiség...
Bocs, ha ez kicsit OFF lett, de ki akartam fejezni a ledöbbentségem. Az a hülye paleontológus is, aki kitalálta a dinoszauroidot, remélem, hogy siránkozik magán. -
W B #5100 Horner egy szerencsétlen barom. -
Vrahno #5099 A gépfegyveres dolog, ha jól tudom, egy elvetett forgatókönyvből van. És ja, az a fogatókönyv tényleg közröhej tárgya.
A génmanipulációsat viszont maga Jack Horner, a filmsorozat paleontológiai szakértője említette meg. Azt is mondta, eredetileg úgy volt, hogy a film az ő már mostanra rég megjelent könyvével együtt kerül moziba, de nem ez lett a helyzet. És miről szól a könyv? Dinó génmódosításról, pontosabban arról, hogy miként akar Horner csirkéknek fogakat és még több karmot adni. Ami elvileg valahogy a filmhez kapcsolódott volna.
Persze lehet, hogy kamuzott. Elég segg tud lenni az alak. -
Ezt én is tudom, eléggé közröhely tárgya lett volna a film, ha tényleg ilyen lenne. :) -
W B #5097 Kamu :p
Eddig Kb. semmit nem tudunk mi lesz benne. -
Én arról olyat is olvastam már, hogy a raptorok gépfegyvereket használnak majd... -
Vrahno #5095 Hát ha tényleg JP cuccok, akkor érthető. Csak abba kéne hagyni, hogy mindig azokra gondolnak, ha dinókról van szó.
Apropó JP... a következő filmben állítólag tovább módosítják a dinó géneket, hogy félelmetesebbé tegyék őket. Úgyhogy sejtem, ezekről már nem fogják a nézők azt hinni, hogy hamisítatlan, igazi dinók. -
W B #5094 Jurassic Park Compy-ai.... azok olyanok a filmben :p -
Vrahno #5093 Akkor kijavítom: "Bradycneme-mel (ami egy alig ismert, a Románia nevű ország hozzászólásom írásakor fennálló határain belül megtalált Theropoda)". Vagy "Bradycneme-mel (ami egy alig ismert erdélyi Theropoda)".
Ej, de kényesek itt egyesek. :P Még jó, hogy én nem, DE MI A FOSOK AZOK A PIKKELYES BŐRŰ, PRONÁLT KEZŰ MUTÁNS RÉMSÉGEK? Hol vannak a tollak? *szájhabfröcsögés*
*kuc-kuc* -
Hmm, JP-s compsognathus hangok...
Akkor már érthető hogy miért idétlenkedtek ott, hát örülök, hogy nem mentem oda. :D -
W B #5091 Ez meg mi a rák? -
W B #5090 Tanultál te történelmet? Az ott baszottul nem román föld.
Se földrajzilag, sem erkölcsileg, sem keresztény nézetek szerint sem az.
És a vitát még most zárjuk erről. -
Vrahno #5089 De ha egyszer a románok országának földjén találták? -
W B #5088 Talán a kis sauropoda nevében ott a megfejtés. Nem hiába az a neve. -
Vrahno #5087 Hát? -
W B #5086 Aha... akkor az NAGYON NEM román theropoda. -
Vrahno #5085 Erdélyben, Szentpéterfalva közelében. Ugyanott, ahol a Magyarosaurust is.
És teljesen független, de itt a 11. Archaeopteryx lelet fényképe, amit csak nemrég tettek közzé. -
W B #5084 Bradycneme... hol találták? -
Vrahno #5083 Lement a Planet Dinosaur uccsó adása. Én meg megnéztem. És egészen jó volt, de felmerültek a szokásos hibák.
Négy történet volt:
A Hátszeg-sziget a Magyarosaurusokkal, egy Bradycneme-mel (ami egy alig ismert román Theropoda) és a Hetzegopteryxekkel. Az utóbbiak voltak természetesen a sztárok, csak úgy kapdosták föl a bébi Magyarosaurusokat (akiknek a nevét a narrátor rendesen ejtette, de néhány jelenetben úgy hangzott, hogy "Magiasaurus"). Beszéltek a szigeti törpe dinoszauruszokról és a négy lábon közlekedő pteroszauruszokról, de sajnos a Hatzegopteryxek rosszul tartották a szárnyaikat a földön. Oldalra hajtották a külső ujjuk, pedig ez anatómiailag lehetetlen. Hátrafelé kellett volna.
A második sztori a therizinosauridákról mesélt, pontosabban a Nothronychusról. Kisméretű Tyrannosauridákkal harcolt, és jól helytállt. De volt egy váratlan vendégszerep is: botulizmus. A romló húst evő Tyrannosauridák mind belehaltak ebbe a betegségbe, közben a Nothronychusok vígan falatoztak a növényekből.
A harmadik jelenet megint a Gigantoraptorokról szólt, meg az Oviraptoridák fészkelési szokásairól általában. A hím védte a fészket, és leküzdött két Alectrosaurust (akik remekül néztek ki, csak alig mutatták őket) meg valami kisebb Oviraptor-félét, de aztán egy homokáradat elsodorta. A nőstény meg még a történet közepe felé elsétált, és nem jött vissza.
Aztán a végső rész a kihalást mutatta be. Kissé erőltetettnek tűnt, de hát valami nagy durranással le kell zárni a sorozatot. Azt mutatták, hogyan omlott össze a tápláléklánc, és hogy minden 25 kg-nál nehezebb szárazföldi állat eltűnt.
A legvégén meg egy montázs kíséretében elszavalták a szokásos giccses szöveget arról, hogy a dinoszauruszok milyen faszák is voltak. És közben pteroszauruszokról meg tengeri hüllőkről is mutattak jeleneteket, de azt nem szögezték le, hogy ezek nem is dinoszauruszok. Ám ami még ennél is jobban zavart, hogy a madarakról egy szó se esett. Mi több, amikor azt mutatták, hogy melyik állatcsoportból mennyi élte túl a kihalást, a dinoszauruszokat és madarakat két külön csoportként kezelték. Eeh?
Az biztos, hogy ez a sorozat egy lépés volt a jó irányba, de nem volt formabontó, csak formaalakító inkább. A Discovery hülyeségeihez képest (de még a korábbi BBC-s terméshez képest is) mérhetetlenül tudományos volt, de így is tele volt kihagyott lehetőségekkel és minden epizódba jutott legalább egy olyan kijelentés, amit semmilyen lelet nem támaszt alá. Aztán a gyakorta gyatra animáció és a kapkodó kamerakezelés is aláásta azt a komoly légkört, amit a narrátor mesés hangja teremtett. A rendező is gyakorolhatná, hogy miképp érje el, hogy a jelenetek szépen átmenjenek egymásba, ne pedig véletlenszerűen érjenek véget vagy kezdődjenek el. Néhol a sorozat nagyon amatőr érzésű volt, már ami a technikai oldalt illeti.
Nekem ez a sorozat, ha lehetne pontozni, 10-ből 7-es lenne, de összevetve az elmúlt évek idióta dinós programjaival már 10-ből 9. -
Vrahno #5082 Létezik egy ilyen:
"The Dinosaur Project", ami egy amolyan gagyi, kézi kamerával felvett szörnyfilm lesz, amiben valami dzsungelbe mennek, és dinókat találnak. Állítólag a legizgibb dinós mozi a JP óta, meg ilyenek.
Most ez nem valami érdekes, de az a pláne, hogy ugyanazok a dinó modellek szerepelnek benne, mint a Planet Dinosaur-ban, és a Prehistoric Park rendezője készíti. Szóval végre, egy olyan mozi, amiben többé-kevésbé anatómiailag elfogadható dinoszauruszok szerepelnek! -
W B #5081 Tanítás közben? Kb. a rajzolás az egyetlen dolog miért nem szólnak rád XD Szóval az unalom ezt műveli. -
Vrahno #5080 Kösz. Ja, nem ártana gyakorolni, csak ahhoz általában lusta vagyok. De azt vettem észre, hogy érdekes mód tanítás közben sokkal jobban megy a rajzolás. Talán a nyomás és a időkorlát teszi. Szabadidőmben bőven van időm, ezért biztosan nem aktiválódik ez a "képesség". -
W B #5079 Ezek baromi jók, sokkal jobbak mint az én rajzaim. Te tudsz is rajzolni csak gyakorolnod kéne. -
Vrahno #5078 Ezt a taktikát én is alkalmazom néha.
A sulis rajzaim túl bénák, de találtam itthon készülteket:
Velociraptor. Tollas lábujjakkal képzeltem el, mert néhány más Deinonychosauriának is olyanjai voltak. Magának a Velociraptornak bizonyára nem, de ilyenre rajzoltam, na.
Valami Oviraptorida. Ez például kimondottan papagájfejű lett, ezért nem is tudom, hogy pontosan milyen Oviraptorida lehetne.
Ja, lehet, hogy a vonalvezetés meg a tollminta szépen néz ki, de azért vannak rajtuk anatómiai furcsaságok, mert fejből csináltam őket. Ráadásul nem is újak.
Meg van ez a rajz is, aminél már nem kellett annyira odafigyelnem az anatómiára, mert nem igazi, hanem médiabeli állatok vannak rajta:
3 Allosaurus. Avagy, balról jobbra haladva:
Kis Al a Dinosaur Revolution-ből
Gwangi A tiltott völgy című fimből
Nagy Al a Nagy Al balladájából -
W B #5077 Mivel nem tudok lényegében rajzolni ezért inkább kicsit amolyan karikatúrásra kicsit mangásra csinálom őket, pár dolgot kihangsúlyozok, pl. a szem. -
Vrahno #5076 Felismerem a művészt, a neve Steve Kirk. Nem valami híres alak, vagyis inkább egyáltalán nem híres, de eszméletlenül sok helyen az ő képeit használják. Nem is tudom, hány olyan könyvet láttam már, ami az ő képeivel volt tele. Biztosan olcsón dolgozik vagy olcsón adja kölcsön a képeit.
Egyébként egy okból örülök, hogy az ő képeit használták. Bár nagyon elavultak, de eszembe juttatják a régi könyveimet, ráadásul benne van a könyvben egy kép egy fekete Megalosaurusról, amit már nagyon rég nem láttam. Igaz, le van kicsinyítve, és nem is olyan szép, mint amilyenre emlékszem, de legalább benne van.
A képeid megmosolyogtatók. Már nem úgy, hogy olyan bénák lennének, hanem... ööö, aranyosak vagy mik. Murisak? Cukik? Nem tudom, mi a helyes szó.
A lábak a másik nagy gyengéim, azokat én is el szoktam rontani. Egyszer rajzoltam egy Ornithomimust, de nem vettem észre, hogy sima Theropoda lábakat kapott, nem hosszúkat. Meg a szárnyak se szoktak menni. Meg a nyak-váll rész. Olyan sok rajzom "bukott el", mert ezeket nem tudtam összehozni. A régebbi műveim ezért is vannak elpakolva. Szégyellem őket.