Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FrezeR
hú bakker, ez dúúrva <#wow1>

B0B0
A híres neves csontbuzogány:

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Csak, hogy a méretekkel tisztában legyünk:

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Az Ankylosaurus volt az egyetlen olyan élõlény akitõl még a zsarnok (T.Rex) is félt. Mert az Ankylosaurust, mintha csak ellene teremtették volna. Vaskos zömök test, páncélozott külsõ, zúzófarok.
Az Ankylosaurus korának tankja volt, a legnagyobb ankylosauria és a legutolsó. A tüskönc csoport legfõbb tulajdonsága, hogy erõsen páncélozott külsõvel rendelkeztek, tüskékkel az oldalukon és hátukon. Az koraibb formák még nem viselték a farok végi csontbuzogányt, ami igazán félelmetessé tette az Ankylosaurust, növényevõ mivolta ellenére. Az állatnak még a koponyája ispánzélozva volt, kevés az esély arra, hogy bármilyen állat is elejthette volna, leginkább a kimúlt példányok lehettek táplálékok a dögevõk számára, bár aligha tudta más felszakítani a páncélvértezetet a T.Rexen kívül. A koponya páncélozottságának azért volt egy hátulütõje. Az Ankylosaurusnak igen kicsi agya volt. Ez arra enged következtetni, hogy az állat igencsak egyszerûen reagált mindenféle dologra. Minden bizonnyal rögtön használni kezdte a buzogányát ha egy T. Rex a környékére került. Egy jól irányzott csapással csontokat törhetett, belsõ szerveket zúzhatott össze, egyszólván pillanatok leforgása alatt bármilyen állatot megölhetett. Efolytán és, hogy páncélzata rengeteg súlyt jelenthetett nagyon lassú állat volt. Az is szinte biztos, hogy sebezhetetlensége és tekintélye miatt egy sereg kisebb állat kísérte folyamatosan, akárcsak a mai cápákat.

B0B0
A tank, az Ankylosaurus:

B0B0
😄DD

B0B0
😄DD

sigmavirus1
Ja, jó sok Jurassic Park alkalmazottat falt be...=D

Viva La Virus1!!!

FrezeR
biztos jó sok zsákmányállat volt a területén belül😛

B0B0
Kissé vaskos de jó! Gratula! 😊

FrezeR
hú, ez tök jó! gratula <#wave>

FrezeR
köszi <#taps>

sigmavirus1
Kicsit unatkoztam ma...😊

Viva La Virus1!!!

B0B0
A compsognatus az egyik legismertebb dinoszaurusz, ám a laikusoknak általában paradoxont jelent kis mérete miatt a köztudatban megragadt óriások miatt. Mert a compsognatus nem volt nagyobb egy kisebb csirkénél. Apróbb állatokat, mint gyíkokat, rovarokat és esetleg emlõsöket. Akkoriban amikor a compsognatus élt Európa lagunás ligetes táj volt, és a compsognatus lábnyomait megõrzõ iszap sok helyen kövült meg. Minden bizonnyal a partokon üldözte a szitakötõket, a ligetekben pedig vadászott. Legfõbb riválisa egy közeli rokona az archaeopteryx, egy õsi madárforma volt. Erõs a gyanú, hogy a compsognatus a madarak ágának közvetlen gyökere. A két állat csontszerkezete (a mellsõ végtagokat leszámítva) szinte teljesen megegyezik:

COMPSOGNATUS:

ARCHAEOPTERYX:

B0B0
Compsognatus:

sigmavirus1
Szerintem próbáld meg, an én gépem gyakorlatlag mindenben szarabb atiédnél, csak a Celeronom 2.8 Ghz, sztem azé próbáld meg, bár X-re valóban jobb lenne...😊

Viva La Virus1!!!

koryne
Jó, akkor most elmondom a konfigurációmat (bocs az offért):
Celeron 700 MHz, 384 mega RAM, egy 64 megás KYRO II vidkártya (jó szar 😄) Kétlem, hogy ezzel a géppel normálisan tudnék vele játszani. Tehát, megnézem xbox-on (leaglább azt is használom vmire) és ha tetszik, valószínûleg megveszem (xboxra)
Mellesleg kár, hogy GC-ra nincs 😞

Xbox Live gamertag: kilencnad

sigmavirus1
32mb-s prosavage kártyámmal elmegyeget, néha beröccen, annál sz*rabb videókártya meg nem létezik szal nálad is biztos elmegy....😄

Viva La Virus1!!!

B0B0
Köszííííí 😊)

koryne
Upsz, ez tuti meg sem moccanna a gépemen 😊 Pedig érdekesnek tûnik, még annak ellenére is, hogy nem szeretem a 3D-s stratégiákat (a ZT2 sem tetszik emiatt) Meglesem xbox-on inkább aztán még az is lehet, hogy megveszem eredetiben, ha bejön 😊

sigmavirus1
Nekem jó, de inkább beszúrom hogy mindekinek látszódjon mert télleg naon kafa kép..😊

Viva La Virus1!!!

sigmavirus1
Én a Jurassic Park: Operation Genesis-t ajánlom, sztem aszottjóóó...😊

Viva La Virus1!!!

koryne
Hopsz, mégsem, valósznûleg törölték a szerverrõl...

koryne
Csak úgy kíváncsiságból: játszottatok már a Zoo Tycoon: Dinosaur Digs-sel? Elég sok dino van benne és mindegyikrõl van leírás, meg ugye egy Jurassic Park szerû állatkertet jó dolog managelni 😊
A topic miatt újra kedvet kaptam hozzá!

koryne
Jobb klikk -> kép megjelenítése és már látszik is 😊

B0B0
A Struthiomimus a Jurassic Parkban felbukkanó Gallimimus rokona, annál azonban korábbi és nem ázsiai. A Struthiomimus volt az elsõ strucc-szerû dinoszaurusz, amit megtaláltak és ez azért bír nagy jelentõséggel, mert az a lelet segítette a felismerést, hogy a két lábon járó dinoszauruszok nem a régi póz szerint jártak (fegyenesedve, farok a földön), hanem a mai futómadarakéhoz hasonlóan. Miért hívjuk ezeket az állatokat strucc-szerû dinoszauruszoknak? Mert az õ nyakuk futás közben nem vízszintesen állt, mint ahogy a többi fajé, hanem függõlegesen. Viszonyleg feljett fejlett végtagjaik voltak amelyekkel a zsákmányt ragadhatták meg. Mert a Struthiomimus ragadozó volt, kisebb gyíkokat és más kisebb állatokat evett. Ezen kívül rovarokat kergethetett, mert találtak olyan csontvázat, ahol óriás szitakötõk maradványai voltak a gyomortájon. A Struthiomimus szájában nem ültek fogak. Csõre volt, ez tojásrablásra utaló jellem.

B0B0
Struthiomimus:

B0B0
Érdekes. Tegnap még láttam, most meg már nem 😞((

FrezeR
szuper😊 a T-Rex kép tényleg hangulatos!

B0B0
Ezen jobban látszik:

B0B0
A Leaellynasaura egy nagyon különleges dinoszaurusz volt. Leginkább azért, mert tovább szítja a vitát a dinoszauruszok melegvérûségérõl. A Leaellynasaura ugyanis a bolygó déli felén, azon belül is a mai ausztráliában élt és õ az elsõ dinoszaurusz, akit megtaláltak az Antarktiszon. E két kontinens kevesebb mint 100 millió éve olyan klímával rendelkezett mint ma Európa legészakibb vidékei. A táj az akkori faunához képest is különleges volt, sok olyan faj utolsó menedéke, akik az evolúciós versenyben alulmaradtak a kellemesebb, melegebb éghajlatú vidékeken. Kétéltûeké, sõt dinoszauruszoké is. Az Allosaurus ekkoriban már csak itt volt megtalálható (különlegesség, hogy a rivális modernebb ragadozót ma még nem ismerjük). A vidék tehát hûvös volt, voltak olyan tájak, ahol fél évig nem bukott le a nap. A dinoszauruszok mégis megvettték a lábukat itt. A leggyakoribb a most tárgyalt Leaellynasaura volt. Minden bizonnyal klánban élt, mert fészkeik feltárásakor egyfajta hierarchia volt felfedezhetõ köztük. A Leaellynasaura kecses kis növényevõ volt, magokkal és egyébb termésekkel táplálkozhatott, amiket erõs csõrével törhetett fel. Azt, hogy a hideg évszakot hogy vészelte át, máig rejtély. Minden bizonnyal társas életében keresendõ a megoldás. Született több elmélet is, hogy összebújtak egy kupacban, barlangot ástak, vándoroltak ahogy a Muttaburrasaurusok (Iguanodon féle növényevõ), stb... A legkézenfekvõbb az, hogy melegvérûek voltak, ami mindmáig vitatott ugye. Fürgék lehettek, más nem nagyon védhette õket a ragadozóktól.

B0B0
A Leaellynasaura:

B0B0
Egy hangulatos Tyrannosaurus kép:

B0B0
Na igen, csak ezt nem akartam mondani, mert valszeg nem Horner tette oda

sigmavirus1
Hja, szép hosszú lábai vannak...xD

Viva La Virus1!!!

FrezeR
igen, az a kép is elég béna amit ott kiraktak róla

B0B0
Az addig oké, hogy dögevõ is lehetett, de kétlem, hogy nehézkes mozgása lett volna, hisz az egész testalak a kecsesség jelképe...

B0B0
Ja és nagyon örülök, hogy "osztódunk" (=egyre többen vagyunk) 😊)

B0B0

B0B0
😊

FrezeR
A T-rex "nem volt egy balettáncos"

mit szóltok hozzá?😊

sigmavirus1
Dilophosaurus, fuu ezt naon birom, az a korona a fején, meg az álkapcsának a formája..:o

Viva La Virus1!!!

koryne
Ez meg jópofa 😊 (sry, ha esetleg volt már, vagy ismernétek):

koryne
Én is itt vagyok ám és "hallgatom, amit mesélsz" 😊
Õ az én kedvencem (a deinonichussal karöltve):

B0B0
Nincs mit. Addig örömmel csinálom, míg itt vagytok és örültök neki 😊

FrezeR
köszi a mai adagot is😊

B0B0
Az Oviraptor méltán viseli a tolvaj nevet, hisz a Góbi sivatag rettegett fészekrablója volt. Testfelépítése alapvetõen a raptor-család jellemvonásait viseli, a feje viszont merõben különleges felépítésû. Azon felül, hogy zömök a megszokott hosszúkás raptor-formához képest, tarajat visel. A legkülönlegesebb azonban a felõ szájpadlásán ülõ két fog. Ez segített rávezeti az életmódjára. Ezzel a két foggal nyitotta fel a tojásokat rendkívül gyorsan, amiben csõre is segítette. Ezután hegyes nyelvével hamar kiette a tartalmát. Az oviraptor gyenge, kecses felépítésû gyors állat volt, a fészkek szülõi elõl minden esetben elmenekült, ezért ez a nagy sietség. A Góbiban minden bizonnyal közutálatnak örvendõ állat emellet valószínüleg kisebb gyíkokra és esetleg emlõsökre is vadászhatott.
Egy híres, a National Geographic által tudósított, leletegyüttes alapjaiban változtatta meg, az addig csak pimasz oldaláról megismert állat viselkedésérõl alkotott képet. A lelet tanulsága szerint az Oviraptor rendkívül gondos szülõ volt s a fészkeket tartós párkapcsolatban gondozta. A lelet két gondos szülõ és a fészkük "pillanatképe", valószínüleg egy iszaplavina, vagy más kisebb katasztrófa áldozatai

B0B0
Tehát a tolvaj, az Oviraptor:

FrezeR
durvaa <#wow1>
nem szivesen akadtam volna össze vele a tengerben <#vigyor3>

B0B0
Holnap következik az tolvaj: