5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
#5275 Azt tudom, de hogy voltak ezek között szakemberek? most láttam mg a velociraptorokat, bandázó punkok... Sírok :DDD -
W B #5274 Korea, szerintem Dél Korea. -
#5273 Ennyi baromságot összehordani hihetetlen :D
Kik csinálták ezt komolyan? A Disney komolyabb dinos filmet gyártott... -
W B #5272 Mese? Vér, T-rex meg akar erőszakolni egy T-battart... aha, "mese". Felnőtt mese.
Szóval nem lehet hova besorolni. -
Vrahno #5271 Szentséges lebbencsleves.
Olvastam erről, eredetileg koreai mese/dokumentumfilm vagy mi, de nem sejtettem, hogy ilyen alámondást kapott. -
W B #5270 Tarbosaurus, 2012-es Koreai dokumentum film. Szerintetek? Csillámpóni szinkron, Gyűrűk Urából lopott zene... XD -
W B #5269 Tovább gyűrűzik a dínó ügy:p Ezt is megéltük. A Kurucon dínó téma -
W B #5268 Cigányoraptor XD -
Vrahno #5267 De talán ironikusabb lett volna, ha Sauropoda helyett egy Dromaeosauridának adják ezt az előnevet, hisz' a "-raptor" utónév tolvajt jelent... -
W B #5266 Az igaz. Nézd, a történelem első cigánya. Nem? -
Vrahno #5265 Ha én neveztem volna el, akkor megnyugtatlak, én inkább ezek közül választottam volna. ;)
De ez a mostani neve sem olyan rossz. Hiszen mennyi új cigányvicchez szolgál inspirációul (gondolok itt azokra a kommentekre)! -
W B #5264 Akkor lenne Hunsaurus, vagy Szkítasaurus.
Csak hogy kötekedjek :p -
Vrahno #5263 Máshol azt olvastam, hogy azért ez a neve, mert a Sauropodák keletről nyugatra való vándorlását bizonyítja. Ez azért sokkal elfogadhatóbb és logikusabb indok. -
W B #5262 Igen. Ez egyrészt sértő a Románoknak mert ezzel lecigányozták őket.
Másodjára meg sértő a magyaroknak ha a Magyarosaurusra utalnak. Mert:
1, Trianon.
2, Ezzel minket cigányoztak le.
Csak olyan "cuki", hogy már őslénytanban is ez van. -
Vrahno #5261 Heheehe...
De várjunk csak, valamit nem értek. Csak azért cigány a neve, mert hasonlít egy Romániában talált dinóhoz? Vagy félreértelmeztem? -
W B #5260 Eszmefuttatásom a kommenteknél :p -
#5259 Cigány dinoszaurusz :D -
#5258 Ja hát ezt ismerjük. Nyáron akartam én is menni ásatásra, de elég hamar megteltek a helyek, következő náyron meg már nem lesz rá időm. -
garex #5257 Mikor beültünk a terembe, rajtunk kívül szinte egy vendég sem volt, csak Attila és a hangisító, de mire elkezdődött az előadás, addigra megtelt a terem. Az előadás közben egy vászonon projektorral futtattak egy power point-ot amin képek voltak arról amiről éppen beszélt. Azt mondta hogy a kutatást még egyetemen mellett kezdték felkutatni hogy hol van olyan kőzetréteg ahol lehet vmit találni, és arra jutottak hogy különböző okokból nem lehet eredményes felszíni feltárást végezni és így kerültek szóba a már nem használt bányák, amik közül az iharkúti bauxitbányát tartották a legkedvezőbbnek. Azt mondta hogy mikor odamentek nem számított rá hogy sok dolgot fognak találni, de szinte rögtön előkerült néhány fosszília, ez let később a Hungarosaurus. Mutatott képeket a munkálatokról és elmondta hogy csak a nyári időszakban tudnak ásatásokat végezni és évi 50 négyzetmétert tudnak feltárni, és a feltárandó terület hatalmas, ezért a következő generációknak is lesz feladata. Mára ennyi fért bele, de ha legkőtelebb lesz időm akkor folyt. köv. :D -
#5256 Gondolom erről is szó volt. -
W B #5255 Szerintem mindenkit érdekel. -
garex #5254 Üdv
Még július 28-án volt szerencsém részt venni a Művészetek Völgyében Ősi Attila előadásán, beszélt arról hogy miért épp ott ásnak, a folyamatról és a leletekről is. Ha érdekel valakit akkor tarthatok élménybeszámolót. -
W B #5253 De kihagyja tökéletes látást. Meg, hogy a foga még nem bizonyítékok a dögevésre, maxra, hogy a csontokat is bezabálta. (Valószínűleg piszok erős gyomor sava volt)
Dögevő dologra az lenne a bizonyíték, ha lenne más nagy ragadozó mi képes egy Triceratopost vagy Torosaurust elejteni, de nem volt.
Ja igen, ki mit tud az Alamosaurusról? -
#5252 Én nem mondtam, h dögevő volt, csak, h Horner olyan érveket is felhozott, amik elgondolkoztattak. pl: az agyának a szaglásért felelő része arányaiban olyan fejlett volt, mint a mai dögkeselyűké, vagy, h más ragadozóknak keskeny, késszerű fogai vannak, amivel csak a húst tudják hasítani, míg a T-rexé majdnem körkeresztmetszetű, amivel a csontokat is össze tudta törni stb.
Ezek ellenére sem állítom, h dögevő lett volna. -
W B #5251 Persze... és akkor mi vadászott a nagy növényevőkre? Nanotyranus? -
#5250 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hmm nagyobb gazdasági jelentősége van annak, 2 milka aláírás nem fog semmit sem érni. Előbb-utóbb az Antarktisz-egyezményt is fel fogják oldani (vagyis inkább nem hosszabítják meg). Szükség lesz az olajra és az ásványkincsekre is. -
#5249 Nem csak a kis mellső végtagjai miatt vonta le azt a következtetést, elég nyomós érveket is felhozott...
Egyébként egy kis off:hogy ne járjanak úgy mint a dinoszauruszok -
W B #5248 Utálom a trollokat. -
Vrahno #5247 Horner mentségére, legalább nemrégiben visszavonta a dögevő elméletét egyik írásában. Pontosabban a T. rexet dögevőnek ÉS aktív ragadóznak ítélte.
És a poén az, hogy ez volt az egyetlen tudományos értekezés, amit írt a témában. Arról pedig nem közölt le egy tudományos cikket sem, hogy a T. rex dögevő lenne. Lényegében éveken át trollkodott a tudósközösséggel. -
W B #5246 Megnéztem milyen dínók voltak benne és még mit terveztek... szépen össze keverték a korszakokat. De... Jack Horner volt az egyik tanácsadó.
Röviden a vélemény:
T-rexet kritizálja, és dögevő, mert kicsik a mellső lábai. De egy méretét sem ismert hal/dög fogyasztó fajból 15-20 méteres csúcsragadozót csinál. A Carnotaurusból meg egy gepárd csúcsragadozót.
Kell ennél még több? -
Vrahno #5245 Juj, abból én egy részt se láttam, de figyeltem a kritikák áradatát, és jogosnak tartom a beszüntetését. Az már csak azért is volt sokkal rosszabb az Őslények kalandorainál (nem mintha az annyira rossz lenne), mert a készítők tudományosan pontos dinoszauruszokat ígértek, ami egy elég alattomos hazugság volt a részükről.
De ez csak az egyik a számtalan hibájából. -
#5244 Na azt láttam végig, hát örülük, hogy nem folytatják... -
W B #5243 De jobb mint a Terra Nova. -
Vrahno #5242 Jó szórakozást hozzá, csak persze ne számíts semmilyen tudományos hűségre, és túlbonyolított történetre se. A sorozat többnyire egész laza, a legtöbb epizód a "jön egy lény, szabaduljunk meg tőle" sémát követi, de azért lassan, igen lassan, kibontakozik valami háttérsztori.
És nemsokára jön a kanadai Primeval is. -
Vrahno #5241 Hát azért kell a Kaprosuchusra szarv, mert a neve vaddisznókrokodilt jelent, és azoknak is vannak kinövéseik, és hát a TV nézők nyilván túl hülyék ahhoz, hogy ezen szarvak nélkül lássák a hasonlóságot. -
W B #5240 Halnak rendesen az emberek, de vér csak szolídan van, hogy azért gyerek is nézhesse.
Diictodonos rész eme videó alapján vicces... de csak az első húsz perc mert aztán eléggé komolyra fordul a helyzet. -
#5239 Köszi mindenkinek!
Tényleg csak kevés részt láthattam, mert nem tudtam, hogy jövőből is vannak benne lények. Sztem elkezdem nézni, jónak ígérkezik. -
W B #5238 Még a smilodonhoz annyi, hogy a nő még kölyök korában találta és ő nevelte. A házában tartotta, etette, falazott neki. Ám a macsek picit paprikás volt mikor megölte.
A Kaprosuchus pedig úgy szintén még fióka ként került át a mi időnkbe... a hülye nő (másik) meg lehúzta a WC-n. -
W B #5237 Therocephalian amit nem tudtál azonosítani.
Jobb oldalt az évadok. Az első három szinkronos.
Amúgy nekem tetszik. Számomra nem laposodott el egyik évad sem. Plusz igazából csak 3 főszereplő állandó mind az 5 éveadban. Többi meghal.
Vannak benne hülyeségek, meg sok a "fikció". Mint a csupasz majomszerű raptor. Vagy a repülő pirannya életmódot folytató Anurognathus.
-
#5236 2:51-nél therapsidák láthatóak.
Amúgy a Kaprosuchusra nem tudom minek kellett az az extra szarvpár.Persze a Dracorexre is minek vitorla(persze ha tényleg volt neki csak mi nem tudunk róla,akkor a készítőknél a pont.Tudom,csak sárkányszerűbb kinézetet akartak adni neki,hogy jobban megfeleljen az adott rész sztorijának).
Primeval-Őslények kalandorai