Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Heppi börszdéj tú jú, heppi börszdéj tú jú, heppi börszdéj dír aóts, heppi börszdéj túúú júúúúúúúúúúúúúúúú 😄D

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

AotS
Köszönöm! <#integet2>

The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive

B0B0
Heppi börszdéj! 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Soha ne mondd, hogy soha

B0B0
Nyilván az sem volt hibátlan de fényévekkel jobb volt, mint ez a DVD-s verzió :/

sigmavirus1
Áááá bazz, végignézve a topikot, rohadtul jó lenne látni egy élõ dinoszauruszt, de ez a kutatás amit folytatnak ez iránt elég lehetetlennek tûnik, szal nem hiszem hogy valaha is sikerûlni fog egyet klónozni vagy valami..😞

Viva La Virus1!!!

Igaz, de abban is voltak azért hibák, pl. (idézem, mert erre emlékszek) "A Stegosaurus hátát 10 centis tüskéktõl hemzsegõ lemezek borítják" (vagy valami ilyesmi). Na, ennek a mondatnak nem láttam sok értelmét.
B0B0
A TV-s hang nagyon jó volt

Ez a "When Dinosaurs Roamed America", mert abban van Vass Gáborors hang, de nem ez a lényeg (ha ugyanarról beszélünk, persze). Amikor vagy 2 és fél éve láttam a VHS változatot, azonnal felfigyeltem én is arra, hogy kicsit "gyerekes" lett ez a szöveg, és a narrátor sem volt olyan jó, legalább is nekem akkor nem jött be. Bár lehet, hogy az eredeti szöveg is ilyen béna volt, mert sok rossz amcsi véleményt olvastam a mûsorról.
Nekem egyébként a Nothronychus szúrt inkább szemet, mint "kevésbé ismert dög".
B0B0
Na most végig néztem ezt a Dinosurs Planet DVD-t. Hát egyrészt nagyot csalódtam az animációban, másrészt amit én vettem fel anno a Discoveryrõl azt a Galambos Péter narrátorizálta, ezt meg a Vas Gábor. Nem a hangjával van a gond, hanem azzal, hogy irdatalnul idiótává szabták a szöveget. Annyi derû azért volt a bánatban, hogy pár kevésbé ismert dögöt betettek mint pl. Ceratosaurus

AotS
Bob mindig fura volt egy kicsit 😄

Hmm, a fej meg túl lapos, hát ez van... *resetet nyom a paleontológián*

B0B0
Bobbi bratyónk kicsit elszált úgy látszik! 😊

Azt írják a hírek közt, hogy emiatt a lelet miatt most kezdhetjük elölrõl az egész paleontológiát! 😄D

AotS
Sikerült elõgúglizni pár képet. Érdekes hogy ennyire hasonlít a stegókra... pedig állítólag nodosaurida.

Ez meg a Bakonydraco. Tényleg nem sok maradt belõle 😊

B0B0
Hát ez volt talán az egyetlen üde színfolt, meg a másik lelet, de az egy teljesen szokványos korai stegosauria, kiköpött toujiangosaurus

AotS
Kár... 😞
A modell viszont szép.

B0B0
Meg amúgy is suttyomba kellett, mert tilos volt

B0B0
Azt nem kaptam le, mert csak egy kulccsontot meg egy csõrmaradványt tettek ki

AotS
A csontokról is van képed? Ha igen, tedd föl plz!! 😊

B0B0
Voltunk azon a bizonyos dinórobot kiállításon a Váci úton. Eléggé gyengusz volt, a robotok nagyon szánalmasak, viszont a két magyar lelet az érdekes volt. Itt a Bakonydrago:

B0B0
Így utólag elnézve a styracosaurus haverja lehetne (hiszen ugyanazt a korabeli divatot viselte) 😄DD

AotS

AotS
Bob Bakker asszem túl sok Harry Pottert olvasott... képes volt elnevezni egy új pachycephalosauridát Dracorex hogwartsia-nak 😛

J. K. Rowling azt mondta, ez a legváratlanabb megtiszteltetés ami a HP könyvek kiadása óta érte 😊

B0B0
<#eljen>

Igen, valóban eddig csak elméleti szinten állt, de biztos lesz egy-két tudós aki ezt megcáfolni akarja :/

AotS
Friss felfedezés! 😊
Yinlong downsi, az eddig talált legrégebbi ceratopsia, aminek számos közös jegye van a pachycephalosauriákkal és a heterodontosauridákkal is.
A csontváz Kínából került elõ, 160 millió éves, és kb. 120 centis.
Végre egy szilárd bizonyíték arra, hogy a Marginocephalia monofiletikus csoport, és hogy a Heterodontosauridae is ebbe a körbe tartozik.
Jupí! <#taps>

Attól még jól jönne egy DVD kiadás, hátha megjön a kedvem, vagy egy megnézést kötelezõ törvény születik.
B0B0
Szerencsére nem kötelez rá törvény, hogy kötelezõ megnézni

Ami engem illet (csak most fedeztem fel ezt a helyet), nem vágyok arra, hogy lássam a Dinosaur Planet-et, mivel már láttam vagy 5-ször, és beleszenvedtem. Igen, érdekesek a történetek, maguk az õslények is tetszenek (és a Walking with Dinosaurs-al ellentétben, itt már tollasak is sokan), de azért van benne néhány "gagyi" rész, ami elvette a kedvem.
B0B0
jah

FrezeR
én inkább arra gondoltam, hogy ugy legalább meg tudnám venni😊

B0B0
Attól még tûrhetõ a minõsége

FrezeR
értem. kár hogy dvd-n nem elérhetõ😞

B0B0
ugyanazok a készítõk és a dinómodellek

AotS
Ennek a Discoverys cuccnak van valami köze a szintén Discoverys Dinosaur Planet-hez?
Az egy négyrészes sorozat volt, mindegyik rész különbözõ kontinenesen mutatta be egy dinoszaurusz kalandjait (Ázsiában Velociraptor, Észak-Amerikában Daspletosaurus, Európában Pyroraptor...) Nem tudom, hogy nálunk leadták-e, én valamelyik német csatornán láttam anno.
Az animáció gyengébb volt, mint a BBC-s sorozaté, de a sztorik jók voltak 😊

B0B0
Nagy Al balladája is megvan de az csak VHS-en

B0B0
A TV2 adta le anno, én meg felvettem tunerkártyával

Helcat
A díszdobzos kiadás? Ha jól tudom, abban benne van a Nagy Al balladája és a +2 epizód is...

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

FrezeR
azt hol szerezted be?😊

B0B0
Nekem egyébként megvan a BBC-s is. A Walking With Dinosaurs (magyarul természetesen)

B0B0
Ez

FrezeR
tényleg srácok, a piacon vannak értelmes a témával foglalkozó dvd-k?
a lent beszúrt dvd nekem megvan magyarul, ha ugyanarról van szó.😊 a cime dinoszauruszok az õsviág urai. ez lenne az?

Helcat
Kösz szépen<#integet2>, de inkább megveszem az eredetit a gyûjteménybe(nem a hologrammos matrica a lényeg, de valahogy jobb érzés az eredeti borítót látni... Biztos kezdi átmosni az agyam a BSA propaganda<#guluszem1>).
Meg nem is volt túl drága, azért vettem meg majdnem.

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

B0B0
😄DD

Most beszéltem a sráccal akitõk kaptam. Azt mondja, ad helyette egy másikat, és ha gondolod, akkor lemásolom neked

Helcat
Kösz az infot, ezek szerint mehetek a boltba megint kidobni egy zsák pénzt.😊))

B0B0
Veri a BBC-s sorozatot. Az animációk szinte ugyanolyan jók, de az egész elõadásmód és tudományosság jobb. (És nagy elõny, hogy nem a Pálfy István a narrátor 😊)

Helcat
Egyébként milyen a film? Nemrég láttam a környékünkön, de nem mertem megvenni...(Viszonyítsuk mondjuk a BBC sorozatához, az nálam etalon, ha eléri azt a színvonalat, akkor egyértelmûen megéri.)

Helcat
Nálam is volt ilyen, ha jól emlékszem a vírusvédõn kellett variálni, hogy engedélyezze a letöltéseket.

B0B0
Én meg megszereztem eredeti DVD-n (igaz, hogy ingyen) a discoveryn ment dinó filmet magyar szinkronnal és nem karcos a lemez? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

B0B0
Ezzel a spinos kéépel az a baj csak, hogy viszonyítási alap a méretekhez 😞

Ennek a Mapusaurusnak meg nagyon hasonlít a koponyája a Piatnickiosauruséra. Csak az sokkal kisebb volt

AotS
Az Underdogsos letöltések nálam valamiért nem akarnak mûködni :/

AotS
Volt pár hír az elmúlt hetekben. Semmi szenzációs, de volt pár...

Van egy új carcharodontosaurida Argentínából, a Mapusaurus. Alig volt kisebb, mint a T. rex, és a leletek alapján falkákban járhatott (7-9 példány csontjait találták egymás mellett).
http://www.cnn.com/2006/TECH/science/04/17/big.dinosaur.ap/index.html

Dinoszaurusz lábujj egy csendes-óceáni szigetrõl...
http://www.abc.net.au/science/news/stories/s1604757.htm

Elõkerült pár fénykép a 2. Világháborúan elpusztult eredeti Spinosaurus maradványokról.
http://news-info.wustl.edu/tips/page/normal/5981.html

Nem dinoszauruszos hír, de van egy új krétakori kígyó, aminek szépen kifejlõdött lába és keresztcsontja van... A csontok alapján úgy néz ki, hogy a kígyók mégsem Mosasaurus-szerû vízben élõ õsökbõl fejlõdtek ki, hanem a szárazföldön vesztették el a lábaikat.
http://www.newscientist.com/article/dn9020-oldest-snake-fossil-shows-a-bit-of-leg.html

Futólag olvastam egy Iguanodon koprolitról, amiben féregpetéket és egysejtûeket találtak...

Norvégiánál egy olajfúrás 2256 méterrel a tengerfenék alól felhozott egy Plateosaurus csontot. Eddig ez a legmélyebbrõl elõkerült dinoszauruszlelet 😊
http://www.sciencedaily.com/releases/2006/04/060425091449.htm

145 millió éves meteoritdarabot találtak Dél-Afrikában. A kémiai összetétele különbözik minden eddig elõkerült meteorittól.
http://www.usatoday.com/tech/science/space/2006-05-10-strange-meterorite_x.htm

Így hirtelen ennyit sikerült elõkaparni 😊