Dinoszaurusz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Valami hír vagy téma?

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Rush for Berlin demot töltök, majd délután!

Helcat
Próbáld meg innen:

Home of the Underdogs

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

honan tölthetem le?<#wow1>
A másik, kell valakinek a Jurassic Park Operation Genesis-hez könyítés? Az összes lelõhely és ilyenek? Mert leírhatom ide.

Helcat
Ha már dinoszauruszos játékok kerültek elõ:

Ismeri valaki az Evolution-t?

Röviden: az elsõ kétéltûektõl kezdõdõen kell "fejleszteni" a különbözõ fajokat egészen az emberig, vagy valamelyik alternatívájáig.
Nekem tetszett, de mondjuk én elfogult vagyok, mert ez volt az egyik elsõ játék, amit feltettem a gépemre. Pontosabban a demóját, idegesített is az idõlimit. Most viszont a teljes változat (minusz dekorációk) letölthetõ az Underdogs-ról.

Persze ez egy 1998-as játék, úgyhogy senki ne várjon látványos grafikát, vagy teljes XP kompatipilitást.

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

A ParaWorldot ismeri valaki?
A hivatalos honlap.

De most timár voltatok, olyan helyzetben, hogy egy feketerigó elöted nyugisan nézet téged egy méteren belül? Én igen, nos azaz érzés... hagyuk végeredmény madár a dínók egy ma élõ csoportja és én nem veszem õket leszármazotnak. Van valakinke házimadara, és hülõje. Nekünk baramfi és teknõs. Mihez hasonlít a dínó? Madár hoz. Hasonlít? Nem, ugyan az csak pármilió éves kivitel.

B0B0
Jah! Okés 😊)

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

AotS
Hmm, hogy miért írta, azt nemtom. A magyarázat úgy általában mindenkinek ment 😊

The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive

B0B0
Ezzel én tisztában vagyok, remélem a magyarázatot nem nekem címezted. Azt nem tudom hova tenni, hogy ez miért írta! Ez kb. olyan mintha azt írta volna le, hogy két lába van

AotS
A madaras dologban W. B.-nek igaza van.
A manapság elterjedt rendszertani gyakorlatban egy csoport akkor tekinthetõ természetesnek, ha monofiletikus (benne van egy közös õs és annak az összes leszármazottja). Namost a madarak a dinoszauruszok leszármazottjai, ezért logikus lenne õket is a dinoszauruszok közés sorolni. A hivatalos definíció szerint a Dinosauria az a csoport, amibe beletartozik a Ticeratops és a háziveréb közös õse, és annak összes leszármazottja (Dinosauria = Triceratops horridus + Passer domesticus)

Szóval igen, a modern taxonómiában a madarak dinoszauruszok, a dinoszauruszok hüllõk, a hüllõk kétéltûek, stb. stb.
Az egy dolog, hogy ha az ember köznapi értelemben dinoszauruszt emleget, akkor valószínûleg nem a barázdabillegetõre gondol. 😊

A Jurassic Park 3 meg... no comment... 😊

B0B0
Ez a madaras kérdést még nem nagyon tudom hova tenni<#nemtudom>

kösz, majd javítom.
Amúgy a Spino egy hal/dög fogyaztó volt. A velocikban volt annyi ész hogy "beszéljenek" talán csak enny ami tudomány a JP3ban, az elõzõ részek csurogtak a tudománytól.
A madaras dolog meg komoly.

B0B0
Ja!

Örömmel látom, hogy te is szidod a Juassic Park 3-at. Hát az mekkora egy szar lett! Tele van hibákkal. Méghogy a raptorok beszélgetnek. Jajj de bárgyú. Meghogy a spinosaurus így meg úgy. 2/3-a volt a T Rexnek ésatöbbi

B0B0
A honlapod gyönyörû. Le a kalappal, nekem nem lenne türelmem egy ilyet karbantartani.

De azért egy hibát felfedeztem. A copsognatus rovtba egy Coelophysis csontváz képét raktad be:

B0B0
Szerintem az elõreéátás minden esetben jobb mint a hüllõféle oldalralátás, de amellett van benne valami. Sok T Rex rajongó szívérõl esne le nagy kõ, ha ezt elvetetné a dögevõ státuszt 😊

B0B0
"Amúgy tudtátok, hogy a mai madrak dínók egy ma is élõ csoportja?"

Ugye ezt csak poénnak szántad 😊)

AotS

FrezeR
nah, gratula a weblaphoz 😊 egész jó!

ha valakit érdekell az én oldalam
Na megnézetem azt a "Dínók ha nem haltak volna ki" dolgot. Csak helyesni tudok. De a Hadrosaurus fejdísze nem lenne hasonló mint a mai fejdíszek. A kacsa csöküek fejdísze hang adásra volt hivatot.

Amúgy tudtátok, hogy a mai madrak dínók egy ma is élõ csoportja?

Meg vizsgálták a T-rex koponyáját, kiderült, hogy oldalra egyáltalán nem látott még annyira sem mint mi emberek, csak elõre, de arra tökéletesen. És hát ez nem tipikos dögevõ tulajdonságg, ilyan jó látás csak ragadozóknak van/volt.

FrezeR
engem érdekel! 😊 bár a jurrassic parkban ugy tünt mintha oldalra is látna, de akkor õk ezt nem jól tudták.

Ha valakit érdekell a T-rex oldalra nem látott, csak elõre.

B0B0
Sajna

FrezeR
kicsit elsüllyedtünk :/

B0B0
A térlátás:

B0B0
Ja, mellesleg üdv a csapatban 😊))

B0B0
Nem adták ki??? Affene 😞(((

Helcat
Úgy tûnik, ez az könyv szól a dinoszauruszok alternatív evolúciójáról:

Ugyanaz a szerzõje, mint Az ember után-nak. Sajnos kis hazánkban ki sem adták...

Bocs! Nagyon tetszik a topic, rendszeresen benézek, de ez naon tetszet: "Egyébként az agya miatt kedveltem meg fõleg. 😊)))"
Van már anyósód???
B0B0
😊))

FrezeR
nagyon szép rajzok! <#wow1>
a #380-ba betett rajz nekem annyit üzen...véged van! 😄

AotS
Jorge Antonio Gonzalez rajzolta, itt fenn van még pár munkája. Nem gyengék 😊

daeemoon
Köszönöm az információkat 😊 Egyébként az agya miatt kedveltem meg fõleg. 😊)))

Az osszes dino portren mindig az jut eszembe, hogy akkor valszeg nem volt "beszeljuk meg a problema" helyzet. Ha gyengebb vagy akkor kaja leszel. Ennyi.

koryne
Mennyire gyönyörû ez a kép! Teljesen olyan, mintha élne 😊

Xbox Live gamertag: kilencnad

B0B0
Jaja. Okos kis moslék lehetett 😊

AotS
Mellesleg szép nagy szemei voltak, amik a dinoszauruszok többségével ellentétben elõre néztek és valószínûleg egész jó térlátást kölcsönöztek a Troodonnak.
Az agytérfogata is a legnagyobbak egyike volt a dinoszauruszok között.

Hmm... Az ember után folytatását én sem ismerem, de nem hinném, hogy ez a Speculative Dinosaur projekt az lenne.

B0B0
A Tröodonnak (mert így írják a nevét helyesen) nagyon sokáig csak a fogait ismerték és csak feltételezni merték testfelépítését. Arra azonban nem számítottak, hogy amikor megtalálják a test maradványait a 60-as években, egy mini-raptorral találják szembe magukat. Sokak szerint a Tröodon tollazatot viselt, mert jópár lelet erre enged következtetni, bár ezt többen a zsákmánynak tulajdonítják.
A Tröodon mindenesetre egy rettegett ragadozó volt a kisebb állatok körében, hisz alig volt fél méter magas. Magányosan, vagy 2-3 fõs csoportokban vadászott

daeemoon

Troodon az egyik kedvencem

B0B0
Az "Az ember után - a jövõ zoológiája" könyv eszméletlen jó! Ezt a dinósat viszont még én sem láttam 😞(

Helcat
Pár évvel ezelõtt megjelent egy könyv "Az ember után - a jövõ zoológiája" címmel. Abban arról van szó, hogy a ma élõ állatok mivé fejlõdhetnek x millió év múlva. Nem sokkal késõbb hallottam, hogy készül a folytatása, pont ez a 'milyenek lennének a dinoszauruszok ma' témával, de azóta sincs nyoma a hazai könyvesboltokban. Nem errõl a projektrõl van szó? (én már tényleg semmit nem látok a linkekbõl)

FrezeR
nagyon jó képek😊

B0B0
Kissé vicces, csak porszemeiben vélem bennük felfedezni a tudományos észszerûséget. De nagyon jók! Télleg kár, hogy már nem jön le az összes kép 😞

AotS
Na mégegyszer...

De most látom, hogy egy csomó link már nem is mûködik. Kár érte, jó kis szájt volt 😞

AotS
Nem tudom, ezzel az oldallal találkoztatok-e?
The Speculative Dinosaur Project
Pár paleontológus és mûvész összeállt, és megpróbálta elképzelni, milyen lenne ma a világ, ha a dinoszauruszok nem haltak volna ki 😊

Fantáziájuk van, az biztos 😊

http://www.bowdoin.edu/%7Edbensen/Spec/uraalo.jpg" alt="" style="max-width:100%;height:auto" loading="lazy" decoding="async" />

AotS
😛PP 😄

B0B0
Ez is csak azt bizonyítja, hogy a dinoszauruszok le voltak maradva az alkalmazkodóképesség versenyben, a madarak és az emlõsök sokkal dinamikusabban tudtak változni 😉

AotS
Boing... a családfa szétcsúszott. Ennek valahogy így kéne kinézni 😊

AotS
Hmm, igaz, búvármadarak azelõtt is voltak 😊

Mindenesetre a modern madárcsoportok ilyen korai megjelenése azért jó pár embert meglepett. Eddig mindenki azt hitte, hogy a neornithesek csak jóval a dinoszauruszok kihalása után diverzifikálódtak, de most úgy tûnik, hogy ez már korábban, mondjuk a kréta vége felé is végbemehetett (vagy pedig az egész nagyon rövid idõ alatt történt...)

Most az új leletek fényében csináltak pár molekuláris vizsgálatot, és a pingvinek rokoni kapcsolataira valami ilyesmi jött ki:

---------sólyom
| `--ölyv
`----------csigaforgató
| `--kõforgató
`----------alka
| `-----gólya
| `--pingvin
`-----albatrosz
`--viharmadár

Azt nem tudom, mennyire pontos ez az új meghatározás, de azért érdekes belegondolni, hogy ha 62 millió éve már voltak pingvinfélék, akkor talán a kréta végén már sólymok is létezhettek?