Dinoszaurusz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.
A másik, kell valakinek a Jurassic Park Operation Genesis-hez könyítés? Az összes lelõhely és ilyenek? Mert leírhatom ide.
Ismeri valaki az Evolution-t?
Röviden: az elsõ kétéltûektõl kezdõdõen kell "fejleszteni" a különbözõ fajokat egészen az emberig, vagy valamelyik alternatívájáig.
Nekem tetszett, de mondjuk én elfogult vagyok, mert ez volt az egyik elsõ játék, amit feltettem a gépemre. Pontosabban a demóját, idegesített is az idõlimit. Most viszont a teljes változat (minusz dekorációk) letölthetõ az Underdogs-ról.
Persze ez egy 1998-as játék, úgyhogy senki ne várjon látványos grafikát, vagy teljes XP kompatipilitást.
- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.
A hivatalos honlap.
The monsters make me hide Perhaps I\'ll eat myself alive
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
A manapság elterjedt rendszertani gyakorlatban egy csoport akkor tekinthetõ természetesnek, ha monofiletikus (benne van egy közös õs és annak az összes leszármazottja). Namost a madarak a dinoszauruszok leszármazottjai, ezért logikus lenne õket is a dinoszauruszok közés sorolni. A hivatalos definíció szerint a Dinosauria az a csoport, amibe beletartozik a Ticeratops és a háziveréb közös õse, és annak összes leszármazottja (Dinosauria = Triceratops horridus + Passer domesticus)
Szóval igen, a modern taxonómiában a madarak dinoszauruszok, a dinoszauruszok hüllõk, a hüllõk kétéltûek, stb. stb.
Az egy dolog, hogy ha az ember köznapi értelemben dinoszauruszt emleget, akkor valószínûleg nem a barázdabillegetõre gondol. 😊
A Jurassic Park 3 meg... no comment... 😊
Amúgy a Spino egy hal/dög fogyaztó volt. A velocikban volt annyi ész hogy "beszéljenek" talán csak enny ami tudomány a JP3ban, az elõzõ részek csurogtak a tudománytól.
A madaras dolog meg komoly.
Örömmel látom, hogy te is szidod a Juassic Park 3-at. Hát az mekkora egy szar lett! Tele van hibákkal. Méghogy a raptorok beszélgetnek. Jajj de bárgyú. Meghogy a spinosaurus így meg úgy. 2/3-a volt a T Rexnek ésatöbbi
De azért egy hibát felfedeztem. A copsognatus rovtba egy Coelophysis csontváz képét raktad be:

Ugye ezt csak poénnak szántad 😊)
Na megnézetem azt a "Dínók ha nem haltak volna ki" dolgot. Csak helyesni tudok. De a Hadrosaurus fejdísze nem lenne hasonló mint a mai fejdíszek. A kacsa csöküek fejdísze hang adásra volt hivatot.
Amúgy tudtátok, hogy a mai madrak dínók egy ma is élõ csoportja?
Ugyanaz a szerzõje, mint Az ember után-nak. Sajnos kis hazánkban ki sem adták...
Van már anyósód???
Az agytérfogata is a legnagyobbak egyike volt a dinoszauruszok között.

Hmm... Az ember után folytatását én sem ismerem, de nem hinném, hogy ez a Speculative Dinosaur projekt az lenne.
A Tröodon mindenesetre egy rettegett ragadozó volt a kisebb állatok körében, hisz alig volt fél méter magas. Magányosan, vagy 2-3 fõs csoportokban vadászott

De most látom, hogy egy csomó link már nem is mûködik. Kár érte, jó kis szájt volt 😞
The Speculative Dinosaur Project
Pár paleontológus és mûvész összeállt, és megpróbálta elképzelni, milyen lenne ma a világ, ha a dinoszauruszok nem haltak volna ki 😊
Fantáziájuk van, az biztos 😊
Mindenesetre a modern madárcsoportok ilyen korai megjelenése azért jó pár embert meglepett. Eddig mindenki azt hitte, hogy a neornithesek csak jóval a dinoszauruszok kihalása után diverzifikálódtak, de most úgy tûnik, hogy ez már korábban, mondjuk a kréta vége felé is végbemehetett (vagy pedig az egész nagyon rövid idõ alatt történt...)
Most az új leletek fényében csináltak pár molekuláris vizsgálatot, és a pingvinek rokoni kapcsolataira valami ilyesmi jött ki:
---------sólyom
| `--ölyv
`----------csigaforgató
| `--kõforgató
`----------alka
| `-----gólya
| `--pingvin
`-----albatrosz
`--viharmadár
Azt nem tudom, mennyire pontos ez az új meghatározás, de azért érdekes belegondolni, hogy ha 62 millió éve már voltak pingvinfélék, akkor talán a kréta végén már sólymok is létezhettek?