5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • Tirian
    Bár az Acro-ra hasonlít csak kisebb,a másikról még nem hallottam de majd utánanézek
  • Tirian
    A képen nem a két említett dínó van
  • Tirian
    Hát az az igazság hogy egyik sem...
    A T-rex se nem nagyobb se nem erősebb nem volt.(Habár az utóbbit nem fogjuk megtudni mert sosem találkoztak.)
  • W B
    amúgy a te képed még nem találta ki senki, én direkt nem mondom meg hogy crylophosaurus :)
  • garex
    a képen 1 Acrochantosaurus van
  • W B
    jaj! te gyilkoló gép!

amúgy a T-rex nagyobb és erősebb mint a Giganto tehet hüjeség....
  • Tirian
    Hi.
    Szerintem a Liopleurodon volt a tengerek ura.A Szárazföldön hátt ööö.
    Mondjuk a Giganotosaurus.

Ki tudja ez melyik dínó??
  • Jrex
    van még az a játék,a kitalálós?
  • Jrex
    de olyan hülyék h,visszadobták,azt mondták meg fertőzte volna az aznap fogott halakat,de legalább be írták volna magukat a történelembe,ha igazi.amúgy a tengeri dinosaurusok és a pterosauriák nem egészen dinok.
    W.B.-amit linkeltél videót gigantosaururs vs argentinosaurus, mellett van egy jp-s játék a t-rex és a giganto-val és ott is nagyobb a giganto,ez nem azt jelenti hogy ö nyer.
    -meg egyszer néztem a tv-ben ahol a rex dögevőségéről volt szó(hülyeség volt)azzal érvelt 2 kutató (akik az állatok energiaszükségleteivel foglalkoztak)hogy a t-rexnek több napra elég volt 1 ember nagyságú állat.hát szerintem ez alapbol hülyeség.
  • Jrex
    hello mindenki.most már itt is rontani fogom a levegőt,és boldogítani fogok pár ismerőst.
  • garex
    lehet hogy a kép igazi pl. a bojtosúszójú hal esete
  • W B
    hülye vagy? VOLTAK CSONTJAI! + egy ilyen állat sincs amit ismerünk.
  • Dakkon
    sztem is furi. hogy lenne az? nem? élen még ilyemi a tengerben? akkor az lenne a fene nagy szenzáció! nem?
  • Looooser
    áhh az minden de nem Plesiosaurusz inkább azt mondanák, hogy egy Octopus giganticus vag mi nagy testü viziállat (ámbrás cet) de az biztos nem az
  • W B
    Jappik találták azt hiszem 77ben. a tudóósok anyiban maradtak hogy egy Plesiosauria teteme
  • Dakkon
    pontosan, erre gondoltam! amúgy mi az az első kép?
  • W B
    erre gondolsz?
    hupsz mégese, ez egy felfordult oszló oéldány. na ez, a Plesiosaurus
  • Dakkon
    vmi olyanmira gondoltam én is. régen láttam képeket róla, pl. olyan volt az egyik mint a Brontosaurus csak uszonyokkal a lábai helyett és húsevő fogakkal!
  • W B
    nem voltak tengeri dínók. az tengeri hüllök, csak rokonok
  • Dakkon
    nem tudtok vmi oldalt, ahol a tengeri dinókrol lehet magyarul olvasni? Ha meg van esetleg egymáshoz viszonyított illsuztráció, az mégjobb. érdekelnek a tengeri állatok. :D
  • W B
    és?
  • garex
    most voltam a Patagónia óriásain
  • garex
    engem is bosszant ha a medarak őseit nem tollasan ábrázolják de csak a koponyája miatt töltöttem fel
  • W B
    khm ha nem tollas mért mutatod? ezért gyilkolni tudok!
  • garex
    bár azt hozzá kell tennem hogy az én Deinonychusomnak csak a koponyája jobb de mivel nem tollas ezérrt a teste nam helyes
  • garex
    szerintam ez a Deinonychus helyesebb mivel amit te töltöttél fel annak a feje Velociraptorszerű holott a koponyája sokkal inkább Dromeosaurus szerű
  • W B
    Acrocanthosaurus így nézet ki

a Velociraptor Dromeosauridea.
    veloci

Deinonychus

Adasaurus (számomra egy különlegsség, hogy mért az már magán ügy)

Bambiraptor a Troodonon kívül ő a másik aki betudta hajlítani a hüvelyujját.

Utahraptor

a Megaraptor nem dromeosauria, mert a nagy karma mint kiderült a kezén volt
  • Dakkon
    wow. ezt meg most találtam: ez meg mi? teccenek a képek róla! :
    Megaraptor 1
    Megaraptor 2
    ez is karmokkal rendelkezik:P
  • Dakkon
    az allossaurus v. a Acrocanthosaurus szebb állta volt, mint a trex. sztem. teccik a "korona" az utóbbi fején :D csak tom h kisebb volt!
    Acrocanthosaurus
  • Dakkon
    nekem vhogy akkor sem szimpi a t-rex. mindenki azt majmolja. én meg ilyenkor csakazértse :P:P
    tegnap hallottam a rádióban, h vmi új -asszem- ragadozót találtak nemrég. egy több tonnás köbe volt "zárva"
  • Dakkon
    nahát én meg aztem h a a "karmok a lábon" csak a velociraptor vbédjegye! megint tanult vmit az ember! :D végülis logikus h más fajnál is kifejlődhetett.
    akkor hogyhogy a velociraptor volt pl. a Jurassic PArk-ban is? jobb "'filmarc" volt? :D
  • W B
    Deinonychus vagy Utahraptor joval erősebb és nagyobb mint a veloci
  • W B
    a Veloci KICSI. még egy jó fizikumi ember is elláthatja a baját. a veloci kb 1 m magas volt.
    a T-rex 15m hossszú 50 km/h. és társas lény. a rex is falkában vadászott. a T-rex paszívdögevő volt, vagyis HA talált egy dögöt ami ehető megette, vagy a kisebb ragadozókat elzavarta a zsákmánytól. ilyenek pl ma az oroszlánok
  • Dakkon
    nehéz kértdés. ha a méret alapján kérded, akkor lehet h a t-rex, de sztem (filmek, meg olvasás alapján) szerintem sokkal inkább a Velociraptor a "király". főleg ha igaz, h a t-rex igazán dögevő volt. a velociraptor viszont csapatjátékos, és vérszomjas. sztem inkább ő. van a velon kívül még "hasonló felépítésű állatka"?
  • garex
    bocs hogy későn szoltam.de tegnap pl. az emlősük fejlődéséről volt szo az emlősszerű hüllőktől stb.
    minden rész másról szól néha ősemberről néhá dinosaurusokrol ,pterosaurusokrol,plesiosaurusokrol ősi emlősökről sőt a legősibb állatokrol is
  • W B
    mért csak most szolsz?
    és mi van benne?
  • garex
    bár láttam már a legtöbbet de teccenek .Amúgy valaki szokta nézni az RTL-t szombaton reggel 6-kor? mert az :Egy eltünt világ (Paleoworld)c. film szokott menni
  • W B
    na ezeken az üregi kis hüllőkön (nem dínók, de attól még érdekes)
  • W B

ezeken az üregi görcsökön behaltam
  • W B
    Gigantosaurus vs Argentinosaurus

egyik legfélelmetesebb dínó, mégis míly barátságos...

dínók elött