Megkezdődik a nagyméretű LCD tévék térhódítása

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TV-be

Létezik olyan, hogy HD-Divx-es DVD-lejátszó.
A DVI kimenet egyszerû kábellal összeköthetõ a HDMI-vel. (Utóbbi felülrõl kompatibilis. De a hangot ilyenkor külön kell vezetni. Ha egyátalán a TV-ben akarod vezetni.)
Vagy komponensben (nem kompoZIT videóban!) is össze lehet kötni már az újabb kártyákat (kábelt külön kell venni valahol), az is elég jól átviszi a HD-s képet.

Már nem kell 3+GHz-es proci hozzá. Elég, ha van egy R9xxx-ed, vagy egy GF-ed fx-tõl fölfelé (új driverrel, PureVideo Decoder nem kell hozzá). (És telepítetted a WMP10-et a HW-gyorsítós WMV9-es peccsel. )

Te hol láttál 19" fölött 4:3-as LCD-TV-t?

Khm, találomra kiválaszottak 1-1 cuccot. Közben a piacon van alapvetõen több fajta LCD képernyõ, azon belül x generáció, és a hozzá adott képfeldolgozó elektronikából is jópár fajta. Plazmánál kb. ugyanígy.

Plazmából nincs 2m alatt HD-s (csak 852 x valahányas), csak LCD-bõl. És annak már ára is van, persze, ha tellik rá...
Az olcsóbb plazmák képe szerintem rosszabb, mint a legjobb LCD-ké, és utóbbiak még mindig olcsóbbak.

Berber
Szóval leszedtem. A TFT monitoron 1200-nál igen szép volt. Mondom ráteszem lemezre, aztán be a dvd lejátszóba és rá a plazmára, megnézzük milyen. Hát ezeket felejtsétek el!
1, Nem lehet HD formátumot konverzió nélkül írni.
2, A néró 4 órán át ügyködött, hogy felvéssen, egy HD szerü dolgot, ami mp4 és nem olvassa a DVD lejátszó.
3, A számítógép is akadva olvassa vissza! Sávszélesség hiány!
4, A konverzió miatt 30%-ot csökkent a mérete!
5, A TV nem köthetõ össze HDMI kábellel az sz. géppel(nem is kapható kábel).
6, Sõt, csak analóggal köthetõ= mintha DVD-t néznék.
7, Hiába tudja a TV a HD-t, A DVD lejátszók a fasorban sincsenek.
8, Hiába tudja a számítógép, azt érdemben nem juttatom bele a TV-be.

Más. Én nem vennék projektort a helyedben. Semmiképp.

Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)

"csak a letöltés hogyanjára nem jövök rá az istennek se!"

Simán leszedhetõ pedig. Kattints valamelyik képre, és kapsz letöltõs listát.

"A PC meg a TV valahogy nekem nem igazán jön össze, de te tudod."

Azért jó, mert nem kell külön drága TV-t venni, és nem kell helyet találni neki.
És még felvenni is lehet.

"Én inkább vettem egy 1600x1200-as TFT monitort meg egy 7800GT-t és élsimítva nézem a 40cm-re lévõ monitort. Így elég nagy a kép 😊"

40 centirõl nekem is elég, bár nekem csak 1280x1024-es 19''-es TFT-m van.
Viszont ha az ágyból nézem, vagy ha többen mozizunk, akkor már jó lenne egy 2-3 méteres képernyõ.

"Igazából azért gondolom feleslegesnek a TV vásárlást, mert a WMV-HD / Blúréj lejátszók / PS3 csak egy év múlva lesznek itthon elérhetõek, addigra meg egy korrekt HDTV-t megkapsz 500k körül."

Nem TV-t akarok, hanem projektort. És igazából most kéne. Csak azért követelmény a HD felbontás, mert hogy jövõre már kelleni fog, egyébként ellennék én 1280x1024-en is.

"Egyébként régen én sem voltam beizgulva a HDTV-re, de amióta a monitoron mézegetem a WMVHD filmeket én is nagyon szeretnék egyet venni"

Én is így jártam.

"16:9-es TV-t akarsz venni???"

TV-re semmiképp, mivel hogy a TV adás 4:3-as. Csak filmhez kell a 16:9.

"Mert akkor hülyeség az 1280*1024.... akkor 1280*720 az ideális.... A plusz pixelek ebben az esetben nem számítanak..."

Játéknál, meg TV-nél jó az a plusz pixel.

Berber
Megnéztem a linket, ígéretes, csak a letöltés hogyanjára nem jövök rá az istennek se! Régóta szeretnék egy nagyfelbontásu filmet, mert a normál DVD nem igazán mutat a TV-men. Van HD bemenetem, de nincs a földön se HD lejátszó. Se lejátszandó DVD. A TV mindössze 720-as, mégis szintvonalazza a legjobb DVD is. Fotók tökéletesek rajta. Ugy tûnik nekem, csak hiszti a HD TV még a DVD-k sem tartanak ott, nincs mit megjeleníteni.

Többe fog kerülni mint 10 millió Ft...lassan le kell cserélnem a lakást is hogy beférjen egy ilyen.😊)
Minimum ajtó csere meg egy kis kõmûves munka...
"Filmet nézek, meg játszok. Most még persze nincs HD film, de lesz, és ha most veszek projektort, annak ki kéne tartani 2-3 évig. Játékra meg nincs elég nagy felbontás. Nem kell hozzá PS3, PC-t is lehet rá kötni."

A PC meg a TV valahogy nekem nem igazán jön össze, de te tudod. Én inkább vettem egy 1600x1200-as TFT monitort meg egy 7800GT-t és élsimítva nézem a 40cm-re lévõ monitort. Így elég nagy a kép 😊

Igazából azért gondolom feleslegesnek a TV vásárlást, mert a WMV-HD / Blúréj lejátszók / PS3 csak egy év múlva lesznek itthon elérhetõek, addigra meg egy korrekt HDTV-t megkapsz 500k körül.

Egyébként régen én sem voltam beizgulva a HDTV-re, de amióta a monitoron mézegetem a WMVHD filmeket én is nagyon szeretnék egyet venni, ám amíg nincs itthon HDTV TV adás, illetve nem lehet hozzá kb. 3000Ft-ért filmeket venni, pénzkidobás (ez pedig minimum 2 év).

Akinek brutál gépe (x > 3Ghz) és szép nagy monitora van, látogasson el ide:
http://www.wmvhd.com/

A topic legelején...! 16:9-es TV-t akarsz venni??? Mert akkor hülyeség az 1280*1024.... akkor 1280*720 az ideális.... A plusz pixelek ebben az esetben nem számítanak...
"Ja és aki azt mondja, hogy hülyeség az, hogy egy x képeátlójú CRT elõálítása 2* annyi, mint x képátlójú LCD, az kicsit olvasson utánna"

Ilyet ki mondott?

"Szerintem a HDTV mókával még várj egy évet."

Nem szeretek várni. Tudom, hiba, de ez van.

"Most még az extraprofit kategóriában vannak az 1920x1080-asak"

Lehet, azért én nézelõdök, hátha...
Legrosszabb esetben egy 1280x1024-est veszek, az se rossz.

"A másik, hogy mit nézel rajta? A PS3 esetleg kihasználja majd, de azon kívül felesleges."

Filmet nézek, meg játszok. Most még persze nincs HD film, de lesz, és ha most veszek projektort, annak ki kéne tartani 2-3 évig. Játékra meg nincs elég nagy felbontás. Nem kell hozzá PS3, PC-t is lehet rá kötni.

Kis-Bob
Amíg 100e-bõl nem jön ki egy nagy képátlójú, addig nem veszek, az tuti.

Bár, hogy õszinte legyek, én nagyon szeretem a CRt képét, szóval nekem egy Sony 92 cm-es CRT is megfelelne! Persze normál áron... a pontos típusát nem tom annak a TV-nek, de a TV nagyon szép! Meg az ára is...😞 De jövõre már 😊
én is lehet jobban járok, ha várok még egy évet a hd tvm el mert akkor tán olcsóbb lesz, én is veszek alá PS3-at <#vigyor1>
meg egy normális hangrendszert is, az is olcsóbb lesz!
(min. 1920*1080)

Már bocsi, most nem zaklatni akarlak, de ezen egy jót kacagtam! Min?! Az a legnagyobb HD felbontás! 2 milla alatt nem találsz semmit, ami ezt megjelenítené! Na persze amerikából...... Én jövõ ilyenkor PS3 fölé szeretnék egy nagy full HD (1920*1080) Tv-t, remélem, hogy addigra már normál áron is lehet kapni! Ja és aki azt mondja, hogy hülyeség az, hogy egy x képeátlójú CRT elõálítása 2* annyi, mint x képátlójú LCD, az kicsit olvasson utánna... Talán a hazi-mozi.hu-n is olvastam már errõl...
Szerintem a HDTV mókával még várj egy évet. Most még az extraprofit kategóriában vannak az 1920x1080-asak, a 720-as pedig épp csak elkezdett elérhetõvé válni. A másik, hogy mit nézel rajta? A PS3 esetleg kihasználja majd, de azon kívül felesleges.

Kimaradtak az összehasonlításokból a projektos TV-k, illetve a projektorok.
Én olyan projektort keresek, ami HDTV-hez is elég nagy felbontású (min. 1920x1080), jó minõségû a képe, és játékra is alkalmas.

üzemidõvel sincs gond, normális használat mellett több mint egy évtizedig bírják a készülékek, de ha éjjel-nappal megy a tévé, akkor 6-7 év múlva vásárolhatunk újat.
kösz a linket! http://www.hazi-mozi.hu/

elolvastam, érdemes volt, ez jelenleg a legjobbb választás ! csak nem értem mért lett kitörõlve a linked? <#boxer>
3P

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Berber
Köszike, azthiszem az én véleményemet erõsíti a cikk, valamint az amerikai eladási statisztika is. Inkább az oled-et nyomnák. Abban van a fantázia!

Nezopont kerdese, hogy melyik a jobb...
LCD vagy plazma TV?
Berber
Nem értem miért nyomják az LCD tv-ket. Nekem nagyon nem jönnek be se fogyasztásra, se képminõségre. Mit tudnak amit a plazma esetleg nem? Néztem fogyasztást a plazma 42" 250W míg a 40-es lcd 300W (LG-samsung) A kép minõsége meg se üti a plazma szintet, az élettertama sem hiszem hogy több. Biztos olcsóbb. Az elõállítás. Mert megvenni....!!! Valaki mondja már meg miért jobb az LCD mint a pasma?!

atlagember
Szóval akkor meddíg várjak még az LCD TV vásárlásával?

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

Akik itt alattam azt hangoztatják hogy a CRT sem fogyaszt kevesebbet mint az LCD:

Igen, de nem is mondtam hogy nem fogyaszt, kizárólag azért írtam a fogyasztást, mert a köztudatban (legalábbis akikkel én eddig beszéltem) az van hogy az LCD fenntartása sokkal kevesebbe kerül mint egy CRT-jé. Ez pedig nem igaz.

A másik amiért írtam hogy kiemeljem az OLED jelentõségét, mivel az tényleg alig fogyaszt valamit (nincs háttérvilágítás).

nagykispeter
Én igazábol nem nagyon értek hozzá,de mi igaz abból ha elromlik akkor dobhatom ki az egésszet?Nem javítható.

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

bertino
a képen az a TV nem kisdarab... <#wow2>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Tévedés, mert amirõl te beszélsz az mind a költség, csupán csak a haszon ekkora nagyságú!!!

Gigabyte P67A-UD4-B3,I5-2500K, Corsair DDR3 8GB 1866 Mhz CL9, Sapphire ATI HD 6950 2 GB GDDR5, SB X-FI Gamer, Samsung BX 2431, Logitech MX 5500

smv
😞 mikor lesz nekem pénzem ilyenekre... 😞

Starcraft + Diablo III - esemve

Igen az vagy 😄DD
Komolyra fordítva: létezik 720p is 😄

Most lehet hogy én vagyok a hülye de a HDTV az nem a 1920x1080 felbontás?
Vedd meg nyugotan a Sony BRAVIAT. Nagyon jó kis LCD TV.
m1c1mack0
hat a samsung 765MB vol az emult evek tan legjobb vetele ar/kepesg aranyaban szerintem a monitorok kozott (iden mar nembiztos)

Ha egy jó 17"es crt-d van akkor már nem jártál rosszul.

m1c1mack0
90 es evekben vett (bocs az elobb lemaradt)

m1c1mack0
hat nalam meg sok csoro magyarnal meg marad egy idejig a 17"CRT moncsi meg a 72"centis 90 crt TV meg eleg sokaig

[NST]Cifu
Másképpen fogalmazok: CRT-bõl nem nagyon találsz 40-50"-es változatot, míg LCD-bõl vagy Plazmából a komolyabb gyártók rendelkeznek legalább egy-két típussal...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

én most nyáron szeretnék venni egy bravas sony hdt tv-t! ( http://www.sonypage.hu/index.php3?sid=11362297741396481736&tract=3&mod=termek&rid=875&grid=2)

a sony nál van jobb képminöségû márka? pl a hitachi az jobb szerintetek? <#conf>
Azt csiripelik a madarak, hogy a 19-esnél nagyobb lcd-kre tizenvalahányszázalékos extra adót terveznek az EU-ban...

Hát a lcdnél sem jellemzõ a 30"nál nagyobb.

Samsung oldalán:
32" tft Power Consumption: Power On Approx. 184 Watts
32" CRT Power Consumption: 190 watts

Igaz 20" snál 60%kal fogyaszt többet a crt de mind2 így is 100W alatt marad.

[NST]Cifu
Itt található pár TV készülék energiafogyasztása összehasonlítva.

Az tény, hogy a PlazmaTV-k (és Projektorok) fogyasztása elég magas, de mégse olyan vészes, fõleg ha azt nézzük, hogy CRT kijelzõkbõl nem jellemzõ a 30"-nál nagyobb, míg a Plazma és LCD kijelzõk már az 50"-os képátmérõ sem ritkaság.

Az OLED-bõl mikor lesz valami, mintha anno azt vetítették volna elõre, hogy 2005-ben már kint lesz a piacon...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nekem egy 20"-os LCD-m van és kényelmes fényerõ beállítás mellett 30W-ot fogyaszt. Max fényerõnél 55W.
Ezt teljesítménymérõvel néztük.
De pl a Samsung 40"-os LCD-jénél is fel van tûntetve, hogy asszem 280W-ot eszik (erre most nem emléxem pontosan). De asszem az LG oldalán is fel van tûntetve a W igény (az is kb 300W 40"-nál).
Szerintem itt valami felreertes van, ugyanis a 17" CRT-m fogyaszt 100-110W-ot, az van a hatara irva, tudtommal a 17" TFT-k 20-40W korul fogyasztanak. Es ugy tudom a CRT-k sokkal tobbet fogyasztanak, a kepcsovuk miatt.
mikloss
télleg olyan sokat fogyasztanak lol, aszittem sokkal gazdaságosabbak az TFT monitorok a hagyományos CRT-knél... mennyit fogyaszt egy 17 colos CRT és egy 17 colos TFT? (hogy lássam a különbséget) 😊

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Oldal 1 / 2Következő →