58
-
dez #58 TV-be -
dez #57 Létezik olyan, hogy HD-Divx-es DVD-lejátszó.
A DVI kimenet egyszerű kábellal összeköthető a HDMI-vel. (Utóbbi felülről kompatibilis. De a hangot ilyenkor külön kell vezetni. Ha egyátalán a TV-ben akarod vezetni.)
Vagy komponensben (nem kompoZIT videóban!) is össze lehet kötni már az újabb kártyákat (kábelt külön kell venni valahol), az is elég jól átviszi a HD-s képet. -
dez #56 Már nem kell 3+GHz-es proci hozzá. Elég, ha van egy R9xxx-ed, vagy egy GF-ed fx-től fölfelé (új driverrel, PureVideo Decoder nem kell hozzá). (És telepítetted a WMP10-et a HW-gyorsítós WMV9-es peccsel. [Utána már pl. BSPlayer is viszi.]) -
dez #55 Te hol láttál 19" fölött 4:3-as LCD-TV-t? -
dez #54 Khm, találomra kiválaszottak 1-1 cuccot. Közben a piacon van alapvetően több fajta LCD képernyő, azon belül x generáció, és a hozzá adott képfeldolgozó elektronikából is jópár fajta. Plazmánál kb. ugyanígy. -
dez #53 Plazmából nincs 2m alatt HD-s (csak 852 x valahányas), csak LCD-ből. És annak már ára is van, persze, ha tellik rá...
Az olcsóbb plazmák képe szerintem rosszabb, mint a legjobb LCD-ké, és utóbbiak még mindig olcsóbbak. -
#52 Szóval leszedtem. A TFT monitoron 1200-nál igen szép volt. Mondom ráteszem lemezre, aztán be a dvd lejátszóba és rá a plazmára, megnézzük milyen. Hát ezeket felejtsétek el!
1, Nem lehet HD formátumot konverzió nélkül írni.
2, A néró 4 órán át ügyködött, hogy felvéssen, egy HD szerü dolgot, ami mp4 és nem olvassa a DVD lejátszó.
3, A számítógép is akadva olvassa vissza! Sávszélesség hiány!
4, A konverzió miatt 30%-ot csökkent a mérete!
5, A TV nem köthető össze HDMI kábellel az sz. géppel(nem is kapható kábel).
6, Sőt, csak analóggal köthető= mintha DVD-t néznék.
7, Hiába tudja a TV a HD-t, A DVD lejátszók a fasorban sincsenek.
8, Hiába tudja a számítógép, azt érdemben nem juttatom bele a TV-be.
Más. Én nem vennék projektort a helyedben. Semmiképp. -
BiroAndras #51 "csak a letöltés hogyanjára nem jövök rá az istennek se!"
Simán leszedhető pedig. Kattints valamelyik képre, és kapsz letöltős listát. -
BiroAndras #50 "A PC meg a TV valahogy nekem nem igazán jön össze, de te tudod."
Azért jó, mert nem kell külön drága TV-t venni, és nem kell helyet találni neki.
És még felvenni is lehet.
"Én inkább vettem egy 1600x1200-as TFT monitort meg egy 7800GT-t és élsimítva nézem a 40cm-re lévő monitort. Így elég nagy a kép :)"
40 centiről nekem is elég, bár nekem csak 1280x1024-es 19''-es TFT-m van.
Viszont ha az ágyból nézem, vagy ha többen mozizunk, akkor már jó lenne egy 2-3 méteres képernyő.
"Igazából azért gondolom feleslegesnek a TV vásárlást, mert a WMV-HD / Blúréj lejátszók / PS3 csak egy év múlva lesznek itthon elérhetőek, addigra meg egy korrekt HDTV-t megkapsz 500k körül."
Nem TV-t akarok, hanem projektort. És igazából most kéne. Csak azért követelmény a HD felbontás, mert hogy jövőre már kelleni fog, egyébként ellennék én 1280x1024-en is.
"Egyébként régen én sem voltam beizgulva a HDTV-re, de amióta a monitoron mézegetem a WMVHD filmeket én is nagyon szeretnék egyet venni"
Én is így jártam. -
BiroAndras #49 "16:9-es TV-t akarsz venni???"
TV-re semmiképp, mivel hogy a TV adás 4:3-as. Csak filmhez kell a 16:9.
"Mert akkor hülyeség az 1280*1024.... akkor 1280*720 az ideális.... A plusz pixelek ebben az esetben nem számítanak..."
Játéknál, meg TV-nél jó az a plusz pixel. -
#48 Megnéztem a linket, ígéretes, csak a letöltés hogyanjára nem jövök rá az istennek se! Régóta szeretnék egy nagyfelbontásu filmet, mert a normál DVD nem igazán mutat a TV-men. Van HD bemenetem, de nincs a földön se HD lejátszó. Se lejátszandó DVD. A TV mindössze 720-as, mégis szintvonalazza a legjobb DVD is. Fotók tökéletesek rajta. Ugy tűnik nekem, csak hiszti a HD TV még a DVD-k sem tartanak ott, nincs mit megjeleníteni. -
spydee #47 Többe fog kerülni mint 10 millió Ft...lassan le kell cserélnem a lakást is hogy beférjen egy ilyen.:))
Minimum ajtó csere meg egy kis kőműves munka... -
Zedas #46 "Filmet nézek, meg játszok. Most még persze nincs HD film, de lesz, és ha most veszek projektort, annak ki kéne tartani 2-3 évig. Játékra meg nincs elég nagy felbontás. Nem kell hozzá PS3, PC-t is lehet rá kötni."
A PC meg a TV valahogy nekem nem igazán jön össze, de te tudod. Én inkább vettem egy 1600x1200-as TFT monitort meg egy 7800GT-t és élsimítva nézem a 40cm-re lévő monitort. Így elég nagy a kép :)
Igazából azért gondolom feleslegesnek a TV vásárlást, mert a WMV-HD / Blúréj lejátszók / PS3 csak egy év múlva lesznek itthon elérhetőek, addigra meg egy korrekt HDTV-t megkapsz 500k körül.
Egyébként régen én sem voltam beizgulva a HDTV-re, de amióta a monitoron mézegetem a WMVHD filmeket én is nagyon szeretnék egyet venni, ám amíg nincs itthon HDTV TV adás, illetve nem lehet hozzá kb. 3000Ft-ért filmeket venni, pénzkidobás (ez pedig minimum 2 év).
Akinek brutál gépe (x > 3Ghz) és szép nagy monitora van, látogasson el ide:
http://www.wmvhd.com/ -
FecaA #45 A topic legelején...! 16:9-es TV-t akarsz venni??? Mert akkor hülyeség az 1280*1024.... akkor 1280*720 az ideális.... A plusz pixelek ebben az esetben nem számítanak... -
BiroAndras #44 "Ja és aki azt mondja, hogy hülyeség az, hogy egy x képeátlójú CRT előálítása 2* annyi, mint x képátlójú LCD, az kicsit olvasson utánna"
Ilyet ki mondott? -
BiroAndras #43 "Szerintem a HDTV mókával még várj egy évet."
Nem szeretek várni. Tudom, hiba, de ez van.
"Most még az extraprofit kategóriában vannak az 1920x1080-asak"
Lehet, azért én nézelődök, hátha...
Legrosszabb esetben egy 1280x1024-est veszek, az se rossz.
"A másik, hogy mit nézel rajta? A PS3 esetleg kihasználja majd, de azon kívül felesleges."
Filmet nézek, meg játszok. Most még persze nincs HD film, de lesz, és ha most veszek projektort, annak ki kéne tartani 2-3 évig. Játékra meg nincs elég nagy felbontás. Nem kell hozzá PS3, PC-t is lehet rá kötni. -
#42 Amíg 100e-ből nem jön ki egy nagy képátlójú, addig nem veszek, az tuti. -
FecaA #41 Bár, hogy őszinte legyek, én nagyon szeretem a CRt képét, szóval nekem egy Sony 92 cm-es CRT is megfelelne! Persze normál áron... a pontos típusát nem tom annak a TV-nek, de a TV nagyon szép! Meg az ára is...:( De jövőre már :) -
KaBuTo666 #40 én is lehet jobban járok, ha várok még egy évet a hd tvm el mert akkor tán olcsóbb lesz, én is veszek alá PS3-at
meg egy normális hangrendszert is, az is olcsóbb lesz! -
FecaA #39 (min. 1920*1080)
Már bocsi, most nem zaklatni akarlak, de ezen egy jót kacagtam! Min?! Az a legnagyobb HD felbontás! 2 milla alatt nem találsz semmit, ami ezt megjelenítené! Na persze amerikából...... Én jövő ilyenkor PS3 fölé szeretnék egy nagy full HD (1920*1080) Tv-t, remélem, hogy addigra már normál áron is lehet kapni! Ja és aki azt mondja, hogy hülyeség az, hogy egy x képeátlójú CRT előálítása 2* annyi, mint x képátlójú LCD, az kicsit olvasson utánna... Talán a hazi-mozi.hu-n is olvastam már erről... -
Zedas #38 Szerintem a HDTV mókával még várj egy évet. Most még az extraprofit kategóriában vannak az 1920x1080-asak, a 720-as pedig épp csak elkezdett elérhetővé válni. A másik, hogy mit nézel rajta? A PS3 esetleg kihasználja majd, de azon kívül felesleges.
-
BiroAndras #37 Kimaradtak az összehasonlításokból a projektos TV-k, illetve a projektorok.
Én olyan projektort keresek, ami HDTV-hez is elég nagy felbontású (min. 1920x1080), jó minőségű a képe, és játékra is alkalmas. -
KaBuTo666 #36 üzemidővel sincs gond, normális használat mellett több mint egy évtizedig bírják a készülékek, de ha éjjel-nappal megy a tévé, akkor 6-7 év múlva vásárolhatunk újat. -
KaBuTo666 #35 kösz a linket! http://www.hazi-mozi.hu/
elolvastam, érdemes volt, ez jelenleg a legjobbb választás ! csak nem értem mért lett kitörőlve a linked? -
#34 Talán ez is segíthet eldönteni a kérdést. -
#33 Köszike, azthiszem az én véleményemet erősíti a cikk, valamint az amerikai eladási statisztika is. Inkább az oled-et nyomnák. Abban van a fantázia! -
efraim #32 Nezopont kerdese, hogy melyik a jobb...
LCD vagy plazma TV? -
#31 Nem értem miért nyomják az LCD tv-ket. Nekem nagyon nem jönnek be se fogyasztásra, se képminőségre. Mit tudnak amit a plazma esetleg nem? Néztem fogyasztást a plazma 42" 250W míg a 40-es lcd 300W (LG-samsung) A kép minősége meg se üti a plazma szintet, az élettertama sem hiszem hogy több. Biztos olcsóbb. Az előállítás. Mert megvenni....!!! Valaki mondja már meg miért jobb az LCD mint a pasma?! -
#30 Szóval akkor meddíg várjak még az LCD TV vásárlásával? -
Zedas #29 Akik itt alattam azt hangoztatják hogy a CRT sem fogyaszt kevesebbet mint az LCD:
Igen, de nem is mondtam hogy nem fogyaszt, kizárólag azért írtam a fogyasztást, mert a köztudatban (legalábbis akikkel én eddig beszéltem) az van hogy az LCD fenntartása sokkal kevesebbe kerül mint egy CRT-jé. Ez pedig nem igaz.
A másik amiért írtam hogy kiemeljem az OLED jelentőségét, mivel az tényleg alig fogyaszt valamit (nincs háttérvilágítás). -
#28 Én igazábol nem nagyon értek hozzá,de mi igaz abból ha elromlik akkor dobhatom ki az egésszet?Nem javítható.
-
#27 a képen az a TV nem kisdarab... -
Dinosaur #26 Tévedés, mert amiről te beszélsz az mind a költség, csupán csak a haszon ekkora nagyságú!!! -
#25 :( mikor lesz nekem pénzem ilyenekre... :( -
tehen_m #24 Igen az vagy :DDD
Komolyra fordítva: létezik 720p is :D -
lazsi #23 Most lehet hogy én vagyok a hülye de a HDTV az nem a 1920x1080 felbontás? -
Sony90210 #22 Vedd meg nyugotan a Sony BRAVIAT. Nagyon jó kis LCD TV. -
#21 hat a samsung 765MB vol az emult evek tan legjobb vetele ar/kepesg aranyaban szerintem a monitorok kozott (iden mar nembiztos) -
tehen_m #20 Ha egy jó 17"es crt-d van akkor már nem jártál rosszul. -
#19 90 es evekben vett (bocs az elobb lemaradt)