Megkezdődik a nagyméretű LCD tévék térhódítása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A DVI kimenet egyszerû kábellal összeköthetõ a HDMI-vel. (Utóbbi felülrõl kompatibilis. De a hangot ilyenkor külön kell vezetni. Ha egyátalán a TV-ben akarod vezetni.)
Vagy komponensben (nem kompoZIT videóban!) is össze lehet kötni már az újabb kártyákat (kábelt külön kell venni valahol), az is elég jól átviszi a HD-s képet.
Az olcsóbb plazmák képe szerintem rosszabb, mint a legjobb LCD-ké, és utóbbiak még mindig olcsóbbak.
1, Nem lehet HD formátumot konverzió nélkül írni.
2, A néró 4 órán át ügyködött, hogy felvéssen, egy HD szerü dolgot, ami mp4 és nem olvassa a DVD lejátszó.
3, A számítógép is akadva olvassa vissza! Sávszélesség hiány!
4, A konverzió miatt 30%-ot csökkent a mérete!
5, A TV nem köthetõ össze HDMI kábellel az sz. géppel(nem is kapható kábel).
6, Sõt, csak analóggal köthetõ= mintha DVD-t néznék.
7, Hiába tudja a TV a HD-t, A DVD lejátszók a fasorban sincsenek.
8, Hiába tudja a számítógép, azt érdemben nem juttatom bele a TV-be.
Más. Én nem vennék projektort a helyedben. Semmiképp.
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
Simán leszedhetõ pedig. Kattints valamelyik képre, és kapsz letöltõs listát.
Azért jó, mert nem kell külön drága TV-t venni, és nem kell helyet találni neki.
És még felvenni is lehet.
"Én inkább vettem egy 1600x1200-as TFT monitort meg egy 7800GT-t és élsimítva nézem a 40cm-re lévõ monitort. Így elég nagy a kép 😊"
40 centirõl nekem is elég, bár nekem csak 1280x1024-es 19''-es TFT-m van.
Viszont ha az ágyból nézem, vagy ha többen mozizunk, akkor már jó lenne egy 2-3 méteres képernyõ.
"Igazából azért gondolom feleslegesnek a TV vásárlást, mert a WMV-HD / Blúréj lejátszók / PS3 csak egy év múlva lesznek itthon elérhetõek, addigra meg egy korrekt HDTV-t megkapsz 500k körül."
Nem TV-t akarok, hanem projektort. És igazából most kéne. Csak azért követelmény a HD felbontás, mert hogy jövõre már kelleni fog, egyébként ellennék én 1280x1024-en is.
"Egyébként régen én sem voltam beizgulva a HDTV-re, de amióta a monitoron mézegetem a WMVHD filmeket én is nagyon szeretnék egyet venni"
Én is így jártam.
TV-re semmiképp, mivel hogy a TV adás 4:3-as. Csak filmhez kell a 16:9.
"Mert akkor hülyeség az 1280*1024.... akkor 1280*720 az ideális.... A plusz pixelek ebben az esetben nem számítanak..."
Játéknál, meg TV-nél jó az a plusz pixel.
Minimum ajtó csere meg egy kis kõmûves munka...
A PC meg a TV valahogy nekem nem igazán jön össze, de te tudod. Én inkább vettem egy 1600x1200-as TFT monitort meg egy 7800GT-t és élsimítva nézem a 40cm-re lévõ monitort. Így elég nagy a kép 😊
Igazából azért gondolom feleslegesnek a TV vásárlást, mert a WMV-HD / Blúréj lejátszók / PS3 csak egy év múlva lesznek itthon elérhetõek, addigra meg egy korrekt HDTV-t megkapsz 500k körül.
Egyébként régen én sem voltam beizgulva a HDTV-re, de amióta a monitoron mézegetem a WMVHD filmeket én is nagyon szeretnék egyet venni, ám amíg nincs itthon HDTV TV adás, illetve nem lehet hozzá kb. 3000Ft-ért filmeket venni, pénzkidobás (ez pedig minimum 2 év).
Akinek brutál gépe (x > 3Ghz) és szép nagy monitora van, látogasson el ide:
http://www.wmvhd.com/
Ilyet ki mondott?
Nem szeretek várni. Tudom, hiba, de ez van.
"Most még az extraprofit kategóriában vannak az 1920x1080-asak"
Lehet, azért én nézelõdök, hátha...
Legrosszabb esetben egy 1280x1024-est veszek, az se rossz.
"A másik, hogy mit nézel rajta? A PS3 esetleg kihasználja majd, de azon kívül felesleges."
Filmet nézek, meg játszok. Most még persze nincs HD film, de lesz, és ha most veszek projektort, annak ki kéne tartani 2-3 évig. Játékra meg nincs elég nagy felbontás. Nem kell hozzá PS3, PC-t is lehet rá kötni.
meg egy normális hangrendszert is, az is olcsóbb lesz!
Már bocsi, most nem zaklatni akarlak, de ezen egy jót kacagtam! Min?! Az a legnagyobb HD felbontás! 2 milla alatt nem találsz semmit, ami ezt megjelenítené! Na persze amerikából...... Én jövõ ilyenkor PS3 fölé szeretnék egy nagy full HD (1920*1080) Tv-t, remélem, hogy addigra már normál áron is lehet kapni! Ja és aki azt mondja, hogy hülyeség az, hogy egy x képeátlójú CRT elõálítása 2* annyi, mint x képátlójú LCD, az kicsit olvasson utánna... Talán a hazi-mozi.hu-n is olvastam már errõl...
Én olyan projektort keresek, ami HDTV-hez is elég nagy felbontású (min. 1920x1080), jó minõségû a képe, és játékra is alkalmas.
elolvastam, érdemes volt, ez jelenleg a legjobbb választás ! csak nem értem mért lett kitörõlve a linked? <#boxer>#boxer>
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
LCD vagy plazma TV?
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Igen, de nem is mondtam hogy nem fogyaszt, kizárólag azért írtam a fogyasztást, mert a köztudatban (legalábbis akikkel én eddig beszéltem) az van hogy az LCD fenntartása sokkal kevesebbe kerül mint egy CRT-jé. Ez pedig nem igaz.
A másik amiért írtam hogy kiemeljem az OLED jelentõségét, mivel az tényleg alig fogyaszt valamit (nincs háttérvilágítás).
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Gigabyte P67A-UD4-B3,I5-2500K, Corsair DDR3 8GB 1866 Mhz CL9, Sapphire ATI HD 6950 2 GB GDDR5, SB X-FI Gamer, Samsung BX 2431, Logitech MX 5500
Komolyra fordítva: létezik 720p is 😄
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
a sony nál van jobb képminöségû márka? pl a hitachi az jobb szerintetek? <#conf>#conf>
32" tft Power Consumption: Power On Approx. 184 Watts
32" CRT Power Consumption: 190 watts
Igaz 20" snál 60%kal fogyaszt többet a crt de mind2 így is 100W alatt marad.
Az tény, hogy a PlazmaTV-k (és Projektorok) fogyasztása elég magas, de mégse olyan vészes, fõleg ha azt nézzük, hogy CRT kijelzõkbõl nem jellemzõ a 30"-nál nagyobb, míg a Plazma és LCD kijelzõk már az 50"-os képátmérõ sem ritkaság.
Az OLED-bõl mikor lesz valami, mintha anno azt vetítették volna elõre, hogy 2005-ben már kint lesz a piacon...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ezt teljesítménymérõvel néztük.
De pl a Samsung 40"-os LCD-jénél is fel van tûntetve, hogy asszem 280W-ot eszik (erre most nem emléxem pontosan). De asszem az LG oldalán is fel van tûntetve a W igény (az is kb 300W 40"-nál).
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.