58
  • m1c1mack0
    hat nalam meg sok csoro magyarnal meg marad egy idejig a 17"CRT moncsi meg a 72"centis 90 crt TV meg eleg sokaig
  • [NST]Cifu
    Másképpen fogalmazok: CRT-ből nem nagyon találsz 40-50"-es változatot, míg LCD-ből vagy Plazmából a komolyabb gyártók rendelkeznek legalább egy-két típussal...
  • KaBuTo666
    én most nyáron szeretnék venni egy bravas sony hdt tv-t! ( http://www.sonypage.hu/index.php3?sid=11362297741396481736&tract=3&mod=termek&rid=875&grid=2)

a sony nál van jobb képminöségű márka? pl a hitachi az jobb szerintetek?
  • Gabest
    Azt csiripelik a madarak, hogy a 19-esnél nagyobb lcd-kre tizenvalahányszázalékos extra adót terveznek az EU-ban...
  • tehen_m
    Hát a lcdnél sem jellemző a 30"nál nagyobb.
  • tehen_m
    Samsung oldalán:
    32" tft Power Consumption: Power On Approx. 184 Watts
    32" CRT Power Consumption: 190 watts

Igaz 20" snál 60%kal fogyaszt többet a crt de mind2 így is 100W alatt marad.
  • [NST]Cifu
    Itt található pár TV készülék energiafogyasztása összehasonlítva.

Az tény, hogy a PlazmaTV-k (és Projektorok) fogyasztása elég magas, de mégse olyan vészes, főleg ha azt nézzük, hogy CRT kijelzőkből nem jellemző a 30"-nál nagyobb, míg a Plazma és LCD kijelzők már az 50"-os képátmérő sem ritkaság.

Az OLED-ből mikor lesz valami, mintha anno azt vetítették volna előre, hogy 2005-ben már kint lesz a piacon...
  • RiddleR
    Nekem egy 20"-os LCD-m van és kényelmes fényerő beállítás mellett 30W-ot fogyaszt. Max fényerőnél 55W.
    Ezt teljesítménymérővel néztük.
    De pl a Samsung 40"-os LCD-jénél is fel van tűntetve, hogy asszem 280W-ot eszik (erre most nem emléxem pontosan). De asszem az LG oldalán is fel van tűntetve a W igény (az is kb 300W 40"-nál).
  • ddfg
    Szerintem itt valami felreertes van, ugyanis a 17" CRT-m fogyaszt 100-110W-ot, az van a hatara irva, tudtommal a 17" TFT-k 20-40W korul fogyasztanak. Es ugy tudom a CRT-k sokkal tobbet fogyasztanak, a kepcsovuk miatt.
  • mikloss
    télleg olyan sokat fogyasztanak lol, aszittem sokkal gazdaságosabbak az TFT monitorok a hagyományos CRT-knél... mennyit fogyaszt egy 17 colos CRT és egy 17 colos TFT? (hogy lássam a különbséget) :)
  • raingun
    hát a crt szerintem jobban fűt...
  • raingun
    "TFT LCD előállítása sokkal olcsóbb a hagyományos crt illetve plazma kijelzők előállításánál"

Azt nem hinném hogy olcsóbb lenne...
  • raingun
    Azt nem hinném hogy olcsóbb lenne...
    És sajnos a kereslet felszívja pillanatok alatt ezt a mennyiséget így az ár csak lassan fog csökkenni.
    Majd 23 év múlva...
  • Zedas
    Ha elterjed az OLED, még olcsóbb lesz, csak még élettartam gondok vannak vele.

A tuti az lenne ha kisfelbontású OLED háttérvilágítást alkalmaznának TFT-vel (van már ilyen termék, csak nagyon drága), ennek nagyon jó a képe (kontraszt), keveset fogyaszt és jó az élettartama.

Aztán idén jönnek majd a SED-es dolgok (olyan mint a CRT, csak az összes pixelen van egy pici elektronágyú), amely megint csak befolyásolni fogja a piacot.

Igazából a jelenlegi LCD és plazma TVk egy nagyon nagy problémával küzdenek, mégpedig a fogyasztás. Egy ekkora LCD illetve plazma, 500W-tól 1000W-ig fogyaszt, melynek tetemes része hővé alakul (nyáron, légkondi nélkül a király). Ezt persze nem szokták feltűntetni a gyári adatok között (egy 20 colos TFT 110W, egy plazma pedig azonos méreten legalább másfélszer többet fogyaszt).
  • lazsi
    TFT LCD előállítása sokkal olcsóbb a hagyományos crt illetve plazma kijelzők előállításánál. Egy ilyen nagy kijelzőnek az ellőállítása nem több 50ezer forintnál, a boltokban pedig 3-400ezer forintokért lehet velük találkozni Az ok, hogy ilyen drágák, egyszerűen az, hogy az emberekből így akarják kiszedni a fejlesztésekre, marketingre, és profithoz szükséges pénzt.
  • AtisH
    Bárcsak úgy lenne...
  • Kelta
    Ja, :)
    pár év és a benzinkutaknál adják ajándékba ha 30L felett tankolsz :)
  • Norbu
    Hát még jó hogy nem vettünk karácsonyra TV-t :)