380
valyon miért?
  • Tarajos Sül
    Ehezz a topikhoz kapcsolodó másik sg-s topik!
    De csak azoknak aktiv,akik be vannak jelentkezve,mert a saját fórumban van!
  • magus
    najó, de az nem megoldás ami most van, hogy ha aki továbbtanul, hacsak nincs vmi kedvenc dolga amit szívesen tanul, egyszerűen elözönli a közgáz, a jog és a műszaki szakokat. Nem mondom, énis közéjük tartozom, de pl egy közgáz diplomával most nem sokat érek.

Amúgy most, ahogy nézem, (habár ott hibádzik a dolog, hogy a mesterszakokat még jó egy évig nem árulják el biztosra), próbálnak mindenféle tanácsokat adni, minden héten jön hírlevél, hogy itt és ott rendezvény van ovábbtanulással kapcsolatban
  • cicai
    jérni szeretek én is csak néhány tanárt rühellek. JA ÉS A MAGYAR ÓRA IS SZAR!!!!!
    viszont jó fej haverok. iskola után páran( 8-9) mindig összegyülünk aztán vagy korizunk vagy mindenfélét, persze nem télen.
    még annyi a bibi hogy comóan falun laknak mert az utóbbi 3 évben szinte minden haver elköltözött. és így járnak be.
  • FtranX
    Én speciel szerettem gimibe járni. Sok jó haver, csaj, és rendes tanár volt. Viszont az irodalmat ott utáltam meg rettenetesen. Milliónyi vers bemagolása, hihetetlenül unalmas kötelező olvasmányok, költők/írók korszakai, stb. Még most is kiráz tőle a hideg. Nem azt mondom, hogy ez mind rossz dolog, de akit nem érdekel, azt akkor se fogja, ha megpróbálnak belőle "irodalmárt" csinálni.

Pedig sokat olvastam/olvasok. Régen faltam a Verne, Kar May könyveket a kalandregényeket és az enciklopédiákat.

Igazán nem vagyok sem humán, sem reál beállítottságú. A történelmet és a nyelevtanulást mindig is szerettem. A matekkal és a fizikával kapcsolatban (bár ez ismeretterjesztő szinten nagyon érdekel) semleges vagyok.
  • Lacc
    Fogalmam sincs, hogy mi a helyzet a Svédeknél, de azt tudom, hogy sokan bajban vannak, mikor kikerülnek dimplomával, mert nem tudnak hova menni. Ez, hogy mindenki döntse el maga, egyszerűen nem megoldás. Az ember nyilván olyan szakra megy, amit szeret, és ha nincsen semmi kontroll, akkor csak rosszabb lesz a helyzet mint most szvsz.

Most se akadályoz meg senki, hogy azt tanuld amit akarsz, ha túltesszük magunkat azon, hogy kell ahhoz is egy bizonyos támogatás pl. anyagiakban. De ha valaki nem hajlandó tanulni, és kipereg, az nehogy már baj legyen.
  • Mike
    szerintem meg nem
    Svédeknél túltelítödött a piac?

mindenki döntse el maga, megéri-e neki
    ne más döntse el, hogy mit csinálj
  • Lacc
    És annak örülnél, ha teljesen elértéktelenedne az így megszerzett tudásod? Túl lenne telítve mindenhol a piac, rengeteg diplomás munkanélküli lenne. Már most is éppen elég nagy probléma a túlképzés, nemhogy így...
    Munkásból pedig alig van, és így aki annak megy, poftálan béreket kér.
  • Mike
    mondjuk én ezt az egész felvételi rendszert eltörölném
    milyen aalapon dönti el egy szolgáltató, hogy hajlandó-e engem információval ellátni
    hadd tanuljon akárki, miért baj az?
    én még ki se szórnék mindenkit az elején
    sőt nem mondanám azt, hogy hű most akkor nem kell ennyi ügyvéd meg tűzoltó és vadakat terelő juhász
    mindenki vállalja maga a rizikót, felnőtt emberek
  • Mike
    én anno megbeszéltem a tanárral, hogy nem érettségizek a tárgyából
    így lett 3-ból 5
  • Lacc
    Ha jól emlékszem nem biztos, hogy a te tanárod javítja az emelt matek írsábelit. Nálam sem így volt.
  • magus
    nem fogja megadni, ő biztos, hogy nem. Viszont kellemes amúgy most ez a rendszer, egyik előnye, hogy aki középre jár - pl matekból - az röhögve szerzi az 5-st, aki emeltre, az az 5-st a mi tanárunknál hacsak nincs nőből nem szerezheti meg, így őt felveszik, engem nem, habár ő kipotyog 1 év múlva, mint a mostani közgázosok háromnegyede, de én addig hoppon maradok... Örüljetek ha olyan tanárotok van aki felfele kerekít...

amúgy goth kicsi vagy még, majd 12.ben rájössz, hogy milyen jó is a középiskola, főleg az ahol te tartasz..
  • cicai
    annyiból nem hogy hulla vagyok tesin
  • Mike
    és a tanulás élvezéséhez még eminensnek sem kell lenned, csupán nyitottnak
  • Mike
    neked se kéne gúnyolódni
    egyszerüen avn aki szeretett iskolába járni (én spec gimibe igen, ált.ba nem, de az hogy szeretsz-e vagy sem, az leginkább az ott lévő emberek (tabnárok, diákok,) és a hely hangulatának függvénye
    ahol szarul érzed magd, mégjóhogy nem szeretsz oda járni
  • Mike
    aha :)
    nekem legalábbis sikerült :)
  • Goth
    A megváltozott világnézetemmel már tudom (htx IMYke), hogy minden óra jó! nemcsak a nulladik! Én már holnap reggel négykor bent leszek iskolában, hátha minusz kettedik órát is tartanak. De végülis mindegy, mert az én tudásszomjamat még ha minuszharmadikat tartunk, az sem fogja kielégíteni. De azért boldog vagyok, mert mennyi új információt szerezhetek iskolában, és egyre többet fogok tudni az emberisélég által kitermelt TUDÁS-ból!
  • cicai
    szerintetek jó a nulladik óra?
  • Goth
    pf. Eltúlzod a dolgokat.
    Kérdezz meg 10 faiatal (fiú) gyereket, -mert a lányok ugye máshogy gondolkodnak, dejónekik =)- hogy szerettek-e és szeretnek-e iskolába járni. 10-ből legalább 7 lefogadom hogy nagyjából azt fogja mondani mint én. na de én húzok innen a picsába, légy boldog ^^ Megyek, megváltozatatom a világnézetem :D És lekapargálom a tojáshéjat a seggemről, mert tudom, hogy még olyan okos is lehetek akár, mint te -.- Már csak 39 vers és 61 egyenletetmegoldás van hátra a szintlépéshez!
  • Sanyix
    Jé nekem is szorongást, és idegességet hozott a verstanulás :\ vajon miért? Na mindegy, szerencsére én már túl vagyok ezeken :)
  • cicai
    szerinted érdekli majd?
  • Mike
    ilyenkor kell a tanárnak könyörögni :)
  • magus
    na pont miatta vesztek biztosan 1 pontot, de amúgy is, pont az ő verseit nem szeretem.
  • Mike
    Babits sem jön be?
  • magus
    jobb, ketsegtele, csak (bar lehet hogy ez az en perverziom), de en egy eletre megutaltam a koltok igen nagy szazalekat, meg jo par evig nem fog a kezembe kerulni verseskotet. (nagyon szeretem a novellakat, az elbeszeleseket, lehet hogy taplo vagyok, de akkoris ez a velemenyem a versekrol)
  • Mike
    jó, akkor ez kölcsönös

maradhatunk is ennyiben
  • IMYke2.0.0.0
    Nem érdekel, hogy mit gondolsz. Szerintem, jobb is, ha nem koptatod a billentyűzetedet. A szánalmadat meg tartsd meg másnak, arra sincs szükségem.

• Mike
    én sem értek vele egyet, sőt azt irtam neki, hogy egy tapló, máégsem irogatok neki olyat, hogy számára elérhetetlen az egyetem, meg nincs nője, szal, ha nem bírod felfogni, - főleg ennyi idősen - hogy átléptél bizonyos határokat, akkor csak szánni tudlak
    magyarázkodhatsz bárhogy
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, engem nem érdekel a nárcisztikusságod, a "szeressük egymást gyerekek" hozzáállásod. A srác nálam már a korábbi hozzá(m)szólásaival elrúgta a piros pöttyöst, tehát, fel vagyok jogosítva arra, hogy úgy válaszoljak, ahogy akarok.
    Ha kulturember módjára tudott volna közlekedni, erre sor sem került volna. Punktum.
    Tehát, meg kérlek, a továbbiakban is tartózkodj a békéltető, semleges és szenteskedő megnyilvánulásoktól velem szemben - még akkor is, ha ez egy nyilvános fórum, melyben mindenki olvashatja a mások üzeneteit!
    Teszem itt gyorsan hozzá, hogy a nyilvánosság ellenére - netikett szerint - bizony van, hogy két ember egymásnak írogat és ahhoz másnak semmi köze: véleményezhet, de bele nem szólhat - a kettő ugyanis nem egy és ugyanaz!

• Mike
    annyiban közöm van, hogy ez egy nyilvános fórum, és nem a ti magánbeszélgetésetek
    amit meg irtam, azért irtam, mert fel nem foghatom, minek kell a személyét földbe döngölni, és miért kell baromságokat irni
    sokan igy vitatkoznak tudom, de ez így már nem vita

"és az egyetem - ami ugye neked a jelek szerint elérhetetlen álom"
    "gondolom, még a lányokat is gyűlölöd, mert rád se bagóznak"

a vitapartnert sem megalázni, sem elpusztitani nem kell
  • Marcsi 17
    Ennyit a suliról!
  • Marcsi 17
    [IMG][/IMG]
  • Marcsi 17
    [IMG][/IMG]
  • IMYke2.0.0.0
    Hoppá, állj csak le... nem kéne nagyon az emberek fölé emelkedve mindenkinek osztanod az észt! Én nem az a Goth vagyok, akinek még ott a tojáshéj a seggepartján, IQ-ja pedig a mai kisgeneráció szintjén...!
    A véleményem tiszteletben tartása mellett elfogadhatod, hogy semmi közöd ahhoz, hogy mit írok másoknak. Köszönöm.

• Mike
    iskolája válogatja
    az én gimim pl. jó volt
  • Mike
    na nem mintha ez a hsz olyan előremutató lenne
    most jobban érzed magad? erősebbnek?
  • Mike
    elég megkeseredett ermber lehetsz, sikerélmnyek nélkül

szuvsz minden szar, ha nem ér sikerélmény
    a suli is azért jó, ha jó, mint bármi más

igaz mondjuk a kvékkel is lehet sikerélményhez jutni, max nehezebb belőle megélni
  • Mike
    lehetsz egyetemi tanárként is paraszt
  • Mike
    mekkora egy tapló vagy :(
  • CSOCSO
    a memoriad lesz jobb tole...
  • CSOCSO
    mit mondjak... ciki... amugy tudom hogy ugy kell leirni... jot veszekedtunk ezen multkor egy haverral...

oktatni??? rohattul nem kell teged oktatni mi?:D