Grand Theft Auto IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rincewind
Barkit. A fontosabb emberek bekerulnek a cimlistadba es barmikor hivhatod oket. De a jatekban szereplo legtobb telefonszam szinten felhivhato. De peldaul a 911-et is felhivhatod es kirendelhetsz egy mentot, redorautot, vagy tuzoltot a helyszinre. Kepeket is lehet csinalni a kameras mobillal, es aztan azt a kepet a rendorsegi adatbazisban beazonositani. Sms-seket is kapsz eleg rendszeresen haveroktol. Hatter, csengohang, etc mind cserelheto (internetrol lehet letolteni ujabbakat). Teljesen bele van integralva a jatekba.

Az internet is hasonloan reszletesen van kidolgozva.
Magiszter
Lehet benne SMS-ért warez account-ot kapni egy oldalra és letölteni vele a GTA3-at? <#idiota>
Tényleg a telefon az mennyire multifunkciós? Miket lehet vele csinálni? Kiket lehet hívni? <#conf>

Rincewind

Érdemes sokat böngészni a játékban lévõ netet 😉

Lol, ez igy van. Multkor talaltunk egy hirdetest, a neten, amit rogton ki is probaltunk es mukodott. Fel kellett hivni egy telefonszamot mobilrol, es utana sms-ben elkuldtek a radioban eppen szolo szam eloadojat es cimet. Azt hittem lehidalok. >.<
Magiszter
78 nap aztán közlik tört magyarul hogy "Sorry, but mégsem lesz game, because vannak problems az atportolással. Really sorry! Next megjelenési date: 2009 summer or tél." <#rinya>

Szép is volna nem? <#idiota>

ProGabe
jó ezeket olvasni! igaz, messzebbnek tûnik a megjelenés 😊

én játszottam az összes GTA résszel (még a PS only storiesokat is kipróbáltam), de soha, egyikben sem "baromkodtam" csak úgy. most viszont alig várom, hogy beüljek Nikoval egy random kocsiba és neki a "nagyvilágnak". ez szimplán abból adódik, hogy életszerûbb lett a játék, és igazán jó lesz feszültséglevezetõnek, hiszen mindazt meg lehet csinálni benne, amiért a valóságban kattanna a bilincs. 😊 szó se róla, ezek 90%-t (és még sok mindent, ami ebbõl kimaradt) az eddigi részekben is meg lehetett, de azokban poénosra van véve a figura, olyan, mintha egy burleszkfilm lenne. itt már komoly szimulációval van dolgunk. hopp, lesz, 78 nap múlva

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Magiszter
Jóvannamá <#bee1>

Ricewind, Bil Ur Sag: Ez jól hangzik, mind nagyon jól hangzik. Már várom hogy ki is próbálhassam és mindezt élõben a monitoron láthassam viszont. <#vigyor><#eljen><#email>

Bil Ur Sag
Így van. A játék nagyon sok dolgot tartogat magában. Csak míg a korábbi részekben ezek szépen elénk voltak rakva, itt a dolgok máshogyan mûködnek. Minden nap találunk valami újat. Érdemes sokat böngészni a játékban lévõ netet 😉 Ha másképpen kellene fogalmaznom a sorozat komolyodott. Nem kicsit nagyon. Talán pont azok érzik, fogják "sótalannak" érezni, akik még a régi GTA-t keresik benne. Mind a játékmenet, mind a történet erõsen bekeményített. Nincsen mese. A humor is máshogyan árad már felénk mint korábban. Egyszersmind jóval mélyebb lett az egész. Itt már korántsem arról szól az egész hogy mi legyünk a város urai. Sokkal többrõl. Személyesebb az egész. De ezeket már jópár helyen olvashattátok gondolom.
Az elõttem szólóval tökéletesen egyetértek. Város még nem került tévénkre, monitorunkra úgy mint most 😉 Minden nagyon aprólékos, részletes. A Rockstar egy új szintre emelte a sorozatot.

psn: symbiosis81 Jobb égni a tűzben, mint ázni a húgyban.

Rincewind
A hotdog-os standok szilardak, nem fujja el oket a szel. Sot, semmifele mas tereptargyat nem borigat fel (legalabbis en nem vettem eszre). Tobbek kozt azert sem, hogyha esetleg neked kaja kell mert egy missziban szepett kepen lottek, akkor azert viharban is legyen erre lehetoseged, ne kelljen rogton ettermet keresgelni.

A legellenallas meg olyan, amilyet az Euphoria engine-tol kaphatsz, szerintem ennyire nem reszletes. De oszinten megvallom ilyenekre nem figyelek a jatekban. 😊

Osszessegeben szerintem nem lesz panaszod a jatek aprolekossagara. A Rockstar-os arcok egy olyan reszletessegu varost raktak le az asztalra, amihez foghato meg nem volt a jatektortenelemben. egyebkent alapteruletben szerintem akkora, mint a San Andreas 3 varosa egyuttveve. Egy igazi, elo, lelegzo New York-klont kapsz. A varos es a benne rejlo lehetosegek szinte korlatlanok (majdnem minden nap fedezek fel valami ujdonsagot, ami eddig meg nem tunt fol). Valahogy ugy tudnam erzekeltetni, hogyha a San Andreas reszletessege 8 pont volt, akkor a GTA IV valahol 100 folotti pontot erdemelne.
rooney8
Most mondtad hogy túlzásokba nem kell seni... Erre meg azt kérdezed, hogy az emberekre nem hat a szél? 😄 Én is ugyan ezt kérdeztem (vagyis mondtam) csak annyi, hogy én Nikot mondtam és nem embereket 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Bil Ur Sag
A villámlás amellett hogy egészen jól néz ki, és még ebbõl is találunk több fajta félét, leginkább tõlünk távolban történik. Ergo nem a fejünk felett hanem valahol a város "hátában". A legtöbb esetben. Felhõbe még nem repültem sajnos. Ha fúj a szél sokkan összehúzzák magukat stb... de kb ennyi is. Nem borít standokat, legalábbis én nem láttam még. Elõfordulhat. 56 óra játékidõm van a game-ban, de nem találkoztam még ilyen és ehhez hasonló dolgokkal. Amúgy pont furcsa is lett volna, mert ha fel is erõsödik a szél, azért messze van a szélvihar fogalmától. A dolgokat viszont tömegüknek megfelelõen fújja a szél. Ergó az újságpapírt szanaszét fújja, a kisebb dobozokat görgeti. Ez is nagyon faszán fest 😉 A víz felszíne valósághûen hullámzik. Ha "vihar" van a hullámok felerõsödnek. Amúgy a víz valami gyönyörû lett szerintem.

Magiszter
Hogyne már rögtök Katrina hurikánnéni látogat el a városba nem? Azért túlzásba se kellene esni (bár ilyen megvalósításokkal egy igazi kocsidobálós, házakat ledöntõs, embereket röptetõs hurrikán pofásan nézne ki.)

Mondtad hogy van villámlás. Esetleg csak úgy végigszalad az égen van bele is tud csapni pl a helikopterbe ha éppen belerepülsz?

A borítgatásokat úgy értettem hogy vannak ilyen hotdogos standok meg ilyenek azt láttam már képeken. Nos azokat fel tudja borítani a szél? Vagy tényleg. Az emberekre hat a szél?
Ebbõl jön a kvöetkezõ kérdés amit még nem nagyon láttam játékban megvalósítva: Légellenállás. Tehát a lapos nagy felületû dolgok lassabban zuhannak mint a gömbölyõ dolgok? Teccik érteni...

Bil Ur Sag
Sajnos ezt nem vettem észre hogy lenne ilyen. Pont írtam hogy olyan húdenagy szálviharok sajnos nincsenek. Pedig valóban fasza dolgokat lehetne volna kihozni belõle. Majd a folytatásban reméljük 😊 Amúgy mindent egybevetve nagyon jó ez az idõjárásmotor. Az emberek ruháján csurog a víz. Akik eláznak megrázzák magukat. Menedékekbe szaladnak, esernyõt hordanak... Az aszfalt és a fûves rész pedig nagyon jól mutat esõben, esõ után. Ha behajtasz mondjuk egy nyílt parkban esõben látod amint a kocsid kerekei felverik a vizes földet, sáros keréknyomot hagyva maguk után. Az aszfalt pedig páratlan. Valamikor már írtam hogy szinte érezni az "esõs aszfalt illatát", annyira élethû az egész. Gondolom pc-n a jobb grafikai lehetõségek kihasználásával ezen a dolgon is dobnak. És akkor már egy rossz szava sem lehet senkinek.

rooney8
És ha mondjuk erõsebben fúj a szél és te futsz egyenesen akkor jobbra húz (vagy amerre fúj a szél) Nico 😊 Ez tök jó lenne 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Bil Ur Sag
Ja igen! Viharban, a szél fújja a papírzacskókat, de hogy különösebben borogatna mást is, nem vettem észre. Ez is egy kis visszakanyarodás ahhoz amit leírtam. A Vihar ha van is, lehetett volna sokkal aktívabb is. A villámlás, dörgés, szakadó esõ minden nagyon frankó, de a szél lehetett volna sokkal intenzívebb is.

Bil Ur Sag
a szél rész kicsit zavaros: a lényeg hogy van szél, de sokkal intenzívebb is lehetne. Fõleg ha már õsszel játszódik a game.

Bil Ur Sag
Igen van átmenet. De itt is van hirtelen eleredõ zápor, huzamosabb ideig kitartó csendes esõ. De az átmenet megvan. Van "nyári esõ". Szivárvány nincsen 😊 Van amikor borongós az idõ de nem esik. A köd jellemzõ a reggeli órákban, illetve a szmog a forgalmasabb helyeken.
A szélre akartam kitérni az elõbb csak elfelejtettem. Van az is. De... szerintem sokkal intenzívebb is lehetne. Na jó a fák levelei, (már amelyiknek van, sajnos jellemzõ még mindig a két papírháromszög egymásba heggesztése) mozognak a szélben bár vannak viharok, amikro ez intenzívebb is lehetne. A villámlás - dörgés effekt viszont nagyon pofás!!! Nagyon szépen meg vannak oldva.

Esõ/jármûvek: ajaj 😊 nem is kicsit van hatással az idõjárás a közlekedésre. Persze ez jármûfüggõ is. De jobban kell figyelni a vezetésre. Itt van az ami nekem bejött. Nem csak mi csúszkálunk, hanem mások is az utakon. Sõt elõszeretettel csúsznak belénk 😊 Ez az elsõ rész ahol végre azt éreztem hogy nem mindegy hogy egy küldetésnek éjjel vagy nappal megyek-e neki. Esõben, vagy gyönyörû napsütésben.

Csak példa SPOILER!!! lehet: bár nem nevesítem a dolgokat. Képzelj el egy mesterlövész küldetést. Nappal csodás a ráláts a célpontra, éjszaka kevésbé. Ugyanez igaz a tiszta, és esõs idõnél is. Sokszor kezdtem újra köldetést. Már majdnem feladtam mikor egy másik napszakban is nekifutottam, és lám csodát elsõre sikerült. Ilyen volt az autós üldözés! Nappal szinte képtelen voltam megcsinálni, éjjel amikor kiürültek az utak már gyerekjáték volt. És megannyi lehetõség van 😉

Az emberek nagyon jól reagálják le az idõjárás változásokat. Akinél esernyõ van az mit sem törõdve a zuhival ballag tovább az utcán, akinél nincsen az menedéket keres magának pl. a metro peronokon. Ha elered az esõ, legtöbben szaladnak "hazafelé". A verdák fényszórót kapcsolnak, de kövezz meg a következõért 😊 Nem figyeltem hogy használják-e az ablaktörlõket, de megnézem 😊

Magiszter
Én a felhõk mozgására gondoltam, aztán írtam az idõjárásos kérdést.

Bil ur Sag: És van átmenet vagy csak puff hírtelen esik, puff hírtelen köd van? Tehát mondjuk elõször beborul az ég, sötét lesz aztán elkezd szemerkélni, és egyre erõsödik míg rohadtul el nem kezd szakadni?
Viharnál van szél? Borogat dolgokat? Az emberek olyankor hogy viselkednek? (Witcher-ben tetszett hogy menekültek, meg szitkozódtak.)
A kocsi utfogására (vagy hogy is mondják) hat az esõ? Csúszósabb lesz az út?
Háta forgalomra? Lassabban mennek? Kapcsolnak fényszórót? (Hát ablaktörlõt?)

Bil Ur Sag
Napos, ködös (szmogos) esõs, ebbõl is több fajta. Van amikor szemerkél, van amikor szakad. Változatos. Mondjuk az idõjárás megvalósítása messze itt a legjobb, legvalószerûbb szerintem. Klasszul fest pl. az elázott fõhõs 😊 Ami tetszett hogy egy esõs kiruccanás után, már nem is kellett menni az autómosóba. Pöpecül csillogot a kocsi a zuhit követõen.

Bil Ur Sag
Tökéletesen igazad van 😉

Prince23
AC-ben nem volt semmi idõjárás. Mindig csak délután játszódott, egy csepp éjszaka sem volt benne.

Magiszter
kar erte assasins- ban egesz jol mutatott. Milyen idojarasi korulmenyek vannak a jatekban?

Rincewind
Vannak a jatekban felhok, sot, ha eleg magasra szallsz fel a helikopterrel, akkor el is ered az alsobb foszlanyokat (amit egyebkent eleg korrektul meg is jelenit a jatek). Arnyekot viszont nem vetnek.
Magiszter
Te vagy az ügyeletes nyelvtanár? <#vigyor>

Amúgy tényleg nem sok mindent lehet beszélni a játékról. De ha már felmerült ez a téma (GTA4) akkor lenne egy kérdésem: Vannak felhõk? Ha igen akkor mászkálnak az égen? Vetnek árnyékot?

Holnapra kérek belõle egy 2 oldalas esszét. <#email><#hehe>

Synit HUN
A "lesz" pedig örökre 1 "sz" lesz. <#idiota>

Okos ember hülyéskedik, hülye ember okoskodik. Ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz a szintjükre ott meg legyőznek a rutinjukkal. Szükséges, általános jelenség.

Bil Ur Sag
Maradjunk a játéknál! Bõven megéri hogy vele foglalkozzunk, hiszen csodás alkotás - alkotás lessz.

bertino
akkor akár be is fejezhetitek.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Pepsi Twist
ja 😄 télleg akkor kr*tén

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Blekk Síp
A retek nem is csúnya szó. <#gonosz1>

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Pepsi Twist
én kérdeztem hogy mennyi a gépigénye? <#wilting>

én soha nem kérdeztem te r*tek

Tomsteel
épp valami ilyesmit akartam írni <#eljen>

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

red bull
pff, szánalmas vagy. És még énvagyok a láma? Szerintem meg pont te kérdezgetted hogy mi a gépigénye a játéknak... Ennyit errõl. Felõlem meg offold tele az egész topickot ha te csak ennyit tudsz irni hogy "láma".

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

Pepsi Twist
láma

ProGabe
de most szép lassan születtek ezek a kommentek, 10/nap. most, hogy beírtál te is feleslegesen, engem is erre sarkalltál, úgyhogy hozzuk a szintet 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

red bull
hát kurvajó <#sniffles>

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

Magiszter
Ja <#idiota>

red bull
uristen megint tele 1 szavas off kommentekkel az egész topic - .-

broman191
kthx<#hehe>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Firerock
nem

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

broman191
~1600 új komment...érdemes visszaolvasni? <#idiota>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Vágom a centit vazz. 😊

Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;

elitehun
Hozom a túracipõt<#vigyor><#vigyor>
ChuckyHUN
Hajaaj😄

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

DJ Skyline
fel is csillant a szemed <#hehe>

Stefibaba
Megyünk? xD <#idiota><#idiota><#banplz>

Szokj meg, vagy menj el! HÉÉÉ, hova mész?! GTA IV: Sulytas

ChuckyHUN
Lol elõször azt olvastam, h Ma is gyereknap van 😄DD

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

rooney8
<#hehe>

<#nyes>

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Magiszter
A hiba az on keszulekebn van.

80 nap! Csak megkerulod a Foldet es mar meg is jelent a GTA 4. Jeeeeee
<#idiota>

rooney8
Most megint jóó 😄

rooney8
Nekem csak annyit ír a számláló, hogy: "A megjelenésig mégvan hátra. " 😄