54919
-
n3whous3 #23612 Akkor beszélj, ha lenne téma, akkor tuti azt beszélnénk ki, én is szoktam beírni ezt-azt, de ha egyszer most ez a téma, akkor ez a téma, ne hőzöngj :D -
#23611 Vistan se, legalábbis x64-en:
Cpu control nélkül
Statistics
Average FPS: 39.18
Duration: 37.29 sec
CPU Usage: 87%
System memory usage: 62%
Video memory usage: 100%
Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 32
Detail Distance: 100
Hardware
Microsoft® Windows Vista" Business
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 3800 Series
Video Driver version: 7.14.10.630
Audio Adapter: Speakers (SB Audigy LS)
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz
File ID: benchmark.cli
Cpu controllal
Statistics
Average FPS: 39.71
Duration: 37.25 sec
CPU Usage: 85%
System memory usage: 63%
Video memory usage: 100%
Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 32
Detail Distance: 100
Hardware
Microsoft® Windows Vista" Business
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 3800 Series
Video Driver version: 7.14.10.630
Audio Adapter: Speakers (SB Audigy LS)
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz
File ID: benchmark.cli
Azért a 0.6 fps-ért nem tartok egy progit:D -
n3whous3 #23610 -nomemrestrict -norestrictions -availablevidmem 512 -novblank -width 1024 -height 768
utolsóak természetesen a felbontásomhoz, de azt már nem kell nektek, ha nem ezt csináljátok -
Seten #23609
Üdv!
Mi lenne ha valaki nyitna egy altopikot ahol magáról a játékról lehetne beszélgetni?
-
#23608 Csak kíváncsiságképpen; Mindenkinél (Intel-eseknél) fel van telepítve a legfrissebb intel chipset driver?:) -
#23607 Jahm, Vista-n lehet. Vistán nem játszom, ha már fent van az XP. -
#23606 Nekem cpu control simán 10fps-t a sebességen (y)
úgy látszik proci-függő is, hogy kinek mennyit használ progi nélkül és progival
mindenképpen érdemes mindenkinek egyszer megnézni, hogy segít-e a használata -
#23605 Nálam is lassulás volt tapasztalható, úgyhogy gyorsan ki is lőttem! -
BAk3R #23604 nekem vagy 10 fps-el lassabb ha nem állítom be a cpu-controlt -
#23602 "Tessék csak megnézni a task managerben."
CPU control nélkül szépen zögyög 44/44%os kihasználtságon a CPU. így meg ki van használva mindkettő. -
#23601 Kipróbálom controllal gyorsabb e. -
#23600 TÉK
Jópofa volt a bankrablásos és az unokatesót kiszabadítós küldetés!
Nagyon tetszett, kellemesen csalódtam. Bár még mindig sok a viszonylag primitiv, kevésbé összetett küldetés. -
#23599 nekem meg a taoasztalatom, hgogy a controllal sokkal gyorsabb a játék. Persze csak akkor ha be is állítod 2 magosra:) (meg az oprendszered is tudja értelmezni és nem 32 bites ringyózon szaggatod a 2 magos 64 bites rocit...) -
#23598 Nekem +3 fps-t adott benchmarkban a bétához képest (~10%), x64 vista business -
#23597 Feltettem 8.12-t GTA-ban semmi változás, ugyanúgy megy, viszont a STALKER olyan mint az álom:) -
#23596 2 magom van, kipróbáltam Controllal és anélkül is 2-3fps mínuszom volt a Controllal, de lehet, csak épp olyanja volt a játéknak. A lényeg, hogy gyakorlatilag nem oszt, nem szoroz a dolgon.
Képes bizonyíték is van a Warez topikban pár ezer hsz-el hátrébb. Csak a kétségbeesett pajtások azóta ismét népszerűsítették a dolgot:) -
#23595 Na most akkor mi a helyzet a cpu controllal?
4 magnál gyorsít/lassít/nem számít?
Mert olvasni mindenféle véleményt, de szeretnék bizonyítékot látni...
És a második szigeten tényleg lassul az egész framerate? -
#23594 Igen, valaki írta már korábban és én is olvastam hogy a szám egy szorzó...Már 2esnél is 1GB-ot lát, de nekem el is száll a játék szal ennek nem sok értelme van a -norestrictions és a -nomemrestrict paraméterek mellett. -
BAk3R #23593 hm. leírnád milyen kapcsolókat használsz? -
#23592 Nem, az más:
-availablevidmem: Set amount of physical Video Memory(ex. –availablevidmem 0.9)
-percentvidmem: Percentage of video memory to make available to GTA -
n3whous3 #23591 nem az available mempercent re gondolsz? -
n3whous3 #23590 texture quality = 2 az a High és nem a low, szal tényleg félre lett értve -
#23589 Tudom elolvastam a readme-t. Ezt még anno találtam egy fórumon, azóta így maradt. A lényeg, hogy pöpecül megy vele. Innentől nem érdekel hogy mi felesleges oda:)
Különben is, ennél a játéknál ki tudja mi a valóban felesleges és mi nem... tiszta káosz:) -
#23588 Oké, megint nem olvastam eléggé vissza:) -
#23587 az elképzelhető :D
én azt hittem hogy nem bírja betölteni :D -
#23586 -renderquality 4 és -texturequality 2 -t használom én is, és szerintem nem low-ot tölt be...:)
-
#23585 #23583ban a válasz :) -
#23584 Jogos, viszont találtam valamit. Nem is jól használjátok a paramétert:
Readme-ből:
-availablevidmem: Set amount of physical Video Memory(ex. –availablevidmem 0.9)
Ez alapján nem MB-ot kell írni. Gondolom az 1 a teljes. Ezért ír 512-re olyan sokat a játék és ez okozhat galibát is. -
#23583 Igen így commandlineba én is tudok előhozni ilyet, texturequality 4-gyel, csakhogy olyankor a low textúrákat tölti be és azt írja very highnak:D Szerinted 430mega kellene, mikor 800at használ 30-as view distanceal a high textúrákhoz?:D -
n3whous3 #23582 de a renderquality és a texture is felesleges, azokat a menüben is be tudod állítani + a fullspecaudionak sincs sok értelme, mert ha támogatja a hangkártya, akkor menni fog, ha nem, akkor még talán el se fog indulni a játék. -
n3whous3 #23581 -availablevidmem az felesleges beleírnod a paraméterekbe, mert mivel számot nem írtál utána, default lesz
Amúgy nálam nem lett lassabb, hanem ld. #23578
talán néha kicsit beakad, de most ment mindena háttérben, mert futás közben akartam megtalálni esetleg a textúrás hibás dolgot... -
#23580 Nálam ugyan jól fut, de kíváncsi voltam a dologra és azt vettem észre, hogy ha az -availablevidmem mögé értéket írok (gyak. 512) úgy sokkal lassabb lett a játék.
Akinek hozzám hasonló gépe van ajánlom a következő commandline paramétereket:
-renderquality 4 -texturequality 2 -norestrictions -availablevidmem -nomemrestrict -fullspecaudio -novblank
Ez feltornássza ugyan a beállításokat, de akinek nem tetszik az később leveheti. A lényeg, hogy mióta ezt használom sosem volt bajom a játékkal (4 napja).
Megjegyzem nálam a CPU Control is lassította a játékot. Egyébként felesleges használni, hiszen alapból támogatja mind a 2 minf a négy magos processzorokat. Tessék csak megnézni a task managerben.
Remélem segít valakinek. -
RZoli89 #23579 Hát érdekes, nekem sincs very high..., az is érdekes hogy csak ennyi VRAM-ot használ, nálam a HIGH 1-es látótávolság mellet is minimum 500-600mb-ot eszik. Nemtudom pontosan de ennél biztos többet. -
n3whous3 #23578 ÜDVÖZÖLNÉM EGYÚTTAL HD4800 LOGÓS BARÁTUNKAT, A KONZOL BEÁLLÍTÁSAIVAL SIKERÜLT MEGOLDANI, HOGY NE RAJZOLJA KI A SZEMEM ELŐTT ÚJRA A DOLGOKAT A PROGRAM, HA ÚJRA MEGFORDULNÉK :DDDDD -
acélszív #23577 figyusz megvettem a gta iv eredetibe és 64 bitet támogatja na most nekem viszta home premium 64 bit van és 32 biten fut mi a fenét csináljak?
-
n3whous3 #23576 idióták nem hiányoznak ide -
n3whous3 #23575 basszus, ha a mipmap qualityt minimumra veszem, az egy dolog, hogy majdnem fekete a kép, mert tiszta grafhibás minden, de kurva gyors a játék... -
#23574 Ha nem érted vegyél konzolt, én is erősen fontolgatom. Tudom hogy szándékosan nem optimalizálják a játékokat, hogy a szerencsétlen játékosok konzolt vegyenek. Ha lenne bennem erkölcsi tartás akkor szenvednék tovább, de egyszerűbb alávetni magam a terrornak :P Az meg a másik hogy konzollal olcsóbban kijövök -
n3whous3 #23572 NEM AZ ÁRNYÉKOKRÓL BESZÉLTEM, AZ OLYAN AMILYEN. -
#23571 Az igen! 475/2635 nekem egy tizedessel kevesebb(260)