54920
-
Nincs megoldás a Rockstar bemutatott a PC-seknek és nem hajlandó optimalizálni ... "örülj neki, hogy kiadtuk" alapon. Még ha valami lélegzet elállító grafikája lenne azt mondanám, hogy OK de maxon se esnék tőle hasra így meg, hogy akad lassú és csúnya is high-end gépeken ...meh. Ezért mondom nem a warez öli meg a PC játékokat hanem a lusta fejlesztők akik miatt nem lehet megbízni a játékokban aztán, hogy a warez miatt lusták-e az nézőpont kérdése. Könnyű szar játékot kiadni aztán az szar eladási listákat a warezra fogni. -
Rainbow15 #25184 nem, ugyanaz mint gyárilag (35C és 50C között) -
Az várható volt hogy nem lesz teljesítmény növekedés, de egyeseknél még vissza is esett az fps. És a zbuffer mortalkombat effekt sem mérséklődött -_- Nekem nem popupolt eddig se, valaki tapasztalt azzal kapcsolatban változást? -
És nem melegszik nagyon a procid? Én a 3,0 GHz-es dual core-t 3,3-ig húztam, és 70 fok lett, amire azt mondták itt, h sok. De amúgy kb 3 Fps-t kaptam a húzással, szóval sztem is számít. Csak hát feljebb nem merem tolni, így is meleg a CPU. -
sylas #25181 volt asszem egy vid amin össze hasonlították a vidkarikat és amelyik 1Gbos azon hamarabb betölti a dolgokat mint az 512n szal itt számít? -
Rainbow15 #25180 Benchmarkot nem is próbáltam. -
A benchmark amúgy sem ér semmit. Játék alatt kb a felével megy... -
várható volt... -
Szabi1991 #25177 p -
patch utáni mérés,tehát lényegében semmi...
Statistics
Average FPS: 33.84
Duration: 37.00 sec
CPU Usage: 92%
System memory usage: 83%
Video memory usage: 100%
Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Highest
View Distance: 32
Detail Distance: 61
Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Szervizcsomag 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GT
Video Driver version: 180.48
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20GHz
-
Rainbow15 #25175 Gyári hűtő, semmi extra. Számít, mert kipróbáltam 2GHz-n is, de úgy eléggé játszhatatlan volt, 13FPs ig is lement pár rendőrnél. -
Jah 800x600 ban low on elvégre nem piszkálta a beállításokat, ezenkívül meg ez az érzési fps lehet neki vagy 20 
-
Mi az a blur effect? Én ilyet nem találok a bill beállításoknál... -
lol
"töröld le az összes drivert, akkor biztos jó lesz"
jaköszike ಥ_ಥ -
crossy104 #25171 Én az árnyékot levettem 0-ra, igy is van árnyék.Nagy felbontásban nem annyira vészes. -
akinek pörög-forog a kamera
amúgy ez a R* hivatalos megoldása, pfffff. a következő patchet nekünk kell majd megírni az utasításaikból?
With the latest Title Update, some users are experiencing a Look/Spin/Stuck Key issue that interferes with user input. The temporary fix, described below, will restore Keyboard/Mouse and XInput (360) controller functionality. Support for DirectInput devices is currently limited. We apologize for the inconvenience and appreciate your patience.
To fix the issue:
A1) Unplug any DirectInput controllers (gamepads, joysticks etc..)
A2) Reboot your computer
A3) Launch GTA IV
If the issue persists, the following instructions are provided as a guide to assist you in deleting the conflicting DirectInput drivers:
B1) Exit game
B2) Go to Start->Control Panel->System->Hardware Tab->Device Manager->Human Interface Devices
B3) Locate drivers for devices
B4) Delete drivers for devices
B5) Launch GTA IV
Some users are able to reinstall the drivers for their DirectInput devices, with the device attached, and have found that it will work in game. If you do attempt to reinstall your device and the problem resurfaces, please follow steps B1-B5 again. -
vasziszdasz #25169 Sztem csak simán az egész pc-s társadalmat felejtették el figyelembe venni. Azt hitték nekünk jó lesz a szar is. Hát nem. Kár hogy egy népszerű játék kiesett, de van még elég másik szerencsére. Ráadásul azok tudnak programozni is. -
erről beszélek, kb ugynaz a konfigunk, nekem izmosabb a karim és mégis csak 15 tetves, használhatatlan , fos FPS-t tud kinyomni magából.
Egyszerűen fel nem fogom.Szaggat , de inkább úgy lassú , mintha be lenne lassítva slow-motion- szerűen, aztán újra gyorsabb egy picit néha, de akkor sem megy 15 fps- fölé, ami lássuk be nem elfogadható több mint 10 ezer forintért! kell lennie vmi megoldásnak
-
csak az árnyékok gusztustalanok. -
Eddigi részek nekem mindig tökéletesen futottak, (mondjuk én a gépemet mindig igyekszem fejleszteni a kor elvárásainak megfelelően, mert maximális közeli beállításokat használok), de ez botrányos, akárhogy is nézem.
A 17-23 FPS, amire sűrűn visszaesik, számomra elfogadhatatlan.
Viszont patch-el igenis lehetne javítani rajta, az más kérdés, hogy sok munka lenne vele, és ezért esélyt nem sokat látok rá...
Itt a fórumban olvastam olyat régebben, hogy a shadereket egy az egyben átvették boxról, és azok nem éppen optimálisak a PC-nek. Ebben lehet igazság, mert én ilyesmit érzek rajta... -
Már nem azért, de ha sokan én nem háborgok azon, hogy q6600 al meg 8800gt vel éppencsak játszható, akkor te miért pörögsz annyit egy 8500gt-n, ami kb. 7600gs szint sincs. :\ Azt meg énis betudom írni, hogy a 6200 + 1.7 es cerkámon vagy 50fps:[ -
BAk3R #25164 Francis és Derrick
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!aki nem francist ölte meg az mondja már meg h alakult a sztori utána? -
crossy104 #25163 Nekem core 2-esem van 4800 atival, 64 bit vista, semmi txt irogatás, javitás fent, 1440x900 ban high,high, 49 fps.
Egy napja tettem fel a vistát, mindenféle frissités letiltva, nod virusirtó, vistán a superfetch letiltva.Ennyi. -
szerintem sincs baj az irányítással. nekem is tökre megfelel. -
"A portoláskor elfelejtették figyelembe venni a pc sajátosságait, pl a billentyűzet és egér jelenlétét."
a francokat. szerintem tökéletes az irányítás. a bowlingozás nehézsége egy bug, amit már javítottak -
Extra hűtésed van h ennyire húzod? Amúgy itt nemrég írták nekem, h dual core nál nem sokat ér ha húzom, vagy AMD-nél igen? Nem nagyon vágom az AMD-t, nem is igazán tudom milyen Intel-lel egyenlőek. -
fako #25159 Olvasva itt a rengeteg panaszt, elhatároztam, hogy kiprobálom, mielőtt megveszem:
Leírnám a tapasztalataimet, hátha segít valakinek (remélem a crackes rész miatt nem leszek kitiltva):
Elöljáróban annyit, hogy én a legálisan megvett játékokhoz is sokszor cracket használok, mert kényelmesebb. Pl nem kell berakni a cd-t.
Gép: Core2 Duo E8400 3ghz, GF 9600GT 512MB, 2GB/1066mhz ram, jól karbantartott WinXP Sp3.
Alap játékot használtam patch nélkül, az elindításhoz a razor féle cracket használtam:
Tapasztalatok:
Telepítés: Semmi probléma nem volt, leszámítva hogy engem nagyon zavar hogy fel kell telepíteni az xLive-t és a social club-t. Utóbbi nagylelkűen automatikus indításra is beteszi magát. Felháborítónak tartom az ilyen megoldásokat. Ha minden gyártó így gondolkodna, akkor előbb utúbb 20-30 social club szerű alkalmazás futna (pl steam stb)
Crack: razor féle leírás alapján minden gördülékenyen, probléma nélkül ment. A játékban nem jelentkezett semmi féle crackre visszavezethető probléma sem. Nincs imbolygás, lehet menteni, nem lép ki, stb.
Sebesség, GFX: a játék automatikusan beállítja a detailt a hw alapján. Nem nyúltam az alapbeállításokhoz, nem állítottam semmilyen command line paramétert, nem tettem fel semmilyen 3rd party programot se (mem cleaner meg még amik itt elhangzottak).
A blur effectet ki lehet kapcsolni egy gombnyomásra: a billyentyűzetbeállítások között az első 5-6 közül valamelyik. Ez sokat dob szerintem a grafikán, és teljesítményben meg szerintem csak kevesebbet használ. Gyanítom hogy a blur előtt ugyanúgy lerenderelődik a normál kép, ezt inkább csak az élsímítás hiánya miatt tehették bele.
Az alapbeállítások alapján a játék az én gépemet kb 2-esre pontozza egy 5-ös skálán. Ennek megfelelően a látótávolság és a textúra detail nem volt valami meggyőző.
A sebesség elfogadható, játék közben folyamatos, nincs akadás. FPS-t nem mértem, de kb 30 körül lehet. Egyedül a küldetéseknél lejátszótt animációnál volt gond, ott néha megakadt néhány másodpercre a lejátszás. Ez utóbbi inkább bugnak tűnik, mert egyébként teljesen jól ment az animáció.
Egyéb hibával, textúra eltűnéssel nem találkoztam.
Hang:
Ezzel semmi gond nem volt. Saját MP3-at nem probáltam betenni. A beépített zenék esetében pedig rakhattak be volna jobb zeneszámokat.
Irányítás:
A portoláskor elfelejtették figyelembe venni a pc sajátosságait, pl a billentyűzet és egér jelenlétét. Az irányítás inkább kontrollerhez van tervezve. Az egyik menüpont alatt egyébként egy kontrolleren mutatja be hogy kellene irányítani, miközben valószínűleg az emberek 99%a nem kontollerel fogja használni.
Bowlingozáskor olyan mozgásokat kellet végeznem az egérrel, amilyet még soha nem csináltam.
Bugok:
énis találkoztam jópár hibával: zbufferes villódzás kis mértékben jelen van.
Árnyékok nálam is pontokból állnak, és néhol azok is villódznak.
A feliratok van amikor jól mennek, máskor pedig túl hamar eltűnnek. Pl egy 10 másodperces szöveghez, csak 2 másodpercig látszik a felirat.
Az átvezető animációk után zavaróan mindig van egy villanás mielőtt visszavált a játékra.
Összességében: szerintem maga a játék jó (lenne), a portolást nagyon elcseszték. Senkinek nem javaslom, hogy csak emiatt jobb hardvert vegyen, mert azon sem lesz jó. A grafikai hibák szerintem elviselhetőek.
Én nem tartom valószínűnek, hogy valaha is kijön olyan patch, ami ezeket kijavítja.
Nem tetszik, hogy az MS támogatásért cserébe telerakták MS féle szarokkal a játékot. Mi a francnak xLive account, egy mentéshez.
-
Félve kérdem mert jön az oltás hogy olvas vissza,de erre a textúrás szarságra van megoldás? (Cacheboos-t nevű program nem segített)
Full low beállítások mellett is ezt kapom, mi a titka hogy legyenek? -
Rainbow15 #25157 2,6-on megy és így simán kihajtja a vga-t. -
Akkor sokat nemtudsz csinálni kb annyit bír ez a játék alatt, esetleg butítsd tovább a látótávolságot meg az autók menyiséget. -
nem indul a social club, már újraraktam de így sem. mi lehet a gond? -
Jobboka #25154 omg ha dwayne -t ölöd meg akkor pénzt kapsz és playboy x et többet nem látod, ha playboyt akkor dwayne a spanod lesz és megkapod playboy házát, ha dwayne t ölnéd meg akkor hogy kapnád már meg playboy házát?? :D omg hol lakna akkor a px?? -
BAk3R #25153 már 65 körül sem normális. -
Hát jó de neked csak 3600+ od van. -
sylas #25151 a küldetésen kívül mivel lehet pénzt keresni? -
BAk3R #25150 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!fú nem tudom már, asziszem, hogy nem volt több, én playboyt öltem meg, mer szerintem fasz volt, dwayne szimpatikusabb volt, ill. megkaptam playboy kéróját, szal sztem több küldetés nem volt. nálad, hogy alakult a sztori ha dwayne-t ölted meg? -
BetonK #25149 huh..ekkora gáz ez a 85 fok?!
-
iXiXeL #25148 Bocs a láma kérdésért, de milyen programmal tudom megnézni, hogy játék közben mennyi az fps? -
Spice1 #25147 HOGYLEHET UPDETLENI A WINDOES LIVE-oT?!NEMÜKÖDIK A MULTI ÉS ÉNPEDIG MULTIZNI AKAROK!!!!
-
Rainbow15 #25146 Nekem is 15-20FPS, 25-30 soha sem volt, csak ha a falat nézem.