-
fako #25159 Olvasva itt a rengeteg panaszt, elhatároztam, hogy kiprobálom, mielőtt megveszem:
Leírnám a tapasztalataimet, hátha segít valakinek (remélem a crackes rész miatt nem leszek kitiltva):
Elöljáróban annyit, hogy én a legálisan megvett játékokhoz is sokszor cracket használok, mert kényelmesebb. Pl nem kell berakni a cd-t.
Gép: Core2 Duo E8400 3ghz, GF 9600GT 512MB, 2GB/1066mhz ram, jól karbantartott WinXP Sp3.
Alap játékot használtam patch nélkül, az elindításhoz a razor féle cracket használtam:
Tapasztalatok:
Telepítés: Semmi probléma nem volt, leszámítva hogy engem nagyon zavar hogy fel kell telepíteni az xLive-t és a social club-t. Utóbbi nagylelkűen automatikus indításra is beteszi magát. Felháborítónak tartom az ilyen megoldásokat. Ha minden gyártó így gondolkodna, akkor előbb utúbb 20-30 social club szerű alkalmazás futna (pl steam stb)
Crack: razor féle leírás alapján minden gördülékenyen, probléma nélkül ment. A játékban nem jelentkezett semmi féle crackre visszavezethető probléma sem. Nincs imbolygás, lehet menteni, nem lép ki, stb.
Sebesség, GFX: a játék automatikusan beállítja a detailt a hw alapján. Nem nyúltam az alapbeállításokhoz, nem állítottam semmilyen command line paramétert, nem tettem fel semmilyen 3rd party programot se (mem cleaner meg még amik itt elhangzottak).
A blur effectet ki lehet kapcsolni egy gombnyomásra: a billyentyűzetbeállítások között az első 5-6 közül valamelyik. Ez sokat dob szerintem a grafikán, és teljesítményben meg szerintem csak kevesebbet használ. Gyanítom hogy a blur előtt ugyanúgy lerenderelődik a normál kép, ezt inkább csak az élsímítás hiánya miatt tehették bele.
Az alapbeállítások alapján a játék az én gépemet kb 2-esre pontozza egy 5-ös skálán. Ennek megfelelően a látótávolság és a textúra detail nem volt valami meggyőző.
A sebesség elfogadható, játék közben folyamatos, nincs akadás. FPS-t nem mértem, de kb 30 körül lehet. Egyedül a küldetéseknél lejátszótt animációnál volt gond, ott néha megakadt néhány másodpercre a lejátszás. Ez utóbbi inkább bugnak tűnik, mert egyébként teljesen jól ment az animáció.
Egyéb hibával, textúra eltűnéssel nem találkoztam.
Hang:
Ezzel semmi gond nem volt. Saját MP3-at nem probáltam betenni. A beépített zenék esetében pedig rakhattak be volna jobb zeneszámokat.
Irányítás:
A portoláskor elfelejtették figyelembe venni a pc sajátosságait, pl a billentyűzet és egér jelenlétét. Az irányítás inkább kontrollerhez van tervezve. Az egyik menüpont alatt egyébként egy kontrolleren mutatja be hogy kellene irányítani, miközben valószínűleg az emberek 99%a nem kontollerel fogja használni.
Bowlingozáskor olyan mozgásokat kellet végeznem az egérrel, amilyet még soha nem csináltam.
Bugok:
énis találkoztam jópár hibával: zbufferes villódzás kis mértékben jelen van.
Árnyékok nálam is pontokból állnak, és néhol azok is villódznak.
A feliratok van amikor jól mennek, máskor pedig túl hamar eltűnnek. Pl egy 10 másodperces szöveghez, csak 2 másodpercig látszik a felirat.
Az átvezető animációk után zavaróan mindig van egy villanás mielőtt visszavált a játékra.
Összességében: szerintem maga a játék jó (lenne), a portolást nagyon elcseszték. Senkinek nem javaslom, hogy csak emiatt jobb hardvert vegyen, mert azon sem lesz jó. A grafikai hibák szerintem elviselhetőek.
Én nem tartom valószínűnek, hogy valaha is kijön olyan patch, ami ezeket kijavítja.
Nem tetszik, hogy az MS támogatásért cserébe telerakták MS féle szarokkal a játékot. Mi a francnak xLive account, egy mentéshez.