54920
-
most az nagy baj lenne ha ezt beilleszteném? :D
Találtunk még egy-két kisebb információt, melyek kimaradtak a július 25.-i "infókavalkádból".
A játék PlayStation3 verziója lehetséges, hogy egy vagy két hetet késni fog.
A játékban lesznek évszakok, hónapok és napok. Az évszakokról jelenleg semmit sem lehet tudni.
Goldberg teljes neve Tom Goldberg lesz.
A TW@ internetkávézó helye: Algonquin, Middle Park (a valóságban: Manhattan, Central Park)
Néhány sikátorban, utcaközben is találhatunk fegyvereket, és a korábbi részekből megismert AmmuNation boltokban is vásárolhatunk majd. Ezek mellett még ott van Little Jacob fegyverkereskedő barátunk is, aki készséggel áll rendelkezésünkre ez ügyben :).
Többek között az előző GTA részekben megismert 'cinematic' kameranézet is elérhető lesz a járművekben (Amikor különböző nézeteket váltogat a kamera; néha magasról, néha a bal első kereket, néha a minket üldöző rendőrautót mutatja).
A TW@ kávézóban $1.00 pénzért tudjuk majd a szélessávú internetet használni, és a számítógépek egy (vagy több) sorban fognak elhelyezkedni, külön-külön elválasztva, akárcsak egy Cyber-café-ban (ahol LAN-partykat is szoktak rendezni). Az LB (PlayStation-ön L1) gombbal tudsz egy számítógéphez leülni, és ekkor Niko szemszögével látod a monitort (mintha a te monitorodon látnád a játék monitorát).
A Rockstar megkérte az újságírókat, hogy a weboldalakról, melyeket a Grand Theft Auto IV saját 'internetén' láttak, ne szóljanak semmit, ugyanis ez a részleg még fejlesztés alatt áll. Az újságírók viszont leellenőrizték az általuk lejegyzetelt domain neveket a WHO.is oldalán (itt meg lehet nézni egy-egy webszerver adatait az URL cím begépelésével), és érdekes módon egyiket sem regisztrálta még a Take2. (Ez még július 25.-én volt! Azóta változhatott a helyzet - szerk.) Annyit azonban már szinte biztosra vehetünk, hogy a nemrég bejelentett két teaser oldal (Goldbeg, Ligner & Shyster.com, és Love-Meet.com) jelen lesz a GTA4-féle interneten.
További adatok Niko hamis önéletrajzából: 1. Niko elsőosztályú diplomával rendelkezik a hajó vezetéséből. 2. Tájékozott a világ ügyeiben és termékeket importál és exportál.
A Goldberg, Ligner & Shyster ügyvédi cég pontos címe: 44 Emerty Street, The Exchange, Algonquin. Mikor Karen, a cég fő titkárnője felhívott minket az interjú miatt, a találkozó automatikusan bekerült a mobiltelefonba.
Ha Niko telefonja csörög, nem muszály felvenni. Ám ha valakinek feltett szándéka, hogy felhívjon, és továbbra sem veszed fel, Niko mérges lesz.
A játékban állítólag lesz egy Comercio Roboto, ami a GTA:Vice City Stories-ban megtalálható Domestobot-nak a fejlettebb változata.
Útban McReary zsarolójához, az újságírók sok érdekes dolgot láttak, melyek a következők: újságárus; kuka, melyben a szemét is remekül kidolgozott; épületekről lógó amerikai zászlók; kóla-szállító furgon, melyen az 'Deliciously Infectious' szöveg olvasható; Hot-Dog stand; Burger Shot étterem; Gyógyszertár; és egy Vinewood nevezetű videó-bolt. (Újabb easter egg - szerk.)
Pontosítás: Korábban írtuk, hogy a játék motorja felveheti a versenyt a Forza Motorsport, és a Project Gotham Racing engine-jeivel. Sajnos rosszul fordítottam le, ugyanis a GTA4-ben található autók motorjának hangja veheti fel a versenyt az említett játékokkal :).
Niko a zsarolót úgy ölte meg, hogy előhúzta a pisztolyt (Ezek szerint nem csak a kezébe 'terem' a fegyver? - szerk.), becélozta az illetőt, majd kilencszer (!) meglőtte, hogy biztosan meghaljon. Azután felvette a memóriakártyát, és visszavitte Francis McReary-nek. Az eset után hallani lehetett a rendőrautók szirénáját, és a járókelők sikoltozva rohantak szerte-szét. A gyilkosságért Niko két csillagot kapott.
Mikor körözés alatt vagy, valamilyen kék-piros sáv (talán a rendőrök látószöge) jelenik meg a radaron a bal alsó sarokban, mely a korábban említett 'elkapásjelző' szerepét tölti be. A rendőrök jelentést írnak majd rólad, hol láttak legutóbb, és merre keressenek tovább. Ha kiértél a rendőrök látószögéből, akkor a körözési csillagok elkezdenek villogni, majd azután leráztad üldözőidet. Ahogy egyre több csillagot kapsz, egyre nagyobb lesz az 'elkapásjelző', így egyre nehezebb lesz lenullázni.
Újabb pontosítás: Az interjú előtt a Perseus nevű ruhaboltba kell menned, ami egy póló ikonnal van jelezve a radaron. Ott meg kell venned a csokiszínű ruhát és a cipőket, és ezután mehetsz az interjúra. Érkezésedkor Karen végigvezet a folyosón Goldberg irodájához, és a következőt mondja: "Itt van. Ne légy ideges, nem harap!" Mikor belépsz az irodába, és előkapod a stukkert, Goldberg ezt mondja: "Héj álljunk csak meg barátom! Ügyvédek vagyunk, nincs szükségünk fegyverekre! Elég határozott vagy, azt látom, de csak azt tudom mondani, hogy a fegyverek nem ölnek embert. A videojátékok viszont igen!"
A párbeszéd után Niko követeli McReary aktáit, majd egy golyót ereszt Goldbergbe mielőtt az kiugrana az ablakon. 10 másodperc után már hallani lehet a rendőrök szirénáit, majd el kell menekülnöd.
Tűzharcban az ellenfelek, rendőrök ugyanúgy fedezékbe bújhatnak, ahogy Niko.
Az A betűt nyomva tartva (PlayStation-ön X) lehet Niko-val sprintelni, akárcsak az előző részekben.
A demót kétszer játszották le, és a másodiknál Niko egy kemény tűzharcba keveredett az utcán. Rácélzott Micro SMG-vel a benzinkútra, és felrobbantotta azt. A párbaj közben Niko összeesett és meghalt, majd a kamera a holttestére mutatott.
Az egész demó Algonquin egyharmadán játszódott, ami elvileg 1/16-od része a teljes térképnek. -
Eddig is es most is az lesz a legnagyobb biznice reszukre, ha a PC-s verzio minimum fel evet kestetik.
Igy megint jatek szoftver eladasi rekordokat fognak dontogetni, es nem keves embert fognak ravenni konzol vasarlasra :)
Meg egyebkent is, En mindegyik reszet konzolon elveztem a legjobban :P -
theodor #1353 Ez hülyeség. Remélem hogy hazugság mert nem kéne a játék Pc re kiadását mellőzni. Elég sok gamernek lennének GTA IV mentes napjai míg a konzolosok meg recskáznának rá. -
Hidd el, elég stabil lesz. Legalábbis nagyon ajánlom nekik. :D Nyugi, a megjelenés október közepe, de én még november elejével is kiegyeznék. Pay 'N' Spray pedig biztos lesz, csak nem lesz akkora jelentősége, mint eddig. -
Badarsag, hogy csak X360-on lehet teljes ertekben elvezni, nem is tudom ki talalhatta ki :) Ugyanolyan teljes erteku jatekot kapunk minden platformon, amire kijon ... most hogy kiegek lesznek X-re, az csak egy dolog.
Sot, valahol fejtegettek, hogy talan a PS3-as meg jobban is futhat majd, mert a demo alatt allitolag elegge szenvedett a 3D motor, amit X360-on prezentaltak. Persze ez meg valtozhat, de azert kivancsi leszek mennyire lesz stabil a framerate. -
ldavid #1350 Pay'N'Spray lesz és kész :D
volt egy szöveg hogy mikor a zsaruk köröznek már a Spray sem segíthet, mert az alapján keresnek hogy hol, melyik utcán láttak utoljára
és ezt sikerült valami ügyes emberkének úgy értelmezni hogy NO Pay'N'Spray... -
még a játék megjelenése elött is folyt a szarkavarás. Nyugi, még milliószor felrebbenek hirek, azt eltünnek. Majd ha kijön megláttjuk milyen lesz, addig pedig a kicsi dolgokba nem nagyon szabad hinni, csak úgy a nagy egészre legyen valamelyest rálátásunk. És legalább pozitivan fogunk csalódni :) -
már teljesen össze vagyok kavarodva pay'n'spray ügyileg :S
hogy is volt eddig?valaki beírta hogy nem lesz és megcáfolták vagy fordítva?mind1,a lényeg hogy lesz,most úgy néz ki :)
akinek jó memóriája van,elmondhatná hogy SA esetében hogyan nézett ki a várakozás,értem ezalatt a hírek,képek,bemutatók időpontját,hogy ott mennyire ment a kavarás a dolgok körül(lesz-e nem lesz x dolog).augusztus mindjárt itt van,tehát bő 3 hónap és meg kell hogy jelenjen a játék,a mostani hírekben meg sorra azt lehet olvasni,hogy "még nem biztos hogy ez benne lesz-e a végleges játékban".mikor tesztelnek ezek,ha még nincsenek kész? :S -
Gabor12070 #1347 Néhány kisebb információ:
A július 25-i infóáradat után kicsivel a TeamXbox csapat is utánaérdeklődött a közeljövőben megjelenő Grand Theft Auto IV játéknak. Ezúttal csupán kisebb információkra tettünk szert, de mivel nagy részük érdekes, valamint van 1-2 új is köztük, ezért úgy gondoltuk, hogy közzétesszük számotokra is.
A fejlesztő csapat által kialakított virtuális "internet", mely a játékban helyet kapott, lehetségessé teszi a társkereső oldalak, e-mail rendszerek, utazási és vásárlási oldalak böngészését. (ez burkoltan azt jelenti, hogy a GTA ezen részében kicsit kiforrottabban, de lehetőségünk lesz a gyengébbik nem elkápráztatására)
Francis McReary valószínűleg azért vált zsarolhatóvá, mert egy lesifotós lekapta őt, amint "testi kapcsolatba" lépett egy nővel. Tulajdonképpen a bonyodalmak itt kezdődnek.
Amikor egy küldetés során ki kellett iktatnunk McReary zsarolóját, a szerkesztők úgy vélekedtek az egészről, mintha a játéktörténelem egy legrealisztikusabb jelenetét látták volna. Idézet a szerkesztőktől:
"Mikor célpontukat fejbelőttük, látható volt ahogy annak fejét és felsőtestét a golyó becsapódása hátralökte, majd összeesve terült el a földön. Eközben a jelenlévő járókelők mindannyian visítozva menekültek el a bűntény helyszínéről."
A játékban még mindig fellelhető lesz a Pay N' Spray autófestő szolgáltatás, viszont ezúttal sokkal kevesebb és ezek között nagyobb távolsággal lesznek elhelyezve a városban.
Az autók törésmodellje sokkal kidolgozattabb, dinamikusabb. Lehetséges, hogy a játék végső verziójában akár addig nyüstölhetjük járgányainkat, ameddig motorjuk be nem dobja a törölközőt?
A fejlesztők a jelenlegi verzióba beprogramoztak egy olyan lehetőséget is, melynek segítségével láthatjuk ellenfeleink életerejét (ala San Andreas). Sajnos nem tudni, hogy a játék végleges verziójában megmarad-e ez a lehetőség. -
ezért érthetetlen számomra az olyan vészhírek, amik olyat állítanak hogy a GTA 4 X360-on lesz teljes mértékben élvezhető.. remélem ezeket csak valami nagyon unatkozó kisiskolás állítja össze, másrészről meg örülnek hogyha az alapjátékot sikerül besűrítenük a dvd-be szvsz..Remélem a közeli/távoli jövőben változni fog a PS3 helyzete, mert ha nem akkor tényleg marad a gépfejlesztés..(amivel én személy szerint nagyon nem szímpatizálok) -
Osszessegeben abszolute nem erdemes azt venni, es elobb-utobb ki kell hasznaljak a vinyo adta lehetosegeket, mert a DVD meret mar most is eleg keves egy nagyobb volumenu alkotashoz, a DVD cserelgetes meg nem minden esetben kielegito.
Pl a GTA eseteben erdekes lehet, hogy milyen modon szaggatnak szet a gamet :)
Mar a SA is egy full DVD-t nyomott. -
Most nem erről beszéltem, de egyébként igaz amit írtál... -
Ez is egy nezopont, bar nem feltetlenul igaz :)
Aki Core-t vett, az nem akart 720p-ben jatszani, nem akart vezetek nelkuli kontrollerrel jatszani, es nem akart korlatlanul vinyora menteni :)
15-20e Ft-al olcsobb csak a Core, 10e Ft az MS komponens kabel, 10e Ft az MS memo kartya ... lehet szamolni ;) -
jóaz -

-
Futni fog Core-on is nem kell félni, tényleg lol lenne ha nem... Mert a GTA IV azért főkét egy single játék és a ki single játékokkal akart játszani az Core-t vett, ezért mindenképpen futni fog Core-on is... -
Az csúnya lenne, ha nem minden Boxon futna a játék... -
Már van egy Core packom. :P Szóval nem úszkálok a pénzben. Bár terveztem még egy kart, hűtésmódosítást, és ha kell, akkor jön a 20 gigás HDD. Aztán még az a temérdek játék ősszel. -
hát ő izé... én ott nem gondolkoztam rajta hogy menyire igaz... 

na azért mindent nem hiszek el...
most sem azért linkeltem mert kételkedtem a szavatokban miszerint nem igaz, hanem hogy tudjátok miről beszélt "jasonhunter" -
elite-t vegyél x360ban, ahoz adnak merevlemezt is 120 gigával és akkor menni fog a gta4 (majd).. asszem igy van :D -
Fú de gagyi bannerjük van.
-
Szabi1991 #1334 aha :D -
ldavid #1333 figyelj, egy fórumba mindenki azt ír amit akar..
mellesleg én meg is kérdeztem tőle hogy hol jelentették be, de semmi
vagy ha én most azt írom hogy 2 órája felkerült a Take2 oldalára egy közlemény, miszerint a PC-s verzió már szeptemberben megjelenik, akkor mindenki elhiszi? -
Itt van -
ldavid #1331 várd meg míg megjelenik, vagy lesz valami hivatalos infó
ha rá tudják erőszakolni egy dupla DVD-re akkor nincs gáz,
ha mégse, akkor vagy lesz 2 féle verzió X360-ra, vagy venni kell HDD-t -
Most olvastam, hogy a GTAIV futtatásához szükség lesz egy merevlemezre XBOX 360 esetében. Ez igaz, vagy valami kacsa? Nekekm nincs merevlemezem, nem használok Live-t sem, szóval nem akarok fölöslegesen venni. -
konzolosoknál. -
ldavid #1328 de ha az eddigi részeket nézzük, annak azért jóval több alapja van -
és ezt honnan szedted?mert ha valami fórumból akkor nem,ha a R* hivatalos közleményéből akkor igen,bár nem úgy tűnik hogy onnan lenne :)
majd bill gécc bácsi megveszi nekünk a games 4 windows kampányához és lesz pc-re -
valami kreálmány, ...mondjuk az tény, hogy sehol, senki egy szóval nem említett még PC -s verziót, szóval a PC hír is egy kreálmány... -
ldavid #1325 NEM, semmi ilyen bejelentés nem volt
hol a halálba olvastad ezt a baromságot? -
gta4
x-box360 ps3
no pc (sajnos)
rockstar games bejelentése
nem támogatják tovább a pc-t.
Ez igaz? -
Időlimites küldi alatt gondolom nem lehet átlépni a taxiutat.. Akkor kell hogy odalépjen az arc. -
Mikor mentettel a jatekban, akkor is atugrott bizonyos idomennyiseget ... gondolom igy lesz ez taxizas kozben is. Miert kene 25000x vegignezni ahogy atfurikazik a varoson :) -
Köcce már meg is van, tök jó :) -
de.. -
de nem úgy volt, hogy körözésnél nem lehet taxit hívni? -
szerintem az átugróstazás:
pl. hazamennél. taxizol mert fless. de megunod, átlépet
szerintem a gyorsított:
pl. üldöz a cops, nincs időt kocsit lopni-feltörni, fogsz egy taxit és extra stekszért gyorsabban hajt. deátlépni nemtudod mert üldöznek ugye ...
szerintem így korrekt. és igy is lesz. szvsz -
INNEN le lehet tölteni,ingyen és bérmentve,és még legális is :O -
Ragnar360 #1316 ha kell feltöltöm , megvan :P