630
Történetek, amik mindenkivel megesnek utazás közben
  • PyRex
    Piztos nem szerette a postásokat!!!44
  • King of Roads
    az időseket tisztelni illik. fura, hogy akik ezt a tiszteletet mindenáron ki akják vívni senki sem tiszteli őket...
  • Z
    Ezt majd olvasd el újra, 60 év múlva!

Metrón tipikus, hogy nem lehet kiszállni a kocsiból, mert amint nyílik az ajtó, már szállnak is be a cekkerrel a mammerek a tilitoli kocsijukkal.

Egyszer régen volt egy tök rendes majdnem mammer (kb 40-50 közötti konszolidált hölgy), aki megvédett minket (kb 10 éves gyerekek) a 4-6-os vonalon járó valamelyik villamoson, egy igazi mammer ellenében. Mi edzés után hullafáradtan kb az összes tizenakárhány kilós motyónkkal ülünk a vilingeren, mikor is a thereal mammer nem is a szokásos félhangosan, hanem rendesen hangosan, hogy mindenki hallja, elkezdi lökni a klasszikust, hogy ezek a mai fiatalok, nem képesek átadni a helyüket az idősebbeknek...blabla, mikor is elér ahhoz a ponthoz, ahol a dolognak a lényegi mivolta megjelenik: éééééén x évig dolgoztam a postán, és már y éve nyugdíjas vagyok!!!

Erre a lovagunk (a majdnem mammer) így szóla büntetőleg, és egyben egy huszárvágással mute-olva a thereal-t: Akkor már épp elég ideje volt pihenni, és hagyja békén a gyerekeket!
  • PyRex
    Engem az idegesít, amikor úgy felöltöztetik szerencsétlen kis kutyát (?), hogy menni alig bír, utána bele is izzad az eb, majd otthon a lakásban amikor leveszik róla a ruhát, ott fázik meg... ^^
  • Tekergo
    Jut eszembe a tacskóról, engem baromira idegesit mikor a mammerek és a papperek cipelik magukam mindenhová a kissé elhizott kedvencüket. Komolyan mondom ugy tekintenek rá mint a gyermekükre.
  • Tekergo
    A mammerek azért izgulnak hogy időben leszállnak e mivel minden pontosan kivan centizve náluk. Mivel ha elvétik a megállót lemaradnak a kedvenc dél-amerikai sorozatukról, vagy a tacskójuk bepisil a lakásukba.
  • King of Roads
    velem is előferdült ilyen: reggel szokásos tömeg a buszon, le akarnánk szállni, megyünk előlre, erre egy vén elállja az utat a mammerjével együtt, h ne itt szálljunk le, hanem menjünk a második ajtóhoz... szép dolog nem szép dolog, olyat belerugtam volna, hogy nem kel fel többet. mi az, hogy menjek hátra és ott szálljak le??
    nehéz lett volna addig lelépni (mivel az alsó szinten állt) míg 4-5 gyerek leszáll...? aztán hátratolakodtuk magunkat a 2. ajtóhoz, előttem lévő haverom az uccsó pillanatba szállt le, de úgy, hogy odacsukta a kabátját a sofőr, gyorsan kinyitotta azt visszacsukta..gondoltam inkább én nem teszek kisérletet, elmentem a végállomásig (az volt a következő megálló 250 m-re onnan)
  • koryne
    De igen, egyszer én fennmaradtam a 23-ason...Tömve volt és nem jutottam el időben az ajtóhoz... Nagyon megrázó élmény volt, hónapokig rémálmok gyötörtek utána

Szerk.: sőt, ha jobban belegondolok, 2x is (szintén 23-as), de egy kollegával is előfordult már ugyan ezen a járaton :(
  • Voltan
    Igen, az a legnagyobb rémálmuk, hogy egyszer fennragadnak a buszon. Az nem zavarja őket, hogy ez a világtörténelemben még sosem fordult elő :D
  • vegicsek
    Ja, ez isemrős helyzet, nekem is párszor volt szerencsém piacos mammerekkel uttazni.Szóval, megállóhoz érünk.Leszállnak, amint becsukódott az ajtó, és megtett a busz 30 centimétert, már villan a leszállásjelző, mamák serege tódul az ajtó felé, idegesen kérdezik: "jáj bözsikém megnyomtad a gombot, biztosan megnyomtad?"
  • King of Roads
    lol
  • Jagi
    lol
  • PyRex
    "2 megállóval később hirtelen nagyot zuhan a buszban tartózkodók átlagéletkora"

OMG :)))))))
  • koryne
    Van szerencsém minden nap a 12-es busszal utazni. Ennek a járatnak egy "igen jó" tulajdonsága, hogy megáll a fehérvári úti piac előtt. Én 2 megállóval a piac előtt szoktam felszállni, a mammaerek/tatterek egy része szintén itt. Közeledik a busz, nénik/bácsik starthoz állnak. Busz megáll, banyatankok csikorduló kerékkel indulnak, tömörülnek mind a középső ajtó felé, majd ajtónyitás után egymást taposva nyomakodnak fel a buszra, közben szitkokkal árasztanak el mindenkit, aki csak az útjukba kerül. Hering-effektus életbe lép, mivel már állt ott néhány versenytársuk (szintén a középső ajtóban). Én addig szépen hátra ballagok a hátsó ajtóhoz, kényelmesen beszállok és leülök a busz tök üres hátuljában... 2 megállóval később hirtelen nagyot zuhan a buszban tartózkodók átlagéletkora, ahogy idős honfitársaink (félvén, hogy nem sikerül időben leszállni) egymást lelökik a buszról.
  • Jagi
    lol! Nem buszos téma de mammeres
    Nénike: fejkendő, lajbi, térd alá érő fekete szoknya fekete harisnya és o'school adidas(tényleg volt vagy 20 éves a csuka, asztem kiesek a kocsiból... nagyon durva volt :)
  • Vlala #335
    off: Az csak tüneti kezelés. Először a kórokozót kell hatástalanítani, aztán jöhet a lábadozási időszak. Amíg a moderátorok keresik a reklámokat, a reklámozó tovább fertőz. És azt hiszi, ezzel nyerhet... ááá.
  • PyRex
    aha.. meg kell nyomni az egér bal gombját. nagy meló ^^
  • vegicsek
    Az nagyobb meló.
  • PyRex
    Ezt én sem értem, kurvára nulla logika sincs benne.
  • Dynamic
    De bazze:MÉR NEM A REKLÁMOT TÖRLITEK? Kérdem már ezredjére!!Mi értelme a bannak?Csak azért regisztrált, hogy a reklámot berakhassa, úgysem akar fórumozni, a reklám meg ott világít, ahogy "kell".
    A bannal csináltok egy büdös nagy semmit.
  • Voltan
    Húzzanak már a f*szba ezek a reklámozók!
  • Jagi
    volt egy csaj aki 100 dB-lel ordított meg vihorászott midníg a buszon...
    egyik nap újságolta a slepjének, hogy ő mennyire beszívott tegnap és hogy milyen kurva jó volt, meg hogy a barátja megfogta a csöcsét.
    Én épp csak csúnyán néztem rá és ingattam a fejem.
    Erre egy "Miva'?" volt a válasza. kb 17 éves volt, mert még szalagja sem volt, de már melle igen xD
    Annyit mondtam neki, hogy "nagyon gáz vagy kiccsaj, anyád büszke lehet rád"
    erre valami olyasmi volt a válasz, hogy ne anyázzak, mert bla bla...
    meg sem vártam mit mond, csak ezt:
    Nem hiszem hogy itt rajtad kívül bárkit is érdekel, hogy tegnap hányan kúrtak meg, meg hogy mit ittál, ezzel én nem villognék, tehát tiszta szégyen vagy .
  • Wittgen
    Teljesen így működnek a dolgok felénk is. A birkák tömörülnek a busz 1. felében, mint állat, miközben hátul meg még ülőhely is van. Aztán megy a fákkolás, ha átslisszanok köztük. Ilyenkor szoktam beszólni a népnek, hogyha nem tetszik lehet másik busszal menni, vagy leülni hátul és befogni.

A múltkor le akartam ülni leghátra (1 szem csaj figyelt pont középen), megkérdezem beengedne-e, erre azt mondja nem. Mondom, másik oldalra? Erre is nem a válasz. Veszekedni nem szeretek, meg amúgyis irodában ülök egész nap, nem nagyon zavar, ha állnom kell hazáig, fél órát simán kibírok...
    Kiscsaj mellé leülnek vmilyen falusi haverjai, busz elindul. Kb 10 perc után elkezdi pofázni kis barátainak hangosan (lehet, hogy halljam ésn is): ,,Idejön ez a tahó paraszt, aztán elkezd erősködni, hogy le akar ülni. Elküldtem az anyjába a kis faszt." Na itt ment fel a pumpa. Odaslatyogtam, aztán megmondtam neki:,,- Tudod én alapvetően kedves ember vagyok, nem hiszem hogy udvariatlanul viselkedtem volna. Velem is megesik, hogy nem szívesen viselem, ha mások leülnek mellém. De az már kicsit sok, hogy leparasztozol és valótlanságot állítasz rólam, mégpedig úgy, hogy én is hallom. Ha mégegyszer bármi hasonlót meghallok tőled, kitépem a szíved és lenyomom a torkodo! Szép Napot!"
    Ez volt a reakcióm. 1 hónapig nem jött azzal a busszal a csaj. De kis barátai sem nagyon védték meg.
  • Wittgen
    Nálunk a buszos kultúra lb az, hogy egy adag ember nyomorog egy kupacban, majd mikor beáll a busz, mindenki elkezd turakodni, mint állat. Ez igaz akkor is, ha csak 10 emberke áll a placcon a buszra várva (pedig a buszok kb 40-45 ülőhelyesek).

Tegnap esett meg, hogy a reggeli busz (távolsági), amin utaztam, tömve volt, egy öreg pálesz-szagú ipse meg ücsörgött az egyik ülésen az ablak mellett. Eszébe jutott, hogy le akar szállni (persze nemcsak ő, hanem kb 10 másik emberke is, de e őt nem érdekelte), aztán elkezdett pampogni, hogy nem tud kiszállni az ülésből, mert ott áll a nép, mint heringek a dobozban. Bepánikolt, hogy a buszon marad, de úgy lett úrrá a helyzeten, hogy elkezdte szidni az összes ottlevőt+azok minden felmenőit, azt hittem még 1-2 pofont is kiosz, erre egy kiscsaj leugatta, hogy miért nem vár addig amíg mások is elkezdik a leszállást+minden, meg különben is össze lesz kócolva a foga, ha nem fogja be. Erre elkussolt.

Na igen, nemcsak a fiatalok a kultúra zászlóvivői.
  • Voltan
    Ez igaz.
    Emlékszem, amikor Svédországban voltam, a másik oldalát tapasztaltam meg a dolognak. Jött a busz, én pedig BKV szokás szerint feltuszkoltam magam, erre mindenki majd felnyásalt a szemével. Akkor esett le, hogy ezek a lámák sorban álltak...
    Tényleg, egyszerűen eszembe sem jutott, hogy ezt így is lehet. Szó, ami szó, eléggé elszégyeltem magam.
  • Ronny
    amit én problémásnak látok, hogy mo-n nem működik a buszok előtti sorban állás. Hiába érkezek elsőnek a megállóba, ha szarul saccolod meg hol fog megállni a busz akkor már lehet, hogy nem is lesz helyed.
  • Mike at home
    :)
  • PrasCo
    Nem azt írtam, hogy "milyen okon", hanem hogy "milyen jogon".

#320 - Vasi Volán, Szhely
  • Mike at home
    ez milyen busz? BKV, Volán, melyik város?
  • Mike at home
    hát mert talán együtt kívántak utazni
  • Mike at home
    miért nem mondtad neki, jó akkor én majd átülök máshova
    ha van elég hely mit teszi magát a vén fasz
  • PrasCo
    Na igen. Ha mondjuk barátnőzik az ember, vagy efféle, maximálisan megértem a foglalást, amúgy tolerálom, de amikor már négyesével szórják meg a helyeket, és ezt tetézik azzal, hogy valami úri felsőbbrendűséggel és feltolt orral vakkantják oda, hogy "Foglalt." (miközben rád sem néz), na, olyankor - bár nem vagyok egy olyan alkat - csak a féltégla hiánya akadályoz meg abban, hogy erővel nem spórolva plasztikázzam át a baba kis arcát...
    Nem tudom, hogy egyeseknek milyen fogalmaik vannak a tömegközlekedésről.

(Mellékesen, én minden reggel alapvetően "állóhelyhez" állok be [függetlenül attól, hogy az elsők között vagyok ott a várakozók közt reggel], mert nem kenyerem a balkáni "megölök mindenkit egy ülőhelyért"-stílus [pedig itt vidéken aztán van csorda-feeling izomból...], azt a félórát meg nem olyan hű de há végigállni. Holott - úgy tudom - , a bérletem csakugyanannyiba került, mint bárki másé.)

Ezzel kapcsolatban még azt bírom, amikor felengedek haverral magam elké mindenkit(!!! Nem vicc.), azon az alapon, hogy akinek jut ülőhely, üljön le, mi meg úgyis k*rvára mindegy, hogy hol állunk.
    Szállnánk fel...
    Hát az a sok balf... akarom írni, birka megáll a hátsó ajtóban.
    Persze nekünk el kell jutnunk a Ziskolába, de ha hülyegyerek nem enged, akkor megoldjuk erővel. Átcsörtetünk az ajtónál álló tömegen, és átmegyünk a busz halálüres hátsó felére (a vicc az, hogy néha még ülőhely is van itt, csak büdös hátramenni); és ki a szarszemétszaralak? Hát természetesen mi, hogy "letaposunk mindenkit". ("Oppardon, ez még csak áttörés volt, a taposás holnap lesz, ha így tetszik folytatni...")
    Mert az nem bűn, ha felszállásnál egymást préselik mindenhova (de úgy, hogy a sofőr nem tud bejutni a saját buszába!) de ha egyszerűen csak fel akarsz szállni az ajtón keresztül utolsóként, hogy Te is utazhass, elvégre a busz félig üres - na, akkor aztán balkáni paraszt vagy, semmi több.

[Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ha viszont egyszer már leülök, nem szívesen adom át a helyemet. Sőt. Az igazat megvallva, három év alatt négy végtagomon meg tudnám számolni, hogy összesen hányszor fordult elő, hogy felajánlottam valakinek a helyem. De itt már - sajnos, nem sajnos - én is úgy gondolom, hogy miért _pont_ én legyek folyton a mártírocska? Függetlenül attól, hogy persze, hogy nincs igazam; de reggel fél hétkor, három óra alvás után kómásan és fázva belesüppedve a távolsági busz kényelmes ülésébe ez vajmi keveset érdekel.]
  • vegicsek
    Én csak arra vagyok allergiás, mikor ledobják a kabátját egy kettes helyre, a táskát még egy kettesre, ő maga pedig szintén elhekyezkedik egy két személyes helyen, mondván foglalja a barátainak.Ez már pofátlanság
  • Vlala #315
    Kívülre kell ilyenkor ülni, vagy szépen, hangosan elmutogatni neki, hogy ott áll a barátnőd.
  • PrasCo
    És ha mindez még hagyján is lenne, mi a f*szér' kérdezi meg, hogy foglalod-e? :D Hogy fenntartsa az udvariasság látszatát...? Vagy minek? Dobja arrébb a táskát, és seggeljen le. De ha már megkérdezte, és nemleges a válasz... gyépés egy tag. =)

(Mondjuk nekem alapvetően nem nagyon van pofám "foglalni" az ülést, de még tolakodni sem igazán [bár ez utóbbi megesik, mert ha löknek hátulról, akkor én is lökök... hátrafelé - hogy kapjanak már észbe], viszont más "foglalását" azért "tiszteletben tartom". Mégha nem is igen értem, hogy milyen jogon...)
  • berlinboy6329
    Vagy ülj kintre.Téged nem dobhat be a sarokba. :)
  • Jagi
    "Olyan sincs, hogy más tulajdonához engedély nélkül hozzányul"
    nálam képenrúgás jár érte, legyen akárhány éves.
    Ő pedig a legnagyobb paraszt, hogy ezt sem tudja :P
    legközelebb az ilyet pofozd fel nyugodtan
  • Jozef
    Suliból tartok haza az egyik távolsági járaton. Szerencsére olyan időszakot fogtam ki mikor nincs teli az egész búsz. Voltak rajt vagy 10en szal bőven volt még hely. Barátnőmmel szálok fel a buszra, és úgy sikerült hogy én száltam fel elsőnek bnőm egy kissé lemaradt. Szépen beülök az ablak melletti helyre majd odajön egy 60-as éveiben járó "úriember".
    Kérdezi hogy "Szabad-e a hely?"
    Mondom neki hogy "Elnézést foglalom"
    Erre ő fogja a táskámat és rádobja az ölemre, majd leteszi magát mellém. Magyaráz hogy "olyan nincs hogy foglalod, mert hogy ilyen nem létezik". Majd morog még egy darabig és neki állt folyamatosan krákogni. Marha ideges voltam de nem kezdtem el vele problémázni, mert akkor majd én leszek a rossz ember mindenkinek a szemében hogy honnan van bőr a képemen szemtelenkedni egy idős úrral.
  • Jagi
    xD

Mostanában autóval járok inkább...
    Szóval reggeli forgalom miegymás. A két szemközti buszmegállóban emberek és érkezik a 17-es mentiránnyal szemben.
    erre valaki a másik oldalró a tömegből Shrek-es járással 3 szatyorral nyílegyenesen megindul a busz felé.
    Természetesen körültekintés nélkül. legalább 4 kerék nyikorgott és 3 duda szólt egyszerre (én nem dutáltam, anyáztam)
    Mi az ilyeneket hívjuk "Kamikaze"-nak
  • PyRex
    kicsit félreértelmezted a topicot. mi itt nem a bunkó fiatalokról beszélgetünk ^^