37
-
Tiberius B #37 Tudományosan már oly sok társadalmi problémát megoldottak, csak az ember nem úgy működött, ahogy várták. Vagyis a társadalom problémáira a politikusok, vagy sokkal inkább a vezetők szállítják a gyógxyírt majd, szerintem. -
Epikurosz #36 Boldog vagyok.
Ha minden rejtélyt ilyen könnyen meg lehetne oldani... -
Epikurosz #35 Cifu!
Te vagy a megváltó!
Szóval a mintavevő kar védőhengere, amelyet leszállás után levedlett a szonda, hogy a mintavevő kar szabaddá váljon.
mrzool egyébként tényleg igazat szólt, balra kaparásnyomok vannak, mintavételkor keletkeztek.
Köszönöm! -
#34 Imhol a válasz:
The metal cylinder at right is the shroud for the surface sampler instrument, which was ejected after landing.
Az a dolog amúgy pl. ezen a képen is látható. -
Epikurosz #33 Igen, meg kell várnunk azokat, akik jobban ismerik ezeknek a kapszuláknak a felépítését, bár az interneten kikereshető lenne, mert a szerkezeti felépítésük ezeknek a kütyüknek fent van. Szerintem a fékezőmodul üzemanyagtartálya lehet. -
mrzool #32 Neked sikerült megtudnod, mi az? Esetleg hátha Cifu tudja.:) -
Epikurosz #31 Mégsem. Inkább emberi. -
Epikurosz #30 Lehet, hogy eleve ott volt? Marsi civilizáció nyoma?
(ez vicc volt) -
mrzool #29 A három kaparásnyomot minden bizonnyal a mintavevő kar hagyta ott (tuti nem ütközésnyomok, mert közvetlenül a leszállás után készült panorámákon nincs még rajta), a "leesett" darabra nincs ötletem. -
Epikurosz #28 Unidentified Lying Object (ULO) = azonosítatlan heverő tárgy (AHT):
-
Epikurosz #27 Okosok!
Nekem a http://www.sg.hu/kep/2005_12/1223viking.jpg kép volt sokáig a háttérképem.
A kép középvonalában, kb., jobboldalt van egy alkatrész, olyan, mint egy leszakadt kipufogócső, de zártak a végei. Mellette balra nyomok látszanak, mintha ez a tárgy pattogott volna, mielőtt jelenlegi helyzetében megállt volna.
Van valakinek fogalma, hogy mi a szösz lehet ez a tárgy?
-
#26 Akárcsak texas, úgy néz ki a 3. kép -
juzosch #25 Miért, ha nem a politikusoknak kell megoldani, akkor kinek? A tudósok mit tehetnének ez ügyben? -
abelr #24 ha elfőtt akkor volt -
arlok #23 Kellemes unnepeket es Boldog Uj Evet
Kivan az egesz kozossegnek: Arlok -
HUmanEmber41st #22 Hát elfőtt a kénes vulkánkitörésekkor :)
Legalábbis a cikkben erre a következtetésre jutottak... -
abelr #21 Most akkor van viz a marson vagy csak volt vagy csak majd lesz egyszer? -
#20 ez a mars kép totál olyna mintha egy gyengébb minőségü 3Ds max kép lenne.. :) -
Commandante #19 "A társadalmi problémákat nem a tudósoknak kell megoldaniuk, hanem a politikusoknak."
Mindig is irigyeltem a naiv embereket. Bizonyara boldogabbak az atlagnal. Persze csak addig, amig nem kell csalodniuk a "tarsadalomban", meg az összes többiben... (politikusokban, a nem letezo telapoban es husveti nyusziban...) -
#18 Hááát, Te se' leszel űrhajós, az má' biztos . . . -
Aserac #17 Szerintem Pash jól lát dolgokat. A tudósok dolga az hogy kutassanak, ismereteket gyűjtsenek. A felhasználás már úgy is egy komplexebb társadalmi folyamat eredménye. A társadalom bajait meg elvben maga a társadalom oldja meg, és tetszik vagy sem, a megoldás látszólag mindíg egyes politikusokon keresztül jelentkezik. -
Zsoltiti #16 hasonlóképpen vélekedek
és ami pash-t illeti, nem éetem, hogy hogy lehet valamit ennyire férremagyarázni.... -
Ronny #15 politikusoknak?ha lehet inkább ne... -
#14 De jó, hogy mindenki így tudja, hogy, hogyan is alakult ki az élet, miközben tulajdonképpen senki sem tud semmit... -
Epikurosz #13 -
Pash #12 Persze ne foglalkozzunk az űrrel, mert még a Földdel sem végeztünk. Ne foglalkozzunk a tengerek élővilágával, mert még a szárazföldön is van megismerni való. Ne foglalkozzunk az állatokkal meg a növényekkel, mert még az embert sem ismerjünk eléggé...
Hagyjuk már ezt a hülyeséget. A társadalmi problémákat nem a tudósoknak kell megoldaniuk, hanem a politikusoknak. -
#11 Jah, és a Föld 4,6 mrd éves. Tehát nem szabad olyan könnyedén dobálózni a milliárdokkal. -
#10 kb. 1 mrd évvel a Föld kialakulása után jött létre az élet (tudósok feltevései szerint). -
gemi #9 Szerintem a marsi víz létének igazolása részben az űrprogram támogatás miatt szükséges.Pl. előfordulhat katonai/ipari okokból jó lenne oda telepíteni dolgokat. A program elég költséges ,ezért a köznép pénzére is szükség van. Az állapolgárok lehet,hogy jobban veszik adójuk űrprogramra való felhasználását,ha kiderül,hogy marson volt,vagy lehet víz.
Zsoltiti sajna igazad van, de ahogy látom nem a társadalom ,hanem a "gazdaság" problémáira szoktak megoldást keresni. Az pedig már inkább egy olyan állat ,amit képtelenek vagyunk irányítani, max néhány embernek sikerül megfejnie, de ezért megetetik vele az egész földet.
-
Dömper Ármánd #8 ha időd engedi, a demagógia jelentését nézd meg egy értelmező kéziszótáraban. -
Zsoltiti #7 Szerintem remek dolog, hogy a Marsot vizsgálják, de nem lenne jobb, ha az a sok tudós inkább a föld ezer meg ezer geológiai és társadalmi problémáira keresne megoldást és csak azok megoldása utánn nyitnának messzemenő vitákat arról, hogy van-e víz a Marson vagy se (szerintem) -
wolruf #6 Igen, emlékszem azokra az időkre... :) Valahogy így volt :) -
#5 Én nem igy hallottam...elöször a föld izzo gömb volt.aztán szépen lassan lehült...mivel nem volt légköre ezért a meteoritok szabadon becsapodhattak...emiatt a földkéreg megrepedt vulkáni tevékenység alakult ki és vizgöz,szén-dioxid jutott a felszinre..ebböl létrejött az elsö légkör de ebben még nem volt szabad oxigén..aztán a lehülés hatására a kicsapodo gázokbol létrejött az ősoceán..itt alakult ki elöször az élet..ezek az élölények oxigént termeltek ennek hatására kialakult a mai légkör..és a szárazföldi élet is..
ez több miliárd évet vett igénybe -
roliika #4 Ööööömm...Multkor volt a Discoverry chanellen, hogy a Földön szinte a bolygó kialakulásával egyidőben szinte azonnal megjelent az élet! Miért ne lehetett volna ez máshol is így? -
#3 Nem biztos.A földön is óriási idő játszodott le az ősóceánok kialakulása és az élet megjelenése között.... -
roliika #2 Senki sem mondta hogy nincs ott élet...bár az ellenkezőjét sem.:-) -
#1 attól még... lehet hogy volt víz!
bár szerintem ahol már van víz ott azért már élet szerűségnek iy kell lennie