Lamborghini

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takibalint
Ennek az idiotanak sem adtam volna a kezebe Lambo kormanyt. Szegeny auto. es persze Fiat tulajdonos
tort Lamborghini

Lunatic83

Lamborghini Countach - 1983 - Monaco GP

Xbox Live: Lunatic HUN

Maga a tökéletesség:

Lunatic83
<#rinya><#rinya><#rinya>

pedig annyira szép autó lett volna...

Lunatic83
Válság ide vagy oda, a szupersportkocsi-gyártók eddig nemigen zavartatták magukat, és egyre-másra mutatták be új modelljeiket a nagyközönségnek. Eladások csökkenésérõl mindazonáltal már az igen sikeres Porsche háza tájáról is hallani híreket, így csak idõ kérdése volt, hogy a kedvezõtlen gazdasági és piaci körülmények megtalálják elsõ komolyabb áldozatukat, ami nem más, mint a Lamborghini Estoque.

A négyajtós sportkocsit, amely a Porsche Panamera, az Aston Martin Rapide, és a Maserati Quattroporte ellen szállt volna harcba, a tavaly õszi Párizsi Autószalonon mutatta be a gyártó. Az akkori információk szerint az autó 2011-ben került volna sorozatgyártásba, mozgatásáról pedig egy szívó V10-es, illetve egy kompresszoros V8-as gondoskodott volna, és tervben volt egy dízel-hibrid változat is. Maurizio Reggiani, a márka fejlesztésért felelõs vezetõje azonban a brit Autocar magazinnak adott interjújában elárulta, hogy leállították az Estoque fejlesztését. Mivel a projekt igen kezdeti fázisban volt még, a gyártó viszonylag kevés pénzt veszít a leállással. A döntést Reggiani azzal magyarázta, hogy az idõ és a piaci feltételek egyszerûen nem alkalmasak a paletta ilyen irányú bõvítésére. Ez azonban nem minden, a cégnél ugyanis alaposan átalakították a többi modell fejlesztési terveit is. Ezek szerint a márkánál visszatérnek az alapokhoz, a következõ modelleknél ugyanis alapvetõ szempont lesz az alacsony súly. Nem lesz sem dízel, sem hibrid, sõt kisebb turbómotor sem, viszont alaposan áttervezik a jelenlegi szívó benzineseket úgy, hogy még pörgõsebbek legyenek. Az elnök hozzátette, nagy valószínûséggel elvetik a duplakuplungos váltó terveit is, és inkább a jelenlegi e-geart fejlesztik tovább.

Az új fejlesztési irányvonal elsõ eredményét már idén láthatjuk, hamarosan bemutatkozik ugyanis a Gallardo LP560-4 könnyített, azaz Superleggera változata.

Azannya !!!!
Ez arany, réz vagy metálnarancs, vagy csak egyszerûen érdekesen van megvilágítva ?
Lunatic83

Lamborghini Insecta Concept

Lunatic83
igen is meg nem is...
Az Asus prémium modelljében a megszokott minõségû belsõ mellett a külsõre sem lehet panasz. A már messzirõl felismerhetõ lambo-design, csak a kezdet, ugyanis közelebbrõl megvizsgálva kiderül, hogy nem egy újabb mûanyag-kütyürõl, van szó. A masszív, mégis könnyû magnézium ötvözetû ház legerõsebb -sok laptop leggyengébb- pontja az elnyûhetetlen csuklópánt, melynek lelke egy titán ötvözetû rúd. Hogy ne csak nézni, de tapogatni is élmény legyen, a csuklótámasz valódi bõr bevonatot kapott. Kuriózum még a kamerát védõ zafírkristály burkolat, aminél csak egyetlen keményebb anyag van, a gyémánt. A mechanikai védelem mellett az adatbiztonságra is odafigyeltek, ennek elsõ védelmi vonala a beépített ujjlenyomat olvasó.... ez még csak a VX3 volt...

Nagyon jó kép !!!! Amúgy az ilyen fotón látszik igazán, hogy ezek a sportkocsik picik.
Pl amikor a Murciban ültem, nem nagyon tudtam volna nyúltózkodni. De hát 500 lóerõért boldogan nyomorog az ember 😊 Valamit-valamiért !!
Ezek a Lamborghini laptopok miért kerülnek fél misibe ? Azért mert Lambo ?
Mert hasonló tudású gépet kevesebbért is kapsz.
RATCUSTOM
szegény, milyen kicsi 😄
de akkor is õ kellene nem a Rolls meg a Maybach<#nyes>

Lunatic83
Az új Lamborghini VX5 laptop jellemzõi közé tartoznak az egy terabyte-os merevlemez, 4 gigabyte-os memória, és a 16 colos, nagy felbontású képernyõ. Az árról még nincs információnk, de annyi bizonyos, hogy nem lesz olcsó mulatság az exkluzív notebook.

Lunatic83
Sikerült átvenni a topicban a hatalmat, ennek elsõ következménye , hogy 1-2 hsz. eltûnt. Azért mert a belinkelt kép már rég nem élt, vagy mert rossz képtárhelyre lett feltöltve, vagy egyszerûen csak simán a weboldalról lett kimásolva az elérhetõsége.

Az új banner alatt találtok egy megfelelõ képtárhelyt, kérlek ezt használjátok itt is és a többi topicban is, így elkerülhetõek a kis sárga békás képek...stb... az különbözõ oldalról lementitek a képet, ha kell csökkentitek a méretét, s feltöltitek a képtárhelybe, s a kapott "direkt linket" (!!!!) másoljátok be ide, így a kép "örökké" élni fog....

köszönöm

Lunatic83
Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce

Lunatic83
nem vagyok válogatós, csak egyet kérek....
egy Diablot
egy Countachot
egy Miurát
...
<#idiota>

OK Luna !
Melyik szépséget adjam oda? Kezd megtelni a garázs, ha megjön a Reventon tiéd a lesz a fapados Diablo 😊
Lunatic83
A gazdasági világválság miatt az utóbbi hónapokban a Lamborghininél is estek az újautó-eladások. A cégnek ezért olyan megoldást kell találnia, amely úgy segít kilábalni a vállalatnak a válságból, hogy közben egyetlen munkást sem kell elküldeniük. Ennek érdekében február utolsó és március elsõ hetében leállnak a termeléssel, valamint tárgyaltak a szakszervezetekkel arról, hogy a jövõben csökkentik a munkaidõt.

Emberek, mentsük meg a Lamborghinit! Vegyetek Autót! Legalább egyet...... nekem! 😊

Lunatic83
thx, igaz most a blog is lefoglal, da majd ez is megy majd...

redbull0304
Támogatom az ötletet, elég szépen igazgatod a topikot! <#eljen>

Lunatic83
szeretnék házigazdája lenni a topicnak, Web mestert megkérdeztem, nem ellenzi... vélemény , ellenvetés???!

Lunatic83
passz, ezt nem tudom

redbull0304
És az 5.2-es FSi se végzi rosszul a dolgát! 😊

A Murcielago és a Gallardo városban is kezesbárányok. Tesztben olvastam. Sajna nem saját tapasztalat 😞 Murcielago-ban ültem már, de nem vezettem. Jogsim se volt még 😊

Tényleg: most hogy néz ki a megvehetõ paletta ?
Murci és Gallardo: 4-4 verzió
zárt "sima"
nyitott "sima"
zárt LP-verzió
nyitott LP-verzió

vagy csak az LP-vannak mindkettõbõl már ?
Lunatic83
az új audi / lamborghini -s lámpák... azért ott vannak ... nagyon bejönnek ezek az új ledes cuccok...

redbull0304
<#vigyor3>

Lunatic83
igen az Audi elõtt nagyon "durvák" voltak a Lambok, utána lettek csak kezelhetõbbek, sofõr-barátabbak...
/sajnos ezt nem tapasztalatból tudom 😉 /
szóval ha úgy nézzük, jól jártunk az Audival , az autók maradtak szépek, de mégis kezelhetõbbek lettek...

de pl. a Countach csak nagy sebességnél kezelhetõ , a Miura se a legjobb, sok gond is volt vele ,

de hát istenem , melyik sportkocsival nincsenek gondok.....

Tetszett a elsõ válaszod a modell témában:

"végre valaki aki elismeri majd a munkásságom, díjazza az új szerzeményeket, értékeli majd a szép formákat és íveket, vagyis ugyanúgy tudja mi a tökéletesség! "

Tökéletesség: forma, motor, erõ, dimanizmus, karakter, mind egytõl egyig hibátlan az összes gyönyörûségben. DE !

Az Audi elõtti korzsakból halottam egy-két érdekes tesztet pl. a Diáblóról. Mely szerint: kicsit durva, kiforratlan, faragatlan a vezetése. Pl. nincs ABS az elsõ típusokban ...

Az Espada-t meg a Totalcar-os fiúk tesztelték, fikássák rendesen 😞
http://totalcar.hu/tesztek/lamboespada/

Igaz pl a '80-as években a "nagy" Ferrari F40-es se volt sokkal vezethetõbb.
OK, modell-ügyben azon írok legközelebb. A modellautók témába töltök majd fel képet is.

A GTR-t a Vaterán néztem, akkor nagyon jó ár a 5000 Ft érte.
A jubileomi Murci-val szemeztem, de túl borsos most nekem.
Lunatic83
"Kyosho modellt honnan szereztél ?"
erre még nem válaszoltam...

sárga countach - vatera
kék countach - börze (most márciusban is lesz!)
fehér countach - dealer
kék miura - VH

kyosho piros Miura SVR - már megrendelve

Lunatic83
megtaláltál, én vagyok az 😉

hiányzik még a Diablo 6.0, még talán majd várat is magára...

a Mattel Diablo GTR alatt a HotWheels-et érted? ha igen, akkor gyönyörû, volt is egy, de eladtam s vettem egy AA-ot...
most a vaterán 5000 egy HW Diablo GTR, k. olcsó , én 10ért adtam el...
ezenkívül van egy AA Murci Roadster 10ért, az is jó , kár h szürke, nekem sárgában kéne, de nem is ez az igazi ok, amiért nem veszem meg, hanem a 40th Murci , most arra licitáltam...

esetleg leírhatnád h milyen modelleid vannak... képekkel is
de inkább ITT, itt "foglalkozunk" a modellekkel...

A VH-ban az eladótól kérdeztem, hogy van-e valaki aki pont Lamborghini-modelleket gyûjt, mint én. Említette hogy van egy srác, aki az SG.hu-n fórumozik, asszem TE vagy az 😊

Diabloból a 6.0 hiányzik neked is gyûjteménybõl, mi nincs még meg ?

Most találtam egy Mattel Diablo GTR-t, a neten, még nem vettem meg. Milyen kidolgozottságú, tudsz valamit róla ?

A gyûjteménybõl nekem a 350 GT és a Murcielago hiányzik.
Murcielagoból fekete coupe-t keresek. Tudom hogy sárgába, vagy zöldbe jobban néz ki. De én egy feketeben ültem. Tényleg !!!!! (Sajna nem a sajátomban)
Lunatic83
van ami a BB-ben szebb, és van ami az MM-ben szebb és fordítva... nehéz dönteni...de majd ha kijön az AA...

Megvan a Concept S is, annyira nem rossz, ami nagyon zavar az a belsõ tér... 100% made in china...

a 350 GT is Ricko....

a VH-ba én is járok, a diablo még nincs meg, nekem feketében vagy narancsban kell majd...

Reventon-bemutató !!! jó ötlet 😊 melyik a szebb a BBurago vagy a MondoMotors ?

A MondoMotors elkészítette a ConceptS-t, úgy halottam nem lett valami tökéletes alakotás 😞

Kicsit és is tartok, hogy az arany Espada giccses lesz.

Mondjuk most a héten jön a Viktor Hugo utcában lévõ boltba az AutoArt Diablo VT 6.0 narancs színben. A AutoArt weboldalán lévõ kép alapján elég érdekes az a narancs árnyalt.

Kyosho modellt honnan szereztél ?

Ja meg a másik! A 350 GT is Ricko?
Lunatic83
sajnos még nem saját modell az Espada, itthon márciusban lesz elérhetõ, s félek az elején csak szürkében...
engem is érdekel az arany színû - kérdés h fog kinézni, ha nagyon giccses inkább más színben veszem meg....

jelenleg még csak négy Countach-om van, a szürke (25th) az tényleg Ricko
a többi Kyosho
a sárga egy alap LP400
a fehér is LP400 - csak az egy prototípus
a kék pedig egy Walter Wolf különlegesség ami LP500

a Reventónból azért van kettõ mert az egyik BBurago, a másik MondoMotors
ezenkívül majd ha kijön akkor meglesz AutoArt-ban is,
azért van ebbõl több mert gyönyörû és ez olyan "bemutató" lesz, h mi a különbség a gyártók között....

Lunatic83
azt az oldalt én is nézem, de kimondott "helyeim" nincsenek...
beírom a Google-be, h Lamborghini, s elõbb utóbb csak eljutok egy érdekes oldalra....

Az Espada-modell saját ? Asszem az aranyat megveszem, ha jön.

Elõzõ oldalon néztem a modelljeidet, szép kis gyüjtemény.
A 3 Countach melyik verzió (LP 400 v LP500) és milyen mártájúak ?
Miért van 2 db Reventon ? A jubileumi Countach a Ricko-tó van ?
Köszi az Estoque-ügyben a szakszerû választ !!!

Honnan szoktál informálódni a témában ? Én itt szoktam bogarászni:

http://www.lambocars.com/mainpage.php

Mondjuk, minimális angoltudással eléggé meg vagyok lõve :S
Lunatic83
elbaxxtam, négy színben lesz, arany színben is kihozzák...

Lunatic83
amúgy most hozta ki az AutoArt 1:18 méretben a Lamborghini Espada-t
három színben lesz elérhetõ: szürke, kék, piros
az ára kb 25.000 Ft lesz

Lunatic83
a Volkswagen még nem bólintott rá a szériagyártásra. Ha ez megtörténik, akkor a fejlesztés 2009 elején kezdõdhet meg, a gyártás pedig 2011 végén indulhatna be. Megjelenésekor a kocsi nagyjából 200 ezer dollárba kerülne, azaz nagyjából a Gallardo árszintjére lõtték be. Az Estoque szériaváltozatában valószínûleg összkerék-meghajtású hajtáslánc lesz a Gallardo közvetlen befecskendezéses, 5,2 literes V10-es benzinmotorjával, amelynek teljesítményét 500 lóerõre vennék vissza. Kissé áthangolják majd a kihegyezett erõforrást, hogy a csúcsnyomaték alacsonyabb fordulatszámon álljon rendelkezésre. Az Estoque végsebessége 300 kilométer/óra lesz az elektronikus leszabályozás miatt...

amúgy semmi köze az Espada-hoz...

Sziasztok Lamborghini-fanok !

Mit lehet tudni az Estoque-ról? Ez csak egy koncepció, ami bekerül valamelyik múzeumba, vagy tervezik sorozatgyártásba?

Korábban halottam, hogy az Espada-t újra akarják éleszteni. 12 hengeres motorú, 4 személyes kocsi volt a '70-es években. Az Estoque is pont ilyen paraméterekkel bír. Õ lenne az újraélesztés ?
redbull0304

SimaSuna
asszem TopGear-ban volt róla szó, h tán fél év alatt még nem volt munkájuk 100km/h felett a kocsival 😊
Lunatic83
sajnos nincs 😞

Kedvenc autóim egyike a Diablo GTR 😊
Nincs meg ez a kép nagyobban véletlen? 😊

Lunatic83
már 25-30 millióért megkapod õket, de "fapados" verzióban... ~60 milláért már "minden" benne van... s mint mindig, határ a csillagos ég...

DJKonya
tudja valaki mennyibe kerül most egy Galardo vagy egy Murcielago?
csak úgy kiváncsiságból

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

Lunatic83
http://lamborghini.blog.hu/

Lunatic83
"Flaming Lamborghini" koktél

nem gyenge.... 😉

Lunatic83
Lamborghini - A dühös bika

Annyira extrém, hogy mellette a Love Parade is csak egy nyugdíjasklub teadélutánjának, egy Sepultura-koncert is csak vidéki Balázs Pali-fellépésnek, és egy tûzpiros Ferrari is csak komor halottaskocsinak tûnik. Ez az autó akkora adrenalinlöketet produkál, amitõl még egy halott is feltámad.

Amikor a parancsnok autója a vízbe repült, mindenki azt hitte, hogy ebbõl óriási balhé lesz. Hát nem lett. Ferruccio Lamborghini kimászott az Égei-tengerbõl, illetve a repülõtér parancsnokának az Alfa 1750 Spiderébõl, partra húzatta a kocsit, és jelentette, hogy a kísérlet nem sikerült. Mindez a második világháború idején történt, amikor is Ferruccio Lamborghini az Égei-tenger egyik szigetének a repülõterén szolgált katonaként, és mint tehetséges szerelõ, nem csak a reptér jármûparkját tartotta karban, hanem a parancsnok kocsiját is õ szervizelte. Az ominózus csobbanás is annak az eredménye, hogy saját ötlete szerint alakította át az Alfa fékrendszerét, és az aprónak nem nevezhetõ malõr ellenére végül a fék lényegesen jobb lett. Lamborghini született gépésztehetség volt, és kvalitásainak köszönhetõen sikeresen megúszta a hadifogolytábort is, mivel a repteret elfoglaló angolok is inkább beosztották autót szerelni.
Lamborghini Gallardo - A dühös bika Miután hazatért Görögországból, saját vállalkozásba kezdett. A háborút követõ ínséges években persze szó sem volt még sportkocsikról: mezõgazdasági erõgépeket (azaz traktorokat), illetve olajkályhákat gyártott. A sebesség azért nem hiányzott az életébõl így se, ugyanis a kor olasz népautóját, a Fiat Topolinót meglehetõsen nagy sikerrel tuningolta például... A 750 köbcentisre felfúrt motorokhoz saját tervezésû felülszelepelt hengerfejeket is készített. A tulajdonosok által csak aranyfejesnek (testa d'oro) hívott OHC és OHV Topolinók elég jól szaggattak, de késõbbi munkáihoz képest ezek csak sufnituningnak számítottak, és komolyabb pénzt is inkább a traktorok hoztak.
Tulajdonképpen nagyon is jól ment az az üzletág, így nem sokára Lamborghini megtehette, hogy komoly, értékes sportautókat, Mercedeseket és Ferrarikat birtokoljon. Történt aztán, hogy a Ferrari 250 Granturismójában kinyiffant a kuplung, és õ pedig beugrott Enzo Ferrarihoz, hogy megossza vele észrevételeit. A várt együttmûködés helyett azonban Ferrari egy - a Lamborghini traktorgyáros mivoltát feszegetõ - jó kis sértéssel elküldte õt melegebb éghajlatra.
A vérig sértõdött Lamborghini fogta az autóját, és bevitte saját gyárának az üzemcsarnokába, ahol javítási célzattal szétkapták. Ekkor vette észre, hogy a 250 GT kuplungja egy olyan cégtõl származik, amely beszállítója a traktorgyárnak is. Megjavították tehát a Ferrarit, és a sikeren felbuzdulva jött az ötlet: ha a sportautók javítása megy, miért is ne gyártsanak sportkocsit.
Lamborghini Gallardo - A dühös bika A cég személyautó-ágazata 1963-ban alakult meg, és az elsõ gyártmányuk, rögtön átütõ sikert hozott. A P400 GT Miura, formája Bertone mûve volt, és frenetikust hatást gyakorolt a szakmabeliekre és a laikusokra egyaránt. A szakma mind a mai napig a valaha volt 10 legszebb autó közé sorolja. Persze a kocsi mechanikája se volt kutya: a - korábban a Ferrarinak is dolgozó - legendás konstruktõrrel, Giotto Bizzarinivel közösen tervezett könnyû alváz és V12-es motor láttán még Enzo Ferrarinak is fõtt a feje. Az ütõs nyitány után sorra követték egymást a jobbnál jobb modellek, de talán a Lamborghini is megmaradt volna a különleges, de csak a benzinvérûek körében ismert márkák (De Tomaso, Cizeta stb.) között, ha nincs az az 1971-ben bemutatott modell, amelyiktõl még ma is mindenki kukorékol.
Lamborghini Gallardo - A dühös bika Történt ugyanis, hogy Bertone készített egy tanulmányt a Lamborghini számára, hogy hogyan is nézzen ki a következõ sportautójuk formaterve, és volt olyan bátor, hogy meg is mutatta a gyár vezetõségének. A kedves meghívottak egy emberként ültek seggre a látványtól, amikor a tanulmányautót leleplezték, és körülbelül egy pillanat alatt lezajlott a kocsi keresztelõje. Az lett a neve, hogy Countach, amit magyarra valahogy úgy lehetne lefordítani, hogy az eleje az "azta", a végét pedig inkább nem írom le. Amilyen gyorsan elkeresztelték, olyan gyorsan eldõlt az is, hogy szinte változtatás nélkül megy gyártásba.
Lamborghini Gallardo - A dühös bika Ez a B17-es Lopakodóba oltott vadászcsótány lett az emblematikus Lamborghini. Olyan a formája, hogy még az is felismeri, aki be van oltva az autók ellen, és még az is lehúzódik elõle a belsõ sávból, aki nem ismeri fel. Egy valamire való autórajongónak meg pavlovi reflexként indul meg a nyálelválasztása a Countach láttán. Utódja, a Diablo is örökölte a génjeit, a felfelé nyíló ajtókat, és a szögletes megjelenést, de némileg szolidabb formában, de szemmel látható, hogy minden Lamborghiniben van egy kis Countach, õbenne is.
A Diablót követõ Gallardo és Murciélago testvérpár is láthatóan egyenes ági leszármazott. Brutális, feltûnõ formaterv, az elmaradhatatlan ollóajtókkal, szögletes fényszórókkal, és iszonyatosan széles és lapos karosszériával.
Lamborghini Gallardo - A dühös bika Kettejük közül a Gallardo a kisebb - és mint tudjuk, egy sportautó minél kisebb, annál jobb. Nagyon mélyen ülünk benne, és hátrafele nagyjából semmit nem lehet látni, de igazából ez nem is lényeg. A jobban felszerelt példányokban van tolatókamera, menet közben meg úgyse kell olyanra számítani, hogy valaki megelõz. Elõrefelé nézve is gyorsan kialakul a csõlátás, mert a kocsi 3,9 másodperc alatt van százon (mint egy speedmotor), és a kétszázat is megfutja annyi idõ alatt, mint amennyi alatt egy átlagos családi kocsi a 0-80-at. A középen, keresztben lehelyezett V10-es motorhoz hasonlóan a futómû, és a fék is olyan egy átlagautóhoz képest, mintha egy másik dimenzióba kerültünk volna. Kiszálláskor a remegõ láb és a fültõl-fülig vigyor garantált. Már ha egyáltalán ki akarunk szállni... - by kihagy6atlan