70
  • EvilDevil
    #70
    A sok fikázás... szánalmasan nevetséges Winfos-Pistázás helyett foglalkozzatok az imádott Linuxotokkal... bár számomra egyértelmű, hogy itt valami ellen(Windows) vagytok és nem valami mellett(Linux)... ehhez társul még a Anti-Windows divatirányzat + a krónikus kisebbségérzésetek

    a Linux topic kong az ürességtől... mint a fejetek!!

    Linux
  • EvilDevil
    #69
    a moderátorok kioszthatnának már egy-két büntetőpontot a spambajnokoknak!!! Bár az SG MS/Win ellenessége köztudott...és ugyebár a saját híveinket nem bántjuk...

    A sok üres duma helyett inkább olvassátok ezt:

    Paul Thurrott's SuperSite for Windows
  • h4x0r
    #68
    Hmmm... Hova tűntek a nem OpenSource rajongók? :)

    NEXUS, Caro: Szerintem még mindíg a Gentoo csomagkezelőjét írtad le (a portage rendszert). Bár a portage használható platform-függetlenül is (annyira, hogy WinNT-re is van forkja)...
  • Caro
    #67
    Igen, de majd lehet örülni, mert biztos C#-ben fejlesztik, úgyhogy nem marad kihasználatlan a proci a Notepadnél sem. :D
  • strogg
    #66
    Előtte nem szokták elkérni a kódját, hogy legális-e mielőtt hozzádszólnak?

  • atlagember
    #65
    Én egyszer felhívtam egy Word-ös problémával a microsoft információs számát, mivel legális verzióval dolgoztam. Elmondtam, hogy milyen hibával találkoztam. A válasz az volt, hogy ez nem hiba, hanem tulajdonság. Na azóta nem hívom fel őket semmivel, hanem minden hibát én is tulajdonságnak aposztrófálok.
  • strogg
    #64
    caro: én inkább egy nagyon kultúr telepítőt szeretnék végre látni linuxban. A synaptic enyhén szólva használhatatlan, és a csomagkezelést is át kéne gondolni végre úrja, mert nagyon kényelmetlen tud lenni ám.
  • NEXUS6
    #63
    Ugyan már!
    Jegyzettömb, meg médiapléjer biztos van benne;)))

    Ja meg passziánsz!!! (Az a legfontosabb)
  • dokar
    #62
    [hőbörög]több mint 2GB ez a sz@ros Winfos Pista???[/hőbörög]
  • NEXUS6
    #61
    Mint béna júzer csatlakozom az elöttem szólóhoz;))) Szerintem is ez a Lin egyik nagy hiányossága felhasználói szempontból!

    Az OpenGL Felület az teccene!;))))
  • Caro
    #60
    Nem egészen így gondoltam.
    Valami installer féle inkább, a make fölé.
    Tehát ugye ha installálni akarsz forrásból, akkor baj van.
    Le kell szedni egy csomó csomagot, köztük develeket, amikre pedig a fordítás után nincs is szükséged.
    És lehet, hogy az adott disztribúcióban nincs is bent az a (devel) csomag.
    Ezért kéne valahová egy ilyen adatbázis, ami tartalmazza a csomagok(források) elérhetőségeit és függőségeit.
    Ha van bináris a disztribúcióhoz, akkor leszedi azt, ha nincs leszedi a forrást.
    Ha ennek a forrásnak nincs meg valami más, akkor leszedi annak a forrását is, és ezt egészen a glibc-ig, ha kell.
    Utána lefordítja ezeket, és akkor már tudja fordítani a programot is.
    Szép rekurzív struktúra :)
    Na onnan mehet a make install.
    És ezt az egészet lehetőleg egy UI-ba.
    Lehet stdio, ncurses, X, meg akár OpenGL interfésze.
    Szóval hogy user-friendly legyen a dolog, mert én akiknek linuxot raktam ez volt a fő bajuk: hogy mindig én mentem át, ha installálni kellett valamit :)
  • strogg
    #59
    Ez nem újdonság amit mondasz. Rengeteg látszat fejlődést mutattak fel, amit én vulgárisan "parasztvakításnak" hívok.A dolog lényege, hogy sok user csak wint látott még életében, és nekik beadható, hogy az új funkció valóban feature, mert nem tudja, hogy xy Os -ben már létezik 1-2-5-10 éve.
    Én egy dolgoban teszem "bűnössé" az m$-t. Természetessé tettek olyan fogalmakat, amelyek egyáltalán nem kellene azoknak lenniük. Fagyások, kártevők, stb... A történet arról szól, hogy összeloptak egy csomó mindent, addig csiszolgatták egymáshoz amíg egyik sem működött megfelelően, és amikor kibuktak az ebből fakadó hibák,akkor elkezdték előadni, hogy "hát ez természetes dolog az informatikában, de majd javítju ka köv. verzióban, és kevesebb elsz belőlük".
    továbbá: természetessé tették, hogy csak használni van jogod, drágába kerül a szoftver, a gyártó nem vonható felelőségre ha abból neked súlyos károd adódik, és folyamatosan fenyegetnek, hogy büntető jogi témakör, ha a haverodnak átírod. A kulcsszó itt is a pénz. Ugyanis mindezt úgy engedik meg maguknak, hogy TE fizetsz. Nem is keveset. Tehát ha valakinek lehetnének elvárásai, és jogai az te vagy, mert fizettél. Nah itt siklott ki a felállás. Tehát e legfőbb bűnük, hogy a vásárló réteget tudatosan hozzábutították a cég policy-hez. Ezért terjed nagyon apránként a nyílt forrás, mert a felhasználóknak eszmélniük kell, és egy ilyen folyamat sosem volt gyors. Még az informatikában sem az. De a lényeg, hogy eszmélnek. Én ennek örülök.
  • NEXUS6
    #58
    Látva a rengeteg próbálkozást a "megfejtésére", néha az az érzésem, hogy a M$ direkt épített bele valami szopatást, és nem csak egy sima, célszerűen megtervezett fájlrendszerről van szó.;)
  • NEXUS6
    #57
    Néha én is szopatom magam az OO. val, amikor a főnök titkárnőjének átküldöm az anyagot opendokumentumként;)

    Istenem, de jól jönne egy olyan OS 2005-ben, ami tud olyat mint pl hogy datatypes.
    Nem ismeri fel a progi/os a fájlt?
    Semmi gond! 10 másodperc és a probléma megoldható, MINDEN telepített progira.


    Csak ez a rengeteg nagy "fejlődés" ne lenne, amit a M$ hozott az IT-ben az utóbbi 20 évben! A Vista viszont tényleg pofásan néz ki;)
    Már csak azt kéne tudni, hogy mik azok az inkredblenjúfícsörök amivel majd elkápráztassák nem csak a mélyentisztelt nagyérdeműt, hanem azokat is, akik dolgoznak is a rendszerrel.
  • NEXUS6
    #56
    Tökre egyetértek.
    Ez szégyen, a win egyéb "apró" hiányosságaival egyetemben.

    Ettől persze még használható, meg minden, de ha valaki életszerű (értsd vegyes) rendszert akar összehozni akkor vért fog pisilni. Persze építhetsz pl pure winXP rendszert, jó sok pénzért. Csak az ilyen tiszta rendszerek viszont biztonsági szempontból kétségesek.

    A repülőgépen/ürhajókon, már évtizedek óta alkalmazzák azt az elvet, hogy különböző architektúrákat (HW+SW) alkalmaznak, mert tuti, hogy ua hiba mindnél nem fog jelentkezni, és valamelyik mindíg működőképes marad.

    Szal a net működése nagyban köszönhető annak, hogy a mélyentisztelt M$ minden törekvése ellenére nem mindenhol használnak M$ OS-eket. A 100% egyenlő lenne a civilizáció végével.
  • strogg
    #55
    caro:
    A gentoo pontosan ezt csinálja:)
    Leszedi a forrást, és ha látja, hogy kell valami, annak is lekapja a forrását, lefordítja, aztán fordítja azt, amit kértél tőle :)

    Én az össze memória kártyámat, és a pendrive-ot ext3 -ra formáztam. Ha valaki elkérte a pendrive-ot, általában elkezdett sírni, hogy a winje nem látja. Ekkor széttárta ma kezemet, és mondtam., hogy sajnálom, ha ilyen az oprendszere, ahol én mozgok mindenki tudta kezelni. :)))))
    Ugyanezt szoktam az .odt -vel is :)
    Csak tudod annyi a különbség, hogy amíg én mondom, hogy neki ahhoz OO.o kell, az a usernek 0 foritnos móka. Amikor engem akarnak kötelezni a .doc -ra fellázadok, ugyanis az nekem 100e forintos beruházás, szóval általában elküldöm oda, amit most nem lenen ildomos leírni :)
  • Caro
    #54
    NTFS:
    Ha egyszer rájönnek, akkor utána minden fogja tudni kezelni :)
    Bár a vistánál gondolom megint fognak változtatni.
    Én mindig is mondtam, hogy ext3-at használjanak :)
  • Caro
    #53
    Strogg, te közel vagy az open fejlesztésekhez, van egy ötletem, ami nagyban megkönnyítené a felhasználók életét.
    Linux alatt a legnehezebb olyan programot felinstallálni, ami nem része a disztribúciónak.
    De ennek ellenére ott a forrásszintű kompatibilitás.
    Szóval arra gondoltam, hogy nem lehetne-e a fordítást automatizálni?
    Hogy a configure ne csak kiírja, hogy nincs meg a valami, vagy a valami-devel csomag, hanem akkor menjen fel a netre, szedje le, ha kell fordítson is, és ezt addig, amíg össze nem szedi a kellő részeket.
    És a végén lefordítaná a progit is, és installná.
    Mit gondolsz?
  • strogg
    #52
    Hát az NTFS történet egyértelműen arról szól, hogy NE használj mást mint wint, mert ha megpróbálkozol ezzel, legyen belőle gondod.

    Mindezt úgy, hogy valahol nevetséges. Tehát egy OS 2005-ben csak a FAT,NTFS,iso9660,és DVD-t olvassa alapból, az eléggé szánalmas. Nem tudom fejlett OS-nek tekinteni amíg ilyen evidens dolgokat nem tud. Sajnálom.
  • NEXUS6
    #51
    Asszem ha haza érek letesztelem az AROS legújabb LiveCD-jét;))))
    Jelenleg ez meg a ReactOS a kedvencem, mert pontosan kifejezik azt amire a hómjúzernek szüksége van.

    Kicsi, gyors, könnyen kezelhető, a régebbi progikkal is kompatibilis OS.

    Azért kíváncsi vagyok hogy a winyóból mit fog látni. A az NTFS-el nem igazán tud egyik OS sem megbírkózni. (Ez is egy apró kis inkorrektség a M$-től, hogy nem teszi nyílt szabvánnyá!)
  • NEXUS6
    #50
    Nekem is úgy tűnik, mintha ellestek volna valami openosat.;)

    Csak az a gond, hogy pl a Linuxnál végső soron nincs költségvonzata, az új verziók feltelepítésének. Ezért egy permanens fejlődés van, ahol a különböző verziók szelekciójának csak a használhatóság a kritérium.
    Ezzel szemben, az új winverzióra való áttérésnek a régi winek akadályt jelentenek. Ami azt jelenti, hogy a júzer csak akkor tér át ha nagyon muszály. Szal végsősoron az áttérés költségeinek bele kell férnie az IT keretbe, és nem elég csak jobbnak lennie mint az előzőnek. (persze wareznél ez ugyan úgy műxik mint az opennél;).

    Másrészt a tesztelők körét is korlátozzák, és nincs meg az a morális ösztönzés sem, ami az open fejlesztéseknél.

  • strogg
    #49
    MrCrowly:
    Jól látod. Billi, és Steve bácsi nem egyszer kijelentette, hogy igyekeznek tanulni a linuxtól, és szép lassan, apró lépésekben, de kezdik átvenni a bazár elv több lépését. Igen, ez a sok build kísértetiesen emlékeztet a linuxos "add ki gyorsan" elvre, és ezt próbálják összeegyeztetni a saját, m$ féle policy-vel.

    És csatlakozom NEXUS -hoz. A világnak jóval színesebbnek kéne lennie, és ezt ugatom állandóan. Igensi tessék megnézni a BeOS-t, a BSD-ket, a Linuxokat, és a wineket. És ez csa ka felszín, mert vannak még jócskán picike OS-ek, amelyek érdemesek a figyelemre. Pl: MenuetOS, amely egy egyetlen floppy-s grafikus OS, amit 100%-ban assemby-ben írt a srác, és félelmetes, hogy a méretéhez képest milyen tudása van. Vagy a SkyOS, amely amolyan BeOS like rendszer, és igyekszik a beos, és a linux jobb elemeit ötvözni. (Nagyon szimpatikus elképzelés) Vagy ott van ReactOS, amely egy nyílt forrású erősen Windows kompatibilis OS akar lenni, és össze is fog neki jönni egy idő után. Egy sasolást megér.
    Szóval tessék nézelődni. :)
  • NEXUS6
    #48
    Én is jól szórakozom!;)

    Másrészt tudod mi a gáz?
    Csak az hogy van egyik meg másik oldal. Van Linux meg Win, és más semmi. És ez sajnos leginkább az emberkék fejében van így!
    "M$fan vagy? Nem? Akkor Linux buzi vagy!"

    Én azért egy színesebb világban hiszek!
  • Coornail
    #47
    "A Windows SuperFetch a gyakran használt adatok tárolására szakosodott, és ezek gyors eléréséhez még az eltávolítható tárolókat (például USB flashmemória) is memóriaként használhatja fel."
    Hogy is hivjak ezt? Mmmm... Swap? =D
    Masreszt az usb tenyleg olyan baromi gyors, hogy megeri memoriakent hasznalni....
  • atlagember
    #46
    És mit kell vele csinálni, ha letöltöttem?
  • blackeagle
    #45
    Mit nem használak ? Nekem most is van fél képernyőt lefedő ikonból pár darab ,ha csipás szemmel leülök a gép elé lássam mire kattintok :)
  • acdc
    #44
    Ez tény és való de remélem miharabb elbuknak az ilyen oldalak vagy megcsinálják rendesen
  • EvilDevil
    #43
    olvasni tudsz?? annyit írtam hogy tetszik.. február környékén jön a Beta 2 amiben minden feature benne lesz! Ha majd azt láttad akkor fanyalogj...
  • apgetszaksz
    #42
    és sose használták:D
  • mousee
    #41
    Na, má megin megy a flém... Már én is csak röhögök rajta :)) Mindegyik védi a sajátját foggal körömmel :))

    Mókás látvány...

    Mind a kettő jó... csak a mindegyik másra :))

    UI: sorry az off-ért
  • MrCrowley
    #40
    Valaki a wines táborból megerősítené hogy az előzőleg kiadott rendszerekből nem volt ennyi "nyilvános" pre build? Olyan érzésem van mintha a Linus féle "adj ki gyorsan..." elvet látnám pepitában.
  • Caro
    #38
    Az inkább én vagyok, az rá nem jellemző annyira :)
  • dester
    #37
    Ja, nem vagy linuxláma csak linuxbuzi.:)
  • NEXUS6
    #36
    Ja, csak egy gond van!
    Hogy nem vagyok linuxláma!

    Amúgy te melyik állatfajhoz tartozol?
  • EvilDevil
    #35
    Javaslom a Prohardver fórumot.. az tele van Linux lámákkal... otthonosan éreznéd magad!
  • shusaku
    #34
    Ha pedig bdtf akkor először windows alatt nézd meg a html forrásban az ip címet, ugyanis linux alatt egy másik - használhatatlan - ip címet ad meg!!!
  • Caro
    #33
    Ha BME, akkor:
    frame3.eik.bme.hu
    frame4.eik.bme.hu
    frame5.eik.bme.hu
    frame6.eik.bme.hu
  • NEXUS6
    #32
    Te hol voltál az utóbbi 10 évben? M$ vs. Netscape per!
    Mond valamit?
  • NEXUS6
    #31
    Szal senki nem kíváncsi a hozzászólásaimra? Ehhez képest te pont az én hozzászólásomra reagáltál!;)

    Amúgy te valami arkóven klón vagy?

    Ha gondolod téged is szivesen fikázlak, ha így akarsz némi ismertségre szert tenni.;)
  • jonnie
    #30
    Neptunról csak annyit hogy a BMF-esek már "örülhetnek" a szép új neptunnak ami ie és firefox kompatibilis, és többnyire működik is már.