77
  • danióra
    Mi meg olyan amatőr filmet készítünk amiben benne lesz Hitler is.
  • droland
    Adolf Hitlerhez hasonlítani BG-t? Hát nem tudom :)

Nem emléxem, hogy Hitler pénzt adott volna rossz körülmények között élő zsidóknak :D
  • Kannibal
    Ebben viszont teljesen egyetértek veled!
  • Kannibal
    Mitől lenne bűnöző? Ennyi erővel az összes cég fejét "lebűnűzőzhetnénk" csak, mert pl a cégük érdekét tartja szemelőtt.
  • RoD
    A németek már egy ideje nem háborúznak. A júeszé még mindig. Lásd Iraq.
  • NEXUS6
    Nincs itt semmi írigység, csak szerintem bűnözőknek nem a címlapon a helyük!
  • atlagember
    BUNDA!!!
  • Sámson
    Előítélet és általánosítás a két jóbarát.
  • dondore
    '[Mellesleg még Hitler után is inkább a Németek, mint a júeszé(USA)]'

On normalis, fiatalember?
  • Venom1986
    Utálhatja mindenki Gates-et de azért nem hiába az aki.A legtöbb emberből csupán az irigység beszél és lehordja mindennek annak ellenére hogy személyesen nem is ismeri!Az ilyeneket utálom!Az előítéletek rabjai vagyunk!
  • NEXUS6
    Van állami terrorizmus is, bár ezt manapság nem nagyon emlegetik!
    Szal Oszama elbújhat az amcsi elnökök mögött, és abban az évben amikor Busht választották meg az év "terroristájának", akkor valszeg sokkal, nagyságrendekkel több ember élete száradt a lelkén.

Meg kéne nézni, hogy abban az évben (asszem '94-ben), amikor a tuszik, meg a hutuk egymásnak estek Ruandában, és vagy félmillió embert mészároltak le egy "vidám" hétvégén, akkor ki volt az év embere? Gondolom valami vigyorgós fekete macsetével.
  • NEXUS6
    Egy szintig igazad van. Sajnos attól, hogy az amik nyerték a II VH-t, a propaganda az ő eszközeiket rögtön elfogadhatóknak tűntette fel.
    Hogy mire gondolok: a nácik saját fensőbrendűségüket hirdetve egy csomó embert elgázosítottak.
    Az amerikaiak pedig a háború ürügyén, elmaradott '30-as évekből származó doktrinára alapozva, emberek millióit bombázzák szét.

Gázkamra, horogkereszt, birodalmi sas rossz.
    Bombázás, csillagos sávos lobogó, fehérfejű sas jó.

De az amerikaiak csak folyatatják azt az angolszász, fensőbbrendűségből fakadó erőszakos politikát, amit az angolok csináltak 300 évig.

A háború vége óta a tömegmédia megpróbálja elhitetni, hogy azok akiket szarrá bombáznak csak "véletlen áldozatok". Ilyenek pl Hirosima/Nagaszaki áldozatai, vagy azok a németek, akik a háború vége felé a valószinűleg orosz oldalra kerülő nagyvárosokban tudatosan bombáztak. A nyugati oldalt viszont megkímélték.
    A több milkó korreairól, vagy a 2 milkó vietnámiról, és 1-2 százezer irakiról most ne is beszéljünk!
  • Rafaelo
    pfffffff
  • RoD
    Ja igen. Könnyű úgy megválasztani pl.: Hitlert az év emberének, hogy nem az ő kontinensük zúzzák porig, nem az ottani lakosokat gyílkolják halomra ...

[Mellesleg még Hitler után is inkább a Németek, mint a júeszé(USA)]
  • Alfa Of NS
    Mert a Time beszari
  • RoD
    Bin Laden mért nem volt az év embere? :D:D:D
  • Sámson
    Az egy dolog, hogy most Bonóék épp egy nemes és szép
    dologgal érdekében tettek sokat és ezzel "leginkább ők befolyásolták az eseményeket 2005-ben".
    Ezzel együtt semmi köze a kiérdemléshez.

Az Ember az az állat amely a legjobban képes befolyásolni, megváltoztatni környezetét. Az év embere pedig az adott évben ebben a -jó vagy rossz- értelemben a leginkább kitünt ember.
  • Sámson
    Akkor mondom még egyszer:
    ez NEM egy díj.
    Nem adják át, és nem jár jutalommal. És nem jár mellé feltétlenül erkölcsi elismerés sem.
    Aki érti is az angolt az tudja miről beszélek:
    "Person of the Year" is an annual "ISSUE" of U.S. newsmagazine TIME that features a profile ostensibly on the man, woman, couple, group, idea, place, or machine that "FOR BETTER OR WORSE, HAS MOST INFLUENCED EVENTS in the preceding year."
  • NEXUS6
    Khm, hogy jön most ide a Linux?????

Ember, nekem semmi bajom a legutóbbi winekkel (pláne, hogy BG-nek a kódhoz, a technológiához, kb annyi köze van mint nekem;)

A win2000-től kezdve ez egy nagyon jó kis OS, persze csak hozzáértő kezekben. Egyedül talán az erőforrás igényével nem vagyok kibékülve.

A rosszindulatot viszont aláírom, BG-t maximum sajnálni tudom. Egy állandó belső teljesítmény kényszertől hajtott, közepesen tehetséges, a céljai érdekében az erkölcseivel magalkuvó embernek tartom. És az a gond, hogy ez a pár dolog sajna Hitlerre is igaz.

Amúgy ezt az év embere dolgot tök értelmetlennek tartom, és kicsit álszentnek is. Amikor valami erkölcsileg nem elfogadható mukit választanak meg, akkor azt mondják, hogy dehát ők csak egy ismert embert választottak, de ennek ellenére amikor azt gondolják hogy az a jó akkor százzal gázzal nyomatják a propagandát. Ha pl Oszamát találják az év emberének akkor szegény Bono most vele csodálná a földgömböt a képen? Nem hiszem.

A régi rendszerben, ha egy újság a pártfőtitkárt , vagy valamelyik nagy állami cég vezetőjét (az M$ is az, hiszen az állam segítségével kerüli el azt, hogy a törvényeket rá is alkalmazzák) rakta a címlapra, akkor azt mindenki tudta, hogy mennyit ér. Persze azért Konc Zsuzsinak is örültünk!;)

• EvilDevil
    ezeknek beszélhetsz... az ő szemükben Bill Gates a megtestesült ördög... bármit tesz azt csak rossz és aljas lehet...
  • BONO
    Ja ha mégis azt vallod akkor is sztem 40 miliárd dollárt levenni az Afrikai országok hátáról sztem elég nagy dolog és Bono ezt tette ugyhogy megérdemelte ezt a díjat nem pedig kiérdemelte helyesbitek!
  • BONO
    bocs régiót akartam írni és a kisebb hibákat se vegyétek már lécci figyelembe mert ideges voltam! + vagyok is!
  • BONO
    Már miért ne kéne kiérdemelni nem mindne pénzes kapja meg Bono tényleg tett az ügy érdekében én óriási U2 fan vagyok és ezáltal Bono is és szemmel követtem azt is, hogy milyen átérzéssel bánt az afrikai AIDE-s gyerekekkel te a kezedbe mernél venni egy néger AIDE-s gyereket és adnál neki az arcára puszit soha a büdös életbe Billy fiú helyett inkáb én a második dijat Angelina Julinak adtam volna ő ugyani két gyereket is örökbe fogadott ebből a légióból és a kisebbik kisfúról sokáig ugylehetett hallani, hogy hiv+-iv az anya is az volt szegénynek. De a Jolie csaj ment segiteni Bonoékkal Afrikába és aktívan kivette a részét ő is a "munkából"! A harmadik díj lehetett volna esetleg még Gates-é is bár sztem az ő hátterében inkább az üzlet ált mint a jótékonykodás!
  • agyhalál
    Ez igen is egy nemes gesztus Billtől. Ő is megtehetné ugyanúgy, mint a többi dúsgazdag ember, hogy egy fillért sem adományoz ehhez hasonló célokra. Akárhogy is nézzük, divat lett Gates-et szidni, ha valami miatt lefagy a gép, ha nem ismeri fel a windows az újonnan vett hangkártyát, ha nem elég a memória az oprendszerhez, ha nem tetszik beleintegrált böngésző, médialejátszó, ha nem sikerül a szomszédék Pistikéjét lenyomni passziánszban. A legtöbben akkor is szidnátok, ha ingyenessé tenné a windowst és tökéletesenműködne.
  • Sámson
    "Person of the Year" is an annual "ISSUE" of U.S. newsmagazine TIME that features a profile ostensibly on the man, woman, couple, group, idea, place, or machine that "for better or worse, has most influenced events in the preceding year."
    ISSUE-nem díj
  • Sámson
    EZ NEM EGY DÍJ!
    És nem kell kiérdemelni!
    Felfogva?
  • Sámson
    Itt úgy látszik nagyon sokan azt sem tudják miről írnak, ahogy a cikkíró sem.
    AZ ÉV EMBERE nem azért lesz valaki mert olyan jó, vagy okos stb. Hanem, mert a világban hatalmával, befolyásával, munkájával stb.-vel meghatározó szerepet játszot "bizonyos dolgok alakulásában".
    Felfogtátok?
    Ezért lehetett(volt??) Hitler, Bush, vagy akárkicsodamittudomén is.
  • Caro
    Bocs az OFF-ért, de a linux csak a profiknak kell :)
  • Sil3nt
    Bono megérdemli!
  • EvilDevil
    Az elfogultságtól és a rosszindulattól nem látsz.. ez a legnagyobb igazság... meg az hogy az istenített Linuxod lassan a kutyának se kell...

Nem fikázni kell folyton, hanem legalább olyan minőségü progikat gyártani mint az MS.. ha nem megy akkor meg nem kell eröltetni..

• Drake1984
    :) Az a helyzet, hogy nem csak próbálta elloni és meg kell adni nagyon jól csinálta.
  • Caro
    Csak az a baj hogy ez is...
  • Caro
    Ez viszont igaz.
  • NEXUS6
    Röviden összefoglalva, BG egy burzsuj származású csákó, aki megpróbálja ellopni az IT-t azoktól akik azért a legtöbbet tettek.
  • NEXUS6
    "Azért érdemes lenne elgondolkodni azon, ha BG annak idején nem programokat irogat a garázsban, hanem rollereket kezd el javítani, hol tartanának most a dolgok. Szeretjük vagy nem azért elég sokmindent befolyásolt."

Képviselő, kormányzó meg bankigazgató rokonokkal, nem hiszem hogy a rolleriparban kereste volna a számítását.

A M$-ből sugárzó elitista légkör, ami az emberek nagyrészének profizmust sugall és még is valahogy ellenszenves, azért csak a M$ vezetőinek személyéből ered.

Ez az elitizmus viszont alapvetően ellentétes a számítástechnika szellemiségével. Az IBM steril technokrata kisugárzása is sokat finomodott.
  • NEXUS6
    Ha az M$ szarban lenne, mert rendesen betartanák a törvényeket vele kapcsolatban is (a Standard Oil kisebb piaci résszel rendelkezett, amikor kicsinálták!), akkor asszem BG bátyó nem adakozna ilyen rendületlenül az iraki hadiárváknak, meg a zárvíz károsultaknak meg stb.

Az adomány különben is csak életben tart, konzerválja az állapotokat, de semmit nem old meg.

Amúgy gyak az történik, hogy a milliárdokat kiszipkázza az IT szektorból, vagy is kis cégek behalnak, ezzel lassítja a gazdaság fejlődését.

Mellette persze támogatja az éceseket, ami szép meg jó, csak éppen az IT ben is hiányzik az a pénz amiből ő jótékonykodik, és lehet hogy többet érne mindenki, ha a kvalifikált munkerő megélne. Ezek a termelésben résztvevő emberek akik újratermelik a pénzt, a segélyezettek sajna nem igazán termelnek újra semmit.

Másrészt ez a világ tényleg olyan, ha sokszor BG nem segít, akkor senki nem segít.
  • osho
    Adakozza csak.Mennybe megy .Remélem példát vesz róla egy-két Rokefeller.
  • echo
    Senki nem mondta, hogy semmit nem csinált egész életében, szóval olyasmit védesz ami nem lett bántva.
  • endale
    Ez a Billy kölyök nem agyon tud olyat csinálni amiért ne küldenék el a halál f.....ra itt. Bár szerintem nem nagyon zavarja.
    Bárcsak már engem szidnának az SG fórumon, hogy milyen tetü vagyok, hogy csak 1 milliárd $-t adakoztam.
    Azért érdemes lenne elgondolkodni azon, ha BG annak idején nem programokat irogat a garázsban, hanem rollereket kezd el javítani, hol tartanának most a dolgok. Szeretjük vagy nem azért elég sokmindent befolyásolt.

• EvilDevil
    Bill Gates nagyon sok pénzt adományoz különböző helyekre... sok gazdagnak viszont esze ágában sincs!