81
  • noss
    ohhh :D bocs, későn vettem észre, hogy felfedeztem a spanyolviaszt... :))
  • noss
    szerintem az újszülötteket is össze kéne ragasztgatni ilyen artiszjusz matricákkal meg efélékkel, mert ők is mesélhetnek a "szerzői" jogi "védelem" alatt álló művekről a későbbiekben, pl elmondják vkinek hogy miről szól egy adott film, lelőhetik a poénokat, stb...
  • Hegyikecske
    hülyeség, az oké h nincs matrica rajta mert az télleg sokat jelent de azt ne mondd már nekem h a szlovák noname dvd aminek még gravírozva sincs a felületére semmi, ugyanugy néz ki az írható oldala mint a címkézhető, az lever egy márkás dvdt! Mer ha márkásat tudsz venni matrica nélkül az oké, de iet nemsűrűn láttam, nonameet is általába töknélkül legrosszabb esetbe méd dobozba se volt így egymáson 100db 2db CELLUXXAL összefogva... szal a legfelső meg legalsót wegyből dobhattad ki, és itt általába nem csak a mtricán hanem a minőségen is sprorólnak ez tény!
  • Hegyikecske
    Ha philips akkor nemgáz, azt én is vennék 30ftért is, csak sdajna annyiér sehol nem árulják :/ Amugy a noname cdkkel van a baj, nem az árukkal, viszont egy 30ftos cd nem olyan mintőségű mint a 200, mármint ha márkás nem márkás összehasonlítást nézünk, a sony az szar, azzal énis sűrűn befaragtam mástéren, nem is veszek olyat, de amugy lehet h napjainkra még olcsóbb is lett a dvd mint a cd
  • Sir Quno Jedi
    Ez láma gondolkodás. A jogdíjat a magyar jogvédők pakolják rá a márkás DVD-kre is, tehát feketén ugyanazt kapod meg olcsóbban, mivel azon nincs jogdíj. A minőség tökéletesen ugyanaz (meglehet a sorozatszám szerint is egy menetben jöttek le a gyártósorról). Csak a laikus lámáknak lehet beadni, hogy a "feketén" behozott "kalóz" árú rosszabb minőségű és megkárosítanak vele "téged" (a mocskok, ugye). Aki beszopja az ilyen reklámkampányt, annak valóban helyesebb, ha engedelmeskedik a gondolatrendőrség nyomán szabadon...

(Arról nem beszélve, hogy valódi garit nem vállalnak írható médiára szinte sehol, a nagy hivatalos kereskedésekben sem. Ha 10-ből 9-et rontassz, az a te veszteséged, ők a vállukat vonogatják.)
  • aaaaa
    azér egy 90ftos dvdre nem biztos h merném bármilyen adatomat is bízni...
    Most mire gondoltál ??? A TDK verbatim, Fuji, Philips egyik sem kerül 90Ft-nál többe. Az hogy az "áruházban" mennyiért veszed, az már csak az Artisjusnak köszönhető...
    A legolcsóbb 0 ft-os DVD is "legálisan, a rablók sarcát kifizetve a semmiért" 100 vagy 150 Ft-ba kerül...
    Tehát 90Ft-os DVD nincs ... :)legalább is matricás...
  • pepe003
    Én 95Ft-os PHilipset használok, és rábíztam az összes adatomat. Majd kiderül. Amúgy a ,feketelemez' annyiban különbözik a boltban árulttól, hogy nincs rajta az artisjus-os kis hologram, tehát nem fizetsz érte jogdíjat. Valójában egy DVD előállításának a költsége, megegyezik egy CD előálításának a költségével,tehát ebből is látszik h. rajta van a ,rablóhaszon'. Jó mondjuk vannak ritka sz@r olcsó DVD_k, de a többség nem az. Az egyik haverom a józsefvárosin vett CD-t, darabját 40-ért, mind a 10-et sikerült megírni, az én drága Sony CD-met, emiből 10db 2499 volt, abból 3-at elrontott. Tehát nem lehet kiszámítani.
  • Fenjoy
    A levegővételre kéne jogdijat fizetni, mivel aki levegőt lélegzik, annak mondjában áll letölten is, az warez gyanus és mocskos imprealista Bünöző!!! Levegő Adot!
  • pepe003
    Még a tápkábelt is, meg az ovladóbiztosítok, mert ugye ha az nincs, nemt udod bekapcsolni a gépet
    Egyébként ezt nekik
  • Hegyikecske
    azér egy 90ftos dvdre nem biztos h merném bármilyen adatomat is bízni, jó ha másnak lesz akkor a legolcsóbb is mgeteszi csak ne rontsa el, de egy rendszerarchiválásnál azért nemmind1, h hoppá eltünt, megesik, de csak 30ft volt! amugy pont most vettem 240ftért fujifilm dvdt, nem volt olcsó, de inkább adok érte ennyit és biztosra megyek. amugy mint mondtam nem vol olcsó, sőtt ez volt az áruház legolcsóbb dvdje (jó toknélkül 190ér is megkapod ha kiszámoljuk egy db-ra) de mégis annál a pultnál voltak a legtöbben!
  • tomy v
    A legnagyobb gond itt a mentelitással van.
    Ha számitogéped van bünözö vagy.Ezzel az erővel az összes a autó vezetöt le kéne csukni mert halára gázolhat valakit.Ez gusztustalan és beteges gondolkodás mod.
  • strogg
    Csatlakozom hozzád:)
    Még annyit, hogy gond nélkül fut winene is, mert winre is van build, ráadásul abban a világ legjobbjának tartott myispell magyarított verziója a hunspell a helyesírás ellenörző.

Az FSF-es változatot töltsd, mert az a magyaírtott.
    elérhető az fsf, vagy az hu.openoffice.org oldalról.
  • MacrosTheBlack
    Ezaz, még a f.szomra is vessenek ki adót, azzal meg warezoló gyereket csinálhatok... Ezek annyira hülyék, hogy már fáj.
  • Sadist
    Én az ábécé minden egyes betűjére jogdíjat vetnék ki
  • Caro
    Openoffice.
    Bár attól függ, mire használod, de az interface szinte teljesen megegyezik.(ha bejön neked, ajánld még 10 ismerősödnek ;) )
    Na, befejeztem mert jön FTeR, és azt mondja hittérítek :)
  • Yv@n
    Engem csak az érdekellne, hogy a digi fényképezőmbe vett CF2 kártyára miért kell jogdíjjat fizetnem, amikor azon leginkább a saját készítésű fényképeim vannak. Persze könnyen kinézem az igen tisztelt jogvédőkből, hogy nem tudják megkülönböztetni egymástól a jpeg és mp3 formátumokat, lévén valóban igen nehéz észrevenni a különbséget...
  • strogg
    tudom borcsa:)
    Jó kis magyar rögvalóság. Szellemi kockában élnek itt a userek. És sajnos a döntéshozók is.
  • Borcsa
    kicsit problémás lenne az officet linux alatt futtatni (bár asszem megoldható), szvsz, ezt meg muszáj haszálnom... acces meg hülyeségek miatt.
  • Borcsa
    hát nem tudtam hogy ezek a köz hasznára müködnek...
    abbol gondltam h állami, h amikor ezeket a jogdijas izéket meghallottam egyből a cenzurára asszociáltam- mindegy, egyszerü kapcsolási hiba az agyban

off: az Einfuhrumsatzsteuerbemessungsgrundlage a legszebb német szó amit ismerek
  • strogg
    borcsa:
    Nekem szinte csak jogtiszta van :))) Linuxozom :))))))))
    Nah jó, 2-3 játék tényleg másolt.
  • Caro
    Ezek nem állami szervezetek, asszem "közhasznú szervezet" besorolásuk van.
    Ja. "közhasznú"... jó vicc...

PS(az aláírásodra): én ezt a Landwirtschaftausstellung-ra ismertem :)
  • Borcsa
    hát remélem hogy így lesz. nincs kedvem egy szaros cdért 200 forintot fizetni, ha az elöállítási költség 10 forint környékén van.

ez a németországos dolog meg: végül is annyiban igazuk lehet, hogy én még pl. életemben nem láttam jogtiszta szoftvert, mondjuk csak a föiskolán...
  • strogg
    borcsa: csak amíg egyedül vagyok.
    akik ide írtak már vannak tizen. Legalább. Nekik meg van még 10 ismerősük. És így tovább :)
    Egyébként az emberek nem hülyék. Nem kell partizán mozgalom ahhoz, hogy ha hallja, hogy 90 forintos a DVD a kínai piacon, oda menjen, és ne egy áruházba, vagy szak boltba. És már nem kell sokáig oda járni, mert tv hÍr volt, hogy a legális cd/dvd kereskedelem össze fog omlani. Még kb 1 évwe van hátra, ha a leáglis árai nem csökkennek legalább a felére.
  • Borcsa
    parit... papirt... eh. mindegy
  • strogg
    Mellesleg:
    http://szabad.dox.hu

A fejléc képet használjátok fel, szerintem jó a szlogen.Az én meggyőződésem, hogy "szabadnak születtem"
  • Borcsa
    :D én becsszó nem szoktam semmit venni
    és 30 forintos szlovák dvdt használok. na ott nincs artisjus. olyan olcsó a cd, hogy ha egy asztal billeg, akkor cd t raknak a lába alá nem parit...

de azért nem valoszinü hogy partizánmozgalommal megtörsz egy állami szervezetet
  • strogg
    Bazzeg ne fárasszanak már. kimész a kínai piacra, és egy raklap DVd-t tudsz venni rögtön ~100 forintos darabáron. ODA KELL JÁRNI! És amikor rájöttek, hogy senki nem veszi a matricás szarjukat, akkor majd elgondolkdonak, hogy nem volt jó ötlet. Vegyük már végre észre. Azért merik megtenni mindezt, mert hagyjuk. Ha senki nem venne 3000 huf felett DVD filmet, hidd el, nem kerülne a polcra 6e forintos áron! Ne vegyétek meg, és kész! Se a matricás CD/DVD-t, se 2e felett audio Cd-t, se 3e felett DVD-t, és pont. Ham indneki ehhez tartja magát, az asva, artisjus,bsa bekaphatja, mert NEM FOG TUDNI ELADNI SEMMIT! És értelmét veszti ez a sok ökörség, amit a honlapjukra irogatnak.
  • Borcsa
    be kell vezetni ezt a jogdíjat ugy látszik igény van rá... ergo Némethonban MINDENKI LOP:DDDDD

aki idézni meri a hozzázólásomat rögtön küldheti is a csekket a jogdíjamról:DDDD
  • gakoska
    Nem fogom tovább olvasni az sg-t, ha ilyen hírek mennek rajta. Ettől beteg leszek, összerándul az öklöm, és még a végén széjjelverem az egész kib@szott számítógépemet. Ordítani tudnék komolyan, ez elkeserítő. MIndenkinek igazat adok aki ide írt előttem.
  • Nagydög
    Bocsassatok meg sracok, de nincs igazatok. Minden tovabbi nelkul ki kell fizetni a 12 eurot. A CD-ken, memoriakartyakon, vinyokon levo jogdijat szinten. Aztan ha valaki a nem jogtisztan szerzett zenek, es filmek utan erdeklodik, akkor baratsagosan felmutatni neki a szamlat, es akozepso ujjat.
  • Fenjoy
    Semmi gond, vezessék be a jogdijat, EU szerte, de akkor a patkány ASVA,BSA,RIAA meg ezek elmehetnek az anyjukba... mivel akkor előre már fizettem... Sőt bekéne vezetni a beszéd jogdijat és a gondolat Jogdijat... van egy gyanum hogy ezek olvasták Orweltől az 1984 et... Gondolatrendőrség basszák meg...
    :)
  • Nethyrrea
    ennyire unatkoznak a németek, vagy csak annyira eladhatatlan huszadrangú sz*rt csinálnak az ő előadóik hogy nem lenne más bevételi forrásuk?
  • Garrett27
  • Hegyikecske
    mérnem vetnek ki ilyet a magnókra is... ha valaki odatartja a rádióhoz akkor fel tudja venni a hangot...
  • Razgon
    Az extra-extra profit jogán.

Két dolog folyik párhuzamosan:

-sarc szedése mindenféle adathordozó után
    -megfélemlítés sajtó kampányokkal, házkutatásokkal, bírósági eljárásokkal

Mindezt pár korrupt politikus miatt tehetik.
  • JiBBeRiSH
    Évente elég szép summát költök CD-kre, DVD-kre. De ha ezek a kötsögök lassan 2x fizettetik ki a dolgok árát, akkor le fogok szokni az eredeti dolgokról, mivel ha veszek vmi adathordozót, akkor is fizetek ezeknek szép kis összegeket függetlenül attól, hogy mit akarok rajtuk tárolni. Viszont akkor nagyon nem értem, hogy milyan alapon jelentgetik fel az embereket, ha úgy is kifizettetik a jogdíjakat...
  • Razgon
    A németek már régóta keresztül akarják vinni ezt az elmebeteg ötletet. Valszeg keresztül is viszik.

Eszméletlen kenőpénzek mehetnek a döntéshozók zsebébe, hiszen várható, hogy az iparágat a döntés elég érzékenyen érinti majd, mégis mexavazzák. Ez pedig csak egy nagyon szűk réteg érdekeit szolgálja. Bennem mindig is felmerült a kérdés, hogy mi az ami miatt az állam ilyen könnyen segédkezet nyújt a jogvédőknek (a kenőpénzen kívül, hiszen azt más iparágak is tudnának nyomni) . Szóval miért tudják ilyen könnyen átvinni az akaratukat minden országban, annak ellenére, hogy semmiféle széleskörű támogatással nem rendelkeznek?

Azt kellene tudatosítani a politikuokban, hogy ha túl szabadjára engedik a jogvédőket, akkor azzal választásokat lehet veszteni...

Rendben, szedjék a jogdíjat az adathordozók után, de akkor ne legyen üldözve a másolás, és a fájlcsere. Csak a fizetős warez, meg aki üzletel a másolt cuccal. Szerintem ez így korrekt lenne.
  • anubis22
    LOL
  • Yv@n
    A lófaszra is jogdíjjat kellene kitűzni, mert amellett, hogy a jogvédők a seggüket kenegetik vele, még ló másolására is alkalmas.
  • sennatti
    És szerzői jogdíjat kell fizetni minden látónak és hallónak, mert szerzői jogvédett dolgokat láthatnak és hallhatnak. A megjegyzett és dúdolt dalok után külön kell fizetni.
    Eszement baromság! Meddig hagyjuk még?