81
-
rolika #41 már nem azért, de ez sérti az ártatlanság vélelmét! az egyik legalapvetőbb emberi jogot, ami csak létezik... -
kbupdate #40 Hangkártya, VGA, TV Tuner, alaplap, mert abban vannak ezek stb. de korábban is már mindenki mondta:D én is.. :D -
hapi #39 Egy kiemelkedően közhasznú egyesület elnöke vagyok.
Ha szervezünk egy előadást az egyesülettel így néz ki a díj a szerzői jogvédő hivatalnak:
1. Minden hónapban van egy fix díj, amit ők állapítanak meg és függetlenül attól hogy működtél vagy nem ki kell fizetned, mert ők úgy "vélemyényezhetik" hogy neked fizetned kell.
2. A cd-ért amiről megy a műsor már külön fizettem sarcot amikor megvettem.
3. Minden rendezvényért külön újra fizess, minden alkalomra.
Mindezt megteszik a kocsmákkal, szórakozó helyekkel, művházakkal, de velünk is akik non profit, számla képtelen egyesület vagyunk. Ez a magyar jog.
Egyébként van sejtésetek hogy ez évente mennyi sarc? És kié lesz az a rengeteg pénz? -
sazsmadar #38 Soha nem fogják abbahagyni. Korábban rá rakták a matricát a cdkre, merthogy majd ezzel fogják fedezni a kieső összeget, mert ugye az írható cdk nagy részét szerzői jogok védelme alatt álló anyagok tárolására használják. De annak a vásárlónak is ki kell fizetni ezt az összeget aki pl saját maga által kreállt adatainak az arhiválására használja. Most rá rakják erre is, utána néhány év múlva kitalálnak valami újjabb baromságot amire megint rá lehet húzni valami jogdíjat. Ha valaki nem fog kitalálni valamit, ez a folyamat soha nem fog megállni.
Én csak azt nem értem miért nem próbálnak árcsökkentéssel harcolni a kalózkodás ellen. Mióta lehet kapni 1000ftért is dvdt azóta vásároltam már egy jó néhányat. Lehet, hogy akkor más is így gondolkozna? -
fawcet #37 Lassan a feji memóriámat is megadóztatják mert az is tárolhat jogvédett anyagot. -
airwalker #36 Minden napra egy jó kis hír a fájlcsrélőkről, hogy legyen min csámcsognia a népnek. Lassan lemegyünk bulválapba. -
duke #35 "Azért ez nem feltétlenül igaz, anyám is bíró és volt már hogy úgy jött hozzám, hogy töltsek már le neki ezt-azt."
Mar el is ment a feljelentes.(mi figyelunk am mindenre es mindenkire) -
duke #34 "igenis, adóztassák meg az emberi létet!!!!!!"
Pontosan,es adoztasak meg a levegot is,mert olyanok is beszivjak akik cd-t masolnak.Ezenkivul a napot es a csillagok fenyet is,mert ezek is csak a cd masolokat segitik a fenyukell.
hoppa a hold majdnem kimaradt -
scooterbr #33 Lassan mindenen lesz jogdíj. Mindig veszel valamit a géphez és a végén már a gép árát kiteszi a jogdíj. -
#32 Rohadt másolók! Szegény győzinek vissza kellett adni a lanbordzsínit, mert nem telik rá mert lopjátok a cdjét! :DD
Holnap megyek CD bótba, és megveszem az összes cdt amit letöltöttem. Mégha a kb 1700 évnyi keresetembe kerül akkor is. Nem lesz itt probléma. -
#31 Én azon akadtam ki, hogy a múltkor mikor memóriakártyát vettem a fényképezőgépbe azon is volt artujust matrica. Ezt vékép nem értem, mikor az mp3 lejátszók 90% beépített memóriás, akkor a sima memóriakártyákra, amik 90% fényképezőgépbe megy minek matrica. -
#30 Azért ez nem feltétlenül igaz, anyám is bíró és volt már hogy úgy jött hozzám, hogy töltsek már le neki ezt-azt. -
fonak #29 Majd az alkatrészekre is lesz jogdíj. Hisz a vincsin lehet tárolni szerzői jog alá eső anyagokat, a videokártya segítségével meg lehet jeleníteni, stb. :) -
Caro #28 Nem kell felhördülni.
Egyszerűen alkatrészekből kell építkezni. -
#27 nagyon helyes, de ezek után jogdíjat kéne kivetni minden hangszerre (jóó sokat úgy 3000%-ot ) mert reprodukálhatók vele szerzői joggal védett dallamok, sőőt ezzel az eszköz típus szinte csak erre használható -
myke #26 hogy?rá mertél gondolni a kedvenc versedre?fizettél a költőnek vagy leszármazottainak vagy a szerzői jogok tulajának? -
LaPalma #25 sőt még a golyóstollat is, mert holnap leírom a kedvenc versem -
#24 arra nem gondolnak a jogvédők, hogy esetleg filmekről lehet beszélgetni ill. el is dudolhatok egy dalt?
igenis, adóztassák meg az emberi létet!!!!!! -
#23 Sajnos az a baj hogy az ilyen bíróknak , meg médiaembereknek lövésük sincs a számítógépekről és mikor meglátnak egy gépet egyből a hekker jut az eszükbe meg a warez.Ha értene hozzá nem hozna ilyen nevetséges döntést . -
#22 ... tegnap vettem egy késkészletet. Kérem a hatóságokat csukjanak 15-20 évre börtönbe mert potenciális gyilkossá váltam, kérem a büntetésemet előre. Utána viszont szabadon gyilkolhatok??? Mert ha így van akkor már most befizetem a 12 eurot a gépem után és töltögethetek nyugodtan, hiszen már fizettem érte... Vagy utána is meg akarnak büntetni??? Mert akkor milyen jogon fizettetik ki? Valaki magyarázza ezt el nekem... -
LaPalma #21 nekem az nem tetszik, hogy potenciális bűnözőknek állítják be -mostmár- a pc vásárlóat a cd-r/rw, dv-r/rw stb, mp3-lejátszó vásárlókat.
a kérdésem az lenne, hogyha a 12 euró kifizetése után másolok szerzői joggal védett terméket, akkor azt ugye innentől kezdve jogosan teszem? -
LaPalma #20 hol volt az kiemelve, hogy a mac-ekre nem lesz jogdíj? ezt honnan vetted? -
dia #19 Ez nagyon tetszik:):"mivel a jog által védett tartalmakat másolhatnak le rajta a felhasználók."
Szerintem minden hapsit börtönbe kell csukni mert: rendelkezik nemi erőszak elkövetésére alkalmas eszközzel.
-
Béla bácsi #18 Komolyan mondom, a sperimiumaimra nem raknak rá vmi jogdíjat? Mindegyik egy potenciális software-kalóz. Nevetséges, hogy elszbadult az ingyenélők száma. De utána úgyanúgy megy majd a rinya, hogy azokon a gépeken lemásolták a szirszar győzike dvd-t, vagy Big Johnny fenomenális szuperprodukcióját a megasztárból. Én csak röhögök ezeken, hogy itt van egy olyan dolog, mint az internet, és ez a rakás ingyenélő senki nem tudja "kordában tartani". -
kbupdate #17 most nem is arról a 12 eurorol van szó, hanem az "elvről"... nagy ge*iség.
Ezekután is csak bátran másoljanak filmet, zenét stb, mivel, már úgyis ki lett fizetve. De akkor senki se vegye meg a dvd-ket meg CDket (film, zene)!
nah... -
kbupdate #16 jah, és a Mac-ekre nem is lesz jogdíj? ez azért érdekes... -
kbupdate #15 egyet értek. sőt minden ember után is jogdíjat kell fizetni, mert az emberek másolnak/másoltatnak.
sőt az élelmiszerek után is kötelező a jogdijat fizetni, mivel az ember eszik, így naporól napra továnn él, és másolni tud. természetesen az elektromos áram is után jogdíjat kell fizetni, mivel a szgép azzal működik stb.
A levegő után is kelljen már jodíjat fizetni, mert ugye a csaló, másoló ember is lélegzik. -
myke #14 Én azt mondom hogy adóztassák meg,de csak akkor,ha utána már nem fognak basztatni a szerzői jogvédők.Ha már kifizettem,akkor haggyanak békén -
tproli #13 A cikkben lévő képnek mi köze van a cikkhez? -
HUmanEmber41st #12 Sőt,a gépkocsikat is sújtanám valami jó húzós adóval, mert ugye feltehetően a lopott zenéket az autóhifi is lejátsza...
Hegyvidéken (tengerszint felett ~1000 méteren)meg frisslevegő adót is bevezetnék, h a nagyvárosi tüdőbetegek gondozásához hozzájáruljanak az egészségesek is...
Ezek a gfyökér jogvesztők sztem ebbe fognak belezombulni, h milyen újabb jogcímeken szedjenek vérlázító és aljas módon mégtöbb pénzt!!!! -
#11 KIRÁLY , én is horgászom!
csak télen xar ügy a Balatonnál, a hideget meg nem xeretem.... -
[HUN]Stanlee #10 Az a 12 euro nem fogja agyoncsapni egyik vasarlot sem. A problema ott van, hogy a 12 euro miatt aki csak tudja, majd kulfoldrol hozza be a gepet. ugye akkor sokmindentol el fog esni az allam, es nem csak a 12 eurotol, hanem a sok adotol is, amiket vallakozasok termeltek volna. Azert nem kell aggodni, a nagy cegek nem fogjak hagyni annyiban, es szerintem egy olyan allam ahol van egy siemens, ill. mas szgep gyartok, lesz akkora erejuk, hogy egy ilyen torveny, adofajta nem lesz a gepekre.
pl: 1 millio gepet vesznek evente a nemetek (hasrautesszeru szam) ugye az csak 12 milla tobbletkiadast jelent. de ha mar azt nezzuk, hogy ezt az 1 milla gepet mind ausztriaban veszik meg a haztartasok, akkor mar milliardos nagysagrendu az az osszeg, ami kiesik a nemet kereskedelembol, az ado legyen mondjuk 160 milla, akkor mar inkabb azt mondja az allam, fene a 12 millat, nekem kell a 160 milla es a munkahelyek es az utanauk jaro jarulekok. Es akkor csak a jogvedok pampogo szajat kell befogni. a nemetek meg vannak olyan zsugorik (geiz ist geil!!!), hogy meg 10 euro miatt is vennenek kulfodlrol gepet. -
#9 vegyék
akkor megveszed a cuccokat Szabadkán, vagy Nagyváradon... -
#8 nem, ezt nem hiszem. ennyire végtelenül demagóg f@szkalapok nem lehetnek még a németek sem...
ha mégis igaz, akkor tényleg kutya világ jön, bár engem nem izgat, eladom a gépet, informatika helyett tanulok vmi mást, meg majd netezés helyett horgászom inkább, télen meg csinálom a makettjeimet :) -
#7 csak idő kérdése, mikor vesszük át.
minden xar törvényünket tőlük vesszük át..... -
#6 Heh, Németország jól el van, kár, hogy nem veszi észre, ezzel kb. akkorát fog szívni, mint a nevetséges játék bannolással, nagyon vissza fog még ez ütni az országnak. Nem is olyan soká, ahogy a felháborodást elnézem. -
szombi #5 Újszülöttek után szerzői jogdíjat!!!
végülis számítani lehet arra, hogy a ma születő csecsemők nyolc év múlva milliós károkat okoznak a kiadóknak... -
#4 Mit lehet még megadóztati? Akksikat? Elemeket? -
assdf #3 Továbbá javasolnám szerzői jogdijra megadóztatni a táskákat (cd lemezt vihetünk benne), a ruhákat (ugyanez), az internetelérést (zenéket másolhatunk rajta keresztül), az utp kábelt (ugyanez), az autókat (mert számitógépeket fuvarozhatunk vele amivel ugye zenéket másolhatunk), a BKV-t (ugyanez), a hangfalakat (mert zenéket hallgathatunk rajta), a hangfalkábelt, a monitort (mert cdt rakhatunk a tetejére) és a telefonom mert zenét hallgathatok rajta... -
Capra Ibex #2 Újszülöttek után miért nem fizetünk szerzői jogdíjat?
Vagy csak még nem?