Németország: szerzői jogdíj számítógépekre is?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pharaoh
Én azon akadtam ki, hogy a múltkor mikor memóriakártyát vettem a fényképezõgépbe azon is volt artujust matrica. Ezt vékép nem értem, mikor az mp3 lejátszók 90% beépített memóriás, akkor a sima memóriakártyákra, amik 90% fényképezõgépbe megy minek matrica.

Pharaoh
Azért ez nem feltétlenül igaz, anyám is bíró és volt már hogy úgy jött hozzám, hogy töltsek már le neki ezt-azt.

Majd az alkatrészekre is lesz jogdíj. Hisz a vincsin lehet tárolni szerzõi jog alá esõ anyagokat, a videokártya segítségével meg lehet jeleníteni, stb. 😊
Nem kell felhördülni.
Egyszerûen alkatrészekbõl kell építkezni. <#smile>

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Törölt felhasználó
nagyon helyes, de ezek után jogdíjat kéne kivetni minden hangszerre (jóó sokat úgy 3000%-ot ) mert reprodukálhatók vele szerzõi joggal védett dallamok, sõõt ezzel az eszköz típus szinte csak erre használható
hogy?rá mertél gondolni a kedvenc versedre?fizettél a költõnek vagy leszármazottainak vagy a szerzõi jogok tulajának?
sõt még a golyóstollat is, mert holnap leírom a kedvenc versem

sepsiszentgyörgy

arty
arra nem gondolnak a jogvédõk, hogy esetleg filmekrõl lehet beszélgetni ill. el is dudolhatok egy dalt?

igenis, adóztassák meg az emberi létet!!!!!!

Forza.

voodoothursday
Sajnos az a baj hogy az ilyen bíróknak , meg médiaembereknek lövésük sincs a számítógépekrõl és mikor meglátnak egy gépet egybõl a hekker jut az eszükbe meg a warez.Ha értene hozzá nem hozna ilyen nevetséges döntést .

enkido
... tegnap vettem egy késkészletet. Kérem a hatóságokat csukjanak 15-20 évre börtönbe mert potenciális gyilkossá váltam, kérem a büntetésemet elõre. Utána viszont szabadon gyilkolhatok??? Mert ha így van akkor már most befizetem a 12 eurot a gépem után és töltögethetek nyugodtan, hiszen már fizettem érte... Vagy utána is meg akarnak büntetni??? Mert akkor milyen jogon fizettetik ki? Valaki magyarázza ezt el nekem...

DON\'T PANIC!!!

nekem az nem tetszik, hogy potenciális bûnözõknek állítják be -mostmár- a pc vásárlóat a cd-r/rw, dv-r/rw stb, mp3-lejátszó vásárlókat.
a kérdésem az lenne, hogyha a 12 euró kifizetése után másolok szerzõi joggal védett terméket, akkor azt ugye innentõl kezdve jogosan teszem?

sepsiszentgyörgy

hol volt az kiemelve, hogy a mac-ekre nem lesz jogdíj? ezt honnan vetted?

sepsiszentgyörgy

Ez nagyon tetszik😊:"mivel a jog által védett tartalmakat másolhatnak le rajta a felhasználók."

Szerintem minden hapsit börtönbe kell csukni mert: rendelkezik nemi erõszak elkövetésére alkalmas eszközzel.

Komolyan mondom, a sperimiumaimra nem raknak rá vmi jogdíjat? Mindegyik egy potenciális software-kalóz. Nevetséges, hogy elszbadult az ingyenélõk száma. De utána úgyanúgy megy majd a rinya, hogy azokon a gépeken lemásolták a szirszar gyõzike dvd-t, vagy Big Johnny fenomenális szuperprodukcióját a megasztárból. Én csak röhögök ezeken, hogy itt van egy olyan dolog, mint az internet, és ez a rakás ingyenélõ senki nem tudja "kordában tartani".

most nem is arról a 12 eurorol van szó, hanem az "elvrõl"... nagy ge*iség.

Ezekután is csak bátran másoljanak filmet, zenét stb, mivel, már úgyis ki lett fizetve. De akkor senki se vegye meg a dvd-ket meg CDket (film, zene)!

nah...

jah, és a Mac-ekre nem is lesz jogdíj? ez azért érdekes...

egyet értek. sõt minden ember után is jogdíjat kell fizetni, mert az emberek másolnak/másoltatnak.

sõt az élelmiszerek után is kötelezõ a jogdijat fizetni, mivel az ember eszik, így naporól napra továnn él, és másolni tud. természetesen az elektromos áram is után jogdíjat kell fizetni, mivel a szgép azzal mûködik stb.

A levegõ után is kelljen már jodíjat fizetni, mert ugye a csaló, másoló ember is lélegzik.

Én azt mondom hogy adóztassák meg,de csak akkor,ha utána már nem fognak basztatni a szerzõi jogvédõk.Ha már kifizettem,akkor haggyanak békén
A cikkben lévõ képnek mi köze van a cikkhez?

Sõt,a gépkocsikat is sújtanám valami jó húzós adóval, mert ugye feltehetõen a lopott zenéket az autóhifi is lejátsza...
Hegyvidéken (tengerszint felett ~1000 méteren)meg frisslevegõ adót is bevezetnék, h a nagyvárosi tüdõbetegek gondozásához hozzájáruljanak az egészségesek is...

Ezek a gfyökér jogvesztõk sztem ebbe fognak belezombulni, h milyen újabb jogcímeken szedjenek vérlázító és aljas módon mégtöbb pénzt!!!!

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Frank99
KIRÁLY , én is horgászom!

csak télen xar ügy a Balatonnál, a hideget meg nem xeretem....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Az a 12 euro nem fogja agyoncsapni egyik vasarlot sem. A problema ott van, hogy a 12 euro miatt aki csak tudja, majd kulfoldrol hozza be a gepet. ugye akkor sokmindentol el fog esni az allam, es nem csak a 12 eurotol, hanem a sok adotol is, amiket vallakozasok termeltek volna. Azert nem kell aggodni, a nagy cegek nem fogjak hagyni annyiban, es szerintem egy olyan allam ahol van egy siemens, ill. mas szgep gyartok, lesz akkora erejuk, hogy egy ilyen torveny, adofajta nem lesz a gepekre.

pl: 1 millio gepet vesznek evente a nemetek (hasrautesszeru szam) ugye az csak 12 milla tobbletkiadast jelent. de ha mar azt nezzuk, hogy ezt az 1 milla gepet mind ausztriaban veszik meg a haztartasok, akkor mar milliardos nagysagrendu az az osszeg, ami kiesik a nemet kereskedelembol, az ado legyen mondjuk 160 milla, akkor mar inkabb azt mondja az allam, fene a 12 millat, nekem kell a 160 milla es a munkahelyek es az utanauk jaro jarulekok. Es akkor csak a jogvedok pampogo szajat kell befogni. a nemetek meg vannak olyan zsugorik (geiz ist geil!!!), hogy meg 10 euro miatt is vennenek kulfodlrol gepet.
fifi
vegyék
akkor megveszed a cuccokat Szabadkán, vagy Nagyváradon...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
nem, ezt nem hiszem. ennyire végtelenül demagóg f@szkalapok nem lehetnek még a németek sem...
ha mégis igaz, akkor tényleg kutya világ jön, bár engem nem izgat, eladom a gépet, informatika helyett tanulok vmi mást, meg majd netezés helyett horgászom inkább, télen meg csinálom a makettjeimet 😊

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Frank99
csak idõ kérdése, mikor vesszük át.
minden xar törvényünket tõlük vesszük át.....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Dr4gonlord
Heh, Németország jól el van, kár, hogy nem veszi észre, ezzel kb. akkorát fog szívni, mint a nevetséges játék bannolással, nagyon vissza fog még ez ütni az országnak. Nem is olyan soká, ahogy a felháborodást elnézem.

Újszülöttek után szerzõi jogdíjat!!!

végülis számítani lehet arra, hogy a ma születõ csecsemõk nyolc év múlva milliós károkat okoznak a kiadóknak...
jonnie
Mit lehet még megadóztati? Akksikat? Elemeket?

Továbbá javasolnám szerzõi jogdijra megadóztatni a táskákat (cd lemezt vihetünk benne), a ruhákat (ugyanez), az internetelérést (zenéket másolhatunk rajta keresztül), az utp kábelt (ugyanez), az autókat (mert számitógépeket fuvarozhatunk vele amivel ugye zenéket másolhatunk), a BKV-t (ugyanez), a hangfalakat (mert zenéket hallgathatunk rajta), a hangfalkábelt, a monitort (mert cdt rakhatunk a tetejére) és a telefonom mert zenét hallgathatok rajta...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Újszülöttek után miért nem fizetünk szerzõi jogdíjat?
Vagy csak még nem? <#falbav>

<#mf3>

← ElőzőOldal 2 / 2