Túlesett az első teszteken a plazma hajtómű

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bind1 <#ravasz1>

Több tíz éve létezik ez a meghajtás a Star Trekben, az Enterpriset meg eleve elszarták. Remélem megéljük a térhajtómûvet, de addig is ezek a legjobb jövõbeli módszerek, én olyanról hallottam pl., hogy amikor megcsinálták a 10 Machot az egy olyan kutatás része volt, hogy hogyan juttssák el a kis ion-, ill. plazmahajtómûveket olyan magasságba a légkörön belül!!! Hogy már mehessenek, nincs az túl magasan, de nem emlékszem pontosan mennyire.<#nevetes1>

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Jójó, persze nem idevagott, de akkoris mien szupi lenne ily sebesseggel futkarozni a galaxisban. Neadjisten Warp10el. 😊))

Szoval a realitas: Szerinted mien jovoje lehet ennek a technologianak? Gondolom ennek is van valamien maximuma, pl alkalmas lenne egy ilyen eszkoz naprenceren beluli utazasra?

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

nah ez már valami, szívesen olvasok ilyen cikkeket, még több ilyet...

😊

Elnézést a Sorokért:)

Hát igen egy Warp 9-esnek én is örülnék. De csak idõ kérdése. 😊 Addig már gugolva is kibírjuk.
[NST]Cifu
Azért maradjunk a realitás talaján. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Van esetleg link vagy valami forrás? Mert ilyen atombomba-robbanásos megoldásnál én még nem láttam/tudok Földröl induló verzióról, csak "hagyományos" atomhajtómûrõl...

Állati jó dolog ez a hi-tech kutatás!
Ezért is imádom a Sci-fi -ket, mert ott egy kicsit a jövõbe lehet pillantani!

Ionsugár hajtómû!
Beszarás
tök jó

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Jó hogy végre fejlõdik ez a meghajtásmód is, mert a jövõben az energia nagy része elektromos energia formájában lesz jelen a fuzziós energiatermelés megoldása után, így olyan hajtómúnek lesz létjogosultsága elsõsorban, ahol a meghajtáshoz létrejött tolóerõ minnél nagyobb részben az elektromos energiából származik. Ennél a meghajtásnál azért ez jobban teljesül, mint a kémiai hajtómûveknél.
Egy ilyen hajtomunek jobban orulnek.<#bee1>
Star Trek Time to Travel

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Állítólag már ilyen ion hajtással elérhetõvé válna a szomszéd naprendszer is. kb. 40 év lenne oda és 40 év vissza az út. A fénysebesség 1/10 részére gyorsítanák fel a szondát.
Csak azért nem érdemes kivitelezni, mert várhatóan a következõ 10-15 évben akár kétszer nagyobb sebesség is elérhetõ lesz. Másrészt meg gõzerõvel folyik az automatikus szondairányítás projekt és elõbb ezt kellene megoldani.
Nem néztél sokat, ha sokat néztél volna nem irnál ilyen baromságot, ott szubtérhajtómû van

\"Két dolog végtelen, a világűr és az emberi butaság, de az előbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein

Én még olyan rajzokat láttam, amin kilövõállás is volt (a 60-as kévekbõl), de valószínûleg Te tudod jobban.

[NST]Cifu
Pardon, ennél az elgondolásnál tudtommal az ûrben lévõ meghajtásra gondoltak, ott meg ugye a sugárzástól igazából csak az ûrhajó fedélzetén lévõknek kellett volna félnie. 😉

"Volt olyan elgondolás is, hogy sok apró atombombát kell felrobbantgatni és ez hajtotta volna az ûrhajót"

Ez egyáltalán nem akkora baromság mint amilyennek elsõre hangzik. Pici, "tiszta" bombákat használtak volna. Nem biztos hogy sokkal jobban szennyezné a környezetet (sõt) mint egy ûrrepülõ kilövés. A projektet a rádioaktivitástól való félelem miatt állították le.

[NST]Cifu
Miután még csak a kisérleti fázisban van ez a technológia, nyílván nincsenek konkrét adatok, csak becslések. De a hagyományos ion-hajtómûvekhez képest többszörös tolóerõ azonos üzemanyag-felhasználás mellett azért mégiscsak jelentõs elõrelépés. A SMART-1 1350 wattnyi elektromos energiával termelt 0.07 newton tolóerõt. Ha így haladnak a fejlesztések, akkor 20-30 év múlva az ion- illetve plazmahajtómûvek már olyan szintre jutthatnak, hogy az emberes bolygóközi ûrutazás egyik fõ meghajtásává léphet elõ.

A Smart-1 idén kezdte feltérképezni a hold felszínét és ionhajtómûvel renlkezik, úgyhogy élesben is szépen mûködik. Annyi tolóerõvel rendelkezik, mint egy papírlap.

Pár hónapja ezeknek utánanéztem..hajjaj...60-as-70-es években is sok érdekes dologgal próbálkoztak jobbára csak elméletben! Ez az ionhajtómõ sem új keletû cucc ám! Volt olyan elgondolás is, hogy sok apró atombombát kell felrobbantgatni és ez hajtotta volna az ûrhajót. :-)))) Aztán baromi erõs lézeres megoldás is volt, gravitáció ellen ható hanghullámok is+sok más még...legtöbb csak elmélet persze. Szerencsére. :-D

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Ezeknek a hajtómûveknek nincs akkora tolóereje, hogy elszakadhassanak a Fõld gravitációs terétõl, ezért hagyományos rakétákkal kell õket feljuttatni az ûrbe. Elõnyük abban van, hogy az ûr vákumában jóval kevesebb üzemanyaggal képesek sokkal tovább mûködni, így elméletben óriási sebességet tudnak elérni. A Deep Space1-en lévõ xenon gázzal mûködõ ionhajtómû például 80kg(!!!) üzemanyagot használt fel a több éves küldetése során.

Lacc
Errõl az ionhajtómûrõl is lemaradtam, fogalmam se volt, hogy ilyesmi létezik. Azt tényleg használják mrá élesben, vagy még csak ki lett próbálva egyszerûen?
Valakinek van róla információja, hogy az a sokkal kevesebb, meg a többszöröse konkrétan mekkora tolóerõt jelent?
Lacc
Ja legközelebb már impulzus meghajtás lesz 😛
Végre valami innováció
már csak hipertér hajtómü hiányzik a buliból <#bee1>.Lehet túl sok StarTrek Enterprise-t néztem?<#bohoc>

← ElőzőOldal 4 / 4