140
  • Tiberius B
    #140
    Nem válasz, csak kiegészítés egy másik ember hozzászólásához, remélem nem haragszik meg.
    "Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"(Yoda)
  • Epikurosz
    #139
    nem fordítva volt: nekem tűzfalam, neked vízfalad?
  • irkab1rka
    #138
    Bemásoltam, de a vízfalad lekapcsolta a tűzfalamat.
  • Ronny
    #137
    jedi-e vagy?
  • plamex
    #136
  • Epikurosz
    #135
    Na, elég a kifogásokból. Küldd át nekem a felvett anyagot a térenergiás szellemenergia segítségével. Neked ez nem lehet gond, nem kell ide sem digitkártya, sem USB csati, sem semmi más.
    A D:/Messages from the outer world/roliika/ könyvtárba tedd.
  • FtranX
    #134
    én benthagyom a topicot a kedvencek között és látni fogom, ha lesz új hsz. :)
  • roliika
    #133
    Nem érted.:-( Kamerám nem digitális. Nincs rajt USB csati csak 1 SVHS. :-( A fényképezőgépem digitális, de ott nincs hang se zoom...Ez a bajom. :-( Kamerám féldigitális HI 8-as.
  • Epikurosz
    #132
    "hacsak rá nem zoomolok! "

    Hát, akkor zoomolj rá!
    A digitkamerás filmet nem kell digitalizálni.
    (Különben digitális videokamera is egyre több van, hol van már a régi analóg világ.)
    MPEG-4 formátumban, 640x480-ban nekem jó.
  • roliika
    #131
    A legtöbb tv kari nem jó digitalizálásra mert nincs rajta SVHS bemenet. :-((( Én is gondoltam rá. Ha lesz pénzem veszek valami digitalizálót mert jó lenne. Hát most próbáltam ki...kamera 640*480-as felbontás csinál. 2m-re lévő akármi is nem jól láttszik..hacsak rá nem zoomolok! :-) Nem tom mikor lesz pénzem...nem mostanában az tuti.:-(( Hacsak nem nyerek. valahonnét+próbálok 1-et beszerezni,de ez lesz 1-2 hónap arra+úgyis elfelejtitek az egészet. :-(( "...vagy mondjuk a számítástechnikusok szakmai állításait próbálná ledegradálni vagy cáfolni,..." az ilyenhez lenne pár keresetlen szavam! ;-))
  • Tiberius B
    #130
    Egyetértés. A parajelenségekben nincs semmi para, csak nem foglalkoznak velük látványosan a TUDÓSOK, mert otthon TV-t nézve megmagyarázzák, ez nekik pont elég. Tesla jó fej volt, csak meghalt mielőtt elárulta volna a titkot, vagy rájöhetett volna.
    Éljen a modern tudomány!!! Na meg a jövő.
  • FtranX
    #129
    sztem kezdetnek pont elég lenne hőmérés nélkül is. Mondjuk egy zárt szobában két méterre állnál a kerékkel szemben, a kamera pedig oldalról filmezne.
    Ha valamelyik ismerősödnek van tv-kártyája, az pont elég a digitalizáláshoz.
  • FtranX
    #128
    Nem kell meggyőznöd semmiről. Azt hiszem te is áldozatul estél a "paragépezet" által terjesztett tévhiteknek és mítoszoknak(Tesla). És még mielőtt azzal jönne valaki, hogy ki vagyok én, hogy itt osztom az észt, elmondom, hogy én sem értek jobban a fizikához (vagy a legtöbb tudományhoz), mint bárki más, aki egy kicsit érdeklődik iránta. De ez sztem nem is kell, hogy az ember többé kevésbé el tudjon igazodni az állítások dzsungelében. Számomra éppen elég bizonyíték a tudomány működésére, hogy a lehetőség elvileg bármikor adott, hogy "kinyissam könyvet" és meggyőződjek az állításairól és senki sem várja el, hogy pusztán bemondásra elhigyjek mindent.
    Most már csak azt nem értem, hogy miért hiszik egyesek (ugye Egely) hogy jobban értenek mások szakmájához? Még egy kívülállót sem hallottam, hogy a magasépítészek vagy mondjuk a számítástechnikusok szakmai állításait próbálná ledegradálni vagy cáfolni, de az orvostudomány és a szűkebb értelemben vett természettudományok képviselőiét állandóan próbálják.
    na jó, nem folytatom ezt az agymenést...
  • roliika
    #127
    Hang nélküli videót tudok csinálni, mert a fényképezőmmel fel tudom venni, de szerintem hőmérés nélkül, hang nélkül nem volna hiteles. Én is kiváncsi volnék a hőméréses részre, pláne mikor megváltozik a forgásirány mert szerintem olyan gyorsan nem tud lehülni a kezem...kb 3 mp.
  • roliika
    #126
    Ok. Ha tudsz adni 1 digitalizáló kártyát kölcsön és 2 db multimétert hőmérésre, akkor lesz videó! Kamerám van. De a kedvetekért nem veszem meg ezeket...mondjuk pénzem sincs rá. :-((( 2db multiméter sem olcsó mulatság.
  • kukacos
    #125
    Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy zárt vákuumcsőről tett meggondolásod felboríthatja az egész EM jelenség jelenleg elfogadott elméletét? :)

    A lendületes megfontolásod szamárság. Egy kölcsönhatás hatáskeresztmetszetének semmi köze a részecske kinetikus energájához, nem fog attól gyakrabban ütközni, hogy nagyobb az energiája. Mellesleg a foton kinetikus energiája a foton összenergiája is egyben, a lendületnek ehhez semmi köze.
  • kukacos
    #124
    Lásd #75...
  • BiroAndras
    #123
    "Miért akarnálak meggyőzni bármiről is?"

    Nem te győzködtél minket 2 oldalon keresztül? És amikor kiderül, hogy egyszerűen bizonyíthatod az állításod (videó), akkor hirtelen indoklás nélkül meggondolod magad.
  • BiroAndras
    #122
    "Mert zárt vákuumcsőben ahova foton nem léphet be, ott is lehetséges EM kölcsönhatás!"

    Nem kell belépnie sehova. Keletkezik és elnyelődik szépen a csövön belül. A kölcsönhatások közvetítése úgy történik, hogy a két részecske közt ide-oda repkednek a közvetítő részecskék.

    "Talán épp ezért! Vagyis I=m*v ! Nagyobb a lendülete, tehát a kinetikus energiája is! Nem?"

    Az a baj, hogy nulla a nyugalmi tömege. Persze lendülete van menet közben, de nem sok.
  • roliika
    #121
    "...foton közvetíti az elektromágneses kölcsönhatást," <- szerintem meg nem. Mert zárt vákuumcsőben ahova foton nem léphet be, ott is lehetséges EM kölcsönhatás!" Miért van az, hogy a foton sokkal intenzívebben lép kölcsönhatásba az anyaggal" -> Talán épp ezért! Vagyis I=m*v ! Nagyobb a lendülete, tehát a kinetikus energiája is! Nem?
  • BiroAndras
    #120
    "Miért van az, hogy a foton sokkal intenzívebben lép kölcsönhatásba az anyaggal, mint a neutrínó, holott a foton könnyebb és gyorsabb, mint a neutrínó?"

    Jó kérdés. A foton közvetíti az elektromágneses kölcsönhatást, és emiatt értelemszerűen kölcsönhat az anyaggal. De hogy miért, azt nem tudom. Erre is a húreléletek adhatnak választ, de azokat nem igazán ismerem.
  • roliika
    #119
    "... és vannak akik mindenféle parajelenség létezésében hisznek..." . Miért akarnálak meggyőzni bármiről is? Vagy jobban körülnézel, és rájössz, hogy bizony nem minden ok-s amit a tudomány állít, vagy hiszel a dogmákban és a begyöpösödött fejekben, és elvégzed azokat a kísérleteket amiket több ezerszer elvégeztek, és természetesen - ki gondolná - ugyanazt fogod kapni eredményül! De azért megjegyezném itt, hogy anno ismerték az elektromosságot is, és úgy gondolták ember ilyet nem tud előállítani, mert több százszor az indukciós kísérleteket rosszul végezték el! Na kb ennyit a tudományról. És aki az ellenkezőjét merte állítani azt hülyének nézték! Most is pontosan ez a helyzet! Egyedül Siemens és Nikola Tesla na+ Galvani volt aki rájött a "titok" nyitjára. Epikurosznak --> "...mert itt csupa okos ember fórumozik." Hát ezen vitatkoznék...de nem fogok mert nincs értelme.
  • FtranX
    #118
    Egely végzettsége szerint hőerőgépész mérnök.

    Amúgy sokak szerint az volt a legértelmesebb időszaka, amikor a gömbvillámokkal foglalkozott.
  • FtranX
    #117
    Sejtettem, hogy azt a videót sohasem fogjuk látni. Hasonló vitákban, amikor kifogytok az érvekből általában ilyesmi a válasz: "Nem érdekel ki hiszi el. A tudomány még úgysem tud mindent" stb.stb.stb... Senki sem mondta, hogy a tudomány mindent tudna, hanem ellenkezőleg: nagyon is tudja, hogy nem tud mindent. Éppen ezért végez kísérleteket. Hasonlókat ahhoz, mint amit én ajánlottam neked.

    Szeirntem most két lehetőség van:
    1. Tényleg úgy tudod az akaratoddal befolyásolni az alufóliadarab mozgását több méterről, ahogy leírtad.
    2. Nem tudod befolyásolni a mozgását, legfeljebb azt hiszed, hogy tudod (nem feltételezve, hogy nem mondasz igazat).

    Ha az első az igaz, akkor én a helyedben azonnal csinálnék egy videófelvételt és elküldeném a sajtónak, a TTT-nek és/vagy akármilyen illetékesnek. Valószínűleg hajlandóak lennének ellenőrzött körülmények között tesztelni a képességedet, ahol kiderülne az igazad és learathatnád a babérokat, mint az az ember, akinek a tudomány az utóbbi 100 év legnagyobb felfedezését köszönheti.

    Azonban, ha az utóbbi igaz, akkor én egy kicsit elgondolkoznék, hogy vajon nem önmagamat csapom-e be? Érdekes dolog hinni valamiben. Vannak akik egy istenben, vannak akik az Idegenek létezésében és vannak akik mindenféle parajelenség létezésében hisznek. Azért mondom, hogy hisznek, mert még senki nem látott épkézláb bizonyítékot a létezésükre. De ez a hithez nem is szükséges.
    Nem véletlenül tartja a mondás, hogy "Hinni a templomban kell." Javaslom válassz magadnak egy vallást, ha még nem választottál.

    Ezzel nem "izélgetni" akartalak (vagy bárkinek a vallásos hitébe gázolni), csak a végén sohasem tudom megállni, hogy leírjam a véleményemet.
  • Epikurosz
    #116
    roliika,
    peched van, mert itt csupa okos ember fórumozik.
    mindent nem veszünk be.

    És azért, hogy még okosabb vitapartnereim legyenek, és a videózás apropóján is, íme legújabb témába vágó ajánlatom:
    Letölthető okosságok (MP3 zene füleimnek) a Polaris Csillagvizsgáló honlapjáról

    Tipp:

    1. Töltsd le egy teljes előadás anyagát (kb. 6 MP3 fájl, kb. 60 perc, kb. 20 MB).
    2. Másold át az MP3 lejátszódra, és hallgasd úgy, mintha Madonnát hallgatnád.
    Szemkímélő módszer, metrón, buszon, séta közben is tanulhatsz, de vigyázz, hogy le ne ess a mozgólépcsőn.

    Tudvalevő, Arisztotelész sétálva okította tanítványait. Legyen az MP3 lejátszód a te modern Arisztotelészed. Jobb, mintha hülye repzenét hallgatnál.
  • roliika
    #115
    Egely-féle küzyürűl még annyit, hogy sok országban szabadalmaztatta, de itthon nem tudta. Rengeteg díjat kapott, tehát azért ennyire hülye ennyi ember nem lehet! Egely-t valóban kirúgták,de azért, mert a gömbvillámokkal foglalkozott,ami akkoriban tabu téma volt/egyes fejekben ma is az/. Amúgy plazmafizikus a fószer, tehát ha valaki, akkor ő igazán ért a hőáramokhoz...is.
  • roliika
    #114
    Lola te ne szólj bele! Ritka ha értelmes hozzászólásod van, az is max 1 mondatos!
  • roliika
    #113
    Frankó! És a villamost is megállítja? Hülyének ne nézz lécci, mert tom hogy mérhető...de 5 -10 Ft-ból nm tudsz olyat eszkábálni, mert marha kicsi...10W a sugárzása kb. Szal a kerék viszont forog. És olcsón megépíthető. Más kérdés, ki érez ingerenciát a kipróbálásához, és ahoz, hogy elgondolkodjon miért forog...szerintem +nem a levegő forgatja, az csak közvetítő közeg. Fogadni mernék, 1 lyukas pohárral lefedve is mőködne....Na mind1...tovább nem foglalkozok vele..ebben a formában. Mire jó? Arra hogy észrevegg, te forgatod, akkor is ha nincs ott a kezed és gondolkodj...erre jó..másra nem.
  • roliika
    #112
    Döntöttem...nem lesz videó. Vagy ha lesz, hang nélkül. Mert nem akarok semmit sem bizonyítani. Aki elhiszi az elhiszi, aki meg nem az nem. Nem leszek jobb kedvű, vagy gazdagabb, ha csinálok videót. Én ezt csak érdekességnek szántam+elgondolkodtatónak. És azért, hogy ráébredjünk, a tudomány nem mindent ismer még!
  • Tiberius B
    #111
    Vki mondta hogy töltsük majd fel a Phd-nk munkáját. Terveim szerint 7-8 év múlva elárasztom majd a Phd munkáimmal az internetet. Remélem. Nagyon érdekes lenne a hozzászólásaim után.
    Jó dolog az ábrándozás mi?
  • Tiberius B
    #110
    Ha sok a hozzászólás, és nem időszerű az azért van mert most olvastam végig az összes hozzászólást.
  • IoIa
    #109
    Már annyi marhaságot hordtál össze roliika, hogy lassan fizikai fájdalmat érzek.
  • Tiberius B
    #108
    Bocs, má mondták
  • Tiberius B
    #107
    Tudják mérni a mobil sugárzását. Mert EM-sugárzás!!!
  • Tiberius B
    #106
    Mi a francra jó egyébként ez a kerék, a gyakorlatban!!!, vagy csak arra való, hogy megvegyék?
  • Tiberius B
    #105
    Hogy veszed fel videóra azt, hogy az akaratoddal befolyásolod?
  • FtranX
    #104
    amúgy itt a parajfalók kísérlete a kerékkel: http://www.zotyo.hu/para/vassy/kerek.htm
  • Tiberius B
    #103
    Eggyetértés
  • FtranX
    #102
    "Mobiltelód sugárzását tudod valamivel mérni?" Mégis van!
    Igen tudom. Sugárzásmérővel. Csak be kell mennem a sulim elektro laborjába és megkérni a tanárt...
  • FtranX
    #101
    "Akkor a testem hőmérsékletét is befolyásolni tudom, és ezért forogna a kerék?"

    Szerintem nagyon is lehetséges. A testhőmérséklet, a vérkeringés és a lelki állapot közötti összefüggés tény. Gondolj arra, amikor valaki kipirosodik a méregtől, (vagy mert elszégyenli magát), vagy amikor valaki "fal fehér" lesz a félelemtől. Az a jelenség is idegi irányítású, amikor hosszabb ideig vagy hidegben kesztyű nélkül és a kezed "jégcsappá" válik.
    Innen pedig már csak egy kis ugrás (gyakorlás, készség), a tudatos befolyásolás.
    Erről szívesen meghallgatnék egy hozzáértőt is.

    "De mondom hogy nem teszem oda a kezem!"

    Na lássuk már azt a videót.

    "hát tudom ez a gondolat távol áll tőled de akár 1 szellem,entitás,energialény, vagy hasonló is lehetett."

    ha már tippelni kell én inkább egy Ős-re tippelnék a Csillagkapuból.