149
  • Mihail
    #149
    Valahogy azt érzem hogy a technika egy másik oldalról szeretne eljutni oda, amit a guruk meg a jógik asztrálutazásnak neveznek. Vagyis az univerzum bejárását és annak eszenciájának megértését. De mivel a modern ember az anyagi síkhoz ragaszkodik, ezért a finomabb síkokhoz nagyon érzékeny készülékekre lesz szüksége, ha ez lehetséges. mert abba a tudatszintbe való betekintés, amit buddha vagy jézus elért, nem hinném hogy lehetséges műszerekkel, számítógépekkel, de ki tudja, már többször bebizonyosult hogy nincsen lehetetlen. vannak aemberek akik képesek a levitációra és vannak aszuperszámítógépek amelyek 63,4 teraflops-os teljesítményre képesek..
  • Epikurosz
    #148
    Így halnak meg a kacsák, nem csirkekórban
  • Epikurosz
    #147
    Látod, ezt én is rég le akartam írni.
    Szerintem se lenne semmilyen nagy durranás, ha telefonálna nekünk ET.
    Élné mindenki a maga életét tovább.
  • gyozo
    #146
    "A professzor szerint arról bizonyosságot szerezni hogy nem vagyunk egyedül, olyan erejű lenne mint Kopernikusz felfedezése, mely szerint nem mi vagyunk a világegyetem középpontja, azaz alapjaiban változtatná meg világnézetünket, felfogásához nem is egy generációra lenne szükség."

    Ez egész egyszerűen egy baromság. Vajon miért terjedt el tudományos körökben ez az ostoba tévhit??

    A példának felhozott történelmi helyzetben az emberek többsége nem tudott írni, olvasni és számolni is csak annyira, ahány úja volt. Kopernikusz elméletét pedig nem az átlag ember nem tudta elfogadni, hanem az egyház NEM AKARTA elfogadni, ami nem kis különbség.

    Egyszerűen a könyökömön jön ki, hogy valaki kitalálta ezt a baromságot, miszerint az emerek ezt nem tudják elfogadni és nehogy sokkott kapjanak, ha kiderül valami és azóta mindenki ezt ismételgeti, mint egy magakadt lemezjátszó. Ez marhaság.

    Minden nap legalább egy hírt lehet itt olvasni, ami alajaiban rengeti meg a tudományt. Vannak ettől álmatlan éjszakái bárkinek is? A fél emberiség már most hisz földönkívüliekben, a tudományos élet pedig minden alkalommal leszögezi, hogy egyszerű matematikai tény, hogy nem vagyunk egyedül.

    Emberek ébredjünk már fel! Pár dolog, amitől az emeberiség már nem esett pánikba:
    -A föld nem lapos
    -Nem vagyunk az univerzum közepe
    -Az emberi testben belső szervek találhatóak
    -Az emberi tesben van vérkeringés
    -A személygépkocsi ló nélkül is működik
    -A puskapor robban
    -A világűrbe ki lehet jutni
    -A hold nem sajtból van
    -A vasúti szerelvény mehet 20km/h sebességnél gyorsabban is
    -Nincs természetfeletti démon a hanghatárnál
    -Nincsenek meztelen felsőtestű szirének (sajnos)...
    .
    .
    .
  • Epikurosz
    #145
    Könyvészet:
    dr. Galántai Zoltán
  • haxoror
    #144
    1935
  • Epikurosz
    #143
    "ezek mintha benne lennének a világban, egy rendszerben, ami igazából ugyanúgy kattog mint egy óra"

    determinizmus: hát ezt még csak-csak megemésztette a tudomány, amíg be nem köszöntött a határozatlanság korszaka
    teleológia = rendeltetésszerűség - csúnya elképzelés.

    Ami tutti: a biológiában létezik ez az óra (biológiai/genetikai óra)

    A világegyetemben az anyag is végigmegy az átalakulás lépcsőfokain. Csillagok születnek, majd meghalnak, hogy anyagukból újabb csillagok, bolyongók, élet szülessen. Az entrópia meg csak nő.(?)

    Jó kérdés, hogy ezeknek a folyamatoknak van-e (most az tökmindegy, hogy tudatosan megtervezett, vagy a dolgok belső lényegéből fakadó) végkifejlete, vagyis van-e a komplexitásnak egy határértéke, amely után a természet leteszi a lantot? Vagy csak körforog az egész világ, mint egy ringlispíl? Békaperspektívánkból nézve úgy tűnik, hogy a folyamatokban olyan törvényszerűségek munkálkodnak, amelyek viszik egy (több?) irányba ezt a kócerájt.
  • Epikurosz
    #142
    András!

    Ezt szeretem benned, hogy (majdnem) mindenre megvan a frappáns válaszod és mindig lehet tőled kérdezni, olyan vagy, mint Archimédesz fix pontja. :-)

    Megmondom akkor az én véleményem is: addig, amíg féreglyukas utazási lehetőségek nincsenek, és egy jó darabig nem is lesznek, nem sok értelme van más galaxisokkal foglalkozni. A Tejútra kell koncentrálni. Egyébként a SETI is (remélem, sejtem) ezt tette.

    Az idegen civilizációk keresésénél is fontosabb azonban a földi élet exportja, vagyis előszőr a saját, majd a szomszédos naprendszerek betelepítése.

    Mert ET-re nem érdemes várni, lehet, hogy nincs is, ha meg van, akkor menetközben úgyis összefutunk vele.

    A másik:
    Az űr - csúnya szóval mondom - gyarmatosítását mindenki az emberiség közös vállalkozásának tekinti, és a közös projekt sikerének feltételeként, zálogaként jelöli meg a világbéke megteremtését, az emberiség erkölcsösebbé, intelligensebé válását.
    Nos, én már vén bohóc vagyok, hogy ilyenekben higgyek. Szerintem az lesz ezzel is, mint Amerika gyarmatosításával, sok szálon fog majd zajlani a történet, sok hidalgó vagy egyszerűen csak földönfutó vág majd neki az ismeretlennek, és a természetes szelekció - bizony, bizony - keményen működni fog a világűrben is. Nem lesz központi vezérkar. (Persze, az is lehet, hogy mindennek az ellenkezője fog bekövetkezni - de nagyon csodálkoznék rajta. )
    "Az élet mindenképp utat tör magának."
  • Epikurosz
    #141
    Na oké, de mikor? Sztem én voltam az első.
  • haxoror
    #140
    Ez a #136-re ment sry
  • haxoror
    #139
    Howard Phillips Lovecraft: Árnyék az időn túlról

    Kevés dolog van amit még nem találtak ki :)
  • BiroAndras
    #138
    "Szerinted akkor most vannak ufók, vagy nincsenek?"

    - Élet más bolygókon : Valószínűleg nagyon sok.
    - Intelligens lények : Valószínűleg vannak.
    - Civilizációk : Valószínűleg vannak.
    - Itt a Földön : Nagyon valószínűtlen, de persze teljesen kizárni nem lehet.
  • valamit
    #137
    á-á, bár az elképzelés nem rossz, és ha már ezt elfogadjuk, akkor az ily módon befolyásolt embereken keresztül a földi világot is lehetne befolyásolni (mesterséges tervezettség hívek örülnek most), viszont ott van az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy neki is az az információ, ami nekünk

    egyébként azt megfigyeltétek, hogy valahogy a világ mintha egy kockaköves úton haladna? úgy értem ezek a folyamatok, hogy honnan merre megyünk (össztársadalmilag) ezek mintha benne lennének a világban, egy rendszerben, ami igazából ugyanúgy kattog mint egy óra
    (persze tom, ez így elég meredek kijelentésnek tűnhet, de én egy ideje így érzem)
  • Epikurosz
    #136
    Volt nekem pár éve egy ötletem, amelyet egy angol mukinak írtam meg, és elég nagy szöget ütött a fejébe.

    Ha én egy szuperIQ-jú civilizáció lennék, olymódon figyelném meg a Föld nevű bolygót, hogy észre se lehessen venni. Megfigyelésre magukat az embereket használnám, de az alanyok ezt nem érzékelnék.
    Mindössze annyi lenne tapasztalható, hogy egy-egy ember különösebb érdek vagy cél nélkül is mindenre kíváncsi, csak úgy szívja magába a tudást és az információt. Ide sorolhatók még az autisták, a szemlélődő típusú emberek és a netfüggők is.
  • ikef
    #135
    miért gondoljátok hogy ide akarnak jönni az idegenek? miért jó az nekik hogy élőben láthatnak minket?
    szerintem:
    - ha kiváncsiak ránk akkor valami miniatűr (vagy számunkra
    "észrevehetetlen") megfigyelő masinákat küldenek, nem fogják itt
    tölteni a drága idejüket, inkább nyaralnak a "saját tengerpartjukon".
    (esetleg ManInBlack módra a miénken:).... ha kiváncsiak vagyunk hogy élnek az afrikai aprómajmok mi se megyünk oda maláriát kapni hanem benyomjuk a discovery-t vagy rákeresünk a neten :)
    - ha pedig a bolygónkra vagy bárminkre fájna a foguk akkor a legegyszerűbb lenne idejuttatniuk valami "materializáló" masinát (pl nanotech) ami először legyárt magából sokat aztán legyárt a sok gépezet valami hadsereg félét. vagy bányákat vagy teleportot vagy bármit amit kell. ehhez a kis újjukat se kéne mozdítani és ők nem is kerülnének veszélybe. (a gépekbe meg valami önmegsemmisítő is lehetne véletlenül se jusson az emberiség kezére.) de nem hiszem hogy mesterséges intelligencia terén szarul állnának, bőven összehozhatnának egy az
    emberi agy tudásszintjét/ítélőképességét felülmúló cuccot.
    - embertársaink is már azon filóznak hogy ne vigyünk minden cumót a marsra, inkább hozzuk össze ott ami kell. ez egy fejlettebb civilizációnál nagyságrendekkel jobban működhet már. nem értek hozzá hogy miből milyen molekula jön össze, de sztem elég hasonlók lehetnek a bolygók+holdak anyagai a naprendszerekben és ha a saját
    naprendszerükben összehoztak ezt-azt más bolygókon akkor itt nálunk se lehet nehezeb dolguk. ott vannak a gáz alapú meg a szilárd bolygók,
    csak össze tudak mixelni valamit belőle. pl lehet összerakhatnának egy
    halálcsillagot :)))))))))
    (ha elég fejlettek lennének és ez lenne a szándékuk. de remélem nem ez. van ott annyi naprendszer hogy megszámolni is nehéz...)
    ha fenyegetést látnak bennünk akkor vagy megzaboláznak (békés vagy más módon) vagy likvidálnak minket (de ez nem érdekük)

    velünk meg az a nagy helyzet hogy először a saját házunk táján kéne rendet rakni aztán lehetne kifele tekintgetni. semmiképp nem kéne
    tönkrevágni a földet... az emberiségnek rá kéne jönni (nem csak pár embernek) hogy mit is jelent a HUMAN szó és aszerint élni. nem olyan nehéz megérteni hogy a saját boldogságunk(meg minden egyebünk, nem sorolom fel) függ a körülöttünk levők boldogságától(meg egyebétől).
    egy csónakban evezünk...
    szóval béke meg evolúció, sztem ez a két kulcsszó.
    ahogy látom az internet és az hogy lassan már bárki bármihez érthet/hozzászólhat elég rendesen ezen két dolog felé tereli a népet.
  • Epikurosz
    #134
    Bandi!
    Mondd meg az őszintét.
    Szerinted akkor most vannak ufók, vagy nincsenek?
  • BiroAndras
    #133
    " Ők csak megfigyelnek, de mi valahogy tudjuk hogy ez a helyzet, és ettől már is másképp viselkedünk. Ráadásul egyre inkább tudatosodik, a megfigyelés ténye."

    Azt hiszem, a titkosszolgálatok tucatjai tudják igazolni, hogy az ember általában nem érzi meg, ha figyelik.
  • BiroAndras
    #132
    "A beavaatkozásnak különböző fokai lehetnek. A nem beavatkozás viszont senkinek nem jelent semmiféle előnyt."

    Már az is túl nagy beavatkozás, ha megtudjuk, hogy léteznek. Csak titkoban tehetnek bármit is. De még az is veszélyes. És persze az is kérdés, hogy egyáltalán miért vállalnák a beavatkozással járó kockázatot.

    "Az emberek elkezdenek foglalkozni a kérdéssel és a rendszer belsőleg termeli ki azokat a "szerveket", amivel majd kapcsolódni tud az idegenekhez."

    Nos, a rendszer inkább egy immunválaszt produkál a kérdésre.

    "Az emberek gondolkodása rááll az idegen információra, de közben még is belsőnek érzi."

    Inkább vallásokéhoz hasonló az a gondolkodásmód. Persze lehet, hogy az ufók istent akarnak játszani...
    Az a bej, hogy a nagyon hiányos információkra az ember hajlamos a saját képzeletvilágát felépíteni, aminek nem sok köze van a valósághoz. Így biztosan nem érik el céljukat az ufók. Inkább csalódást okoznak majd a hívőknek.

    "A dolog nem ilyen egyszerű, a hatalom az hatalom és nem konvertálható más árura."

    Arról volt szó, hogy akkor kapnak technológiát, ha lemondanak a hatalom egy részéről.

    "Mert az átlageltérítettek szerinted milyenek?"

    Hát, átlagosak. Látszólag nincs bennük semmi olyan, ami miatt egy idegen civilizációt érdekelhetnének. Persze ha csak biológiai vizsgálatokat akarnak, akkor véletlenszerűen érdemes választani, de a kapcsolatfelvételhez célszerűbb válogatni. Nem túl kifinomult megoldás, hogy véletlenszerűen elrabolnak több ezer embert, hogy hátha egy megfelelő lesz (kivéve, ha semmi fogalmuk nincs még a kultúránkról, de ez ennyi idő után valószínűtlen).
  • Epikurosz
    #131
    Te ugye a Rák ködből írsz?
  • spydee
    #130
    FIGYELÜNK BENNETEKET EMBEREK!!!!!!
    ATOMOT NEKTEK!!!
  • valamit
    #129
    ebben is sok igazság van szerintem is. szvsz. az ember is meglehetős összhangban élt a természettel egészen a könyvnyomtatás/reformáció/ipari forradalom kezdetéig, és ma valszeg ugyanezt az egyensúlyt kellene megteremteni egy magasabb technikai szinten. (ami egyébként úgy tűnik kezd is eljönni, csak még hosszú évek kellenek hozzá)
  • valamit
    #128
    leírtad helyettem amit gondoltam. köszi :)
  • NEXUS6
    #127
    "A megfigyelés még nem beavatkozás"

    Nos ebben azért nem lennék 100%-ig biztos.
    Kvantum szinten a kijelentésed tudományosan bizonyítottan, hibás.
    Magasabb, szellemi szinten, pedig valószínűleg hibás.

    Mi van akkor, ha pont ez a helyzet??!!!! Ők csak megfigyelnek, de mi valahogy tudjuk hogy ez a helyzet, és ettől már is másképp viselkedünk. Ráadásul egyre inkább tudatosodik, a megfigyelés ténye.

    Ennek a szitunak van egy erkölcsi vonzata is. Az ember sokkal szabályosabban, racionálisabban viselkedik, ha úgy gondolja, hogy az isten, a nagytestvér, mások, vagy az ufók figyelik. A nénit átkíséri az utcán, nem piszkálja az orrát, nem dobja el a szemetet, el megy szavazni stb.

    Szal ha a zufók rájöttek, hogy a következő néhány évtizedet csak úgy élhetjük túl, hogy nem úgy viselkedünk mintha egyedül lennénk az univerzumban , akkor az amit most tudunk róluk valószínűleg egyelőre elég.
  • NEXUS6
    #126
    A bizonytalanság kíváncsivá tesz, és tettre sarkall; a bizonyosság megnyugtat és elkényelmesít.
    ;)
  • haxoror
    #125
    "A beavaatkozásnak különböző fokai lehetnek. A nem beavatkozás viszont senkinek nem jelent semmiféle előnyt."

    Dehogynem.
    A megfigyelés még nem beavatkozás, nekünk semmi hasznunk belőle de aki megfigyel az simán hozzájut bármilyen információhoz amire csak szüksége van.
  • Balumann
    #124
    Sztem fontos, hogy mindent megismerjünk, ha senki nem foglalkozott volna a hangyákkal akkor mi lenne. Mindent ismerünk és a hangyákra azt mondjuk hogy azokat nem ismerjük, mert nem tudjuk hogy megérteni őket :D
    Mondjuk amíg nincs bizonyíték hogy nincsenek ufok - nem vok ufo mánuákus - addig bárki állíthatja hogy látott ufot. De az is lehet sajna, hogy aki tényleg látott esetleg az ufot az nem mondja el, mert nem biztos benne, és fél elmondani hogy leégetik.
    Ez egy primitív lesz egy kicsit, lehet, gondoljatok arra hogy otthon vagytok 2-en egy szobába, és ajtótokon benéz a 10. emeleten egy ronda fej, aztán elmegy. Mit csináltok, kirohantok hogy láttatok egy ufot és utána mi lesz, csak az hogy hülyének néznek :D
    Sok kép van az ufokról, és nem tudni hogy igazak-e...
    Na most földön túli inteligenciát meg nehéz lesz kutatni, hogyha eddig nem fedezték fel nem sok esély van hogy pont most rájuk akadnak. Max ha lesz olyan szint hogy tudnak olyan hajót építeni amivel végigjárják a galaxisokat és megnézik maguk , úgy talán van esély valamennyi találni :D
    Amíg meg nincs biztos dolog erről, addig meg marad mindenki azon amit hisz.
    Egyébként a hangyák tök cuki állatok, imádtam kicsi koromba lelökni a fáról őket, és mindig vissza máztak, de ezt egész nap eltudták átszani, észre se vették szinte :D
  • Ulkesh
    #123
    "csak azt nem veszed figyelembe, hogy nálunk is vannak olyan emberek, akik egész életükben a többség számára érdektelen hangyákat kutatják:)"

    No igen, de a hangyak ebbol mit vesznek eszre?

    Leelik az egesz eletuket egy laborban ugy, hogy errol tudomasuk sincs..
  • NEXUS6
    #122
    "Pontosan ezért nem szabad beavatkozni. Sokan, többek közt sci-fi írók is már évtizedekkel ezelőtt rájöttek erre (pl.: Star Trek : Elsődleges irányelv)."

    A beavaatkozásnak különböző fokai lehetnek. A nem beavatkozás viszont senkinek nem jelent semmiféle előnyt.

    "Mi értelme van 1-2 emberen segíteni, ha a többieken úgyse lehet? Ráadásul a kockázat itt is megvan, csak kisebb. Mellesleg úgy tűnik, hogy az elraboltak élete bármivel is jobbá vált volna. Sőt, inkább rosszabb lett a lelki megterhelés miatt."
    Pont az az értelme amit manapság látsz, az UFÓ kérdésben!
    Az emberek elkezdenek foglalkozni a kérdéssel és a rendszer belsőleg termeli ki azokat a "szerveket", amivel majd kapcsolódni tud az idegenekhez. Az emberek gondolkodása rááll az idegen információra, de közben még is belsőnek érzi. Ez sokkal hatásosabban átalakítja a gondolkodást, mint valami látványos propaganda.
    Ha egy állatra rákiabálsz, akkor összeszarja magát és menekülési reakciókat mutat, vagy aggressziv lesz. Ha suttogsz neki oda megy hozzád!
    Ilyen egyszerű ez. Persze a "suttogásos kapcsolat" mindíg hosszadalmasabb és bizonytalanabb is. Hosszútávon még is kifizetődőbb.

    "Erről szó sem volt. Bár, megfelelő előnyökért cserébe még lehet, hogy bele is mennének. Pl. ha a rabszolgák helyett gépeket adnánk nekik. Persze ez is nagyon vérengzős háborúkhoz vezetne (lásd I. és II. VH). Szóval megint csak visszajutunk oda, hogy a be nem avatkozás a legkevésbbé rossz megoldás."
    A dolog nem ilyen egyszerű, a hatalom az hatalom és nem konvertálható más árura.
    Nagyon jó példa az, hogy az internetel bejött egy csomó új technológia, amit olyan keményen szabályoznak, mintha drogról, vagy gyilkosságról lenne szó.
    Akinek az új technológia pénz/hatalom elvesztését jelenti az nem szivesen támogatja. És minden hatalom/pénz abból fakad, hogy neked valami olyanod van, ami a másiknak/többségnek nincs. A tudás hatalom, (de csak amíg korlátozott mások hozzá férése) az internet viszont megszünteti az információ monopoliumokat! Minden hatalom koncentráció ezekre a monopoliumokra épül.

    "Egyébként az átlag "elraboltak" nem pont abból a rétegből kerülnek ki, akikre a mi normáink szerint ez a jellemzés ráillik. Persze nyílván az ufóknak lehet eltérő véleményük erről."
    Mert az átlageltérítettek szerinted milyenek?

  • Zocsi
    #121
    Ezen a marhaságon kár vitatkozni sztem'! Alapjában véve az ember is ösztönlény, csak az agyával megtanulta, hogy a gyakori ösztönöket (pl. ha éhes vagyok eszek) elviselni, elnyomni. De ha krizishelyzetbe kerül, beindulnak a létfenntartó ösztönök és azok alapján cselekszik. Nem mérlegel, nem gondolkodik, csak cselekszik. Persze menet közben bizonyos elhatározásokra juthat, de ezek ált. csak arra irányulnak, hogy miként vészelheti át mihamarabb a veszélyes szituációt. Szal' ha meglátsz egy ufonautát, biztos nem kezdesz el malmozni...
    Másfelől ez a szervezet is csak arra lesz jó, hogy a kormányok ne esenek kétségben és az "elitnek" legyen lehetősége hasznot húzni egy esetleges kapcsolatfelvételből. X Y jólmenő vezérigazgató bácsi/néni (értsd felső 10000 tagja) sem fog tudni róla, pedig neki van pénze is.
    Azért létezik egy 4. alternatíva is. Itt vannak köztünk, csak nem tudunk róluk (teszem azt valahogy elérik, hogy úgy nézzenek ki, mint mi) és a céljuk egy rabszolgatársadalom kialakítása. Vagy ők elérik, hogy mi tönkretegyük, vagy közvetlen/közvetett módon beavatkozva elérik, hogy függö helyzetbe kerüljünk tőlük. Ekkor fogják felfedni magukat és felhasználnak. Így is "segítenek" életben maradni, adnak technikát, javakat, mindent, de cserébe behajtják rajtunk az igényeiket...
    Summa summarum: jó dolog az E.T. tanács, legalább lesz egy nemzetközileg elismert hivatalos szervezet, ami ezzel foglalkozik. (Biztos csak azért alakult meg, mert ők már tudnak valamit...:D)


    //Előbb utóbb úgyis minden sci-fi író álma valóra válik. Asimov is megálmodta a kollektív számítógéphálózatot... ld.: a mai Internet.//
  • BiroAndras
    #120
    "De had mondjak egy példát. Csinálsz egy időutazást és visszamész a birodalmi Rómába. Elhatározod hogy segítesz az embereknek. Főleg mert azért a lakosság nagy részének ez a korszak nem volt egy leányálom. Ha a birodalmat segíted, akkor viszont valszeg csak az elnyomást fokozod, ha adsz nekik valami gyógyszert, pl ami csökkenti a gyermek halanadóságot, akkor pillanatokon belül felborul a rendszer, egyik évben túlnépesedés, a következőben, aztán meg az alacsony mezőgazdaság nem lesz képes ellátni a lakossságot. Ha a mezőgazdaságra is adsz valami megoldást, akkor azt arra használják fel, hogy a légiókat ellássák és leigázzák, rabsolgájukká teszik az egész világot."

    Pontosan ezért nem szabad beavatkozni. Sokan, többek közt sci-fi írók is már évtizedekkel ezelőtt rájöttek erre (pl.: Star Trek : Elsődleges irányelv).

    "Egy megoldás van, ha eseti jelleggel segíted az embereket, és korlátozod az átmenő infót!!!!"

    Mi értelme van 1-2 emberen segíteni, ha a többieken úgyse lehet? Ráadásul a kockázat itt is megvan, csak kisebb. Mellesleg úgy tűnik, hogy az elraboltak élete bármivel is jobbá vált volna. Sőt, inkább rosszabb lett a lelki megterhelés miatt.

    "Te megmondanád a kormánynak, hogy a célod gyakorlatilag a demokrácia elterjesztése, és vegyenek szépen érzékeny búcsút a rabszolgáiktól, meg a hatalmuktól?"

    Erről szó sem volt. Bár, megfelelő előnyökért cserébe még lehet, hogy bele is mennének. Pl. ha a rabszolgák helyett gépeket adnánk nekik. Persze ez is nagyon vérengzős háborúkhoz vezetne (lásd I. és II. VH). Szóval megint csak visszajutunk oda, hogy a be nem avatkozás a legkevésbbé rossz megoldás.

    "Sokkal inkább olyanokkal akik érzékenyek, arra a fajta szellemiségre, ami szerintük a fejlettséget jellemzi."

    Én nem ezt mondtam?
    Egyébként az átlag "elraboltak" nem pont abból a rétegből kerülnek ki, akikre a mi normáink szerint ez a jellemzés ráillik. Persze nyílván az ufóknak lehet eltérő véleményük erről.
  • Ronny
    #119
    csak azt nem veszed figyelembe, hogy nálunk is vannak olyan emberek, akik egész életükben a többség számára érdektelen hangyákat kutatják:)
  • BiroAndras
    #118
    "Van egy olyan érzésem, hogy magadra gondoltál. És mivel nem tudsz róla, hogy téged eltérítettek (bár erre nem vennék mérget;) ezért aztán azt is gondolhatod, hogy ilyen dolog nincs is."

    Fel sem merült bennem ilyen. Nem értem, miért kell a másikról mindíg a legrosszabbat feltételezni. Talán magadból indulsz ki?
  • BiroAndras
    #117
    ""Megnyugtatlak, köze nincs a valósághoz. Max annyi, hogy létezik FBI, és vannak titkos aktáik."
    De tájékozott vagy!
    Van valami kapcsolatod is a céggel, hogy ennyire tudod, vagy a jól bevált interpoláció/extrapoláció (értsd hasraütés;) módszerével jutottál erre a következtetésre?"

    Jajj, rólad azért nem gondoltam volna, hogy X-Atka hívő vagy. Elnézést, hogy feltételeztem egy bizonyos szintű intelligenciát.
    Vagy lehet, hogy nem is láttál egy részt se?
    Egyébként a dolognak egyáltalán semmi köze semmiféle az FBI-hoz vagy a többi 3 betűshöz. Egyszerűen két rettenetesen egyszerű, közismert tényből következtettem:
    1. A filmek általában kitalációk. A bevételek növelésére törekszenek, nem a realizmusra. Ha a nép a zufókat szereti, akkor azt kapnak és kész.
    2. Ha a a leghalványabb köze lenne a valósághoz, akkor sohasem mutathatnák be.
  • Pluskast
    #116
    Jaja csak a borgok meg ne találjanak minekt:)
  • NEXUS6
    #115
    "Szerintem a kapcsolatfelvétel tipikusan nem olyan emberekkel történne, akiket általában "elrabolnak". És pláne nem így. Inkább kormányokkal vennék fel a kapcsolatot. Vagy ha azokban nem bíznak, akkor először néhány intelligens, művelt emberrel, akik a legkönnyebben elfogadják őket, és képesek segíteni nekik."

    ;))))
    Van egy olyan érzésem, hogy magadra gondoltál. És mivel nem tudsz róla, hogy téged eltérítettek (bár erre nem vennék mérget;) ezért aztán azt is gondolhatod, hogy ilyen dolog nincs is.

    De had mondjak egy példát. Csinálsz egy időutazást és visszamész a birodalmi Rómába. Elhatározod hogy segítesz az embereknek. Főleg mert azért a lakosság nagy részének ez a korszak nem volt egy leányálom. Ha a birodalmat segíted, akkor viszont valszeg csak az elnyomást fokozod, ha adsz nekik valami gyógyszert, pl ami csökkenti a gyermek halanadóságot, akkor pillanatokon belül felborul a rendszer, egyik évben túlnépesedés, a következőben, aztán meg az alacsony mezőgazdaság nem lesz képes ellátni a lakossságot. Ha a mezőgazdaságra is adsz valami megoldást, akkor azt arra használják fel, hogy a légiókat ellássák és leigázzák, rabsolgájukká teszik az egész világot.

    Bármelyik nagytudásval állsz szóba az egyből nyomatja az infót felfelé.
    Egy megoldás van, ha eseti jelleggel segíted az embereket, és korlátozod az átmenő infót!!!!

    Te megmondanád a kormánynak, hogy a célod gyakorlatilag a demokrácia elterjesztése, és vegyenek szépen érzékeny búcsút a rabszolgáiktól, meg a hatalmuktól?

    A mai kormányok sem vállalnak közösséget a 2-300 évvel ezelötti kormányok módszereivel, mégha a történelmi hagyományokra azért szívesen hívatkoznak. És amcsi is pl simán nekimegy olyan országoknak, melyeknek csak az a bűnük, hogy olyanok, amilyen amcsi is volt 100-200 éve.

    Szal nagy valószínűséggel az idegenek másságuk miatt, nem akarnak sok kapcsolatot, a mostani vezető réteggel. Sokkal inkább olyanokkal akik érzékenyek, arra a fajta szellemiségre, ami szerintük a fejlettséget jellemzi.
    Ne feledd, pl a rabszolgatartó társadalomban az emberségesség, gyengeség!
  • NEXUS6
    #114
    "Megnyugtatlak, köze nincs a valósághoz. Max annyi, hogy létezik FBI, és vannak titkos aktáik."

    ;)))
    De tájékozott vagy!
    Van valami kapcsolatod is a céggel, hogy ennyire tudod, vagy a jól bevált interpoláció/extrapoláció (értsd hasraütés;) módszerével jutottál erre a következtetésre?

    Az hogy pl. a magyar rendőrségnek nincs kapacitása a tyúklopásnál bonyisabb esetek vizsgálatára, nem jelenti ám azt hogy amcsiban nem szórakoznak ilyennel.
    Tudod a CIA-nak is volt(van?) parapszichológiai részlege, de neked erről nem kell tudnod. A politikailag korrekt újságokban ilyenekről ezért ugye nem is írnak.
  • NEXUS6
    #113
    "Nem a jel megfejtése az első. Először észlelni kell, aztán eldönteni, hogy mesterséges, vagy természetes, és csak ezután jöhet a megfejtés."

    Hát igen, mert ugye mi van ha pl a szabályos és természetes rádióforrásra (pulzárok) olyan modulációt raknak, amit a mi műszereinkkel még vagy 150 écvig nem tudunk érzékelni.
  • Kryon
    #112
    A kíváncsisága egy civilizációnak nem biztos,hogy más civilizációk felkutatására irányul....

    Ha csak az emberiségből indulunk is ki,megfigyelhető,hogy a 60-as évek körüli nagy űrverseny óta,az űr felfedezésének tettleges szándéka igencsak lecsökkent (sajnos ),ehhelyett,jött az info szektor felvirágzása,megteremtettük a virtuális világot,és egyre inkább a részeivé válunk.Indulóban vannak az ember kibernetikus,és genetikai fejlesztésének technológiái,és szándéka,és még ki tudja,mi egyéb,akár már a közeljövőben.Tehát én úgy látom,hogy civilizációnk egyre inkább magábafordulóvá válik,és az univerzum felfedezésénél fontosabb célnak kezdi tartani önmaga fejlesztését,a jövőben esetlegesen más típusú létformává való transzformációját.....

    Ha más civilizációk is ezt az utat követik,az többekközt megmagyarázná,miért nem észleljük őket:egyszerűen csak fejlődésük elég korai szakaszában,valamien más formába (találgatva:kiborg,virtuális világ,esetleg energia) alakítják magukat,és onnasól számunkra észlelhetetlenné válnak......,talán még akkor is,ha idejönnek.....

  • Kryon
    #111
    "....azon kéne töprengeni és kísérletekbe kezdeni,hogy a teret vajon képesek lennénk e meggörbíteni...vagy esetleg egy féreglyukat létrehozni."

    Lehet,hogy nem volt világos,de én is efféle technológiákra gondoltam (lévén szerintem csillagközi utazáshoz más nem is nagyon jöhet számításba).

    Ezen módszerek egyébként elméleti alapon már manapság is ki vannak találva,de a probléma ott kezdődik,hogy ezekhez szükség lenne tekintélyes mennyiségű "negatív energiára",lényegében a Casimir-effektust kéne hozzáuk nagy energia és mérettartományban megcsinálni.És itt olyan méretekről van szó,hogy egy néhány mm-es átmérőjű WARP buborék vagy féreglyuk eseményhorizont létrehozásához is több energia kellene mint a Földi energiatermelés sokszorosa,egy nagyobbhoz szükséges energia pedig a Nap energiatermelésével vetekszik....,nem is szólva arról az apróságról,hogy pikométeres távtartoményon kellene egy stabil anyag kettősréteget létrehozni,ráadásul megfelelő geometriában,amihez azt valamivel kifeszíteni,terelni kéne, amihez hatalmas építmények kellenének,és egy ilyet még kikapcsolni sem lenne egyszerű és veszélytelen....

    WARP DRIVE:http//www.nasa.gov/centers/glenn/research/warp/warp.html

    Az előbbi okok miatt mondom,hogy,ha egy civilizáció bevállalja ezeket a nehézségeket,akkor ahhoz nagyon komoly ok kell.....

    Persze lehet,hogy egy hihetetlenül fejlett civilizáció a sufniban összedobja....
  • oaken
    #110
    Régebben egy könyvben olvastam, hogy találtak arra utaló nyomokat, hogy egyszer már volt olyan fejlettségi szinten az emberiség, mint ahol most tart,csak akkor is elpusztította önmagát, mint ahogy most is elfogja, ha így haladunk!
    Barlangrajzokon is találtak már UFOkat ábrázoló képeket, amik több ezer évesek, tehát valószínű, hogy már jártak itt!