39
-
Sir Ny #39 valaki elmagyarázná nekem, hogy ebben mi a törvényellenes? valaki jogosan megvette a CD-t, az ő tulajdona lett, és az a valaki odaadta a csajnak. -
exxile #38 Szerintem ne vegyen SENKI ereteti cd-! Én néha szoktam, de ezután egy darabot se, bizisten!! Dugják fel maguknak a zsíros seggülbe a kurva cd-iket a csinált sztárjaikkal együtt! -
#37 Eccercsak eljön a frí zenék kora, ugyanúgy mint a frí szoftvereké... -
#36 És te miért nem vagy a RIAA-val? M$ -nek is nyalsz tövig, pedig ők sem kímélnének a letöltött szoftverekért. Jó, magánszemélyeket nem baszlatják, de attól még... :) -
irkab1rka #35 Figyelem, ha tovább csökken az amerikai lemezkiadók szövetségének bevétele, akkor a jövő évtől nyilvános kivégzések is lesznek.
Én szóltam időben! -
irkab1rka #34 Amerika, nem?
Örülhet, hogy nem fogták rá, hogy terrorista, mert akkor megkínoznák egy lengyelországi CIA támaszponton. Kíváncsi vagyok, mit csinál a következő elnök, ha Bush már nem tud mit ellopni. -
fflx #33 az ilyen dolgoktol esetleg aggodalmaskodoknak ajanlanam ezt itt:
http://www.truecrypt.org/
aztan johetnek hdd-t lefoglalni. -
#32 "(kár h az sg-n ninsc hányós szmájli)"
Van:
-
rumos #31 hát ettől rókáznom kell.
amúgy meg mi van akkor ha volt x cd-m, azokról csináltam mp3-at (ez még szabályos asszem) és utána eladtam a cd-ket? le kell törölnöm az mp3-akat? vagy még extrémebb, ha mondjuk ellopják a cd-imet. akkor is le kell törölni?
amúgy meg miért ezt a szerencsétlen hispano nőt találták meg a (száz)millió letöltő közül? -
rgerg #30 Lassan már ott tartunk (tarthatunk) hogy valaki beszól és feljelented a RIAA-nál.Tök vicces nem?
Nem hiszem hogy a dolgoknak így kéne működniük.Én amúgy sok olyan művésznek beletenném a zsebébe azt a pénzt amit azért a számért kap(ténylegesen) amit letöltöttem és hallgatok.
Ez a RIAA pont úgy működik mint a kidobók egy szórakozóhelyen.Mindegy mit csináltál rosszul írdatlanul meg akarnak büntetni.Persze a "köz meg a rend" érdekében.
Lehet hogy benne van a cikkben -nem tudom nem olvastam figyelmesen- de kiváncsi vagyok,hogy mennyit kap ebből az összegből az előadó.
-
assdf #29 Én mondjuk simán kiküldeném a hatóságokat a biró fiához hogy ugyanmár nézzék csak át azt a számitógépet hogy hány illegális fájl van rajta. Aztán nosza rajta egyből helyszini birság dalonként 750$ ha meg nem tudja kifizetni helyben akkor csekken dalonként 3000$, aztán majd meglátnám milyen döntést hoz legközelebb. -
Lame #28 Sott a szabadsag hazajanak :)
30 szam az kb 2CD.
Ha valaki ellopna 2 CD-t be se vinnek, mert nem baszakodnak annyit a papir munkaval.
Sott, ha betornek hozzad es elviszik a TV-d azzal se kezd sokmindent a rendorseg mert nincs ra kapacitas es meg se eri ... -
bugger #27 Ez történik, hakilóra vásárolják a bírót... -
avman #26 land of the free, home of the brave :broáf:
(kár h az sg-n ninsc hányós szmájli) -
aaaaa #25 Kb. hasonló mint ha a hajléktalant aki lop a Tesco-ból 2 zsemlét megvádolnák, hogy mivel a cég árúkészlete 500 millió Ft, és akár az egész Tesco-t ellophatta volna, mert bent volt, fizesse ki az egész árúkészletet, vagy üljön 15 évet...
Irreális törvények, irreális büntetésekkel, szomorú, hogy ezt az országot még demokratikusnak nevezik... A példa statuálás, és megfélemlítés, mert ez az, és nem nevezhető jogos kártérítésnek, mindig is a diktatúrák sajátja volt. Az hogy most nem csuknak le embereket 10 évekre, csak mindenüket elveszik, és földönfutóvá teszik őket, majdnem ugyanakkora aljasság.
Egyértelmű, hogy ilyen törvényt, hogy 30000 $/ film, vagy zeneszám maguktól nem hoznának sehol a világon, csak akkor, ha valakik valahol nagyon keményen fizetnek ott ahol ezeket a "törvényeket" kitalálják ... (Ez persze nem bűn, csak a szerencsétlen kisemberek a bűnözők...)
-
faz #24 Lol, dalonként 750-30000 között? Jól értem?
Wááháháhá, és ráadásul dögivel voltak otthon eredeti cédék is...
Most ez a nő kifizet 30 szám miatt kb. 1500 lemezt? Beteg. -
Cat #23 a bíró indoklásában egyértelműen a RIAA vádjait visszhangozza, legalábbis nemtom mit keres egy végzésben ilyen szöveg:
"As file sharing has increased over the last four years, the sales of recorded music have dropped by approximately 30%. Perhaps other economic factors contributed, but the events likely are related. Music downloaded for free from the Internet is a close substitute for purchased music; many people are bound to keep the downloaded files without buying originals. That is exactly what Gonzalez did for at least 30 songs."
De az igazán röhejes, hogy a bíró a LEGALACSONYABB kiszabható összeget itélte meg:
"This section provides that the author’s entitlement, per infringed work, is “a sum of not less than $750 or more than $30,000 as the court considers just. [...] What number between $750 and $30,000 is “just” recompense is a question for the jury, unless both sides agree to decision by the court. But BMG Music was content with $750 per song, which the district judge awarded on summary judgment." -
shabba #22 Elég felháborító ez az aránytalanság.
Gondoljunk csak arra hogy mi van akkor amikor egy média csoport, távközlési cég, jogtulajdonos megszegi a törvényeket és ezzel megkárosítja a fogyasztókat, vagy az államot(vagyis minket) és ezáltal jogtalan többlet bevételre tesz szert. Nos akkor vagy nem abból ügy vagy ha urambocsá mégis akkor mondjuk 2 milliárd dollár törvénytelen többlet haszon esetén kapnak egy 100 milliós bírságot és vígan röhögnek az egészen mert még így törvénytelen viselkedés mellett is halálra keresték magukat. Ergo egy ilyen jellegű büntetés nagyon kicsi arányú a megszerzett haszonhoz képes jó ha 1:20 arányú
Bezzeg mi van akkor amikor egy magánember követ el bűnt egy nagy multi érdekcsoport ellen. Nos akkor a büntetés máris elrenttentő mértékű, mint a jelen példa is mutatja akár 750:1 arányú.
Ebből is látszik kik írják a tövényeket és kiknek az érdekében íródik. Mert bizony ha a törvény írója követ el jogellenes cselekedetet akkor bizony a saját fejére kirótt büntetét arányaiban akár 1:15000-e annak mint amit azokkal szemben foganasít akik ellen írja. -
#21 "bűncselekményért zeneszámonként 750 vagyis összesen 22 500 dolláros kártérítést kell fizetnie."
egy ilyen szar zeneszámot, kurva nagy haszonnal 0.99 centért lehet szerválni az iTunes-ról. Ha itt is haszonnal csinálják, akkor mekkora lehet a valódi értéke? mert hogy 750 dollár, tuti hogy nem. -
#20 De ez most hogy jön ide? :D -
#19 Ebből mennyit hallgatsz? -
kbupdate #18 no comment... -
sped #17 Azért az új Depeche Mode albumot tessék megvenni. -
#16 A zeneipari bráner figyel téged!
A figyel ige helyére egyéb más, negatív kicsengésű ésvagy szexuális indíttatású ige tetszés szerint behelyettesíthető... -
dez #15 Ez már tisztára olyan, mintha valami diktatúrában történt volna. -
#13 Gyerekek jó útra tértem, és az egészet letöröltem. :DD. Most meg bukott rajtam a RIAA 47 milla $-t. :D
A hír bejelentésére a RIAA részvénye esett 99.6%-ot. :) -
#12 1.pfffffffff
mekkora szar ezért büntetni
remélem nálunk sosem lesz ilyen
sok nincstelen fiatalt meg buntethetik milliardokra abbol sose egy fillert nem latnak majd
2.ki az az elvetemült aki kitalálta hogy megbüntetni ezt a szerencsétlen nőt 5 millára és akkor jobb lesz a világ -
Dajin #11 de most ha van 1340(tegyük fel ez 100 cd) és akkor van neki 2-3 vagy három másolt cd-je ez annyira átlácco hogy ezért itélik el... szoval áhh -
assdf #10 Hát ha összeszámolom mennyi zene van itt a kollégiumban a srácok gépein és megszorzom dalonként 750$al akkor asszem csak a mi kolink kitermeli az amerikaiak éves GDP-jét.Jó mi? és még magyarországnak alacsony a GDP-je... -
FecaA #9 Hozzám jöhetnek!Úgy sincs della! :-) Szóval szegények maradnak! Kül nekem a psp-n vannak a zenék! Szóval a gép winyóját nézegethtik zenék után! Ott csak progikat meg másolt winfost találnak! -
Freddy TNT #8 Talán nem kéne reklámozni nálunk is van ilyen jogvédő szervezet : -
#7 Nálam 62448 db (232GB) mp3 van a gépen, ezek szerint 46836000 USD$ -al károsítottam meg a RIAA-t? :DD -
Freddy TNT #6 A bírót mindenképp -
Freddy TNT #5 Ez azért elég nagy genyóság. Azért mégsem lehet összehasonlítani egy bolti lopással.
A díj pedig embertelen. Másolat meg miért ne lehetne ? -
assdf #4 Mi lenne ha valaki lelőné a riia-t?
-
assdf #3 Olyan jó lenne ha nem kerülne 5000 forintba egy szar cd műsoros cd lemez amin kb. 1 szám hallgatható...
Amugy meg már miért ne tárolná?Tán a kedves biró úr szobájában nincs egy könyv vagy újság sem ami nem tetszett neki és mégsem dobta egyből a kukába? -
#2 Gyorsan bevásárolt egy csomó CD-t ,hogy bizonyítani tudja, hogy azok legálisag., a maradék meg már tuti nem volt kapható -
HUmanEmber41st #1 Igen, ezt így kell csinálni...