2614

TrackMania Nations (Forever)

TrackMania Forever FAQ
  • Aquir
    k :)
  • autoszimulator
    de garry's módnál javarészt a pálya custom elemeit töltöd le, amik kellenek. ZMN-nél ez nem sok van, ahol pedig olyat látsz, hogy pl át vannak írva a textúrák, más színűek, stb, azok általában később is töltenek be, mert ott azt is letölti. De alapjaiban véve minden elem megvan a gépedben, telepítéskor felrakta, a készítők ezeket váltogatják csak. Mindnek van egy azonosítója, három pozíciós koordinátája, és kb ebből áll egy map, ezért is ily pici :)

Érdekesen variált mapokat pl a dTb LoOoL szerón találni :)
  • MerlinW
    1
    Miután letöltötted és használod igen. Trackmania is letölti a pályát (most már csak ideiglenesen, régebben megtartotta) mielőtt betöltené (10-20kb GBX)

2
    garasért vásárolhatsz a manialink oldaláról autókat, pályákat, egyéb cuccokat.

3
    jóvanna:)
  • Aquir
    1. és a half life 2 garry's nevű modjához egy 160 MB-os pályát kell letölteni azok is csak számadatok a tárgyak helyeiről és nem pedig az egész pálya?

2.
    a garas csak az esztétika szempontjából jelentős és nem kapsz érte semmit csak arany helyezést?

3.
    de én előbb mondtam :p
  • MerlinW
    1
    igen... Minden játék így működik online. Számadatokat fogad a szervertől, majd a kliens ezeket értelmezve építi a tartalmat.

2
    Tudtommal offline pályákért garast kapsz, pontot nem.

"addiktív játékos aki rosszabb de sokat játszik előbbre kerülne mindig)"
    És ez így van. Amennyiben az addiktív játékos fejlődik, hiszen minél több pontja van annál erősebb ellenfelek legyőzésével jut csak ponthoz. Ha nagyon gyenge időt mész nem kapsz pontot.

3
    Oké, én is.
  • Aquir
    1.
    mondom az elemek elhelyezkedését tölti le, ebből hogy fogtad te fel hogy a gép csinálja nem is azt mondtam.
    annyi értelmezési gond van a fórumon hogy rossz nézni :p

szóval mégegyszer: A gép csak az elemek elhelyezkedését tölti le aztán csak abból épül fel a pálya (a te gépeden) igaz?

2.
    és a Solo pályákból nem származik pont? és folyamatosan nő a max. pontszáma a legjobb játékosnak is /vagy megáll egy helyen és nem nő tovább, illetve ez az ellenfelek pontszámától függ? (mert ha mindig folyamatosan nőne akkor az lenne hogy egy addiktív játékos aki rosszabb, viszont sokat játszik előbbre kerülne mindig)

3.
    azért mondtam hogy egyszerű az irányítás és csak a többi dologra kell figyelni
  • [HUN]FaTaL
    A magyar pontokat az első x (azt hiszem 10) játékosból számolja, legalábbis a sima nationsben még így volt.
  • MerlinW
    Felhasználók készítik a pályákat, nem véletlen generáltak. Csak vannak elvont pályakészítők, meg vannak normálisak:) A szerverüzemeltetők általában kiválogatják azokat amik tetszenek nekik és azokat teszik a szervereikre.

A pontok kiosztása összetett folyamat. Függ attól, hanyadik vagy, hány ellenfél közül és, hogy ellenfeleknek mennyi pontjuk van. Ezeket arányosítja a program egy bizonyos alapérték alapján. Tehát sok pontot kapsz, ha 20-as mezőnyben, ahol a 20 bersenyző magasabb rangú mint te (itt is a különbség alapján osztályozza) első vagy, keveset ha a gyengébbek ellen játszol.

Az irányítás meg tökéletes. Nem az a nehéz, hanem tökéletesen végigmenni nagy sebességgel a pályákon.
  • Aquir
    láttam online elég furcsa (azaz király) pályákat. A gép csak az elemek elhelyezkedését tölti le aztán csak abból épül fel a pálya igaz? Elég nagy lehet az elemek száma hogy ne legyen unalmas a játék :)

És ha már itt tartunk ugye tök könnyen kezelhetővé tették a játékot, csak a nyilakat kell nyomni azt a hülyének sem okoz gondot, szép nagy gombokkal meg átlátható menüvel.

A pontokat (pl Magyarország) mi alapján összesíti? (gondolom játékosokból) És a játékos-pontokat? a Solo + az internetes győzelmekből de hogyan?
  • MerlinW
    A lusta mindenedet már..
    Tessék az én pakkom (3000+ map)
  • csapdani
    Igen, azt megtaláltam, de olyan kéne, amiben több pálya van és nem egyenkéne kell letölteni. Download managerrel sikerült egyszerre többet leszedni ugyan, de gondoltam talán vannak előregyártott packek is.
  • MerlinW
    Trackmania oldaláról több, mint százezret tölthetsz.
    Egyébként ha online játszol, akkor az adott pályákat lementheted magadnak (esc/mentés)
  • csapdani
    Hi,
    Track Pack-eket hol találhatok a játékhoz? Két- és háromszemélyes játékhoz, kb. fél perc alatt teljesíthető pályákat szeretnék beszerezni. A beépített pályákat már nagyon unjuk... Google-el nem találtam track pack-et. Please help!
  • Aquir
    hát attól még ugyanannyival kellett versenyezni mint az előtte levő pályákon thx :D
  • MerlinW
    27mp-es minimap-et azért túlzás futamnak hívni, de ettől eltekintve gratula:)
  • Aquir
    Yay! első internetes futamgyőzelmem :p

(azontúl hogy pár évvel korábban már aranyra vagy milyen fokozatra csinálgattam a Solo pályákat :p )

• MerlinW
    Pályaszerkesztésre gondol, és az ott megjelenő helyszínfüggő effektekre, feliratokra, mint GPS, poénos színes zavaró szövegekre, stb.
  • autoszimulator
    mire gondolsz, milyen effektet? PL hogy /gg, /bye, ezek pár szerón működnek.
  • pudingman
    Hello. Az lenne a kérdésem hogy hogy lehet a pálya közben szöveget meg effekteket berakni? Régen a TMN-nél ment de most a TMNF-ben sokkal másabb.
  • geri777
    már megoldotam
    nem tudom tudok vele neten is játszani meg minden
  • examinee
    Gondolom az updatnek az hogy letöltötted a játékot ami ingyenes gondolom, dehát az nem full gém hanem az ilyen triál mod és nem lehet updatelni.
  • geri777
    sziasztok nekem az lenne a problémám hogy letöltötem ezt a játékot de nem indull ell vista allat . mert nem kompatiblis egymásal a másik probléma hgy fel updateltem es amikor a 179 180 akkar csinálni ezt irja ki The setup files are corrupted. Please obtain a new copy of the game

mi lheet a baja ??
  • ngcsnet
    Legelső kategóriában lévő elemet használva, Page Up/Down avagy egérgörgővel tudsz emelni.
  • Tucsok04
    Azaz hogy lehet földdombot csinálni? valaki help :S
  • Tucsok04
    Sziasztok!

Az a problémám hogy van az az új "földes cucc" és abban van az emelkedős rész amit sehogy nem tudok letenni:S Mi kell ahhoz?
    Előre is kösz a választ!
  • szaboi
    Köszi szépen.
    ha lehet kapni egy közel eső boltba megveszem, remélem nem járok úgy mint a TM original al, mert azt mikor venni akartam, 2 hónapig jártam utánna a helyi MM ba, de nem tudták meghozatni, egész országba nem kapható.
  • gabi89
    Rossz helyre raktad be a Dokumentumok\TrackMania\Skins\Vehicles\CarCommon
    könyvtárba kell berakni és akkor kitudod majd választani,de a többiek nem fogják látni csak te.Ahhoz ,hogy mindenki lássa Trackmania United 4ever kell ami 1990Ft szóval nem sok.
  • szaboi
    Sziasztok. Kipróbáltam a TMN 4Ever t
    sztem nagyon állat csak 1 bajom van vele.
    beraktam a
    TmNationsForever\GameData\Skins\Vehicles\StadiumCar\
    ba a verdát amit használtam Nations ba
    ahol az alap verdák vannak, és a játék nem látja.
    Plz help.
  • whiskeyman
    csá :D
  • loja
    sziasztok
  • MerlinW
    Igen
  • Beast Machine
    szevasztok! TMN skinek/pályák kompatibilisek a TMNF-el?
  • MerlinW
    www.trackmania.com

ki hitte volna mi?:)
  • Sati
    Sziasztok rég járatm itt.
    lehet nagyon hülye kérdés de TrackMania Nations Forever - TELJES JÁTÉK ezt megnyitom 1 ftp-t hoz be van valmi kod meg user ?
    vagy hogy lehet letölteni ?

Sati
  • Balintrial
    az :D
    de játszani is tud :)
  • autoszimulator
    na azért az picit kocka, nem? :DD
  • Balintrial
    jaja, egyik haverom is 2 nap alatt 22000 pontot szerzett :\
  • gabi89
    A pontozás jó volt,hogy mindenki kap.Csak azóta szar mióta ilyen irreálisan nagy pontot kap mindenki...Pont azért ami te is említettél,hogy ha valaki nem kockul egész nap a gép előtt akkor visszaesel...A régi pontrendszernél pont ez nem volt :)
  • MerlinW
    Én mindig tojtam a globális helyezésre. Játszom, mert élvezem, teljesen mindegy hogy 10ezredik vagy 100ezredik vagyok.
  • Harry Seldon
    Szánalmas, ami a magyar szervereken folyik, én sem voltam már hetek óta, de tényleg igaz, hogy akár 1 nap alatt is eshetsz 20-30 ezer helyeket. Ami enyhén szólva is nevetséges, hiszen ahhoz, hogy legaláűbb szinten maradj, a napjaid nagy részét ott kéne tölteni a játékban.

Alapvetően elhibázott ez a pontrednszer, sokkal jobb lett volna, ha csak az első három kap pontokat, vagy ha mondjuk csak a győzelmek száma alapján történik a rangsorolás.

Engem eléggé ki tud ábárndítani az, ami a Forvever esetében megy, pedig nagyon kedvelem magát a játékot.