56
  • GiNKaSS
    #56
    Budapesten mindenhol fogható egyáltalán?

    most UPC kábel előfizetésem van, nagyon jó minőség, probléma mentesen 1 éve, családi csomag, ami januártól kb. 5000 Ft.lesz.
    összeraktam magamnak 2 csomagot, az egyik kb UPC-s ár a másik + 1 kilo.Minek váltsak?
  • dez
    #55
    (Együttérzésem, de azért a Fashion nem olyan rossz, valódi eredeti stílusos divatműsor, mindenféle kategóriában az igazi divat világából [nem gagyi utánzat izléstelen erőltetett félrevezezés, mint néhány divatműsornak titulált szemét], plusz jó zene. Sajnos a UPC megszüntette a sugárzását, és betett helyére egy x. gagyicsatornát. Nehogy véletlenül az emberek elsőkézből származó infóhoz jussanak, mert a végén még nem lehet eladni a gagyi v. elavult göncöket a hazai gagyi boltokban horror árakon, stb.)
  • Ma2ska
    #54
    Nálunk Győrben továbbra is a jó kis analog kábelszolgátató lesz a maga kis inkorrekt csomagjaival horror áron /pl sport1-2 direkt a legdrágább csomagba téve hogy csak amiatt a többi szutykot is megvegyem amire a kutya se kiváncsi hallmark fashion hulladékokat/, ez nekik igy tökéletesen megfelel, majd hülyék lennének változtatni, már amikor gyanus körülmények között a legrosszabb ajánlatot tevő kapta meg a kábelt, eldőlt hogy itt fejlesztés aztán nuku. Két év alatt nem voltak képesek a városban a kábelnetet elérhetővé tenni, na persze a t-online a tulaj igy nem akar magának adsl ben konkurrenciát. Jol fel kéne nyomni a gazgasági versenyhivatalnál.
  • dez
    #53
    Na, most látom, hogy az Antenna Digitalhoz igényelhető kéttuneres vevőegység is. Bizonyára némi felárral, de legalább nem kell két külön vevő+előfizetés.
  • dez
    #52
    A UPC Direct műholdas, az AH újdonsága meg a korábbi "AM Mikro"-nak felel meg, csak digitálisan: a Széchenyi-hegyen lévő antenna jeleit kisebb parabola-antennákkal lehet fogni.
  • duke
    #51
    Mondjatok mar el,hogy a upc vagy az Antenna hungaria hogyan jutatja el a jelet lakasokba ? Rakapcsolodik a helyi kabel tv-re,vagy sima foldi antenakkal sugarozza,vagy muholdra kuldi(bar ez nem valoszinu) ?
  • dez
    #50
    Pontosabban nem feltétlenül HDTV (csak SDTV), de lehet az is, ha majd lesz ilyen csatorna, akkor tudják majd továbbítani. (A most kiosztott dekóderek viszont valószínű ezt még nem támogatják.)

    Jó ez a digitálisság (feltéve, ha nem rontják el kicsi bitrátákkal), de egyelőre én nem várom olyan türelmetlenül kábelen, mert itt az analógnak is elég jó a minősége (ami van kisebb zaj, azt leszedni a TV zajcsökkentője [fejlettebb megoldás, nem csinál motion-blurt]), de legalább egyszerre tudok valamit nézni, és mást meg rögzíteni.

    Ez nagyon nincs jól, hogy eddig kábelen egy adott összegért egyszerre több csatorna is "fogható" volt, és ezután már egyszerre csak egy lesz az, ugyanannyi pénzért.
  • vgez
    #49
    csak várd ki a végét fél vagy 1-2 éven belül a kábeleseknek is kell külön dekoder a digitális adáshoz
    a digitális adás nem HDTV, annak más a felbontása, az egy újabb átállás lesz
  • signs
    #48
    "További technológiai érdekesség, hogy egyidejűleg több hangsávot is képesek sugározni egy műsorhoz, így egyes csatornák akár 5 nyelven is futhatnak rábízva a nézőre, hogy melyiket választja."

    Ez mért olyan meglepő? Én UPC Directen most is tudom a Jetix-et (mindjárt 20 éves vagyok gihi) magyarul, angolul, és csehül nézni :)
  • signs
    #47
    Én is ott lakom!:)
    De nekünk UPC Direct van...
    Ez a digitális sugárzás gyakorlatilag a HDTV? Vagy ez még nem az?
  • Darth Sith
    #46
    ez nagyon jó! Nekem is ez van, néztem is amikor november elején felhívott egy kiscsj hogy mikor jöhetnek kicserélni a dekódert digitálisra, minél hamarabb. november vége óta digitálisan nézek mindent, szinte DVD minősége van az össze csatornának, az meg pláne tetszik hogy az eddig 24 helyett 84 csatornám van ugyanannyiért. :)
  • sonicXX
    #45
    Jeah végre haladás!
  • Bandee1987
    #44
    Most ez nem úgy van, hogy minden tv-hez külön dekóder kell? Mert akkor külön-külön már elgé drága a dolog, míg pl. kábeltv-nél nincs ilyen probléma
  • htmm
    #43
    Es? Ha darbonkenti megrendelesnel 3X csatorna 2-3szor annyiba kerul, mint most? Meg ugyis szinte mindenki olcsobban fog kijonni...
  • dez
    #42
    Csak gondoltam talán van valami kapcsolatod az illetékesek felé. (Pontosabban közelebb állsz hozzájuk információs hálózat elméleti értelemben. :) ) A tv2-nél valószínű nem (csak) arról van szó, hogy az egész adás audio bitrátáján spórolnak, hanem egyes műsorok, bejátszások, stb. bitrátáján. De kritikán aluli mértékben.

    Hát, végülis ebben a nagy digitalizálásban az a lényeg, hogy úgy lehet rontani a minőségen (a sok csatorna érdekében), hogy az kevésbé megfogható.
  • Mike at home
    #41
    nem egészen vagyok biztos abban, hogy mi van akkor, amikor a törvény nem szabályoz valamit, tehát nem írok semmit inkább
  • Diver
    #40
    A UPD Direct alap csomag most 5290 Ft es nem sokara itt van Februar;-)
  • shabba
    #39
    http://www.t-kabel.hu/engine.aspx?page=digitszolg
  • shabba
    #38
    Nem vagyok bennfentes, pont tegnap volt erről egy cikk épp itt az SG-n. Az hogy miért ilyen smucig spórolósak a szolgáltatók? Gondolom kevés a műhód kapacitás meg drága is, így ott spórolnak ahogy tudnak.

    Amcsiban is HDTV műsorok indulásakor, még a nagy dirrel-durral történénő bevezetés idején 1920x1080i-ban meg akár 18Mbps-es bitrátán nyomták a cuccot. Aztán ahogy kezdtek sokasodni a HD műsorok és fogyott a műhód kapacitás úgy kezdtek el ott is spórolni. Azóta már az összes nagy szolgálató visszább vett a minőségből és 1280x1080i-ben nyomják és bitráták is visszaestek alaposan. Ott ahol csak 14Mbps-re vették vissza ott még elmegy, de sok helyen már 10-12Mbps-nél mélységében járnak.
  • dez
    #37
    Kábelen nem, de a műholdas UPC Direct az digitális.
  • shabba
    #36
    Valami törvény csak lehet ha a tíkábel már valamikor egy hónapja elindította a digitális tesztüzemét több Bp.-i kerületben. És azt írják a teszüzem után elindul a szolgáltatás Bp. más kerületeiben és vidéki elérhetőségeiken is.
  • dirty dogg
    #35
    szerintem jó cikk.
    kár, hogy privatizáció előtt áll a cég. bár nem értem, hogy ha ennyire terjeszkedni fog, akkor egyáltalán miért kell ezt is eladni. arról nem beszélve, hogy háború esetén nélkülönözhetetlen a polgárok tájékoztatása.
    bár ezektől eltekintve a cikk lényege, hogy DIGITÁLIS MŰSORSZÓRÁS ÉS NEM, HOGY MILYEN CSOMAGOT VÁLASZTASZ. AZ UPC NEM DIGITÁLISAN AD!
    szóval ennyit a júpíszíről...hú, de felidegesítettetek ezzel a upc segnyalással.....
  • Mike at home
    #34
    amig nincs törvény, nincs digitális kábeltévézés
    és ehhez bizony a médiatörvényen kell változtatni, ami 2/3-os
  • Mike at home
    #33
    amig analog, addig nem
    3 tv-n nézhetek 56 csatornát, és különbözőt
    egyébként meg ha annyira akarnék spórolni, akkor vennék egy digi műholdvevőt, aztán hajrá, 700 csatorna előfizu nélkül
  • Mike at home
    #32
    akkor te csak fizessél dekóderenként
    hű de olcsó lesz
  • dez
    #31
    Úgy tűnik, te elég bennfenntes vagy a témában: légyszi mondd már meg az illetékeseknek, hogy ne csak a kép minőségével törődjenek, hanem a hangéval is! Nem nézek többet tévét, ha ilyen 64-96-128kbittel fogják nyomatni a hangot!!! Lásd pl. egy csomó reklám a tv2-n, a reklámszignállal együtt. Egy "digitális csörömpölés" az egész. Ha minden ilyen lesz...
    [A süket hangmérnökök monnyanak le!!!]
  • shabba
    #30
    A UPC már 5 éve hogy bevezette a DTV a Direct keretében, pont azért az a cikk címe ami mert ennek lett az első riválisa az Antenna Digitál.

    Mellesleg kábeltv fronton is biztos lesz hamarosan digitális tartalom. Tavaly még idén nyárra rebesgették most már jővő nyárról szól a fáma. De előbb utóbb eljön az ideje. Most pedig hogy már a rivális Tíkábel is elkezdi saját hálózatán a digitális tartalom bevezetését ez még időszerűbbé teszi.

    Egyébként elég nagy cég a UPC, odahaza hollandiában már jó egy éve megy a kábeltv-s digitális tartalomszórása. Az elfogadottsága ott is nyögvenyelős volt(mint minden újtól ettől is tartottak az emberek), ezért lassan indult be a terjedése. Ez idehaza sem lesz másként, itt is évekig fog tartani az átállás. De a skandinávok vagy az angolok sem két nap alatt digitalizálódtak.
  • Mo.Organ
    #29
    Hát ez egy kicsit elhamarkodott cikk volt szerintem. Kicsit részletesebben is lehetett volna erről írni. és már ki is derült volna, hogy ez nem is annyira jó dolog. ( a részlet mindig az apró betüknél van )Csak mosolygok az egészen. Szerintetek nem lesz erre válasza az UPC-nek? Nem a francokat nem. Szerintetek mért nem ő vezette be ezt elöbb? Azért mert az okos ember más kárán tanul és tapasztal. Hajrá UPC. szerintem
  • shabba
    #28
    Ez nem ilyen 1xű. A csatornák nagy része csak úgy kötnek szerződést a szolgáltatókkal ha a legtöbbet eladott csomagjukba pakolják az adójukat, egyedi értékesítésbe nem mennek bele. Ennek 1xű oka van, ha benne van egy nagy eladottságú csomagban akkor azt fel lehet mutatni a reklámozóknak hogy mi ennyi előfizetőt érünk el. Viszont egyedi értékesítés esetén közel sem biztos hogy ugyanannyi ember fizetne elő, így csökkene a statisztika ami kockázat növelő. A reklámozók kevesebbet fizetnének, közel sem biztosítható az a licendíj mennyiség mint csomagba. A rizikó tényezők pedig felverik az árat.

    Így pl. lehet most megkapsz 20 csatornát csomagban, de egyenkénti értékesítés lenne akkor az egyedüli csatornák díja jóval magasabb lenne, ugyanaz a 20 csatorna össz díja nagy valószínűséggel 2-3x drágább lenne együtt mint most csomagban.

    Ráadásul kifelejtetted az összesenből a set-top box tételt hisz azt ki kell fizetni és ugyanannyit hisz lényegtelen hogy azért rajta oda a szolgálató mert 2 csatornát nézel vagy 200-at.

    Ezen kívül egyedi csatorna vétel esetén bejönne egy alapdíj amit mindenképp ki kell fizetni. Hisz a szolgálató működtetésének költségei egy fix költség tétel. A bérek, a szerelési, karbantartási, fejlesztési költségek egy userre arányosított díja ugyanúgy megmarad függetlenül attól hány csatornát nézel.

    Szóval nem biztos hogy jobban járnál. Most kifizetsz mondjuk 2500-at analógon 20 csatornáért, digitálisan meg a két összeválogatottért minden egyébb járulékos díjjale együtt ez lehet fájna vagy 2 rongyba.
  • dez
    #27
    Azért ilyen csak akkor lesz, ha veled fizettetik meg egy összegben (belépési díj) az egész rád vonatkozó infrastruktúra kiépítés költségét.

    Valami kiegyensúlyozott kompromisszum kellene. De egyelőre szerintem inkább csak a szolgáltatók érdekei érvényesülnek igazán. (Hogy minnél gyorsabban visszajöjjön a befektetés, és utána jöhet az "extraprofit" is.)
  • Csacsis
    #26
    Én ezt szeretném látni végre a számlán:

    A rendelt csatorna: 2 db.

    Számla:
    -Spektrum: x Ft
    -National Geobizbasz: y Ft

    összesen: x+y Ft

    Ésnekemneadjonahűlyekábeltévémindenféle ócskacsatornátamitbesemállítókmertminek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Na, majd ekkor lesz kábeltv-m. Addíg meg megtehetnek egy szívességet a felesleges csomagjaikkal.
  • dez
    #25
    Jó, jó, de amig minden egyidőben nézett/vett adásért mégegyszer annyit kell fizetni, addig én maradok a kábelnél. (Ha lesznek már HD-s adások, majd meggondolom.)
  • vg
    #24
    Muternak is ilyen van, és tényleg nagyon jó! Kiirja minden adónál mi lesz a következő műsor, stb...
  • M.A.D.
    #23
    Ott a pont. Nálunk másfél hete ez van. Szó se róla nem rossz, de nekem ez a 85 (nem száz!) csatorna is sok! Egyszerűen nem fogadja be az ember agya. :))
  • roliika
    #22
    Melyik olcsóbb+melyik nem....ez most részben mellékes. Végre fejlődünk! Japánban elég régóta van digitális TV sugárzás és már GB-ban is. Emléxek mikor 3-4 éves voltam,örültünk, hogy van TV1 fekete-fehérben. Azért ahoz képest ez jó lépés volt az Antenna Hungária részéről! Ja és egyre több települéden lehet netezni olcsón kábel TV-n.:-) +Ilyeneket írtok,hogy álhír+megint miket írkál a cikkíró...szerintem ez tényleg újdonság, és valószínű, nehéz olyat írni ami mindenkinek tettszik...
  • shabba
    #19
    Amerikában ahogy nyugaton a tv nem olcsó(főleg hazai bérekhez mérten). Nem véletlen hogy az analóg árak évek óta infláció fölött emelkednek és tartanak a nyugati árszinthez. Most a digitálisnál ez az árszint még közelebb került.

    Verizon TV Channels

    Verizon TV Prices

    STB-ért ugyanúgy fizetni kell a havi bérleti díjat nyugaton van amcsiban is. Szolgáltatástól függ épp mennyit. Pl. Verizonnál a standard felbontást támogató 4 dollár, a HD-s 10 dollár(természtesen ezzel együtt járnak a HD-s csatornák is), a PVR-os 13 dollár(szintén HD-val).

    Basic csomag 15-35 csat. 13 dollár, Basic+ ~180 csat. 40 dollár.

    Az egyéb dolgokért ott is külön kell fizetni, pl.Sport csomag 6 dollár, film csomag $12, együtt 15. De a premium tartalmakért is kell pl. HBO,Cinemax $15-15, együtt 25. Playboy TV $15.

    On Demand és Pay per View tartalmak ára pedig jellemzően $4, régebbi tartalom esetén archívumból 3. De az adult már 12.
  • Punker
    #18
    miért is? fizeted az előfizetési díjat + vegyél dekódereket, amik ráadásul úgy szétb@szák a jelet hogy az valami hihetetlen ez a UPC itt Egerben :(
  • Televan
    #17
    A vidéki ember meg jó nagyon le van sz**va!

    Parasztnak jó az UPC is.
  • Punker
    #16
    UPC-nél is ez van
  • hmhm
    #15
    5.1 es tévéműsor.
    csábító