ÁLLATVÉDŐK A PETÁRDÁZÓK ELLEN!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én röviden össze tudnám foglalni a dolgot. a jogharmonizációra meg hogy másütt is lehet nagyon jópofa hivatkozni, csak míg a kultúrált országokban míg az emberek szórakozás végett eldobnak 1-2 petárdát az ünnepi hangulat miatt, közben vigyázva hogy másokban, állatoknak se okozzanak kárt vagy riadalmat, nálunk él egy csomó primitív ember, aki arra használja fel az alkalmat hogy másokat ilyeszgessen, vagy állatokat félemlítsen meg, vagy rongáljon.

és az ilyen magatartást TILTANI KELL, nem eltûrni. akinek ilyen ingere van az folytsa vissza, a pedofília is bûncselekmény, pedig sokan szeretnék csinálni...abból meg hogy vki eldob néhány petárdát vagy fellõ egy tüzijátékot ügyelve mások biztonságára, még nem volt baj. a deviáns magatartási formákat pedig üldözni kell, mégha ez sokaknak (primitív aljanép) nem is tetszik

EvilDevil
igy van ez a BigBrother kiszavazó show, amelyik topik nem szimpi azt kiszavazzuk... mindenesetre egy vicclapon nagy sikere lenne/lesz ennek a fejlécnek<#nevetes2><#nevetes1>

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

Mike at home
ilyen mentalitással lassan majd reggelhetsz magadnak egy újabb nicket

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

EvilDevil
Ez megy itt az ilyen tidióta topicokat engedik,,, ez értelmeset meg bezárják.. minden attól függ ki nyitja és hogy mekkora a nyelve az illetõnek!!!

Sõt még bütetõpontot is kapsz ha elmondod a véleményed... szánalmas

Mike at home
a petárdázásról annyit, hogy a hajdan sramm, belevaló kutyám, amióta közvetlenül mellett robbant egy petárda, sötétében fél a hangosabb zajoktól, dörrenéstõl
sohasem félt viharban, most már fél attól is

ennyit a témáról

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Arthas
"Azt hiszik hogy ha az embereket megfosszák szabad vélemény nyílvánításuktól egy adott témába ,akkor megváltozik a világ...
"Zárjuk be az összes Anime fórumot is ,mert Frei Tomi is megmondta, perverzek és erõszakkal teliek"
Ahelyett hogy a petárdázós topickba gyõzködnétek az embereket az igazatokról inkább bezáratjátok a topikukat.
Szerintetek melyik a célravaezetõbb? Megfosztani õket a véleménynyílvánítástól , vagy megváltoztatni a gondolkodásukat?
Ha bezárjátok a topicot azzal nem lesznek kevesebben."

Én ezért az 1 hozzászólásomért 3 bûntetõpontot kaptam!
Kíváncsi vagyok ,hogy a te irományod menyit ér MR.Punker-nél....
Sajnálom ,hogy nem vagyok veled egy szinten MR. P és nem tudok egy témáról csak 2 szóba beszélna: "Támogatom" "Nem támogatom"
Azt hittem ez egy fórum ,de tévedtem.

Bye , bye sg.hu , azthiszem ezel a véleményemmel végképpen kitiltottam magam.

GCR
Nem támogatom . Ennek a topicnak a bezárására hol lehet szavazni ?

Az kizárt dolog, mer nemtudom!

Láss csodát, immáron én is beálltam a sorba, szavazok erre- szavazok arra. Csak azt nem tudom minek. Az egész história valahol az ókorban kezdõdik... de ha a téma vitathatóságának idõtartamát vesszük alapul... talán a 3000. év ssaccperkábé reális befejezési idõpontnak tekinthetõ. Kezdeném talán azokkal az emberekkel akik nem képesek értelmes és felvilágosult eszmecserét folytatni anélkül hogy vitapartnereiket kötsög és egyéb jelzõkkel ne illessék, miközben habzó szájjal mellüket verik és mindenféle jog, igazságosság, védelem, erkölcsiség és egyéb hangzatos szavakat kiáltanak a nagyvilágba. Egy topic bezárásának kezdeményezése nem vezet el a helyzet megoldásához. Sõt. Az ember szólásszabadságának korlátozása méginkább az illegalitás útjára tereli az esetleges felhasználókat, -elvonatkoztatva most a petárdától- kedvezve a feketepiacnak, a tiltott dolgokat kipróbálni vágyók igényeinek kielégitésének.

A petárdázás -tény és való- immáron illegális, és veszélyes is. Magam is megtapasztaltam az érzést amikor néhány menõ gyermek a lábam alá dobálta azokat, merthogy az milyen vicces. És kukákat is gyujtottak fel. Sõt, egymásban, magukban, és másokban -kutyákban is- okoztak sérüléseket.

Ezért tiltották be. Magyarország szellemi szintje átlagban véve, vagy korosztályra lebontva valahol egy vasaló és egy mikrohullámú sütõ közt kullog. Bizonyos témákat figyelembevéve. Ilyen a pirotechnika is. Eu-harmonizáció, egységesítés... valami ilyesmi indította el a dolgot, azt hogy legálisan is hozzá lehessen jutni pirotechnikai eszközökhöz. Elõtte is volt felhasználás - adóbevétel és kontroll nélkül. Az értelmetlen felhasználók egy részét felheccelte az a tudat hogy más embereknek ezzel is borsot törhetnek az orra alá. Szomorú. Ezek vagyunk mi. MAGYAROK. Tisztelet a kivételnek, akiknek van felelõsségtudata és önkontrollja.

De a végsõ konklúzió: Ez egy veszett ügy. Tegyük fel elérik hogy bezárjanak egy topicot, ahol ilyen témákról beszélgetnek. Tegyük fel azt is hogy egészen eljut odáig az ügy hogy betiltják az egész pirotechnika felhasználást! És mit ér el vele az ember? Fentebb már kifejtettem, mégtöbb ember akarja majd csinálni, mégtöbb darabot adnak el belõle és mégtöbb baleset lessz. VÁLTOZNI- nem fog semmi.

Az emberek mentalitását, az oktatást, az országot kéne megváltoztatni. Európa más országaiban is van pirotechnika. És van szilveszter is. Sõt. Kutyák is vannak. Mégis megférnek egymás mellett.

Az elképzelés?: Az illegális felhasználás visszaszorítása- kordában tartása, a közterületi felhasználás betiltása, ill a szigorúbb korlátozások-pl csak 21 év felett lehessen megvásárolni a pirotechnikai terméket. Mégegyszer kihangsúlyozom, NEM CSAK PETÁRDÁBÓL áll a paletta! Bár a média mindent annak nevez. A petárdázás tiltott! Támogatom! Legyen az! Ezer más termék van ami sokkal élvezhetõbb egy felhasználó számára mint egy -egy durranás!
Nekem is van kutyám. Volt is. Több. Senki se mondja azt hogy nemtudom milyen amikor egy állat megvadul. Vagy amikor rohama van. Tudom milyen. Ezért teszek annyit az érdekében hogy bennttartom a lakásban szilveszterkor. Ha pedig máskor illegálisan használnak fel a környéken valamit odamegyek és bemutatom az illetõt a kutyámnak-. Jóétvágyat. Ha az utcában végigvonul egy csapat általános iskolás gyerek petárdát dobálva- leüvöltöm a fejüket.

A cikk írójának példáját követve beleszõhetném az irományomba 56-ot, vagy említhetném a rasszizmust és antiszemitizmust és egyéb témákat is, ezzel is hergelve az olvasóságot, de nem teszem. Olcsó trükk. -Add meg amit kérnek, és a lábaid elõtt fognak heverni.- Nõ a példányszám...

AZ EGÉSZ CSAK OLCSÓ MULATSÁG. KENYERET ÉS CIRKUSZT. AMI TÖRTÉNNI FOG: AZ ELSÕ ÜLÉSNAPON FELSZÓLÍTJÁK A BELÜGYMINISZTERASSZONYT: MONDJON LE, VOLT PETÁRDÁZÁS. ALÁÍRÁSGYÜJTÉS AZ EGÉSZ BETILTÁSÁÉRT. MINDKETTÕ A MESE RÉSZE.

Ezúton kérek minden állatbarátot:
- Szilveszter napján vigyázzanak kedvenceikre, óvják õket, ha lehet engedjék be magukhoz.
- A felhasználó társadalmat pedig ésszel, ne pedig sértegetéssel és anyázásokkal próbálják rávezetni a kulturált használatra- Ha viszont más út már nem járható, csakazértis bántják Önöket vagy kedvenceiket álljanak ki az igazukért és rendezzék le az ügyet szemtõl-szembe, bocsánat a kifejezésért de "ember ember ellen". Bármennyire is földhözragadtnak tûnik a módszer, akárhányan is mondják majd azt hogy: na ez egy megoldás, gratulálok... , ezerszer hatékonyabb mint bármely jogvédõ egyesület, vagy olyan intézkedés amit oly szeretettel alkalmaz a magyar, gombokat nyomogatva, aláírástgyüjtve, otthon, kényelmesen a fotelban idegeskedve, szitkozódva és öklötrázva.

Bár a hatékony megoldást sohasem szerette ez a nép. Mindíg a kerülõt, a látszatot, a pillanatnyi sikereket élvezte. És ez is az lesz. Pillanatnyi öröm hogy bezárattak egy topicot ahol vitatkoznak, eszmecserét folytatnak mások. Nagyügy.
Nem megoldás.
A társadalom önmagát alakítja. A társadalom mi vagyunk, nekünk kell alakítanunk.
Maradok remélem még sokáig: kutyatulajdonos- (bár ez a szó nem fedi egy kutya és gazdája, társa közt kialakult viszonyt) és pirotechnikai felhasználó. - Eszmékkel és önkontrollal.

UI: Kérem ne általánosítsák a felhasználói réteget, ellenben járuljanak hozzá egy fejlett, felvilágosult társadalom kialakításához, mind szavakkal, mind tettekkel.

Inkább kérdezz minthogy felrobbantsd magad! Hoppá- mondta majd felrobbant:)

támogatom

NEM TÁMOGATOM!

Ez nevetséges... Nyitni egy ilyen topikut azzal a céllal, h megfossza a másikat a vélemény nyilvánítástól ahelyett, h megpróbálná ész érvekkel lebeszélni a petárdázásról.

Nem szoktam petárdázni de szerintem a szilveszterhez hozzátartozik, h hallom a durrogást. Akinek kutyája van és törõdik vele egy kicsit annak meg be kell vállalni, h egy estére beviszi a házba és kész.

Segély: gazdag ország szegényeinek ajándéka egy szegény ország gazdagjainak.

TÁMOGATOM<#felkialtas><#wilting>

-tRs-Landor

musha
támogatom

OrioN the S
😄 a kötsög 😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

NEM TÁMOGATOM

Inkább kérdezz minthogy felrobbantsd magad! Hoppá- mondta majd felrobbant:)

GregSB
a #260-asba a #8as is bele van számolva.

RoD
támogatom
(mivel az elõzõ hozzászólásom(#8) nem felelt meg a formai követelményeknek) 😄

Helló, mi? ;-)

grizzly21
téynleg van ilyen szabály, hogy 100 támogatás ha van akkor be kell zárni?
TÁMOGATOM

ugye tudod hogy most nem a petárdázás ellen tiltakozol, hanem hogy legyen e ilyen topik? a kettõ kurvára nem ugyanaz!

alberto 15
sok kis takony attól érzi nagynak magát hogy petárdázik. szakadna le a keze az ilyennek

Vive la Hongrie!-Éljen Magyarország!

alberto 15
támogatom!!!!!!!

Vive la Hongrie!-Éljen Magyarország!

Támogatom !!!

GregSB
78-20 = 58 eddig. (#259)

nyami
támogatom

(ha Stnek nem tetszik a topik mért nem zárja be, mért kell "aláírást" gyûjteni? elvégre õ itt az iSten :o)

FaithMeN
nem támogatom!
topic bezárásával úgyse értek el semmit.

MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata

5w0rdf15h
Szegény kutyik 😞((
TÁMOGATOM 😄DD

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

OrioN the S
És ha a kutyák félnek Bruce Willistõl akkor az õ torkát is elvágjuk 😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

OrioN the S
Simán!

Kandurex
TÁMOGATOM

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

SötétBarom
NEM TÁMOGATOM. Ez tiszta csíra 5let.. A kutyák félnek a mennydörgéstõl is, azellen is szavazni fogunk???

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

<#eljen>

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Esrohnoil
Támogatom.
Gyökérkezelést a problémának.
Jé, ezt is fel lehet venni a kedvencek közé. <#idiota><#vigyor3>

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Alexease
TÁMOGATOM
DJ Skyline
írtad már!😊

NEM támogatom. Én imádok petárdázni, de csak szilveszterkor! A kutyákat tudom,, hogy nagyon bántja a durranás, de ha lenne kutyám nem is vinném akkor ki! Szerintem ez így korrekt! Egy nap az évben szeretnék durrogatni!

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

EvilDevil
NEM TÁMOGATOM!!!!!!!!!!!!!!!

Nem támogatok semmiféle hülyeséget.
Szavazzátok meg, hogy bezárjának egy topikot. Na bumm. Attól még nem lesz nyugodtabb szilveszterünk sem nekünk sem a háziállatainknak. Maximum felesleges indulatokkal teli fórumozókkal lesz több. Jómagam is utálom az egész petárda dolgot. De ezt egy topikbezárással nem lehet elintézni.
Nevetséges.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Ahhoj
TÁMOGATOM

RIZLA pluss
Támogatom

Nekem is van 2 kutyám...nem lennék a bõrükben csórikáméknak, amikor elindul ez a szilveszteri cirkusz.
(hülyegyerek koromban én is petárdáztam, hál'istennek L mult....asszem 😊

mucsácsó
dettó, énis...
NEM TÁMOGATOM, TUDOD MIKOR....
ReTeK
teljesen egyet értek

nem támogatom

lamase
támogatom

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

támogatom

nem támogatom.

Indoklás: tipikusan az a helyzet van most magyarországon, hogy évtizedekig tiltott volt valami, asszem 2 éve, és ezalatt is össz-vissz három napig nincs. A tiltás nem old meg semmit, de sztm ha idén nem is, de jövõre normalizálódik a helyzet, az emberek kitombolják magukat, és normális mederbe terelõdik az egész. A világ minden táján vannak olyan ünnepek, ahol hangos trombitálással, durrogtatással üzik el a szellemeket, vagy éppen köszöntik a halottaikat, és a mi szilveszterünk se mondható egyedinek.

Ez az engedélyezett petárdázás nagyon eufória fázisban van nálunk, de minden csoda három napig tart... szóval megunják az emberek.

DJ Skyline
"A téma bezárásához 100 szavazatnak kell összegyûlnie."
tehát amíg össze nem gyûlik a 100 szavazat...most olyan 50 körül van

Magnumrolcsi
Meddig tart a gyûjtés?

Calver
támogatom

"The trees move. Do you not see it?"

nem támogatom

Lullaby
támogatom

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

bertino
támogatom

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

nem támogatom 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent