Mozdonyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gregorius maxi
pl. ?

van ami rock n\' roll, van ami nem

Tuvok
Nem, van pár megoldás rá, de foggalmam nincs melyik van a gyakorlatban alkalmazva .

gregorius maxi
egy kérdés
ha egymás mögött megy két mozdony, és a hátuk mögött van a betáplálás, akkor a hátsó nem söntöli az elöl menõt ?
csak úgy felvetõdött bennem

Tuvok
~ 25k

gregorius maxi
most mekkora feszkó van a felsõvezetékben ?

Tuvok
Hm, ennek jó lenne utánaolvasni, na majd szétnézek .

Tuvok
Szerintem csak a motor terveit vették meg külföldrõl, magát a dizájnt a Ganznál készítették és adták vissza a munkaközösségek gyártás céljából . Aztán amikor az elsõk elkészültek, már tudtuk hogy kell csinálni .

Tuvok
Talán a festés . 😊

A szinességébõl 😊

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Hmm...én eddig abban a hitben éltem hogy ez magyar fejlesztés volt... ugyebár volt egy úttörõnk a villanymozdony készítés terén.
Tehát akkor magyarországon kivül is futkároznak ilyenek?Van róluk kép valakinél?

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Petka
Hm... Papagájnak honnan ered? 😊

Tuvok
És a beceneve értelemszerûen a szilíciumból ered 😊
Rohadt jó kép <#eljen>

Petka
Szili... Ha nagyobb lenne a kép, ez lenne a hátterem 😊

Ja és csak neked sz4bolcs 😄 :

A V43 sorozat a MÁV részére szállított legnagyobb darabszámú villamos mozdony sorozat. A magyar ipar 1960-ban megvásárolta egy szilícium egyenirányítós mozdony licencét a nyolc gyárat tömörítõ "50 periódusú vasút villamosítás fejlesztésére alakult nyugati munkaközösség"-tõl. Az elsõ hét mozdonyt a licenc adó munkaközösség készítette, az 1008 pályaszámú mozdony már itthon készült. A mozdonyok elektronikus részét a Ganz Villamossági Gyár, jármûszerkezeti részeit a Ganz-Mávag gyártotta. 1963 és 1982 között összesen 379 mozdonyt állítottak üzembe. Az utolsónak készült mozdony az 1379 pályaszámú. Érdekessége a sorozatnak, hogy az elsõ mozdonyok az akkor még 16000 volt feszültséggel villamosított Budapest-Hegyeshalom vonalra átkapcsolóval rendelkeztek. A sorozatból 15 - korábban MÁV mozdonyt - a GySEV üzemeltet.

A mozdony fõbb adatai:

tengelyelrendezés: B' B'
hossza ütközõk közt: 15700 mm
szolgálati tömeg: 80 to
teljesítmény: 2200 kW
névleges feszültség: 25 000 V 50 Hz
engedélyezett sebesség: 130 km/h

sz4bolcs
Ja és tudom ám, hogy nem szín szerint párosítják a mozdonyt meg a vontatmányt! <#idiota>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Srácok: megkérhetnélek titeket, hogy amikor belinkeltek egy mozdonyt, utánaírtok egy pár adatot. Pl. teljesítmény, sebesség, hogy mivel megy, meg hasonló érdekességet.
Csak azért, mert nagyon nem értek a mozdonyokhoz, de érdekelne a téma.

Mert ti jót derültök azon, hogy piros húzza a kéket, (mondjuk én sem láttam még, hogy ilyen mozdony húzott volna személyvonatot), csak én teljesen tájékozatlan vagyok a témában, de nagyon tetszik a topic!

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

PyRex
Jó ez a kép nagyon!

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Egy ekkora szerelvényhez kell is ám a vonóerõ .. 😊 😊

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Tuvok
És egy "viszonylag" ritka látvány, Szergej személyvonatot visz, valahol Keszthelynél .

Tuvok
Felénk a sok olajmezõ miatt töménytelen tartályvonatot látni, Szeged környékén van valahol, a 096-os kidíszített üveges Szergejgépet meg nap mint nap látom nálunk .

Tuvok
Még egy alig megszáradt festésû gép, ex-117-es remot Szergej szolnoki próbaútján .

Csilli-villi!
Vigyázat, frissen mázolva!!!
Ahogy ott áll a csoportemelõn és várja a vezért...
Igen jó kép...

B0B0
Ez tetszik. Szép

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Tuvok
Papagáj az északiban

B0B0
'Mozdonyvezetõ kerstetik' lesz a topic címe 😊)))))

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Petka
Majd értesíts engem is, ha megtudsz valamit! 😊

Tuvok
Na ezt szeretném én is tudni 😊
Ahogy én tudom, kell a vasúti forgalmi tanfolyam, utána a mozdonyvezetõi villanyra vagy dízelre (bár ahogy hallottam már megy a kettõ egyben is), majd x ideig gyakornoki, azaz már vezethetsz, de nem egyedül .
Épp ma délelõtt hívtam fel a vontatási fõnökséget, hogy mikor indul nálunk mv tanfolyam, de megint nem lettem okosabb, csak annyi, hogy tárgyalnak a dologról ... legalább már kaptam egy idõt meg telszámot, ahol és amikor tudok érdeklõdni ...
De azért keresek vkit, aki jártasabb a dologban, hogy elmondja pontosabban

Petka
Milyen végzettség kell egy mv-nek? Esetleg van valamilyen tanfolyam? Egyáltalán mik a feltételek?<#nemtudom>

Tuvok
Vasutas, de nem mv .

B0B0
Anno azt írtad, hogy az voltál

Tuvok
Sajna még nem 😊

B0B0
De! Te! 😄D

Tuvok
Nincs köztetek véletlen egy mozdonyvezetõ vagy mv . gyakornok ?

Tuvok
wow 😊

B0B0
😊)

Azé' reménykedjünk, hátha van rajtuk fék.. 😊

Petka
hehe és még lejtõ is. na ezeket senki se állítja meg... 😄D

B0B0
És hozzá a kép (me efelejtettem)

B0B0
Vajon melyik segít rá melyikre? <#alien>

B0B0
Szegény személykocsi. Igen szánalmas azzal a szöcskével 😊

Tuvok

Jól néz ki..

Petka
úgy tûnik igen

Tuvok
Jé, már a Gysevnek is van Taurusa ? <#wow2>

Petka
Ezt nem rég fényképeztem. Csak az a baj, hogy mindig sötét van, amikor ilyen helyeken vagyok. :S

Tuvok
Á nem, csak keresgéltem

Ez friss kép ?
[ csak úgy kérdi ]

Tuvok

Én is minden jót kívánok, a kép nekem is tetszik!

B0B0
BOLDOG KARÁCSONYT!!!!! ez jó 😊

Tuvok

Boldog Karácsonyt ! 😊