Mozdonyok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha egymás mögött megy két mozdony, és a hátuk mögött van a betáplálás, akkor a hátsó nem söntöli az elöl menõt ?
csak úgy felvetõdött bennem
van ami rock n\' roll, van ami nem
E.Gy.B.E. Airsoft Team
Tehát akkor magyarországon kivül is futkároznak ilyenek?Van róluk kép valakinél?
E.Gy.B.E. Airsoft Team
Ja és csak neked sz4bolcs 😄 :
A V43 sorozat a MÁV részére szállított legnagyobb darabszámú villamos mozdony sorozat. A magyar ipar 1960-ban megvásárolta egy szilícium egyenirányítós mozdony licencét a nyolc gyárat tömörítõ "50 periódusú vasút villamosítás fejlesztésére alakult nyugati munkaközösség"-tõl. Az elsõ hét mozdonyt a licenc adó munkaközösség készítette, az 1008 pályaszámú mozdony már itthon készült. A mozdonyok elektronikus részét a Ganz Villamossági Gyár, jármûszerkezeti részeit a Ganz-Mávag gyártotta. 1963 és 1982 között összesen 379 mozdonyt állítottak üzembe. Az utolsónak készült mozdony az 1379 pályaszámú. Érdekessége a sorozatnak, hogy az elsõ mozdonyok az akkor még 16000 volt feszültséggel villamosított Budapest-Hegyeshalom vonalra átkapcsolóval rendelkeztek. A sorozatból 15 - korábban MÁV mozdonyt - a GySEV üzemeltet.
A mozdony fõbb adatai:
tengelyelrendezés: B' B'
hossza ütközõk közt: 15700 mm
szolgálati tömeg: 80 to
teljesítmény: 2200 kW
névleges feszültség: 25 000 V 50 Hz
engedélyezett sebesség: 130 km/h
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Csak azért, mert nagyon nem értek a mozdonyokhoz, de érdekelne a téma.
Mert ti jót derültök azon, hogy piros húzza a kéket, (mondjuk én sem láttam még, hogy ilyen mozdony húzott volna személyvonatot), csak én teljesen tájékozatlan vagyok a témában, de nagyon tetszik a topic!
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Vigyázat, frissen mázolva!!!
Ahogy ott áll a csoportemelõn és várja a vezért...
Igen jó kép...
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Ahogy én tudom, kell a vasúti forgalmi tanfolyam, utána a mozdonyvezetõi villanyra vagy dízelre (bár ahogy hallottam már megy a kettõ egyben is), majd x ideig gyakornoki, azaz már vezethetsz, de nem egyedül .
Épp ma délelõtt hívtam fel a vontatási fõnökséget, hogy mikor indul nálunk mv tanfolyam, de megint nem lettem okosabb, csak annyi, hogy tárgyalnak a dologról ... legalább már kaptam egy idõt meg telszámot, ahol és amikor tudok érdeklõdni ...
De azért keresek vkit, aki jártasabb a dologban, hogy elmondja pontosabban

[ csak úgy kérdi ]