3800
-
HUmanEmber41st #1033 Hát..ööööö a Szilikben "csak " trafót kellene cserélni nem?
Meg 2 szakaszolót beépíteni, ami a megfelelő csapolásra kapcsolná a primer áramkört..a vezérléshez, motorokhoz abszolút nem kellene nyúlni.
Persze a trafót kivenni, meg újat beépíteni azért nem kis meló ugye..
Éppen ez lenne a lényeg, h nem kell mozdonyt cserélni, de nem mindegy, h az adott
( pl Budapest-Bukarest vonalon) kinél veszed a jegyet?
A MÁVnál, vagy a Román Vasutaknál?
-
#1032 Egyetértek!
A Szilik átszerelése meg felérne egy remotorizálással, az közel egy egy új mozdony ára, csak ugye ezek a taurusok nem fognak 40 évig menni -
#1031 Szvsz egy gigantot vagy szilit elég drasztikus beavatkozással lehet két fajta feszre szerelni, vagyis át kéne építeni az egész gépet . Már most fogadni mernék, hogy ehelyett a máv megint kiír egy tendert, aminek az lesz a vége, hogy veszünk 20 taurust ...
Egyébként ezt a nemzetközileg közlekedő szerelvényeket nem igazán értem, a mozdonyokat lecserélik, ez ok, de a keleti rendszerint tele van szlovák kocsikkal, meg a Dacia nemzetközi is lemegy Bukarestig magya IC kocsikkal .
A fejlesztést valahol ott kéne kezdeni talán, hogy kihajítjuk az összes torkosborz Bz-t, meg felújítjuk a néhol katasztrofális állapotú, 10 km/h-ra csökkentett menetsebességű vágányszakaszokat ... -
HUmanEmber41st #1030 *** jav:
hogy ne kelljen a határon mozdonyt cserélni..
ehh.. sry -
HUmanEmber41st #1029 Most hallgattam a KOssuth rádióban, h végetért egy nemzetközi vasutas konferencia ( nem ez volt a neve, de kb ez a lényege).
A magyar pálya igazgatója elmagyarázta, h nemsokára teljesen egységes lesz a vonatbefolyásoló berendezések működése az EUban. Ezzel azt akarják elérni, h lecsökkenjen a mozdonyátszerelési idő ( persze ehhez több fesz. szintű mozdonyok kellenek pl a Taurusz)és így lecsökken a menetidő. 2007 től várható, h feltűnnek teljesen külföldi szerelvények start-cél mvezetőkkel (hmmm)
Bár minden vasúttársaság igyekszik országhatárain belül a saját szerelvényeivel ellátni a közlekedést, de egy nemzetközi expresszen ez elég logikusnak tűnik.
Több fesz.szintű mozdonyok: biztosan megérné egy-két Gigantot és SZilit átszerelni több fesz.szintűre . ( roaming..lol) -
#1028 Az lehet :D -
#1027 A mozdonyvezető jól érezte magát a takarítónővel és néha a csaj a vészfékben kapaszkodott meg :)) -
#1026 4-5m
lassúmenetet elrendelhetnek a hídon persze, de az nem magyarázza a vészfékezést, pláne 2x, még ha elsőre el is felejti az ideiglenes lassúmenetet -
#1025 A víz is :) -
#1024 Az még messze van a hídtól :) -
#1023 Biztos az árvíz miatt -
#1022 hát ez jó kör volt ...
jövök haza Usgyin, egyszer csak 80-ról vészfék, minden hull, majdnem leestem a lehajtható székről, az algyői Tisza híd közepén álltunk meg ... 1-2 perc után elindulunk, felgyorsul kb . 60-ra, erre megint vészfék ... a híd végénél álltunk 4-5 percet, aztán 15-ös lassúmenet kb . 1 km-en át, aztán vissza normál sebességre
-
#1021 Belülről is. Amikor beüzemelték, egy tök vadiúj kocsiba építették bele a cuccot -
#1020 A két forgóváz két-két oldalán lévő kerekekbe összesen 4 diagnosztizáló mérőműszer van beépítve és ezzel mérik a dinamikát (hogy reagál a kocsi a pálya hibáira). Azonkívül (ami a képen nem látszik) van rajta egy lézeres síngeometria vizsgáló rendszer, ami teljesen elkülönül az előzőtől -
#1019 szép :) -
HUmanEmber41st #1018 Jó a festése:)
Amúgy én azt hittem, h van 4 tapogatója és egy tacho-val összekapcsolva végigrajzolja a pálya hibáit.. itt semmi ilyesmit nem látok, csak valami "gyanús" dolgot a kocsi alatt.
Ha nem olyan titok elmondanád nagy vonalakban, hogyan működik ez a típus? -
#1017 FMK-007 -
#1016 Mi a kocsi típusjele ?? -
#1015 A MÁV legújabb mérőkocsija és a vontatási mérőkocsi közös mérésen tegnap. Egy győri szili húzott minket:
-
PGA #1014 mert ö nem mondta, és gondoltam jo ha tudjátok. -
HUmanEmber41st #1013 ON
"ÉN tamással voltam. Szal együtt voltunk,"
lol lol, de miért kell ezt itt a topicban is hirdetni ?? :) :) :) lol .)
ON :) :) -
PGA #1012 ÉN tamással voltam. Szal együtt voltunk, csak ez a .... nem képes odairni. -
#1011 Basszus! Túl vagyunk az ezrediken :) -
#1010 mazsola a négyzeten :)))) -
#1009 Kell akkor szinkronban összekötni két mazsolát és hajrá! -
#1008 én is ott voltam az ominózus napon!jo volt érdekes..minegyik mozdonyt a mazsola rángatta fel a korongra egyszer el sem tudott indulni, kapart egy helyben... -
PGA #1007 Ezt a szégyent! NEm voltatok kint, amikor ez volt??
A régi gigant oda valo, a töbit meg csak a füsti kapujáig kellett kihuznia, mert onnan már van felsővezeteék. FEltéve ha van benne feszültség, mert nem egy forgalmas pálya. -
#1006 Azt néztem a többi képen, hogy mintha ő rángatta volna ki mindegyik gépet -
#1005 Érdekes fricska az a mazsola ott középen :) -
#1004 Ez még egészséges:)) Tapasztalatból tudom:)
De a kockázatok megelőzése miatt forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez. -
HUmanEmber41st #1003 Vigyázz!!!
Betegen nem lehetsz mozdonyvezető !!!
:) :) :)
Ennyi szép mozdit egy rakáson... -
#1002 Füsti - szivem szakad meg ... -
#1001 félpantográf -
#1000 Őkelme géptere
vezérállása
valamije :)
és ha nem tévedek: tirisztorszellőzője -
#999 Öreg harcos Fradinál -
#998 És nincs rövidzár felül ... :)
-
#997 Heh, azt nem mondtam, hogy nem volt jó ! :D -
#996 Ma reggel próbáltam egy kissé művészibb fotót csinálni a cég új mérőkocsijáról:
-
#995 :DDD -
HUmanEmber41st #994 Talán nem is akarsz már mv lenni ?? :) :)