Mozdonyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Miért? Kissé nézd meg jobban! A gõzmozdonyokhoz képest az

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

THX, már így is sokat "tanultam" 😊 😊

Valaki netán a gõzösöket is tudná?

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

I.C.ram
"áramvonalas" 😄
HiPPoNaX
V42: Leó

M42: diesel szöcske
M46: kis púpos

Aamot: Árpád
BDvmot: Hernyó
BVmot: Samu
BVhmot: Selyemhernyó
MDmot: Piroska
6341: Usgyi, Putyin
6342: Desiro (egyesek szerint dezsõke 😄)
az SBB 521-ese pedig a Flirt, nem tudom erre gondolsz-e, ez még nincs itthon állományban, csak egy bemutató példány járt nálunk december elején

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

B0B0
Amit én tudok:
m28: mazsola
m31: zetor
m32: gokart
m40: púpos
m41: csörgõ, pielstick
m43: (kis)dácsia
m44: bobo
m47: (nagy)dácsia
m61 (nohab): kutyafejû, turcsiorrú
m62: szergej, szerjoe
m63: dízelgigant, gyík

v46: szöcske, csöpi
v43: szili, papagáj
v63: gigant
1047 (siemens): taurus, bika

Van az az új motorvonat, ami körül asszem a beszerzési botrány volt, na azt meg virslinek hívják ha minden igaz

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Csak finoman! 😊)

Tuvok
3/4-éig megcsináltam, aztán az Opera bezárta magát, úgyhogy amint visszanõtt a most kitépés áldozatává váló hajam, ill . vettem új szgépet a mostani, szétverésre kerülõ után, akkor újrakezdem .

geri15
😄DDDD

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Tuvok
Ezen ne múljon, csak engedtessék meg, hogy véletlen kihagyjak valamit 😊
Ja, és gõzmozdonyt nem vállalok, most lehet sokan megköveznek, de egy konzervdobozt nagyobb technikai csodának tartok, mint egy guruló pöfögõ kályhát 😄
Ja, viszont akkor képekkel lenne megvalósítva ofkorsz

Jóak a képek😊
Jó lenne, ha össze tudná gyûjteni valaki a sorozatszám-becenév párosítást..
Én csak 1-2 õt ismerek. Például én a Csörgõt Piroska néven ismertem😊

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

B0B0
Hát igen. Ide is inkább vonatmániás milliomosok kellenének focimániások helyett

Nemtom nemtuti h ez volt,úgy emlékszem hogy az elég ritka volt,talán 4 db volt belõle összesen...meg egy könyvben láttam és ilyen kúp alakú volt az eleje...mint 1 rakéta.Igazából asse tuti,kicsi voltam amikor azt láttam, nagyon vonatmániás voltam akkor...most meg 1 kis nosztalgia van ennek a fórumnak hála 😊

Amugy a Mallard-ra gondoltam,csak megcsaltak az emlékeim 😊 Amugy angoloknál márcsak azért is maradtak meg ezek épségben mert sok az ilyen vasútvédõ és rekonstrukciós társaság amit milliomosok finansziroznak akiknek ez a mániája h vonatot gyüjtenek/felújítanak. Nálunk ilyen nincs...pedig megérdemelnék ezek a paripák.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

B0B0
Mit szólnátok egy bannerhez? Én már csináltam itt egyet a Fétis topicba. De ha valaki tud jobbat, akkor hajrá!

B0B0
Az a megbízható gõzmozdony a 42-es volt. Legalábbis asszem erre gondoltál. Még a kilencvenes években is dolgoztak!!!!!

B0B0
Egyébként jellemzõ a magyar mentalitás. A Mallard, amint látható, gyönyörû állapotban van, óvják, mûködik. A mienk meg ott rohad kint valahol és asszem nem is mûködik.

B0B0
Az angol "megfelelõje" azért annyira nem hasonlított rá. Mallardnak hívták és 202 km/h-s maximális sebessége volt:

De bocsi ha nem erre gondoltál

Ez is szépen néz ki,pont nemrég láttam valamelyik ismeretterjesztõn az angol megfelelõjét amivel vmi sebességrekordot állítottak fel...200 felett ment,és asszem a II.vh elõtt volt ez,azért kemény hogy akkor Angliában annyival mentek, mi meg 160nál vagyunk mostis :S
No csak azt akrtam kihozni hogy totál igy nézett ki azis,max picivel hosszabb volt.Ha jóltom ez is azért bírta a 160-at.
Ha már gõzmozdony,ha jólemlékszem volt még egy nagyon jó tipusunk a 30as években ami gyors volt,asszem olyat robbantottak fel Biatorbágynál.... arról nincs kép?

E.Gy.B.E. Airsoft Team

B0B0
A 242-es. Magyarország leggyorsabb gõzmozdonya volt és áramvonalas burkolata miatt koporsónak hívták:

Tuvok
Jah, ma Csörgõn jöttem haza, ismerõs volt az mv, még most is dübörög a gerincem, nem kell lebecsülni azt a gépet sem . 😊

Tuvok
Nálunk néha látni egy Gyíkot, gépmenetben láttam talán 3x az elmúlt fél évben, amúgy nem .

B0B0
Ja. Jó lenne, ha belepiszkálnának és végre elindulna. Mostanság egy Csörgõ szokta húzni. Szégyen <#shakehead>

Np...szép ez a 63-as 😊

E.Gy.B.E. Airsoft Team

B0B0
Jaaaa! Bocsi! Elnéztem. Asztem, hogy fordítva mondtad! Így stimmel! Mégegyszer bocs

Én csak elolvastam azt a Gigant (VM15) történetet,ott volt...

"...futómûve a Ganz-MÁVAG fõvállalkozásában létrehozott DVM1O gyári tipusjelû M63 MÁV sorozatú dizel-villamos mozdony futómûve alapján került kifejlesztésre. A MÁV kifejezett kivánsága volt, hogy a két szóbanforgó mozdonytipus jármûszerkezeti részei a lehetséges mértékben egységesek legyenek. A DVM1O mozdony létrehozása során végzett fejlesztési munkák eredményei az új villamos mozdony, amely a Ganz-MAVAG-ban a VM15 tipusjelet kapta, fejlesztése során figyelembevételre kerültek. "

E.Gy.B.E. Airsoft Team

B0B0
Egyébként itt van az egyetlen megmaradt mohikán (003). Sajna csak külsõleg újították fel 😞(

B0B0
Hát igen

B0B0
Na álljon meg a menet! Az M63 dízel mozdony a V63 meg villany! Semmi köze a kettõnek egymáshoz, ráadásul a V63 régebbi

Snecie Smicie
Komolyan mondom, a Kommunizmus egy szép oldala volt a Vasút, Mozdonyok stb.

<#smile>

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

HiPPoNaX
Most mar max a Fustiben (vasuttorteneti park) lathatod elesben, az egyetlen megmaradt peldany ott talalhato

geri15
Jó képek vannak ott, csak az a kár, hogy digitális videokamcsival csinálták õket, és nem túl jó a képminõségük :| De a semminél mindenképp jobbak 😊

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Elolvasgattam...jó kis oldal 😊 Tehát ha jól értelmeztem az ott leirtakat ez szinte full magyar, és az M63-al részben azonos alapokra épült.
Azért az az M63 is tetszetõs szerkezet,kár h sose láttam még élesben csak itt képeken.

Amugy az is kár hogy a magyar mozdonygyártás megszünt,pedig semmiben se voltunk elmaradva ilyen téren.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

B0B0
Egy biztos. A Taurus letaszította õket a legerõsebb magyar mozdony trónjáról. 😞((( Kár. A Gigant sokkal karakteresebb

B0B0
Nem hinném, hogy a Szili utódjának szánták. A Gigant 5000 lóerõs a Szili meg "csak" 3000. amúgy meg:

http://www2.chem.elte.hu/gigant_club/

HiPPoNaX
Ime, kis Gigant tortenet :]

Értem...de ez kb nálunk is maradt nem? 😊

Amugy a V63-ra gondoltam h arról is lehetne irni vmit...mármint a történetérõl. Lehet h rosszul tom de ugy hallottam hogy a Szili utódjának szánták.Meg h vmi átalakitással növelhetõ a teljesítménye.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

HiPPoNaX
nezelodj szerintem itt, talaltam par szepseget :]

B0B0
Melyik?

B0B0
A MÁV-nak voltak ano olyan megállapodásai, hogy a nemzetközi vonatokat valameddig behúzta egy külsõ mozdony, hogy nem kelljen leszedni róla a vasparipát

Izé...amugy a Gigant is ilyen licensz alapján gyártott gép?

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Bázzzeeee....ez szép nagy...de ha amcsi akkor hogy kerül hozzánk?

E.Gy.B.E. Airsoft Team

B0B0
A két Gigant együtt:

B0B0
GYSEV Szergej (asszem 7 darab van csak):

B0B0
Készülõben az egyes számú Remot-Szergej:

B0B0
Mondom. Amcsi malac! 😄D

Tuvok
Ú basszus, ez batár nagy <#wow2>

B0B0
Itt egy kép róla, és ha minden igaz akkor amcsi gyártmány, mert GM xxx a neve hivatalosan:

B0B0
Nah! Az a beceneve, hogy Kennedy. Ez egy horvát példány. De nem tudni, hogy gyártották.

B0B0
Visszaszív. Most megjelent

B0B0
Télleg! Na majd megkérdezek egy szakit, hátha tudja

B0B0
Kép helyett piros x van 😞