Mozdonyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Passz

HiPPoNaX
a kismeretu bors esete? :]

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

justin
Ezeket oda Budaörs környékére viszik? Van ott egy nagy autólerakat, ahonnan pótos teherautókkal viszik az autókereskedésekbe.

Tuvok
Jaja
Bár én még akkor is kétségesnek tartom, hogy elhúzzon egy ilyen méretes szerelvényt 😄

B0B0
Ez egy remot ugye?

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Igen. Ezt én is akartam mondani 😊))

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Ne hülyülj már! Itt mindenki örül, ha egyre többen vagyunk! Isten hozott a bandában <#wave>

Tuvok
Szili (roncs) az északiban, '89-ben

Tuvok
Dácsia, a mi autónk 😄DD
(Esztergom - Suzuki járat)

Tuvok
A kép Hatvanban készült, ott helyben szoktak olyasmit csinálni .

justin
Bocsánat, hogy csak így belepofáztam, de már régóta olvasom ezt a topicot és mint leendõ mûszaki ember érdekelnek is.

Meg az is, h a Szergej olyan tiszta, mintha most jött volna a festõmûhelybõl

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Tuvok
Arra gondoltam, hogy a szili eléggé nem illik oda, lévén ha valaki ki nem húzza-vonja onnan, akkor õ onnan ki nem teszi a lábát, de ahogy az már elhangzott, úgy is megközelíthetjük, hogy nincs felsõvezeték 😊)

B0B0
Nem tom. Mi?

Tuvok
Öhm ... így is megközelíthetjük, igen :o)

justin
Nincs felsõvezeték?

Tuvok
Szerintetek mi sántít a képen ? 😊

Tuvok
2 éve nem
Visszakerülni meg képtelenség, nem véletlen lett a máv azóta ZRt ...

B0B0
Alig hittem a szememnek. Gyönyörû volt, csillogott és tiszta <#whatever>

HiPPoNaX
Hat igen, tenyleg sokkal szebb allapotban van mint azok a "kollegai" amiket tegnap lattam :]

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

MOst akkor Te nem vagy MÁV alkalmazott ? ( vasutas 😊 😊 )

B0B0
Szintén tegnap voltam Józsefvárosban és ha már ott voltam, lefényképeztem a cég régi ultrahangos mérõkocsiját, amely idestova már 12 éve pihen:

B0B0
Ott találkoztam a jelenleg legszebb állapotban lévõ giganttal, a 45-sel:

B0B0
Tegnap a Fradiban megyek és mit látok? Egy ÖBB-s Taurust cibál egy MÁV-os be a rendezõbe? Csak nem kipurcant az osztrák csoda?? 😊

Tuvok
hol ?

Amúgy milyen beosztásban dolgozol ott ?

Tuvok
Én is ezt mondom 😞

<#wilting><#wilting><#wilting>

Tuvok
Ha azt mondom semmit, akkor még sokat is mondtam

És mit tudtál meg a masiniszta képzésrõl ? 😊

Tuvok
Jah
Ma már 2x utazgattam rajta, persze feleslegesen ...

Ez meg a CÉG személyszállító kisvonata 😊 😊
Usgyi !

Tuvok

Tuvok
<#wow2>

B0B0
Na lássatok csodát! A cég ultrahangos mérõvonata közelrõl (bennfentes kép!!):

B0B0
A kissé viharvert 104-es testközelbõl:

B0B0
AZ gáz. Miket tudsz te! 😊

Errõl Kádár János protokollfõnöke mesélt, már elég régen, ezért pontos részletekre sajna nem emlékszem.
De vittek ki 100 db Ikaruszt is Los Angelesbe ( vagy hasonló nagyvárosba sajna már erre sem emlékszem pontosan), mert egy régi pályázat keretében vagy 10 gyártótól rendeltek buszokat, hogy a gyakorlat megmutatja melyek is a legjobbak. Igen ám, csak az akkori magyar szakembereknek nem volt nagy gyakorlatuk a tengeri csomagolásban ( hajón szállították) és a buszok a kirakodás után nem akartak indulni. Kicsit kínos volt, amikor már kiutazott a fõmérnök, meg az összes fõnök, vezetõ és [ b]2 hét után sikerült beindítani a buszokat...[/b] persze a megrendelés elmaradt... a buszok meg ottmaradtak grátiszban...

Tuvok
A nagy Õ 😊
szintén nálunk, a teher pu-n

B0B0
Patent <#eljen>

Tuvok
Szintén tõlünk, még 2004-ben, az Usgyik elõtt

Tuvok
Kíváncsi lennék ki ez a csóka, néha látni 1-1 fényképészt az állomásunkon, de 2x ugyanazt még nem láttam ...

Tuvok

B0B0
Az kemény 😄DDD

Nem tudsz róla többet?? Kíváncsi lennék a részletekre

Úgy tudom hogy még a vagongyártás müködik. Pl.: Bombardier által felujitott bhv-k, vagy diósgyõrõtt is van egy tehervagongyár. Viszont azt hogy hol csinálták a felújitott bzmot-ot, nem tudom. dE magyar fejlesztés.

Egyszer gyártottak egy távoli országba metrószerelvényt, de sajna nem fért be az alagútba 😊

B0B0
A Ganzot a rendszerváltás után vagy 10 részre daraboltál fel: Ganz-Ansaldo, Ganz-Hunslet, Ganz-Hydro.... Mára szinte egyik sem létezik (asszem talán egy). Ez lett az egykoron valóban világhírû gyárból 😞((

Meg kellene egy ilyen elég drága cuccokat gyártó cégnek állami megrendelés is, de a MÁV mostanában nem a sok bevételérõl ismert..

A Rába már rég nemgyárt semmi ilyet tudtommal,sajnos.Kár azért a cégért is.Gyõriként végig kellett néznem a hanyatlását.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Egyébként a Ganz-gyár teljesen megszünt? nem vásárolta meg valaki? VAn esély a magyar vasútipar fellendülésére?
Mondjuk ez igy hülye kérdés tudom, csak a napokban olvastam az Ikarus feltámasztásárol. Gondoltam hátha van ilyen a vasúti jármüvek gyártásánál is. Azt tudom hogy van Dunakeszi, meg a rába vagon gyár vagy mi.