3800
-
#1433 Na igen :) -
#1432 Sztem nem remot volt . Én nem láttam klímát rajta, meg a vezetőállás is a régi volt . Bár tény, legalább 4-szer változott a gép pályaszáma ... -
#1431 Basszus! Tegnap belenéztem az Európa expreszbe amit még régen láttam és látom, hogy remot-Csörgő húzza :)))) -
#1430 Rántott agyvelőt Kóvácsné módra pingponglabda körettel, 3 személyre . -
#1429 Mit lehet csinálni egy pingponglabdából és három női agyból? -
#1428 klik -
#1427 Hallottam hírét, hogy fesztelenkedés miatt igazi dízelparádé volt a Kacsaúsztató körül, ami ott legalább akkora meglepi, mint felék egy villanymozdony . :) -
#1426 Sőt, báóváó :D
A múlt hét szopása: pénteken téptem volna le a Balatonra, de a szél erősebb volt, és az tépte meg a felső- (vagy inkább feslő-)vezetéket Lepsény és Siófok között valahol.
Az a Szergej, ami előfogatolva vitte a 8158-ast, elképesztően büdös fellegeket eregetett magából, de akkor már egy Nurmi lett volna, azt még megértem... -
#1425 váó -
mEkLaU #1424 Tegnap láttam egy V63-ast:) -
#1423 A múltkor gurulok melóhelyre, aztán nézem: basszus, ez egy áramszedős Csörgő! Kábé száz méterrel utána látszott, hogy a Szili és a Csörgő egymás mellett, gyakorlatilag azonos sebességgel ment, azért látszott öszvérnek... -
#1422 Bocóval kapcsolatos stuff -
#1421 Jjjjja, az nem az utolsó Kandó-gép volt ? Róla kép se nagyon van, nemhogy a vezetőállásról . -
#1420 Nem, Bocó (V55-ös ). -
#1419 Woow
Jó zsúfolt :) -
#1418 nemremot bobó, találtam ...
-
#1417 Jöhet! -
#1416 Meg motorindító gomb -
#1415 Mármint Bobó ? Csak remotról tudok :( -
HUmanEmber41st #1414 Mi nincs a villanymozdonyban?
Pl üzemanyagszint mérő :) :) :) -
#1413 Bocó vezállásáról nem tudsz szerezni képet? -
#1412 innentol tenyleg az volt :] -
#1411 mondtam, hogy így könnyű lesz :) -
#1410 m31? -
#1409 nah, adok a "feladványhoz" egy kulcsszót, bár abból már könnyű lesz :/
a szó: traktor -
#1408 remot púpi
-
#1407 púpi vezállás
-
#1406 Mégse, annak nincs ekkora szélvédője %-) -
#1405 Púposra tippelek... -
#1404 Az elgondolás jó, de annyiban kiegészíteném, hogy sok szili és gigant vezetőállása is zöld .
De van 1 dolog, amiből egyértelműen kiderül, hogy dízel vagy villamos, mivel olyan van benne, ami a másikban nincs . -
HUmanEmber41st #1403 H miért diesel?
Zöldre van festve a belseje,
csak két kis ablak van szinte oldalt
( mert középen a motor van) és nagyon kevés műszer van benne, az is középen ( ahol sztem a motor van).
A villanyosnak (kivéve a Szöcskét) nagy ablakai vannak, és valami ülőhelyről lehet irányítani. Ebben meg állni kell, mert nem lát ki a vezér.
Helyes az elgondolásom, vagy velejéig rossz??? -
#1402 Nem mondom meg, mert csak tippelgetés lenne . :)
De van a képen olyan jel, amiből egyértelműen kiderül, hogy villamos vagy dízel . -
HUmanEmber41st #1401 De diesel ugye??? -
#1400 nem bobó :) -
HUmanEmber41st #1399 Sztem diesel, netalán Bobo???? M4XXXX ???? -
#1398 Ő melyik gép, tipp ?
-
#1397 Szergejben ? Hehe :) -
HUmanEmber41st #1396 Ha van benne légkondi.. :):) :) -
#1395 ilyen időben igazán kellemes szergejben csücsülni -
HUmanEmber41st #1394 Egy kis OFFFFFF:
Subject: Éljen a MÁV!
Ez megtörtént eset, sajnos...
2006/05/17 13:00
Telefonbeszélgetés a "Díjmentes Vasúti Csoportos Utazási Ügyintézés"
számán:
- jegyet szeretnék....
- Melyik kerület?
- X.
- Ma nincs bent az ügyintéző, próbálja holnap!
- De én ma szeretném, hol lehet?
- X. kerület? Honnan indulnak?
- Hát az egyik csoport innen, Kőbánya felsőről, a másik.....
- Akkor ott a pénztárban kiadják a jegyet.
- Mi kell hozzá?
- Mihez?
- Hát hogy kiadják a jegyet?
- Semmi.
Megkértem a kollégát, ugorjon már ki a jegyekért.
Kőbánya felső, MÁV pénztár: 13:20
- Csókolom, 26 diákot szeretnék május 26-ára, a Déliből Balatonalmádiig, menettérti, meg 2 ötven százalékost.
- Bejelentő van?
- Nincs.
- 6 fő fölött csoportos utazásnak minősül, csak bejelentővel lehet jegyet vásárolni.
- Akkor kérek 5x5 meg 1 jegyet.
- Mondom, 6 fő fölött csoportos utazásnak minősül, csak bejelentővel lehet jegyet vásárolni.
- De én nem kérek 6-ot, csak ötöt.
- Nem érti, hogy nem lehet?
- Miért?
- Mert 6 fő fölött csoportos utazásnak minősül, csak bejelentővel lehet jegyet vásárolni.
- Akkor szeretnék egy panaszkönyvet.
- Forgalmi irodában!
Kőbánya felső, forgalmi iroda: nagyon kedvesek, udvariasak, indigó van, toll sajnos nincs. Sorszámozatlan könyv 01.sz. Észrevételek lapja. Beirt a kolléga.
Nem hittem a kollégának, elmentem én is:
- Csókolom, 26 diákot szeretnék május 26-ára, a Déliből Balatonalmádiig, menettérti, meg 2 ötven százalékost.
- Bejelentő van?
- Nincs.
- 6 fő fölött csoportos utazásnak minősül, csak bejelentővel lehet jegyet vásárolni.
- Akkor kérek 1 diákjegyet.
- Kérem a diákigazolványt.
- Biztos, hogy erre már a jegy megváltásakor is szükség van?
- Igen.
- Rendben, van nálam egy. Aztán majd szeretnék még egy diákjegyet.
- Ahhoz is van igazolványa?
- Persze, ez az egy itt a kezemben.
- Egy igazolványra csak egy jegyet tudok kiadni.
- Én is egyet kértem.
- De utána akar venni még egyet.
- Miért, nem szabad?
- Nem.
- Melyik pont alapján nem lehet, meg tudná mutatni?
- Ezt nem kell megmutatni, ez a kedvezménnyel való visszaélés.
- Miért, mi van, ha az a gyerek egy nap kétszer akar utazni?
- Nem érti, h nem lehet?
- Jó, akkor azt tessék nekem megmondani, hogy ua. gyerek hány perc, óra vagy nap elteltével vásárolhat újból jegyet önnél?
- Egy nap egyet.
- Úgy tudtam, h a kedvezmény korlátlan számú utazásra jogosít.
- Ha ön úgy gondolja.
- Nem ad jegyet?
- Nem.
Telefon(ok): sorrend már ismeretlen, a papíromra a következő telefonszámok kerültek fel a jegyvásárlás kapcsán: 34302.., 51130.., 40/494949, 51120.., 32206.., 34295.., 30/98471.., 51152.., 35228.., 35228.., 32284.., 41361.., (Az utolsó két számjegyeket a történet beküldőjének kérésére töröltem - AG.)
1. szintű emberke a központi ügyfélszolgálaton. Udvarias, kedves, de azt sem érti, hogy miről beszélek. De hajlandó kapcsolni a főnökét:
2. szintű emberke a központi ügyfélszolgálaton. Udvarias, kedves, amennyire hagyom beszélni, viszont fogalma sincs a dolgokról, nem ismeri a szabályzatot, azt mondja ő kapcsolattartó.
- Jó napot, jegyet kértem Kőbánya felsőn, de nem adtak.
- Hogy-hogy nem adtak?
- --------fenti történet ismertetése-----
- Hát akkor az biztos kell hozzá.
- De nem kell hozzá, most előre be kell szednem mind a 26 gyerek diákját? Nem elég majd az utazásra hozni?
- Nem, ha a pénztáros azt mondta.
- Jó, akkor azt tessék nekem megmondani, hogy ua. gyerek hány perc, óra vagy nap elteltével vásárolhat újból jegyet egy pénztárban?
- Nincs ilyem megkötés.
- Elmondaná ezt a Kőbánya-felső pénztárosának is?
Nehezen áll kötélnek, de megígéri, hogy utána néz, sőt még majd vissza is hív.
Tényleg visszahív:
- Beszéltem a pénztárfőnökkel, az üzletszabályzat szerint a kedvezmény igénybevételének a feltétele a diákigazolvány, így ezekre tényleg szükség van, meg a pedagógus igazolványokra is.
- De én még nem igénybe venni szeretném a kedvezményt, azt majd a vonaton, most csak jegyet szeretnék.
- Igen, de ahhoz, hogy megkapja, kellenek a diákigazolványok.
- Rendben. De tőlem bejelentőt is kértek.
- Igen, csoportos utazáshoz az is kell.
- De akkor mi nem vagyunk csoport.
- Akkor csak a diákigazolványokra lesz szükség.
- Akkor viszem a diákokat, és mehetek jegyet venni?
- Igen.
Kőbánya felső pénztár, a pénztáros kezében a telefon, élénken tanácskozik, felbukkanásomra sem szívesen engedi el, mint fuldokló a
mentőövet:
- Csókolom, 26 diákot szeretnék május 26-ára, a Déliből Balatonalmádiig, menettérti, meg 2 ötven százalékost. Itt vannak a diákigazolványok is.
- Nem tudom kiadni, ez egy forgalmas pénztár, ez a jegy elővételnek számít, és elővételben csak akkor tudok jegyet kiadni, ha legalább öt percig nem jön vonat. De mivel itt sűrűbben jön, sajnos nem tudom a jegyet kiadni.
- Ez melyik pontja az üzletszabályzatnak?
- Nem tudom, de benne van.
- Megkereshetném?
- Nem tudom odaadni, mert nem fér ki az ablakon, de ha nagyon akarja, megkeresem magának.
- Kérem szépen...
-------lázas lapozás, majd diadalittasan mutatja-------
- Itt van, a vonat érkezése előtt 5 perccel a jegykiadás szüneteltethető, ha........
- De ez nem arra az esetre vonatkozik, amikor a pénztáros egyben forgalmi szolgálattevő is egyben?
- Nem.
- De itt nem az áll, amit Ön mond.
- Akkor sem tudom kiadni.
- Miért?
- Mert elővételnek számít.
- Jó. Itt a másik csoportom, ők holnapután utaznak innen Hidasnémetibe.
A holnapután még benne van a jegy érvénytartamába, akkor az nem számít elővételnek.
- De, ha nem most utazik, akkor az.
- Hány óra hány pertől számít valami elővételnek?
- Most mondom, vagy most utazik, vagy elővétel.
- És ha 10 perc múlva megy a vonatom?
- Az most van.
- És ha 1 óra múlva?
- Maga most szórakozik?
- Én? Én csak jegyet szeretnék...
Telefon újból ügyfélszolgálat, előbbi kolléga:
- Megint nem kaptam jegyet.
- Igen, beszéltem a pénztárossal és a pénztárfőnökkel, de maga valamilyen elővételben akar jegyet venni.
- Miért, azt nem lehet?
- Lehet, de csak ha nincs utasforgalom.
- És ha van?
- Akkor nem lehet.
- Miért?
- Mert akkor a többi utas nem kap jegyet.
- Jó, de így meg én nem kapok. Ez hova van leírva, hogy a többi utasnak előbb kell jegyet kapnia?
- Nincs leírva, ez egy szokás.
- Szokás?
- Bevált gyakorlat, az kap előbb jegyet, akinek előbb megy a vonata.
- És én mikor kapok?
- Talán fáradjon el egy nagyobb állomásra, és vegye meg ott a jegyét.
- De én innen fogok utazni kőbánya felsőről, és most menjek el egy másik állomásra jegyet venni?
- Hát úgy biztos kiadják.
- Miért, kőbánya felsőn nem fogják?
- Én ezt nem mondtam, ha majd a pénztáros ráér, biztos kiadja ott is.
- Van nekem egy panaszkönyvi bejegyzésem, hogy nem kapok jegyet.
Akkor
legalább azzal utazhatok?
- Nem, utazni csak menetjeggyel lehet.
- Igen? És tessék mondani, lehet olyat a pénztárban .........
Valahol itt vesztettem el a fonalat, hogy mi után mi következik, még telefonálgattunk egymásnak néhányat, ő mondott valami kifogást, én megcáfoltam, vagy kértem, hogy nevezze meg a hivatkozást is, stb.
Volt
ebben diákigazolvány, érvényesítő matrica (ami már nem is kötelező!), elővételi pénztár, meg kiindulási állomás. Arról is meg akart győzni ő is, hogy a kőbányai pénztáros egyben forgalmi szolgálattevő, így tényleg nem kell kiadnia a jegyet. ő mondott valamit, én megpróbáltam megcáfolni az üzletszabályzatból, ami mondanom sem kell, hogy az áfás számlás törvény (megér egy külön történetet, ha ezt kiheverem, leírom azt is) után eltűnt a Máv honlapjáról, keresse mindenki ott, ahol akarja.
Aztán egyszer valamelyik ügyintéző rossz helyre kapcsolt, és valaki más vette fel a telefont. Elmeséltem neki is. Közölte, h nem hiszi el. De legalább hajlandó a sztorimat telefonon ellenőrizni. Sőt visszahívni is.
És tényleg.
Nagyon kultúráltan javasolta, h próbáljam meg esetleg nagyobb állomásokon, ne adj isten, a csoportos ügyintézésen, de végül is, ha nagyon akarom, akkor Kőbányán is ki fogják adni a jegyet, mert ki kell nekik adni.
Meg is ígérte. Meg is kaptam. A jegyek és a számla kiállítása innen még
3 óra 17 percig tartott, de ez igazán részletkérdés, nem akarok kukacoskodni. A többi utas értelemszerűen tajtékzott, utas tájékoztatás semmi, csak ha nagyon forszírozta valaki, akkor megtudhatta, hogy a kalauzok értesítve lettek, hogy most jegy nélkül is fel lehet szállni Kőbánya felsőn, egyébként nekem kellett mentegetőznöm, hogy én igazán, meg különben is. De van jegyem!!!!
Budapest, Kőbánya, MÁV 2006/05/17 18:58 (szintidő: 5 óra 58 perc,
telefonköltség: 1840 Ft, nyugtató: 2 db)
--
Csiffáry Zoltán
http://nerve.hu