Mozdonyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mert ?

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

B0B0
Nem tudtam már, mi ez a 37 új üzenet 😊

Mindenesetre én az 'f' lehetõséget választanám:
Átmegy rajta normál sebességgel. Aztán fék. Áttolat rajta. Fék. Megin átmegy rajta. Fék. Áttolat rajta. Fék.....

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Freedom88
Jó regggelt!
Hú, de nem érdekel ez az új motorvonat. Volt szerencsém rajta utazni, kényelmesnek kényelmes, de nem kellene!

T.T.

Tuvok
Az OTP pénzeli a MÁV diszkont-vonatait
2006. március 14.

Kedden az OTP Bankot hirdette ki gyõztesnek a MÁV a Bombardier Talent típusú villamos motorvonatok finanszírozására kiírt pályázatán. Mint arról az mfor.hu korábban beszámolt, a német-kanadai vonatgyártó cég még januárban kereste meg a vasúttársaságot rendkívül kedvezõ, ámde csupán rövid ideig érvényes ajánlatával.

A MÁV ZRt. hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretében 15 bank részére küldte meg felhívását a tíz Talent motorvonat beszerzésének finanszírozására. A március 9-i határidõre három ajánlat érkezett. A MÁV feltételeit mindenben teljesítõ ajánlatot az MKB-KfW alkotta konzorcium és az OTP Bank nyújtott be.

A szerzõdéses tárgyalások után a két ajánlattévõ március 13-án benyújtotta kötelezõ érvényû dokumentumát. Az ugyanezen a napon lefolytatott ártárgyaláson az OTP Bank adta a legkedvezõbb ajánlatot, derül ki a MÁV sajtóközleményébõl. A finanszírozó bank kiválasztásával biztosított a motorvonatok beszerzésének pénzügyi háttere. A vasúttársaság az OTP-vel a hitelszerzõdést legkorábban a szállítási szerzõdéssel egyidõben kötheti meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bombardier január 27-én finanszírozási és szállítási szempontból is rendkívül kedvezõ ajánlattal kereste meg a MÁV-ot. A német cég áprilisra két vonat leszállítását vállalta, utána pedig havonta egy-egy szerelvényt adna át a vasúttársaságnak, feltéve, hogy márciusig megvásárolja azokat. A gazdasági tárca valószínûleg még a választások elõtt bejelenti, hogy áprilistól folyamatosan állítja majd forgalomba a szerelvényeket az elõvárosi szakaszokon.

A társaság indokai szerint a Bombardier ajánlata rendkívül kedvezõ, csak rövid ideig érvényes, így azt a szolgálatra alkalmas eszközök hiányával küzdõ vasút nem szalaszthatja el. Érvelésük szerint a Talentok forgalomba állítása költségmegtakarítást és utasszám-növekedést eredményezne. Az esztergomi vonalon közlekedõ Siemens-vonatok megjelenése legalábbis 20-25 százalékkal növelte a vonattal utazók számát.

A MÁV a konkurenseknek is felkínálta a "gyorstenderen" való részvételt. Február 2-án az Alstomnak, a Siemensnek és a Stadlernek címzett levelében közölte: amennyiben képesek a németekéhez hasonló pénzügyi, szállítási és technikai paraméterekkel rendelkezõ ajánlatot felmutatni, akkor azt legkésõbb február 8-ig jelezzék. A szokatlanul rövid felkészülési határidõ miatt azonban egyik cég sem kívánt élni a lehetõséggel.

A Bombardier az osztrák vasútnak (ÖB😎 szánt szállítmányból emel majd ki tíz Talent-vonatot a MÁV részére. A korábban a vetélytársak által aggályosnak ítélt üzletnek már csak a Közbeszerzési Döntõbizottság parancsolhatna megálljt. A MÁV a vételrõl tájékoztatta a testületet, amely erre mindeddig nem válaszolt.

figyelonet.hu

Freedom88
Sztem nem
Jó éjt!

T.T.

Tuvok
Azt szeretném tudni, hogy vajon 30 év után unnám-e ...
No, jóéjt

Freedom88
Vezettem én már normális körülmények között is, és az is nagyon nagyon állat...

T.T.

Tuvok
Nekem mint laikusnak még jég sem kellett a lelki örömök eléréséhez 😊

Freedom88
😊)))
Elõre kell nézni de állj meg 2100t-val😊) szakadó hóban, csúszik mint a jég, ááá, nagyon állat volt

T.T.

Tuvok
Ne azt nézd mi van mögötted, hanem hogy mi van elõtted 😉

Tuvok
Hehe, hát még jó, hogy nehézkes szándékosságot bizonyítani abban, ha mozdonnyal átmész valakin . Jó, a Váci utcán persze furcsa lenne 😊)

Freedom88
Akkor se jön be, egyszerüen nem tudom átérezni azt h tényleg mondjuk mint múltkor 2100t van mögöttem és 700m hosszú a szerelvény

T.T.

Tuvok
Hát igen, a mûködése nem valóságos, de egyrészt jobbhíján ezzel kell beérni, másrészt azért a gépek kinézete, hangjai mondjuk úgy: közelít a valósághoz .
Kell hozzá némi fanatizmus, ahogy magához a vasút egészéhez is . 😊

Freedom88
Épp nem néztem oda amikor elém jött, és csak azt hittem egy nagyobb darázs😊

T.T.

Tuvok
Fõleg a rendõrség a jegyzõkönyhöz 😊)

Freedom88
Egy hibaüzenetem sincs, csak már szerencsére sok tapasztalatom van mozdonyvezetés terén annyira nem vonz, mert nem valóságos, sõt köze nincs a valósághoz

T.T.

Freedom88
Akkor majd nem állok meg, és akkor Keletibe mondjuk beérek egy felkent autóval😊)) Mindenki fotózna asszem😊

T.T.

Tuvok
Hehe, sok a hibaüzenet ? 😄

Tuvok
Azért ne felejtsd el, a személyvonatozást a menetrend pontos betartására, és nem elgázolt autók számára játszák 😊

Freedom88
Jajj, ez a TS már megõrit néha😊)

T.T.

Tuvok
Jajj, el ne felejtsem, habár ez nem volt valóságos, de azért jó volt vezetni . 😊

Freedom88
Nagy súllyal és h én vagyok az erõsebb jó h agresszor leszek😊)

T.T.

Tuvok
És még én vagyok agresszor ... 😊

Freedom88
Inkább járjak el szabályosan és megmarad az állás, mint forditva. De ha túléli a csávó tuti beb*szok neki mégegyet amiért ilyet tett....útálom az ilyen embereket. Átlagosan nézzük egy 120km\h val közlekedõ vonat 30mp alatt átmegy a lezárástól a felnyitásig, szóval akinek nincs 30mpje az jöjjön nyugodtan elém, elütöm szivesen

T.T.

Tuvok
Hát, ha rajtam múlna biztos átmennék rajta 5-6x egy szergejjel is, ne elõttem õrültködjön .
A gyorsfékkel már nem mész semmire, max megnézed hogy szikrázik egy roncs autó a síneken, aztán jegyzõkönyv, felfüggesztés, és mehetsz vissza a pszichológushoz gázolás miatt . De legalább szabályszerûen jártál el 😄D

Freedom88
Ebbõl kiderül h agresszor vagy😊)
Én mennék tovább aztán ha elémjön akkor gyorsfék, ha nem akkor meg nem...aki hülye haljon meg cimszóval. Ha egyszer odakerülök😊

T.T.

Tuvok
Szóval ez egy olyan helyzet, amit illene tudnom ha neadj'isten odajutok 😄
Személy szerint én (némi szubjektivitással) azt hiszem rákürtölnék és felmutatnám a középsõujjamat neki, már csak azért is, hogy ha meg is áll az autós, ne õrültködjön vörös fénysorompónál, ne játszon sem egy mv idegeivel (bár alapvetõen nyugodt vagyok, de a felelõsség igen komoly), sem a rám bízott utasok biztonságával .

Freedom88
Persze, az oké, h nem állhatsz rá a kürtre aztán nyomod mint az atom.
De néha sokat segit a kürt és akkor már megáll az autó, szóval ez egy olyan helyzet, h az mv-re kell bizni

T.T.

Tuvok
Indokolatlan esetben szabályellenes, azaz nem nyomkodhatod a kürtöt ész nélkül . Veszélyforrás esetén természetesen használható .
Viszont a veszélyforrás a kérdésben csak feltételezett, azaz az autós még megállhat, nem ragadt két sorompó közt, stb .

Freedom88
Érdekes elmélet, és valóban igaz. De mondjuk ha én rákürtölök azzal baleset elõzök meg úgy h bármi kárt teszek. Az pedig nem igaz, h 2 kürt az szabályellenes. Mivel vasútbiztonsági szempontból ha veszélyforrást érzel, bármeddig kürtölhetsz. Pl: ködben teljesen az útátjáróig. Nincs megszabva h meddig kürtölsz csak annyi h min. 3mp kell tartania.

T.T.

Tuvok
K*urvaistenit hát bezárta magát a böngészõm, pedig beírtam egy tök hosszú szöveget

Szóval azt akartam írni, hogy mielõtt még bárki megjelölné a b)-t, ami a lehetõ legrosszabb válasz inkább elmondom, hogy ez egy olyan kérdés, amire egyik válasz sem jó, de mind jó válasz .
Számos ilyen kérdésre kell válaszolni, viszont hibapont nincs, az adott válaszokból a pszichológus leszûri az agresszivitásod / passzivitásod mértékét, és ebbõl vonja le a következtetést .

Kérdésre visszatérve a b) ugye totál rossz, mert sebességhatárt átlépni tilos, mivel a vonatod, és ezzel az utasaid épségét kockáztatod . De alapvetõen egyik sem rossz, mert egyrészt a szabályzatot tartod be, másrészt az utasaid épségét tartod szem elõtt .
Az általános eljárás a d), lévén nincs alapod feltételezni, hogy az autós nem áll meg, viszont ha veszélyforrásnak ítéled meg, adhatsz le újabb kürtjelzést, így a c) sem minõsülhet rossz válasznak . Fékezést feltételezésre alapozva nem kezdhetsz meg, kivéve ha az autós egyértelmûen veszélyezteti a vonatot, azaz az átjárón van a tilos jelzés ellenére; illetve ha már a baleset bekövetkezett .

Ha valamit nem jól tudok, lesszives kijavítani . Egyébként érdekes kérdés, egy órát gondolkodtam rajta, a tesztnél erre egy perc sincs, a vonaton pedig 2 másodperced van dönteni ...

Tuvok
biiiip
rossz válasz, nincs okod feltételezni, hogy nem áll meg az autós, ok nélkül fékezni szabályellenes

csn tamás
szerintem akkor már a fékezés a legésszerûbb de nem tudom megmondani..én is a kürtölésre szavaztam volna...

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein

Tuvok
biiiip
rossz válasz, gondolom mondanom sem kell miért 😊

akkor az "e" válasz lesz a jó 😊
lefékez és kiugrik, h túléje a várható ütközést 😊

Tuvok
biiiip
rossz válasz, nem szabályszerû kétszer kürtölni, elvégre a veszély fennállása feltételezésen alapul

Freedom88
c, mivel még nem ért be az útátjáróba...sztem

T.T.

Tuvok
MÁV pszichológiai felvételi tesztkérdés mozdonyvezetõknek:
Ön megengedett 80km/h sebességgel halad személyvonattal, 200m-re Ön elõtt fénysorompóval ellátott útátkelõ van, amihez korábban már leadta a szokásos figyelmeztetõ kürtjelzést. Megpillant egy nagy sebességû gépkocsit az átkelõ felé haladva, és tartva az ütközés veszélyétõl Ön ekkor:
a) lefékez/vészfékez
b) felgyorsít a megengedett haladási sebesség fölé, hogy elkerülje az esetleges ütközést
c) lead egy újabb kürtjelzést, de sebességén nem változtat
d) nem tesz semmit.

Tuvok
köszi
van 1-2 visszatartó erõ, szóval alszok még rá néhányat, de maga a cél miatt talán megérné belevágni ...

B0B0
Saját tárhely

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

csn tamás
megtudjátok mondani hogyan lehet feltenni képeket?mert ugyebár nekem mindig azt irja ki hogy tul nagy a méret akármi is legyen....mi a titka? elõre is kösz

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein

Akkor hajrá Tuvok !!!

Tuvok
Én is így vezethettem nemrég szergejt 😊
De most pályázom szegeden egy üres gyakornoki helyre, talán ...

Freedom88
Ismerõs volt a Vezér, szóval igen😊

T.T.

Tuvok
Felengedtek ? 😊

Freedom88
Tuvok
A 2316-os csörgõ szombathelyre van beosztva (ahogy az összes remot ahogy tudom), azt nemtom milyen ic-k járnak arra <#nemtudom>

Freedom88
Melyik IC-t viszi, és hol készült a fotó?

T.T.

Tuvok
remot csörgõ
vagy mi a kérdés ? 😊

Freedom88
Újra itt a rejtvény
Jól néz ki ez a villamos!

T.T.