Mozdonyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Legalább valami tihanyi látképet plíz...( háttérben a Csörgõvel 😊 😊 )

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

csn tamás
osztálytársam csinált képeket (freedom) majd szerintem felteszi..én nem csináltam képeket😞 nincs digit fényképezõm😞
de nyugodtan higgyétek el😄

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein

És hogyan hihetjük mi el ezt??
Hol vannak a fényképek ???
😊 😊 😊

csn tamás
voltunk tegnap tihanyba az osztállyal....3ora vonatut nagyon jo volt 20percbe tellik a gépcsere székesfehérváron....tök jo....remot csörgõ tovább....élvezet volt..

„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein

Tuvok
így van

A híd miatt szerintem is.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Bár furcsa ott egy magyar mozdony, de az kell legyen szvsz.
Pozsony.
Tuvok
no

Freedom88
Szombathely talán

T.T.

Tuvok
Kitalálja vki melyik város ez ?

B0B0
Közelrõl nagyon impozáns az egykori kormányalkalmazott, a 265-ös:

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
A 227-es testközelbõl:

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Ma reggel hatalmas szergej-offenzíva indult a fradiból, a régmúlt dízeles idõket idézve. Balról jobbra a plasztikai mûtétre váró 227-es, 265-ös, 224-es, 104-es és 220-as:

B0B0
😊

csn tamás
egyszer a füstibe egy mazsi huzott a forditora egy gigantot és egyhelyben kapart...szal nem vmi nagy a eljesítmény....

B0B0
Itt meg az 1008-as van

Tuvok
Szentesen is van egy, azt hiszem az 1004-es, amikor láttam épp egy Usgyit vonszolt ki a motorgarázsból .

B0B0
Ma ismét láttam, hogy egy mazsola cibál ki egy szergejt. Szegényke nagyon megizzadt, nagyon adták neki a kakajót! 😊 Kíváncsi lennék, mennyit bír egy mazsi, nem lehet sokkal több 120 tonnánál

Kirgizisztánba is eljutott már a vasút??? Ezek ilyen fejlettek??
😊 😊 😊

B0B0
Jajj de kis drága 😊

B0B0
Szerintem is! 😊))))

De gondolj csak bele! Komfortosabb a vasút medencével! 😄D

vizes
Kirgizisztánból:

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

vizes
Hát igen. Sajna.
Egyébként tavaly nyáron a nagybörzsönyi kisvasúton ücsörögtem...
Állati jó volt.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

Lehetett volna Dorog- Csolnok között is egy talán Európa-hírû kisvasút, amin a szénbányákba homokot szállítottak. Csak a rendszerváltás és a nagy bányabezárások idején felszedték az egészet. Az EU szintû hírességet nem véletlenül írom, mert Csolnok sváb falu, ahol nyáron több a német, mint a magyar ( rokonság stb).És a kisvasút olyan "vadregényes" helyeken ment, h egykönnyen nem felejtené el senki sem az utat.. ( erdõk, szakadék, alagút) netán még egy bányamúzeum.. Ehh.. ami érték azt mind kidobják, az értéktelen meg csak szaporodik..

vizes
Még egy érdekes kép, az alsó sarokban a cím.

A "fürdõkád"at meg terjesszétek!!! Igen találó !!! 😊 😊 😊

vizes
És még egy:Kisvasutak

Hú bazz..bár anno én csak beépítve láttam ( és hallottam)de ott a félhomályban nem igazán lehetett felmérni, mekkora dög blokkja van..

vizes
Ez azért megcsapott: Nohab motorja 148 liter...

vizes
Bóklásztam a neten erre arra, és nicsak mire akadtam:
Gigant club
Ha valaki nem ismerné, bár itt szakértõk vannak és nem valószínû, hogy nem látták de hátha.

HiPPoNaX
😄D

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

B0B0
😄D

Tuvok
fürdõkád

B0B0
Ez persze azért van így, mert a régi mozdonyoknak van karaktere, a Taurusok meg mind "arcatalan", ráadásul megbízhatatlan cuccok. És ami talán a legfontosabb: nem magyar gyártmány

HiPPoNaX
ezzel asszem sokan vagyunk meg igy (bar a hernyot nem sikerult megkedvelnem eddig 😄)

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

csn tamás
taurus jo gép meg ugyebár voltam az uj vonatokon desiro meg stadler (flirt) de nekem jobban tetszenek a Ganos gépek...szili, gigant...hernyo is megeteszett eléggé....

Tuvok
A hibajelzés nõi hangja se semmi
"AFB störung, AFB störung" "notbremse störung, notbremse störung"

KÖszi Tuvok , mostmár törölheted.
Szerintem a frekvrencia-váltó miatt van ilyen hangja.
Az egyenáramú motorok is szoktak ehhez hasonló hangot kiadni, mikor nagyon lassan forognak..persze ezek csak kis teljesítményûek, inkább csak cincognak 😊

B0B0
Ismerõs szórakozás. Régi szép idõk, bár nekem már van vagy 15 éve 😊

B0B0
😄D

Tuvok
gépmenet = csak a gép megy
szakzsargon mondja szeperátnak is, meg még sokmindennek

Tuvok
Most próbáld
Szólj ha láttad, mert törlöm

Jajj most eszembe jutott a 8.ikas osztálykirándulás...
Volt két srác az osztályban akik megvesztek a mozdonyokért meg stb...aztán engem is érdekelt a dolog!Ez volt 4 éve...aztán kimásztunk a táborból Balatonnál ahol voltunk mert 15 méterre voltak a sinek..és az volt a mániánk abban a héten, hogy pénzt lapitottunk...aztán a sinek mellett 1 méterre volt bokor és oda guggoltunk be és a szemünk elött lapitottuk a pénzt...mikor elöször csináltuk, tök bátran beültünk a bokorba...aztán ahogy közeledett a vonat exponenciális fügvény formájában emelkedett a pulzus...és ilyen V63-as jött elöször...vmi IC-t huzhatott vagy nem tom mer iszonyatosan ment...és amikor olyan 50 méterre volt remegett minden...és az a hangrobbanás amivel elment elötttünk körülbelül 1 méterre de MAXIMUM 120 cm-re...olyan 120-130al...ugy megijedtem!! Félelmetes micsoda erõ sugárzott az egészbõl<#wilting> De tök jó csináltunk ilyen 70 ft-ost ( 50+20 ) tökéletes minõségü ötvözésben😄 Meg mindenféle kombinációt! Mai napig megvannak😄

Gépmenetben az mit jelent?😄
Hogy vannak mögötte kocsik?

Nekem nem jön be az oldalad 😞 😞

csn tamás
a gigant gépmenetben 10másodperc alatt van 100on...szerintem elég jo...

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

Jaaa azért irtam h durva...nem is a hangjára..csak, hogy hogyan kilö...durva!
Taurusnál nincs tesztvezetés?😄D
Igy ránézésre olyan 10 alatt simán fenn lehet 100on teher nélkül

Tuvok
Látod a videón, hogy a Tau hogy gyorsul még vontatmánnyal is, nem igazán összehasonlítható egy dízellel .

Ez durva😄
De ez mi miatt lehet?