Mozdonyok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy olyan laikus, buta kérdésem lehetne(mert elöbb olvastam a neten ahol írta vki, hogy egy M62-ben teher nélkül csövön gyorsult és hogy hihetetlen volt), hogy egy Taurus vagy egy GIgant tehernélkül körülbelül, hogy gyorsul? Idöben megadva! Saccra
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Ez nem tom mi de nagyon szigorú
Erre a trillázásra kiváncsi vagyok😄
Mióta vannak ezek amúgy?(Taurusok)
És az a Desiro vagy mi is érdekelne, pár info😄
A magyar vágányok helyzete?
Van jópár százas fõvonal és pár 120-as is, és ugye ahogy Tuvok barátom mondta, az 1-es vonalon van egy 160-as szakasz Mosonmagyaróvárnál. A mellékvonalakon viszont egyre elterjedtebb a 10-es korlátozás, egy 60-as mellékvonal már kincs. Vonalak szünnek meg folyamatosan. Évrõl évre egyre mindig felbukkan egy olyan, amit nem tudunk már lemérni, mert fa nõtt a közepébe stb...
Ennek ellenére én nem mondanám, hogy katasztrofális. Persze nyugaton általánosak a 200-as vonalak, de keleten, pl. szlovákoknál van a fõvonalak inkább 100 alattiak. Szóval én azt mondom, hogy nemszarok, de nem is jók
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
mint valami régi számítógépes játék vagy szintetizátor vagy mittudomém 😄DDD
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Az 1-es vonalon mennek leggyorsabban (~160 km/h), az ország többi részén - 1-2 kivételtõl, felújított vonaltól eltekintve - a sínek helyzete katasztrófális .
Magyar sinek mennyit birnak amugy?Hol, milyen pályákon mennek a leggyorsabban?
Hogy elromlott izzóval látsz gépet kicsi a valószínûsége, mert azt a mûhelyben menesztés elõtt ellenõrzik .
Egy teljesen laikus kérdés amire ti mint szakmabeliek tudnátok hiteles választ adni:
Gyakran látok közlekedni olyan vonatokat amelyeknél a mozdony harmadik lámpája is világít, illetve olyat is amelyiknél csak az alsó kettõ (pár).
Mi az oka ennek? Mi határozza meg, hogy a felsõ is világítson? Vagy ahol nem világít ott csak valami hiba miatt nem müxik? (nem kapcsolták be)
Hülyébbnél hülyébb válaszokat kaptam már...
thx!
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Nem tudom felfogni, hogy miért nem találják már ki rendesen hogy lehetne megoldani az ütközõt . Elvileg öntött vas, ami 'viszonylag' könnyen kitörhet a helyébõl ha fárad az anyag, vagy repedt (lásd vonatkerék) . Erre kitalálták, hogy legyen acélból, ill . megcsinálják törhetetlenre, ennek meg az lett az eredménye, hogy becsúszott a gép belsejébe, mivel a mögötte levõ vértezet puha, vagy szinte nincs is semmi mögötte ami megfogná .
Egy-egy ilyen balesetnél az mv életét menthetné meg egy jól kitalált ütközõ, lásd angolok vagy franciák mozdonyai, de asszem a Tau-n is úgy van már, valamennyit hátra tud csúszni, és mögötte valami puha anyag van, ami egy esetleges ütközésnél tompítja az ütközés erejét így az ütközõ nem törik el . Erre már tudtommal szabvány is van, hogy milyen erõt kell neki kibírni, milyet tompíthat .
Nálunk vajon hány mv hal még meg ilyen - viszonylag egyszerûen megoldható - hiányosság miatt ?
„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein
Vele mi történt?

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
T.T.
Ezt az utánuk kötött tartálykocsiból is láthatjuk.. 😊 😊 😊
Szeged
2004. 03. 04., 16:04
(Hát azóta kicsit megváltozott a helyzet <#szomoru1>#szomoru1>)
Én így gondolom, de errõl a mávos fõnököket kéne megkérdezni . De tényleg nem látni 19-20 éves mv-ket ...
Igaz kivétel van, unokabátyám 19 évesen került a vasúthoz (még 10 évvel ezelõtt), de mindkét szülõje ott dolgozott 😄
T.T.
És továbbgondolva, amíg ez így van, jó esélyem van, hogy egyszer végre megcsörren a telefon, és behívnak gyakornoknak 😄
Emberi tényezõkön múlik az egész, és ezt imádom. Nem egy beprogramozott vmi csinálja a dolgot, hanem mi. Ettõl jobb nincs
T.T.
De csakis akkor, ha technikai szemszögbõl közelítjük meg, ez pedig következik abból, hogy jóval modernebb .
Megbízhatóság szempontjából egyértelmûen Gigant a nyerõ, de hát nincs is ami egy analóg géptömegben tönkremenjen, talán anyagfáradást, elkopást leszámítva, míg a számítógép ugye ...
T.T.
Sztem nagy rakás sz*r. És még finom voltam. Lassú, nehezen gyorsul, egyedül a fék ami jó benne, semmi más. Utastere borzalmas, ha vki a motorrésznél ül, süket lesz a fõmegkinyomásánál v. simán a légsüritõ bekapcsolásánál.
Ha már mozdonyról beszélünk akkó V63.
Attól jobb jelenleg nincs!
T.T.