Mozdonyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gz8
off
Nem 25kV-os, hanem 25 kV-os, szóközzel a mérõszám és a mértékegység között. <#email>

on

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

gz8
És elektromos rájákkal keresztezett, állandóan vacogó cápák is uszikálnak az izélés végett... <#hehe>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Tuvok
Aham, meg a 25kV-os vezeték a medence aljára, a hatás kedvéért <#zavart1>

gz8
Erre csak egy megoldás van: 50 méteres úszómedence, alapba' legalább 10 méter mély.
Már csak egy Platov kell az úszásoktatáshoz. <#hehe>

Tuvok
Én szeretem a nagy kádat, de egy fejreállított Tau nem férne be a fürdõbe <#gonosz1>

B0B0
😄 <#idiota>

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

gz8
A szilifanok közt is van téríthetõ, függetlenül attól, hogy rák- vagy bak-.<#idiota>

B0B0
Nohab szerintem majdnem mindenkinél etalon. (esetleg szili-fanoknál nem)

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

gz8
off

Ó, te perverz! <#vigyor1>

Jó három éve sikerült az õsöknek számûzni a kádat a fürdõszobából, így a kéthetente kiáztatom magam, e! sajnos már a múlté. Ráadásul mindezt Sziget alatt kezdték el kivitelezni, így a hét szûk pancs utáni obligát forró fürdõ helyett hidegzuhany jött, szét volt bombázva az egész hóbelebanc.
Szeretem az ilyen meglepetéseket. <#rinya>

on

gz8
Nyugi, ennek a valószínûsége gyakorlatilag nulla. Vagy még annyi se. <#ravasz1>

gz8
Nem unalmas, tényleg. Még valamikor '97-ben mentünk IC-vel Keszthelyrõl a Délibe, és Gárdony elõtt, miután elhagyod a 70-es felüljáróját, akkorát dobott, aszittem kiesek a mitfárerszékbõl. <#ticking>

Nálam a Nohab a standard. Futásjósága, elnyûhetetlensége és más kvalitásai vitathatatlanok. A zaj persze velejárója, kivéve, ha a kazán van mögötted. <#fogmosas>

gz8
Hála istennek talán kétszer, de a pálmát nálam akkor is a Pielstick-motoros Csörgõ viszi, maga a borzadály.

CAT mocival már nagyságrendekkel ehetõbb. 😊

B0B0
Én nem találtam 😞

Bemondták a rádióba, h új nosztalgiavonatot indítanak a mozdony neve: Zsuzsi, 1920 ban gyártott gõzös. Cukorgyári mozdonyként kezdte, aztán a GYSEV nél szolgált,késõbb ki lett állítva, így menekült meg a beolvasztástól..
Most nem keresek rá, biztos vannak róla képek. 😄

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Freedom88
Ez igaz! Marha kényelmes az "utazás" rajta

T.T.

Tuvok
Mondd, hányszor utaztál már Szergejen, mert furcsa, hogy pont a Szilit említed a hangja miatt ... 😄

Tuvok
Maradok a fürdõkádnál :o)

Freedom88
ja, és 10 múlva amikor a derekad keresztben lesz akkor nem lesz olyan vidám az út:S

T.T.

B0B0
Legalább nem unalmas az út! 😊

gz8
A Szilik nem csendesek, cserébe nagyon jól ugrálnak, ha vacak a pálya 😄

Freedom88
nem V43-as mozdonyból ismert hangszigetelésük van

T.T.

Freedom88
nagyon jól tudod. Ezért van a "zenélése". Szokták Bétóvennek is nevezni, vagy egyszerüen zenemozdonynak

T.T.

Freedom88
3 lámpa indul!😊 yeah!

T.T.

gz8
Tavaly tavasszal Gyõrben én is filmeztem egy Taurust (haverom vitte az IC-t), és pusztultam a röhögéstõl. A vezálláson túl jó a hangszigetelés, ott nem hallatszott. <#buck>

Nohab
Hogy ezeknek nincs jobb dolguk...
Tuvok
Most nézem lefújták ezt a vészfékes hülyeséget, szerencsére .
Mondjuk jót röhögtem, valami 14 éves írhatta és mintha mártír lenne, Õ megkegyelmezett a vasútnak meg a kormánynak azzal, hogy "azonnali hatállyal lefújták" ...
😄D
Szánalom .

Tökéletesen igazad van..
A videók jóak😄

Nohab
Hmm, amit én hallotam más volt a hangja 😊
Tuvok
Tuvok
Csúnyán nyávog .
Nem akarom az Usgyik foghíjas érdemeit növelni, de nekem nem hiányoznak az MD-k ... 😊

Nohab
Amikor a Piroska elindul na az se semmi😛
Tuvok
így más ! 😊

B0B0
Hát izéé <#wilting> 😄D

Tuvok
Biztos ? <#idiota>

B0B0
Ahha, értem 😊

Tuvok
Nem ismerem a Tau-k vezérlését, de ha jól rémlik a vastestû aszinkron motorokban az áramirányítók hallatják a hangot, mikor alacsony sebességen a számítógépvezérlés beállítja a frekvenciát . És ez a frekvencia hallható a vason, amíg be nem állítódik a végleges freki .
Remélem sikerült elég kuszán összehozni, de nekem is csak mesélték . 😊

B0B0
Mi ez a hang amivel elindul?

Tuvok
Na mindegy, ezt úgyis leírtam volna 😄DD
Amúgy meg azon mit nem értesz ? 😄

B0B0
Ezt elnézted. Én a videós hsz-edre nyomtam a kérdõjeleket! 😊

Tuvok
Kifejtsem ?
Habár a tiltakozás mondanivalójával egyetértek és együttérzek, de a módjával nem . A vasút nem játszótér, ahol 14 évesek vészéféket rángathatnak teljes felfordulást okozva a menetrendben milliós károkat okozva . Képzeld el, ha az 1-es, 100-as, 140-es, vagy akármelyik forgalmas fõvonalon rángatja meg, ahol a vonatok percenként követik egymást ! De hát (ex-)vasutasként tudod mivel jár, ha valaki megrántja a vészféket . Ha én lennék az adott vonaton mozdonyvezetõ, és elkapnám a kölyköt amelyik heccbõl ezt csinálta, biztos úgy felpofoznám ott helyben, hogy nemcsak a vészfékektõl menne el egy életre a kedve, de a vonatoktól is .
Agyrém ötlet ez az egész, és eleve halott dolog, mert amellett, hogy a MÁV jópár (ha megcsinálják) feljelentést fog tenni ismeretlen vagy ismert tettes ellen, az egészzel nem fognak elérni lófaszt se, mert jól tudjuk, hogy nem a MÁV hibája, hogy megvonták a kedvezményeket, hõn szeretett kormányunk meg úgyse fogja füle botját se mozdítani emiatt . Ha a székház felgyújtása, 200 traktor a Kossuth téren és ezrek demonstrációja nem hatott a meggyalázó intézkedések ellen, akkor 4-5 megállított vonat se fog, és emiatt nem a kormány fog szopni, hanem a MÁV, és többszáz ideges, elkésett, felháborodott utas .

B0B0
??

Tuvok
Tuvok
Ne kezdjük itt is ... ezeket fel kéne pofozni, majd D2 fékkart dugni a seggükbe és leblombázni <#levele>

Freedom88
végülis csak nemzetközi vonatot húz, szóval azért annyira nem

T.T.

B0B0
Az a csóri csörgõ milyen ótvar

Freedom88
Pár kép!😊

T.T.

Freedom88
nincs Egom fotóm:S

T.T.

Szerkeszd be a szerelvényt Esztergom állomásra.
Utána meg írunk egy jó cikket, h jövõre már villamos vontatás lesz
Egom-Budapest között 😄
Amúgy akár lehetne is, mert most építették ki a 120kVoltos gerincet Egomba. Eddig csak 35kVoltos betápja volt a városnak