3800
  • gz8
    Igen, mégpedig olyan helyeken, ahol más szerelvények is járnak, ergo nem a TGV saját pályája. :)

Separation
    LGVs are fenced along their entire length to prevent trespassing by animals and people. Level crossings are not permitted and bridges over the line have sensors to detect objects that fall onto the track.

All LGV junctions are grade-separated, with tracks crossing each other using flyovers or tunnels, eliminating crossing other tracks on the level.

Az LGV a nagy, 200 km/h feletti vonalsebességet jelenti.
  • B0B0
    Ma Debrecen fele jártam:

• B0B0
    Jól tudod, de lehet, hogy van egy-két kivétel, ahol az út keresztezi.
  • gz8
    Ha jobban megnézed a képeket, valami állomásépület is van a háttérben. A nagysebességű szakaszok kifejezetten a TGV kedvéért épültek, tudomásom szerint csakis és kizárólag a TGV szerelvények közlekedhetnek rajta.
  • B0B0
    Az mindjárt más...
  • gz8
    Úgy tudtam, hogy a nagysebességű pályának nincs szintbeli kereszteződése semmivel. Ezek szerint nem 300-zal tépett, hanem mondjuk 120-160-nal.
  • B0B0
    Ez kemény
  • Freedom88
    olvastam én is hát, nem igaz h nem tudták megállapitani:)
  • gz8
    TGV és teherautó ütközött

Amin lekarmoltam magam: Arról ellentmondó hírek érkeztek, hogy a vonat kisiklott-e vagy sem.

A képeket nézve gondolom nem egyértelmű.
  • B0B0
    Fain :)
  • Tuvok #3029
    Főnököt nem érem el, MÁVDIREKT-nél az alábbi mondatot hallottam, még most is röhögök :D

Kérdem xy számú vonat előreláthatólag közlekedik-e . Válasz:

"Nem fog közlekedni, mert amíg nem lesz valamilyen megegyezés, addig nem fogom tudni megmondani önnek, hogy közlekedik-e"

:DD
  • Tuvok #3028
    Határozatlan ideig ...
    Kimentem 6-ra az állomásra, elvileg akkor kezdték, de vonat nem jött, szolgálattevő vállat von . Hazajöttem, kimentem 8-ra (akkorra fordul vissza), szolgálattevő már nevet, hogy mi keresek megint ott . Hazajöttem :)
  • B0B0
    Meddig vagy "szabin"? :/
  • Tuvok #3026
    hmm ? :)
  • B0B0
    Hmmm.
  • Tuvok #3024
    Nem jön a vonat, amin dolgoznom kéne
  • Tuvok #3023
  • Christo
    Kormányzati negyed: áttervezés
  • HUmanEmber41st
    Amikor a takarítást is éppen-hogy végzik el, a karbantartásról szót sem érdemes ejteni. Term. a régi személyszállítókról van szó.
  • mstummer
    Nekem is volt anno hogy úgy utaztam Pestre hogy nagykabátban is fáztam... No meg a fordítottja amikor nyáron is fűtöttek...
  • HiPPoNaX
    Eddigi altalanos tapasztalatom, hogy egy atlagos MAV vagonban vagy nincs futes es megfagysz, vagy 40 fokra futenek fel (ilyen miatt durrant mar el ongyujto a kabatom zsebeben), de ha veletlenul lenne is szabalyozasi lehetoseg a futes erosseget illetoen, akkor az meg nem mukodik. Pedig talan a Budapest-Szekesfehervar vonal ahol ezeket a tapasztalatokat szereztem (ertelemszeruen meg a halberstadti kocsik es a flirtek elott), annyira nem is elhanyagolt...
  • B0B0
    Hepi börszdéj! :)
  • B0B0
    Szomorú látvány az a Szergej-temető :(((
  • allock #3016

• allock #3015
    Sz-Sz-B megyében nincsenek ilyenek. Ritkaság :D Egyedül az IC az, amire azt mondom hogy jó :)

A fütést nem lehet valahogy szabályozni? Mert barommira fűtenek a kocsikba, végig lehúzott ablakkal kell utazni, hogy ne legyen meleged. Aztán meg mikor megérkezel a cél állomásra, a melegből kivágódsz a hidegbe, aztán egyből megfázol :p

ui: láttam ilyen szabályzóféleséget de nem csinált semmit
  • Tuvok #3014
    006 volt ?

Természetes, Tiszántúlon húgyszagú klasszik Bhv-k vannak gyorsvonatokban .
  • mstummer
    Tegnap Győrben belebotlottam egy Nohab-ba, szép látvány volt. Pályakarbantartó/építő gépeket vontatott. Sajna nemtudtam lefényképezni akkor.
    Azután meg vonattal leugrottam Pestre ( kivételesen igényes kocsikkal ment a szerelvény, pedig csak sima gyorsvonat volt). Tatán meg ismét belebotlottam ugyanabba a Nohab-ba, fényképeztem...csak elmosódott lett :S
    Amugy legnagyobb csodálkozásomra visszafele is igényes kocsik voltak. Bár gondolom ez csak a Budapest-Győr-Bécs (Szombathely) vonalra érvényes... propaganda célokból.
  • Tuvok #3012
  • gz8
    Oh really? = És télleg? :))

• Tuvok #3010
    mijazaz orly ?
  • gz8
    Helyes.
    Most viszont Rómában vagy, linkelj úgy, mint a rómaiak.
    off off
  • allock #3008
    Ya RLY
  • gz8

Egy kis netikettet még nem árt abszolválni... (ugyanaz a kategória, mint amikor valaki cseszik normális tárgyat írni [már ha egyáltalán ír] egy e-mailhez). Lásd még RFC 1855 stb. stb.

/off
  • allock #3006
    azért kell megnézni ;)
  • gz8
    "Wow :o"

Ebből nem sok minden derül ki tudniillik
  • allock #3004
    magyarul? :D
  • gz8
    Informatív linkelés...
  • gz8
    Jóllehet dízel, majdnem ugyanúgy füstöl, mint egy gőzös: jól karbantartott UP-gép
  • allock #3001
    itt jobban látszik
  • allock #3000
    WOW :o

..hát ez nem semmi