132
  • Caro
    #132
    Megint tereled a témát.
    Nagyon jól tudod, hogy a linux és a windows kernele teljesen máshogy épül fel, még a koncepció is más.
    De már ezerszer leírtam, ha érdekel(ne) keress vissza.(na nem mintha nem tudnád)
  • Caro
    #131
    Te persze ezt tudod... :)
  • FTeR
    #130
    ja és ha figyelembe vesszük, h a linux csak egy kernel, akkor nem sok lovagolni való marad a témán.
  • FTeR
    #129
    baz az új fícsöröket kezdték újraírni, nem a régieket.
  • Caro
    #128
    Te is nagyon jól tudod, hogy Allchin mondta.
    Lehet, hogy NT kernel, de aztán minden más.(meg szerintem az is már csak NT kompatibilis)
  • FTeR
    #127
    ez tényleg komolytalan volt.

    természetesen az új fícsörök miatt kell az új, nem a régiek foltozgatása miatt.

    #126 lol, ezt honnan szedted? a vista az nt-re épül, amit úgy '86 óta fejlesztenek.
  • Komolytalan
    #126
    Előzőhöz még: Újabbat úgy értettem, hogy _totál alapoktól újraírnak mindent_, hogy még stabilabb, még gyorsabb, még stb-b légyen. Lényeg hogy alapoktól újraírva minden. Ha jó ez, ha van benne egy mákszemnyi jó is, akkor miért nem építenek rá? Miért nem építettek a W9x-re, ha annyira jó volt? Minek újraírni mindig, ha nem sz.r? Miért csak akkor lesz sz.r az MS rajongók szemében (és az MS szemében is), mikor kijött 1 új szoft? Ha a W95 abszolút hibás koncepció volt mikor megjelent a W2K, akkor nem volt hibás már 95-ben is? Ha az XP abszolúte hibás koncepció lesz 2 év múlva (merthogy teljesen alapoktól írják a longhornt), akkor nem abszolút hibás már most is? Miért tudja azt a linux, hogy építenek az előzőekre, miért kell mindig mindent újraírni az MSnek?
  • Komolytalan
    #125
    "az xpn, már ezek a problémák is megoldódtak/megoldhatók" - akkor mi a fenének belőle újabb? Meg ha meglesz a Windows 2100 ultrared profession atomcsapás, akkor miért lesz az XPből azonnal instabil, gagyi DOS alapú sz.r az M$ rajongók szemében?
  • Komolytalan
    #124
    Azért kérdezz meg egy grafikust hogy utálja-e az Adobe-t (közel 100% részesedés:-P
  • droland
    #123
    Az emberek CSAK ÉS CSAK AZT utálják, aminek általában 30%-nál nagyobb a piaci részesedése, függetlenül attól, hogy az jó e vagy rossz...
  • dokar
    #122
    Nem csak a M$-t utálom.
  • MrCrowley
    #121
    Van egy általam telepített gép ami PII 300 vagy ilyesmi kategória, ha jól emléxem 128 MB RAM van benne. A Suse 9.0 XFce 4.05-el egész jól megy rajta, de Debiannal gondolom még többet lehetne kihozni belőle ha az embernek van rá ideje. Szerintem ennek ellenére az ismerkedést ne a legsz*rabb gépen kezd a linuxal (és úgy általánban egyik rendszerrel se) hacsak teheted.
  • h4x0r
    #120
    Ja, valahogy így vagyok én is. Engem inkább a programozás mozgat, főleg POSIX jellegű rendszerekre, de tervezem a Windowsost is.
    Ne értsd félre, de valahogy a szimpla C-s, konzolos cuccok valahogy nekem jobban kézreállnak. Nem flém miatt mondom...
    Na de ez nagyon OFF

    A cikkhez: ez engem akkor izgatna, ha nem dickless/thin (szóvicc, éééérted :) ) kliensként adnák ki. Szerintem arra is lenne jócskán piaci igény. Pl. egy 2k vagy XP Home edisün szerű, direkt kispénzűeknek. Nem hozna sokat, de biztos jönne be nekik egy kis zseton...
  • FTeR
    #119
    én sg-re a flém mellett amiatt járok, mert elég széles körben vannak rövid cikkek és nagyon gyakran van frissítve, így elég csak ezt néznem és ha vmi érdekeset találok, akkor máshol megnézem mi a valós/korrekt infó :)
  • h4x0r
    #118
    Mivel a híreket az olvasók írják, ezért ez előfordul. De még mindíg jobb szerintem, mint amit az SG művel. Ide is csak azért járok, mert a Windowsos cikkek itt még "viszonylag" korrektek...
  • FTeR
    #117
    fogalmam sincs milyen, mivel kb fél perces pillantást vetettem rá. de mondhatjuk, h a huptól a hideg kiráz, habár igaz a cikkek azért annyire nem szoktak ferdíteni, csak rémhírt szeretnek terjeszteni.
  • h4x0r
    #116
    FTeR: Pusztan informaciokent mondtam, hatha erdekel. A 111-es hozzaszolas vegen pediglen volt egy szmajli :).
    Mellesleg szerinted szar, mert HUPos?

    device: Nem ervkent hoztam fel, hanem erdekessegkent.
  • Yfel
    #115
    Csak tudnam, hogy minek P2-re lebutitani az XP-t. eleg memoriaval (128MB+) egy PII-450-es tokeletesen elfogadhato sebesseggel futtatja a Windows XP Pro-t.

    Y
  • FTeR
    #114
    kb évekre tudom a fontosabb eseményeket. nem érdekel és szükségem sincs arra, h percre pontosan tudjak minden kis jelentéktelen eseményt az unixal vagy a bsdvel kapcs. sok más van, amit részletesebben tudok, mint amire ez a lista kiterjed.
    nemtom ezen mit nem lehet érteni.

    #112 szia! köszönöm, h ezt megosztottad velem.
  • Hegyikecske
    #113
    ÖÖ egy winfos 95öt futtató gépkörnyezetbe fel lehet toszni egyáltalánm vmien linuxot ?:D Mer sikerült szerválnom egy leselejtezett gépet is és arra jólenne, h ha van időm azon tanulmányozzam a linuxot
  • device
    #112
    Sziasztok!

    Végigolvastam a fórumot, halistennek vegere ertem.
    FTeR : Ha pedig tisztelned egy kicsit is azt akivel vitazol, akkor pedig illene elolvasnod azt ami alapjan o ervel, vegiggondolni mirol is beszel, de amit te csinalsz, az onmagaban annyi hogy kitartasz valami mellett, az ideologiad mellett azzal kapcsolatban amit nem is ismersz olyan jol. Én ha már cáfolni akarok valamit akkor megnézem a vitapartnerem mivel érvel.

    Ja amugy XP-t hasznalok en is itthon és értek is hozzá, nem csak ugy van.Emellett 3 server gépen Debian 3.1 testing et. eddig mindig stable kernelt hasznaltam, es sosem volt gond a kernellel magaval, max az en configuraciommal.
    Ha itthon is lenne normalis netem, akkor idehaza is linuxoznek... na csa...
  • h4x0r
    #111
    Ez egy targyilagos tortenelmi levezetes. :)
  • MrCrowley
    #110
    pedig akinek nem inge ne vegye magára..lásd a #90 végén Te mit írtál. ;) (Én sem sértődtem meg)
  • FTeR
    #109
    1. nem mondtam, h nem vagyok fullosan tisztában a témával. tanultam unixot, de soha nem használtam.
    2. nem használom egyiket sem. majd ha használnom kell megtanulom. csak azért nem fogom fullosan elsajátítani, h elmondhassam magamról, h dejó, aztán a büdös életben nem foglakozom vele.
    3. ezen a beszóláson kicsit megsértődtem.
  • MrCrowley
    #108
    "jól érzem magam annyi tudással ami már megvan"..ez sajnálatos, mert a Win rendszereken sem lehet megélni a tanulás nékül. Ez a fajta luxus hogy az ember nem fejlődik a mi szakmánkban az éhenhalás felé vezet. Mondjuk az igaz hogy amit idéztünk az mér a múlt, de abból is lehet tanulni..pl kevesebb baromság hangzik el wint használó emberektől unix témában..;)..upsz
  • FTeR
    #107
    ezen semmi meglepő nincs, ms platformra sokáig alig volt játék, főleg egyéb más nem pc-s platformok büszkélkedhettek vele. aztán kijött a dx, hírtelen megérte rá fejleszteni.
    arról nem is beszélve, h ofisz miatt irododákban terjedt mint a tűzvész, ezért az került otthonra is és ha már van lehessen játszani is rajta.
  • FTeR
    #106
    jól érzem magam annyi tudással ami már megvan és annyira meg nem érdekel, h végigolvassak egy időrendi táblát (meg a hup ajnározását).
    azért kösz :)
  • h4x0r
    #105
    Unix/Linux tortenete:

    1941-1971
    1980-1999
    1999-2000

    BSD tortenete:

    1. resz
    2. resz
    3. resz
    4. resz

    Ha erdekel...
  • h4x0r
    #104
    Sztem '95-ben azert nem hallott senki Linuxrol, mert akkor meg 3 eves volt, alig akadt egy-ket disztro (pl. debian volt mar). En '99-ben hallottam rola eloszor, de 2002 kornyeken valt versenykepesebbe (ertsd: grafikus szirszarok tomege ekkor kezdett (asszem) megjelenni). Az Internetkapcsolatok terjedese is sokat tett a dologert. Mivel szerintem a Linux netkapcsolattal a legjobb. :)
  • MrCrowley
    #103
    Ahogy mondod. Idehaza nagyon kevesek hallottak akkoriban még csak róla. Szélesebb körben talán a CD mellékletekr való felkerüléskor jutott el a dolog (olyan '98 magasságában kb), mondjuk akkor se volt még messze sem egy felhasználó barátnak nevezhető (rossz nyelvek szerint még most sem az). Mostmár azért van mi ből válsztani ha kicsit körülnéz az ember, MacOS-től a BeOS-ig van minden...már feltéve hogy nem a sztenderd kell.
  • MrCrowley
    #102
    Hát igen, valóban, bár mondjuk a Debian disztrib jól kilóg ebből a sorból, mert stabil kiadás jó ritkán szokott lenni (2-3 év).
    A FreeBSD-ről, és úgy általában a BSD-ről: Igen Unix alapúak, de nem mondanám hogy megbukott projectek, sőt! Annó jókora jogi perpatvar volt amíg elérték hoyg ingyenes és szabad legyen. De erről bővebben itt olvashatsz. Jó hoszú sztori ahogy nézem a 70-es évektől indul. Hiába no, a Unix története nem ma kezdődött. ;)
  • arty
    #101
    azért használunk most windowst és nem 50/50% arányban valami *nix klónt:

    - dos után a játékok winre jöttek ki
    - office95
    - PR

    Nemtom 95ben volt e már alternativa(értsd: linux).Ha volt is nagyon erőtlenül képviseltette magát ... én 95 táján biztosan nem hallottam még otthoni alternativ operácios rendszerről, amikor elgondolkoztam, h a dos helyett mit is tegyek fel ...

    95 lett, bár 4 mb ram mellett elég fárasztó volt használni ... :)
  • FTeR
    #100
    ez nem normális viselkedés. valszeg valami más gond is van ott. eleve még a max 4 vituális meghajtó sem éri el azt a %ot amitől bejönne.
    legvalószínűbb, h valamiért sérült a hw leíró fájlod, lehet dtool belerondított és valmai rosszul sűlt el.
  • Gemnon
    #99
    Pedig fizikai eszközcsere nem történt kb fél éve. :(. Azért tippeltem a Daemon-Tools-ra mert azt frissítettem tegnap 4.0-ra és az újraindításkor szólt a Win, hogy 3 napom van a kitiltásig. :)
  • FTeR
    #98
    most összezavartál. a bsd is egy unix klón, ugyan úgy mint a macos. és ugyan úgy mint a linux.
    csak megbukott a projekt és jellemzően így lett belőle free.
  • FTeR
    #97
    1. direkt írtam, h ez alapvetően nem meglepő (lévén winnél is így van, habár macék kilógna ebből), de linuxnál sokkal sűrűbben van verzió váltás.
    sokan nehezményezték, h lassan 5 éve van xp. én személy szerint semminek sem örülök jobbn, mint hogy közel 4 éve nem kellett a saját gépemre rendszert telepíteni (ilyen szempontból irigylem az almásokat, de összehsonlíthatatlanúl könynebb helyzetben ilyen szempontból az a platform).
  • MrCrowley
    #96
    Mármint a FreeBSD?..mert az előbb még egy klónjáról beszéltél!!!! Én nem mondtam hoyg okosabb vagyok, csak kértem hogy fejts ki jobban. Ha azt mondod hogy jobban megtervezett/összeszedetebb akkor úgy már érhetőbb mit akarsz mondani. Gőzöm sincs mely fanok mondták, de az biztos hogy általában mindenki a saját várát dicséri. A FreeBSD is jó valamiben biztos vagyok benne, nomeg a többi BSD, de ettől még nem tenném le a nagyesküt hogy _összességében_ jobb lenne egyik a másikánál (vagy a linuxnál).
    Ámbár van egy hely ahol a népszerűségüket mondjuk össze lehet hasonlítani. ez
  • MrCrowley
    #95
    semmi gond, csak úgy éreztem hogy kicsit "üresek" ezek az érvek. Mert mondjuk uszkve 2 vonatkozásban is igaznak találhatnám amit írtál, csak tudod: nem mindegy miről/melyikről is beszélünk.
    1, Asszem erre Equ utlat multkor: teljes disztrib frissítéskor (kb mintha WinNT 4.0-ról W2K-ra állnánk át) gond van a kompatibilitással. Elszállank dolgok amik idáig mentek stb. Ilyen van. Én inkább mundjuk gyalulni szoktam iylenkor, és csak a konfigokat áttolni.
    2, Az amlített 2.6 API változási mizéria. Gondolom a fejlesztők fogják a fejüket (meg amijük van) miatta, de azért ez is átvészelhető. A sima 1.0 user jó esetben nem vesz észre belőle sömmit. A nagyobb céges pedig gondolom úgyis vesz supportot egy nagyobb disztribútortól.

    Winről baromságot? Ki merészelt ilyet? :-D ;)
  • FTeR
    #94
    ja egyébként ezt nem saját kútfőből szültem (közöm nem votl a cucchoz), hanem nagy opensource fanok írásaiból.
  • FTeR
    #93
    jaj, ne gyere ezzel. techológiailag sikerült jobban.
    freeBSD sehol nem terjed el így elég nehéz lenne ebből a szempontból összehasonlítani.
    azzal, h direkt hülyének nézel nem fogsz okosabbnak tűnni és igazad sem lesz.