63
  • dez
    Máshogy is felfogható egyébként ez az egész dolog. Megtehették volna, hogy visszavesznek egy kicsit a cpu/gpu/memória órajeléből. De inkább mégsem tették, és bíznak benne, hogy később jobb hűtési megoldást találnak, illetve a gyártástechnológia fejlesztésével majd kevesebb hő termelődik.
  • fradimail
    Milyen képet néztél?
  • Omega
    a hír nemtudom, nem érdekel egyáltalán, de az ott jobboldalt az a jó szuka...
  • Hegyikecske
    így jár az aki egy nagy rakás pénzt konzolra költ...
  • Skyline
    A perről annyit,megérdemlik,pereljék csak őket,ha valaki konzolt vesz nem hibaüzeneteket meg kékhalált és egyéb baromságokat akar látni,játszani akar,ne hasonlítsuk össze a számítógépes oprendszerekkel.

Az hogy komoly előny-e arról pedig annyit hogy MAXIMUM fél évet adok a ps3 megjelenésétől és vastagon alázni fogja bevételben a boxot (a minősáégről és egyéb nyalánkságokról nemis beszélve)...
    A microfos ugyanúgy uralmat akar konzoltéren de ez nemfog összejönni,főleg amíg játékaik 90%-a megjelenik pc-re (szebb graffal,javításokkal) és a többi konzolra a maradék 10% pedig elhanyagolható 1-2 nevet eltekintve...
  • dez
    A főbb chipek (cpu, gpu, southbridge) gyárt(at)ási joga is a kezükben van. Persze az alaplapé, dobozté is. A DVD olvasót készen veszik, de az kisebb költség (egyszerű olcsó OEM holmi). Valószínű a tápegység is ilyesmi.
  • SoDI---
    hilton kisasszonkaaa :DDD
  • NEXUS6
    Ez valszeg tényleg így van.
    A Revo ugyan fix hw-al dolgozik, de az alapból is olcsó. A Sony meg szarrá fogja fejleszteni a PS3-at. 2-3 év múlva talán csak akora lesz mint a mostani vékony PStwo, az előállítási ára, meg a mostani 10-e.

A M$ bármilyen HW hiba javítását csak hatalmas erőfeszítések árán fog tudni megszervezni, hiszen az össszes beszállítójának az az érdeke, hogy a saját részegységei árát magasan tartsa. Eközben a Sony gyak maga gyártja az egész konzolt!

Ezt a versenyt csak elvesztheti a M$! Az egyetlen esélye az lett volna, hogy megint ő csinálja a legjobb konzolt, de asszem meglehet előlegezni, hogy ezt a dolgot már elkapkodta.
  • NEXUS6
    Amúgy nem volt olyan régen, hogy egy csomó PS2-t is visszahívtak, pont a táp okán.

Mellesleg az PS2-re is volt olyan progi a kiadás környékén amivel fagyott rendesen (Pl EA F1 2000, saját tapasztalat;). Aztán ott is volt hogy a másképp szeretők között különös népszerűségre tett szer (melegedés miatt ugye;)))
  • reloader
    Szvsz ez már régen lejátszott meccs. Akik a PS-re esküsznek azok úgyis megvárják a PS3-at addig meg elvannak a PS2-vel, akik XBox fan-ok, azok úgyis megvették, maximum valóban a karácsony dobhat valamit ezen, de nem sokat.

a Nintendo az egyetlen régi nagy öreg, aki még magához dédelgetheti akármelyik tábort is. . .
  • Tojesz
    hmmm...
    PS3 azzal kerül előnybe,hogy később adják ki
    Most röhögnek,és kiadnak jövőre egy tökéletes konzolt
  • Derapo
    Helyes!Nekem az amiga cd32-esem is fagyott néha.
  • Inquisitor
    "de en eletben meg csak XBOX-ot lattam fagyni."
    Én régen jártam amolyan "konzolbarlang"-ba játszani, ott aztán láttam fagyni SNES-t, Sega Megadrive-ot, Sega X32-t ... késöbb pedig Dreamcast-et, amikor pedig bemutatták itthon az első XBOX-ot, és mellette a GameCube-ot, akkor ott mindkettő fagyott :)
    De talán még Phillips CDI-t is láttam fagyni.
  • Inquisitor
    "Elvileg: ellenőrzőtt szoftver. Ezért a prog írója kemény pénzeket fizet. (Akárcsak a vasgyártók, ha szerepeltetni akarják az optimized for MS Win meg egyéb matricákat.)"
    Elvileg ... a hírhedt Asus "Windows Killer" Detonator driver óta, meg a lassan 3-4 éve használhatatlan drivereiről híres-hírhedt Creative után én már nem hiszek az ilyen hitelesítéseknek.

• reloader
    Sorry, egy:

Olyan programot még nem írtak ami minden hülyének ellenáll, ergo szoftverre garanciát vállani?:))

Kettő:
    Erre van szápört tím. Ha legálisan!!! veszed a szoftvert akkor bizony oda lehet pampogni. Ergo a szoftverek is garanciálisak.
  • fflx
    szerencsere szemelyesen nem ismerem. de par plusz dollarert talan meg a bluzat is levette volna a foto kedveert.
    es nem tartom valoszinunek, hogy o az eletben bekapcsolna egy ilyet, nemhogy meg jatszana is rajta.
  • Macc
    #17 - nagyon regota, jo sok konzollal volt mar dolgom, de en eletben meg csak XBOX-ot lattam fagyni. A hirek szerint az uj verzioban ezt a kepesseget sikerult magasabb szintre emelni:)

#20 - ez eleg szomoru, hogy gyakorlatilag minden jatek alatt fagy:(
  • droland
    UI: Találkoztam már olyan HT procival, amin ha a HT be volt kapcsolva, akkor CSAK WINRAR-nál CRC HIBÁS BETÖMÖRÍTETT fájlokat generált.

Akkor most a winrar hibás? :D
  • droland
    "Nem értek egyet ,a hw nem téveszt csak a szoftver. Vagyis ha valami elszáll akkor rosszul lett leprogramozva ,ennyi."

Tényt közlök.

Adott egy gép, melyen AKKOR ÉS CSAK AKKOR ha hálózati nyomtatóra küldünk nyomtatást, akkor a win eszeveszettül elkezd swappelni, amíg be nem telt a vincsi. Több napos huzavona után, hálókártya driver csere, hálókártya csere, OS reinstall, alaplap csere, vinyó csere, ide kábel csere, MINDEN CSERE KIVÉVE EGY DOLGOT.

A számítógépben lévő (de erre senki sem gondolt ugye!) processzor HIBÁS VOLT! De a hibája CSAK ÉS CSAK AKKOR JÖTT ELŐ, ha hálózati nyomtatóra küldtek nyomtatást.

Tehát visszarakták az uj gépet össze, hoztak egy ugyanolyan procit és cserélgették, és ha a régi proci volt benn, akkor nyomtatáskor swappelni kezdett a win, amíg össze nem omlott.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ELKÉPZELNI SEM LEHET, hogy egy kis regiszter, vagy kis bináris kapu, EGY INDURKA HW PROBLÉMA milyen gondokat tud okozni.

Gondoljunk csak arra, ha egy számítógépnek szarul van megcsinálva a hűtése... ott az OS pl. tehetetlen, mint az előbb felsorolt példában.

Tehát egy OS elszállását csak és kizárólag a szoftverre fogni, meggondolandó, és egy gyors és hibás következtetés lehet, azaz, az első sorban olvasható megállapítás, nem hogy pontatlan, hanem HAMIS!
  • Malbeth
    Tuti,hogy emögött a Sony bújik meg csendesen,de majd
    valszeg ők is visszakapják ezt a kedvességet a Microsoft-tól.
  • Commandante
    suXBOX...
  • Commandante
    "A Microsoft weboldalán tíz különböző Xbox-hibalehetőséget ismertet elhárításuk módjával együtt" - azert ez mar durva. Mi az, az M$ az IKEA baberjaira tor? Legkozelebb mar automatikusan csavarhuzot es pillanatragasztot is fognak mellekelni a hardver melle? :o)
  • Evil Merodak
    "a konzol hardverarchitektúrája hosszútávon működésképtelen, ugyanis hajlamos a túlmelegedésre és ilyenkor lefagy a készülék"

:DDD LOL Akkor most fűt vagy hűt?
  • pemga
    Lemaradtam, a táp hűtésének alultervezése óta felmerültek újabb hibák?

A #6-hoz: az MS elvileg vállal valamit azzal, hogy rástemplizi a matricáját bármely játékra, driverre. Elvileg: ellenőrzőtt szoftver. Ezért a prog írója kemény pénzeket fizet. (Akárcsak a vasgyártók, ha szerepeltetni akarják az optimized for MS Win meg egyéb matricákat.)
  • AnarchoiD
    Haver preorderelte ez a vackot, es jovolt nezni az arcat miutan egy estet toltott a vassal ;) sirastol voroslo szemek ... ;)perkamerkalt 110k-t valamiert ami nem olyan nagy durranas mint hitte es egy fagyast neki is sikerult osszehozni 6 ora alatt ...
  • Tbone
    Ha a marketingre szant penz 10%-t a fejlesztesre, gyartas elokeszitesre es tesztelesre forditottak volna, egy nagysagrendel kisebb lenne a hibas keszulekek szama. A 3-5% selejtarany meg papiron is nagyon sok ebben az iparban.
  • Cleawer
    Paris Hilton
  • rolika
    "Tehat ha elobb vagy a piacon akkor te nyertel."

nem biztos. volt egy sega dreamcast is, ami jóval a ps2 előtt jött ki, f.szályos kis masina volt, mégis bebukott, mert mindenki kivárta a sony gépét
  • the Godfather
    Ez tényleg reklám akar lenni, a szakmai körökben ( filmes vagy zenész ) egy senki, de szexétvágyával és szülei pénze által már nagyon híres.
  • vgez
    szerintem ez reklámkép, talán énekes, de a nevét már nem tudom, nem neki törték fel a mobil postafiókját? az is reklám volt
  • bundee
    Nos, milyen karrol van itt szo perpill? mert errol nem volt szo... csak hogy a hw nem az ultimate power gamestation :) mert nem kiforrot, meg hosszutavon nem megfelelo - milyen szoveg mar ez...

ilyen alapon egy suzuki sem kiforrott, meg hosszutavon nem megfelelo, mert szetesik, mire kotelezo lenne a villanymotor :)
  • htmm
    Szerintem ha valaki hibas termeket ad ki, feleljen a karokert, legyen az hw vagy sw.
    Ha en izzot gyartok es belerobban az user pofajaba, akkor az en tokeimet is megrancigaljak. Az analogia ugyan az...
  • Randal
    Ez nem az én nézetem, hanem a világ jelenlegi állása, a kettő között van különbség hidd el:)

Utolsó kérdésre:
    Nemtom én PC-s vagyok:)
    Jó a konzol is, csak a Pc-n én régebbi gamékat is futattok és....

Jelenleg persze a piaci helyzet diktál, ezért is van az, hogy nagy neveket dobálnak be a gépek mellé, mint pl.: Oblivion.
  • Yfel
    "PS2 vagy X360"

Ez termeszetesen "PS3 vagy X360".

Y
  • crx
    De ez is csak a m$ nak köszönhetjük hogy most már a konzolokat egy lapon említik eme förtelmes termékkel.
  • mousee
    Az utolsó kérdés lemaradt :))) Szóval ez esetben melyiket vennéd?
  • Yfel
    Ezt a strategiat azert alkalmazzak, mert a legfontosabb szmpont a kiadasnal az volt, hogy minel nagyobb elonyt (idobeli) szerezzenek a Sony-val szemben.

Gondolj bele, hogy a Microsoftnak monopoliuma van az oprendszer (es nagyjabol az irodai szoftver) piacon, ott tehat nem tudnak mar sokat fejlodni. A kovetkezo nagy kuzdelem azert lesz, hogy kinek a set-top box-a lesz a kozponti gep a nappalidban, ebbol adodoan ugyanis egyre jobban a kezukbe tudjak venni a kulonbozo media-formatumokat, DRM meg egyeb mediaval kapcsolatos dolgokat amikert nem te, de a mediacegek nagy penzeket fognak fizetni a Microsoftnak, vagy a Sony-nak, amelyiknek nagyobbak lesznek az eladasai a konzolpiacon. Ezek a gepek mar egyebkent is inkabb media center-gepek amik kepesek jatekokat futtatni.

Arrol nem is beszelve, hogy a legtobb atlagfelhasznalo nem fog 2 konzolt venni, eleg lesz nekik vagy a PS2 vagy az X360. Tehat ha elobb vagy a piacon akkor te nyertel.

Az MS-nek most egesz jo eselye van, hogy a Sony neve kicsit saros lett az utobbi idoben.

Y
  • mousee
    Hát nemtudom... A te nézetedet most én a politikához hasonlítanám...

Pl mostanság mi folyik a politikai életben? Ugyanaz, mint a te üzleti képedben... Mindenki dobja ki a hülyébbnél hülyébb megoldásait, és eszméletlen pénzeket kaszál. De szerinted mi lenne, ha egyszer lenne egy olyan párt, aki tényleg nem lop, nem csal, nem hazudik, a főnök nem mercivel jár, hanem pl egy opellel, már csak a kategóriai különbés miatt. Ha észrevennéd, hogy tényleg minden olcsóbb lenne, és javulna az életszínvonal, a parlamentbe tényleges viták lennének, nem olyan mint most (ha belenézel egy élő közvetítésbe annyit láthatsz, hogy van aki szónokol, és még van bent kb 5 emberke... Ebből az 5ből 1 alszik, 2 újságot olvas, 1a telefonjával játszik, a harmadik meg rajzolgat...)
    Na szóval kire is szavaznál ha egy ilyen párt is lenne?

Na lényeg, ami lényeg, mire akarok kilyukadni. Ha lenne a ps3 a piacon, meg az xbox360, és azt hallanád mindenhonan, hogy az xbox360 az jóó, megéri a pénzét, mert nem annyira drága (ha olcsó, eleve többen veszik, pláne ha még jó is).
  • EvilDevil
    Faszt kell ekkota ügyes csinálni belőle... ugyis kicserélik a hibás gépeket... az SG meg csak folytassa a MS fikázó bulvárcikk áradatát..
  • Randal
    Azért ha neked lenne egy vállalatod, te is hajtanád a pénzért. Kockázatot meg néha vállalni kell. Ráadásul ugye ott van a konkurencia is. ha meg leállnak tökéletesítgetni, akkor lemaradhatnak és hiába adnak ki egy jó terméket ha már vmiylen szinten elavult. Folyamatosan jelezni kell, hogy ott vagy a piacon. A termék minősége néha mindegy.