Foci EB 2008

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gunnersboy
holnap ha bemész dolgozni, fejeld le a fõnöködet megnézzük õ hogy bíráskodik, pedig csak sportszerûtlenség.........

We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...

Mor3llo
német drukker szemmel nézed...úristen 😄😄😄😄

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Count Adyn
Ha már nincs játékba a labda és fellöksz valakit indulatból az simán piros. Láthattuk tegnap is a török kapust😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

fanka93
jó de te német drukker szemmel nézed,a civil ember szerint pedig érthetõ a piros,ilyen "kirohanásnak" nincs hellye focipályán!

bocs. megszabja
tisztán megszablya a szabálykönyv: sportszerütlen cselekedet (de nem brutalitás, mint Zidane fejese)= sárga lap! Senki sem a sportszerütlenséget vitatja, hanem a büntetés mértékét! Egész mecs alatt kétféle mércéje volt a svédnek! Visszalehet nézni!
SG rock
akkor sem kell érte pirosat adni

Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.

sztem meg nem, ez nem foci

ProGabe
az nem mentesíti!legyen minden gól után pofozkodás? :S

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

SG rock
sztem elég érthetõ, hogy miért

Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.

fanka93
azért volt benne némi agresszió!

SG rock
tiszta ördög feje van xD

SG rock
ezért nem kellet volna pirosat <#pardon1>

fanka93
fúú az elsõ enyhén elvetemült😄😮

SG rock
*csaj (csak helyett)

SG rock
wáá a 2. képen a csak de széééép<#wow1>

skatulya bácsi
A sportingbet-en Ausztria-Németország: 10,0; 4,50; 1,285.
1815-öt tettem az osztrák gyõzelemre, 1000-et meg a döntetlenre.
Érdekes, hogy a bwin-en csak 6,75-öt adnak az osztrákokra.

Hollandia szopó ágon :((( (memories in eurocup 2008)

Christiansen
na jó egy képet-en beszartam:SDADS:SDAs

gabber_saviola
másik meccsrõl csak a Svájciak érdelemelnek képet 😊

na jó egy képet nyomok CR-rõl 😄dd

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

arra gondolhatott esetleg, hogy a tegnapi meccsen nem lehetett becserélni...de Rüstü ott ült a cserepadon
grizzly21
jojo, nem akarom a hulyeseget terjeszteni, tegnap irta valaki itt, de akkor ok.

ott van Rüstü, meg még egy, de az elõbbi alig várja, hogy megint szerepeljen.
honnan veszed, hogy nincs több kapus?
Christiansen
Kettõ is van

grizzly21
most mi lesz a torokokkel, tenyleg nincs masik kapusuk? Csak van

arról már nem is beszélve, hogy a biró nem robot, hanem feltételezetten ésszel rendelkezõ lény is! tessék már disztingválni egy kicsit a hosszabbitásban, ilyen harc után! Gondolom szeretett volna még egy kicsit szerepelni a 11-eseknél is!
persze, mivel Kollker tök ártatlan volt és beszólt neki, utána meg rájátszott. Pont õt lehet olyan könnyen fellökni... De ha nem ütés volt, akkor = sportszerütlenség és azért csak sárga jár!
gercse
de nem a beívelésnél történtekért állították ki,
utána ment oda Kollerhez és lökte fel, szerintem ezért piros jár

adni adtak, de mindannyiszor hibásan!
ez nem önbiráéskodá, hanem a játék hevében történõ kakaskodás. A kapsunak amúgy meg nemcsak az 5,5 -ös a felségterülete, védelem illeti azon kivül is a 16-son belül. Támadni ott már lehet, de szabályosan! Mivel õ fut ki a kapuból és mozdul a beivelt labdára, nyilvánvaló, hogy könyebben ütközhet is. A biró dolga ez is. Ez a lüke svéd, meg fafejû volt és nem figyelte mi történik a támadásnál és kapkodta a pirosat észnélkül. Bár lehet, hogy szándékosan.....
valamit kellene tenni, mert így lassan nagyon idegesitõ/játékot romboló irányban haladnak a dolgok. A fetrengés/ szinészkedés is pont egy buta szabálymódositás/utasitás miatt jött divatba! A becsúszás igaz, hogy veszélyes, dehát a biró uraknak csak azt kellett figyelni, hogy a labdára irányul vagy sem. Ehelyett számüzték a technikai repertoárból s persze nem lett ritkább, csak a letámadottak átvetõdnek a kinyújtott lábon és gyakran magukat sebesitik meg! Viszont jól vissza is élnek vele. Az elakasztást, talpalást, lábramenést már száz éve is büntették!
gercse
Akkor sem lehet önbíráskodni, szerintem ilyenért piros jár, adtak már ilyenért pirosat.

no nem olyan egyszerû. Elõtte volt egy cseh támadás, akkor a levegõben levõ török kapust támadta két cseh, köztük Koller és utána vitatkoztak. A lökés az meglökés és mivel sportszerütlen cselekedet sárga lap ját érte! De nem piros! Ez volt a helyzet a német meccsen is!
gercse
ellökte Kollert mikor a labda közelben sem volt, ezért kiállították

Christiansen
Neked mi a véleményed a videóbíróról? Miért nem vezetik már be? Az nem indok hogy megtöri a játékot, egy fetrengés vagy egy lepacsizós leballagós csere több idõt vesz el...ha korlátozva lenne a használata, pl. meccsenként egy videóbíró kikérés lehetne csapatonként, nagyságrendekkel
ugrana a színvonal és a játék is gördülékenyen mehetne.

Punker
ezt a török kapus kiállítást még mindig nem értem

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ne hülyéskedjünk már! A játékos ugyanúgy teszteli a birót, mint a gyarek a felnõttet, vagy a kiskutya gazdáját s ha látja, hogy nem megy akkor meghúzza magát! Ezekkel a mostani élvonalbeli játékvezetõkkel nagy baj, hogy sohasem játszottak, tiniként eldöntik, hogy birók lezsnek, harmincas éveikben már FIFA birók, mivel 45 évesen (erejük, tapasztalatuk teljében!) búcsut kell intsenek a karriernek!
Úgy kell biráskodni, hogy ne legyen rá ok reklamálni és ha akad, akkor szóval/gesztussal is leleher rendezni! Nem kell kapkodni a sárgát azonnal (vagy a pirost). Sem a horvát-német, sem a cseh-törökön az ellenfél meglökése nem ért pirosat! Az ütés igen, de az ellökés milyen szabály szerint az?
A kezezés az amikor alabda és a kéz érintkezik! Ha a kéz keresi a labdát (elmozdul irányában), akkor szándékos, ha a labda esik/lövik rá a kézre (a labda keresi a kezet) , akkor vétlen! Az elõbbit le kell fújni, az utóbbit nem! Ezt akkor találták ki még a XIX. sz-ban, amikor a rögbi és afoci elvált egymástól, mivel akéz ügyesebb a lábnál, de a játék szellemében van, hogy a karokat nem lehet lekötözni/zsebre dugni, nem lehet úgy esni vagy felugranbi fehelni, hogy a kéz le legyen szoritva. S ha ilyenkor rárugják a labdát ( a kéz nem mozdul felé) akkor szó se lehet szándékosságról! A biró nem bürokrata, hanem a szabály szellemében kell vezetenie!
Mivel a partjelzõ (asszistens) elsõ számú feladata, hogy mindig egyvonalban legyen az utolsó védõvel (+kapus) és figyelnie a labda elrugására, ezt kell megoldja tökéletesen, mivel gól fõleg ebbõl születhet s nem partdobásdból, vagy szögletbõl! Aki nem tudja, ne csinálja! A legtöbb pálya ma már a fû nyirása révén kitünõ segitséget is nyújt az egyenes vonal megitéléséhez.
Hogy milyen a szerepe a birónak tapsztalatból (több mint egy évtized alatt) tudom. S ezért is birálom a hibákat! Az okoskodók meg jobb ha a részletesen tanulmányozzák nem is annyira a szabálykönyvet (sajna a birók is csak ezt teszik, sõt még ezt sem, ld. a minapi esetet a Tony góljánál), hanem a szabályok szellemiségét.
5c0rp330n
én 11233-as "faluban" 😊

jah, én is (de csak 1100 iwiwes van a faluban 😄)

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

jAsOn VoOrHeEs

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

poppe
nehogymá! na errõl lemaradtam...
akkor álljanak ki tízen 😄

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

jAsOn VoOrHeEs
Schweinsteiger egy meccses eltiltást kapott. 😊

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

Christiansen
Reklamálásról: minden csapat reklamál, szinte kötelezõ ha vitatható a dolog! Na de mi értelme van, ha már úgyse változtat az ítéleten?
Igaz azon ugyan már nem, de a következõn igen...ha egy bírónak egy meccs során sokadszor reklamál ugyanaz a csapat, a következõ támadás során már
hajlamos részrehajlóan ítélni, "nehogymár mindig ellenük fújjak"

Vétlen kezezés pedig létezik, esés közben, sorfalban állás stb.
Nem szokták befújni, ha nem akadályoz közvetlenül gólhelyzetet.

miilann
szerintem eléggé fontos h a játékosok ne kényük kedvük szerint rugdalják el a labdát,mutogassanak és pofázzanak be a bírónak
a bírót tisztelniük kell,teljesen mind1 h mekkora hülyeségeket fúj be,az õ szava dönt soha nem is értem h minek mennek oda veszekedni a bíróval ha már lefujt valamit,visszafordítani ugyse fogja max kap egy sárgát a reklamáló

a lesrõl annyit hogy kiváncsi lennék te 10bõl hány lest fújnál be helyesen,protipp: egyet kb,persze tudom nekik pont ez a dolguk h 10bõl10et helyesen ítéljenek meg de hát emberek,hibáznak

olyan meg nincs h szándékos/vétlen kezezés csak olyan van hogy kezezés

amugy nem olyan egyszerû a bírók dolga mint amilyennek leírod,figyelniük kell 22 játékost,a két partjelzõt,a negyedikjátékvezetõt stb

persze valóban sok a hiba,talán túl sok is,de ha zavar menj el OKJ-s játékvezetõi tanfolyamra azzal segíthetsz az ügyön. 😊

||| HALA MADRID!!! ||| GOOO ALONSOOO GOOO!!! ||| FLY EAGLES FLY!!! |||

Taranov
Maguknak és a bíróknak.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Bog I Hravti!

Jó lenne már, ha az UEFA és a FIFA végetvetne az akarnok játékvezetõk uralmának! Náluk mindennél többet számit, hogy ne szóljanak/mutassanak nekik be, senki ne dobja/rugja el a labdát idegességében, de kinyivadhat a játékos, mert a biró nem figyel a faultra/ütésre. A lesekrõl már nem is szólva (tegnap is a portugál-svájc elsõ félidejének végén, lezseren beintettek s nem adtak meg egy szabályos gólt). Tele vannak modern kütyükkel, kommunikálhatnak egymással, mégis hülyeséget hülyeségre halmoznak. Kiváncsi vagyok, hogy a spanyol Villars (a biróküldés atyja) mi a fene alapján választotta ki õket. Képtelenek eldönteni a leseket, a szándékos és vétlen kezezések közti különbséget, a becsúszón átvetõdõ játékosok szinészkedését, a testtel való játék szabályosságát, az összekoccanások és a szándékos könyöklések/hátraütések szabályosságát/szabálytalanságát, stb. Tisztelet a kivételnek...
5c0rp330n
márpedig csak akkor nyernek. a kis szõröstalpú szerencsétlenek nem fognak a nyomába érni az EB eddigi legjobbjának (toronymagasan mellesleg), erre mérget vehetsz. egyébként sztem nem kell félni, nem fogják odaadni a meccset a románoknak, õk nem taktikáznak ilyen dolgokkal. az hallottam h azt nyilatkozták, hogy nem csak meg akarják nyerni az EB-t, hanem úgy akarják megnyerni, hogy megmutatják, hogy szép focival is ugyanúgy lehet nyerni. ebben a mentalitásban pedig nincs helye kegyelemnek a románok ellen, szarrá lesznek verve.

poppe
német szakimakinak van egy kis esze akkor ballackot leülteti, slájmtengert meg beteszi kezdõnek! <#circling>

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;