Foci EB 2008

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
ejj de jó lenne tudni a ma esti eredményt 😄

Ha jól emlékszem Lubos valahol a 16-os sarkán/szélén volt, onnan õ úgy látta hogy az orosz faultolt, de nem látta, hogy elõzõleg már kinn volt a labda. Mivel háttal volt a pj-nek, csak annak a hangjelzésére ment konzultálni vele és vonta vissza a sárgát.
Már irtam, hogy pont a játék felgyorsulása miatt fiatalitották a jv-kart! ma 45-év a felsõ korhatár a nemzetközi szinten (de az NBI-ben is), mig pár évtizede ,ég az 50, sõt 55 is volt. Egyébként marhaság, mivel egyéni jelleg, hogy ki mennyire jól fut, illetve jól lát a pályán! Sok harmincas gyengébben fut/lát mint egyes 45 felettiek!
jah azt tudom hogy itt nincs olyan mitn a kosarban, keziben stb, arra akart iranyulni amit irtam, hogy olyat meg nem lattam fociban sem hogy elloves utan amikro a kapu fele tart konkretan a labda, lefujnak a mecset😄

3. A támadás nem volt nagyon gyors, ill. ez a partjelzõvel ellentétes oldalon volt, tehát valahol arra kellett volna járnia Michelnek. (mindkét eset). Az iram természetesen nem hasonló a megyében. De itt gyakrabban elõfordul, hogy egy gyors játékos kiogrik félpályáról, és a jv. csak lohol utána. Negyvenrõl ítél, ha esetleg a kapussal ütközik a pj-vel ellentétes oldalon.

2.Erre nem emlékeztem. Igen, a támadást általában végig szokták engedni, és itt nincs olyan, hogy a sípszó kezdetekor elhagyta-e a labda a lövõ játékostt, mint pl.kézinél.Ill marha nehéz megítélni, és általában nem jellemzõ szituáció.

1. az a les, amit a birók annak látnak!Mellesleg a holland-olaszon Puhl is lest erõsgetett, hiába bizonyitották neki (az UEFA is), hogy a szabályok értelmében nem volt az.
2. biztos bemutatták, hiszen ezt szabály irja elõ. Hogy a kamerák mutatták e vagy sem, az más tészta.
3. a játékvezetõ úgy kell helyezkedjen, hogy se ne zavarja a játékot, de lehetõleg a legtöbbet lásson a szabályok betartásából. Ezért átlós a futásiránya a pályán. De a játék felgyorsulása miatt nem biztos, hogy mindig közelrõl tudja követni a dolgokat. ezért kell a videobiró. nehogy az mond már, hogy az NBII-ben vagy a megyében is hasonló az iram!
gabber_saviola
:]

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

limperatore
az elõtte lévõ se rossz 😄

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco

2. igen kivolt irva hogy +1perc hosszabitas es mint mondtam a gol 121:01 nel szuletett. (az aktualis tamadast altalaban vegig szoktak engedni, persze volt mar kivetel)

gabber_saviola
uccsó kép a legkomolyabb 😄ddd

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

1. Nmcsak én láttam lesnek, de más is. (Sms-ezõ a tv-ben) Itt nem olvastam vissza . hogyan alakulnak a vélemények.
2. Bemutatták-e táblán,ki volt-e írva, mennyi lesz a hosszabbítás?
Mert tegnep igen, tehát valami nem egészen stimmel a tegnapelõttel. Egyébként a jv. annyit hosszabbít, amennyit akar, egy bizonyos elvek szerint.
3. Úgy kell helyezkednie, hogy lehetõleg mindent jól lásson!
lsõ benyomásra egy 0 kilométeres kezdõ játékvezetõnél lehet hívatkozni, hogy ressz. Egy profo jv elsõ benyomása legyen semleges!
A videóbíróról és a rádióról annyit, hogy ha megye III-ban is lesz, akkor lehet EB is. Addig talán jobb jv-ket kellene válogatni!
A videóbíró ide, rádió oda, sztem mindkét esetnél nagyot hibázott, amit a másodiknál részben korrigált.

John Cena
elsõ meg az uccsó kép az készXDXD

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

2. 121perc 1 masodpercben lottek a golt. 121:00 nal mar repult kb a labda.

háát, az Anatóliai félsziget inkább Európa, mint Ázsia (hamár a Kaukázus is Európa, nemde? no meg Ciprus is, vagy Izland is!). A legfontosabb város mégsem Ankara, hanem Isztambul s az a Balkán fsz-en van, nem igaz? Egyébként Izrael nem az Eb selejtezõkön vett részt?
Moszlimok az albánok és a bosnyákok is, szintén Európában. Egyébként Atatürk óta a török hadsereg vigyázza, hogy az iszlám ne jusson hatalomra Törökországban.
sz4bolcs
Jó, persze, utólag én is kamuznék valamit.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

No akkor mégegyszer számodra:
1. nem volt les, számtalanszor visszajátszották. A lökés az OK, dehát ilyen sok van , amit vagy észrevesznek/komolyan vesznek vagy sem.
2. gólöröm elég hosszú volt, s a hosszabbitásokban volt 2 csere is (egy-egy). Egy csere átlagban fél perc hosszabbitással jár.
3. Lubost nem túl kedvelem, de ha te 15-20 m-rõl észreveszed, hogy valakinek a lábfejére lépnek (pláne ha takarásban van!), akkor nem sas- hanem röntgen szemekkel rendelkezhetsz.
A rádiós kommunikáció valahogy ezen az Eb-n nem túl jól mûködik. A labda úgy nézett ki a visszajátszásokkor, hogy valóban kinn volt. Ettõl még lehetett volna sárga, de a biró dönt! Mellesleg, megintcsak a videobiró létének/nem létének a kérdése. A biróknak jelenleg nem játszák vissza a jeleneteket! Az elsõ benyomás után itélnek.
LasCar16
tovább kell lépni, dolgozzad fel<#zavart1>

#acm

desigo

Arjen Robben tegnap lágyéksérülés miatt nem lépett pályára.

REAL MADRID

Sziasztok!
Egy másik fórumról tévedtem ide, egy-két gondaolat a negyeddöntõk játékvezetésérõl:
1. Portugaál-német
-német egyik gól les, másik kétkezes lökés elõzte meg
Távozik a szebb focit játszó együttes...
2. Horvát-török
Mért kell 15-perc után két percet hosszabbítani gólöröm, és talán egy csere miatt. Nem emlékszem, hogy a táblát bemutatták, de mindegy, a jv-nek joga van bármit tenni. (a tegnapin mutattak táblát, és lubos mp-re fújta le beadás közben.Nyílván erre felhívták a figyelmét az eligazításon az elõzõ nap történtek miatt)
Távozik a szebb focit játszó együttes, marad az igen-igen mázlista, Allah ölében levõ együttes.
3. Holland-orosz
Két, eddig igen jó focit játszó együttes.
A hollandok a pontrugások kivételével helyzetig sem jutnak... Az oroszok egymás után dolgozzák ki a szebbnél szebb helyzeteket.
Michel barátunk kétszer eredményt befolyásoló módon belenyúl a meccsbe.
Rálépnek a csatár lábára, közben hátulról meglökik, mindez futás közben, büntetõterületen belül...Tovább...
Egy semmiért második sárga lapot ad egy orosz játékosnak, kimegy a partjelzõhöz, visszavonja, hogy elõtte kint volt a labda.
Kérdéseim:
- rádiós kommunikációnál vajon miért ment ki?
- megye III-ban egyezményes jelekkel lehet kommunikálni, hogy a labda kint volt, messziról, rádió nélkül
- ha már kint volt a labda, és tényleg szándékos szabálytalanság történt- azaz állt a játék, attól függetlenül, hogy mikor sípolt az a hülye - akkor is sárgát kell adni a vétkes játékosnak a szabályok szerit. De semmi nem történt. A holland rájátszott...
És Kassai a studióban félremagyaráz!!!
Most már értem, a mai meccsen miért Pandelnek szurkol!! Egyébként nagyon kíváncsi lennék a jv. ellenõri jenentésekre....Mit írnak Michel barátunkról...Ilyen rossz játékvezetés az Afrika Kupán sincs!
De végül tovább ment a szebb focit játszó csapat!!! Hiába michel barátunk minden ténykedése!
Hát röviden ennyit!
Vároma véleményeiteket, éljen a FOCI!

Punker
ezt hamarabb is mondhattad volna 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Count Adyn
Nekem az oroszok hoztak 105 pontot😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

poppe
nem lesz, én mondom neked a 420 pontommal <#pias>

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

John Cena
IWIW-en pontok: 173,5 egyre jobban esek le😛

BADE
ezekszerint mégiscsak igazam lett,hogy az oroszok lesznek a meglepetéscsapat

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

John Cena
Olasz - Spanyol Hajrá Sponyolok és 1-0 lessz

I.C.ram
Ezt írtam én is...
Firerock
nem kötelezõ de õk meg a hollandok játszák a legszebb focit. eddig a holladoknak drukkoltam mostantól a Ruszkiknak. Érted?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

minimize
magasan megemelem a kalapom a tegnapi Orosz válogatott elõtt.
magabiztosan fektették 2vállra a végsõ esélyes Hollandokat. gratula!!

No one can stop Death!

poppe
utálják õket ázsiában mert nyugatbarát, ennyi

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

I.C.ram
Bár Törökországnak nem EU-ban van a fõvárosa. Akkor nem tudom 😛

Bár õk már az EU-ba is bepofátlankodnak sajnos 😞 Nem értem, mi keresnivalójuk itt. Se kultúrájuk, se vallások nem európai (ezt nem negatív értelemben mondtam).
I.C.ram
Tudtommal amelyik kontinense van a fõváros abban a labdarugószövetségben van alapjáraton az ország. PErsze vannak kivételek, mint Izrael. Bár ott inkább biztonsági intézkedések miatt van ez, szerintem...

Vicces is lenne egy Egyiptom-Izrael vagy egy Szíria-Izrael meccs idegenben 😄 Úgy átlag 2-300 ember tuti meghalna 😄

Másik érdekes dolog, hogy Ausztrália átment az Ázsiai Labdarugószövetségbe az óceániaiból. Gondolom túl gyenge volt számára a mezõny.
Besz
Más oka nemigen volt rá: nem volt eltiltva, sárgalapot sem kapott eddig és tudtommal nincs komolyabb sérülése sem. Esetleg összeszólalkozott az edzõjével? Marad a taktikai pihentetés, legalábbis szerintem. <#nemtudom>

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

hunbasser
a futballban nincsen "ha" meg "volna"

egyébként igazad van,Robben azért nem kis pléya,az õ helye szerintem mindig is ott van a kezdõben,de ha kisebb sérülései is vannak,legalább egy félidõt simán megérdemel.

ReaL MaDRid x siempre

sz4bolcs
Azt nem értem, mire pihentette. A következõ meccsre? 😄

Komolyan, ilyet csak valami nagy bundával tudok elképzelni.

sz4bolcs
HOPPÁ HOPPÁ! Most bukott le, biztos a doppingszer miatt zöld a nyelve!!

Besz
Ha Robben játszott volna, másként alakultak volna a dolgok. Nagy hiba volt pihentetni. Kulcsszereplõ lehetett volna a gyors letámadásokban, mint ahogy eddig is kivette ebbõl a részét. Az elsõ orosz gól után mindenképpen be kellett volna hozni. Jók voltak az oroszok, de meg lehetett volna fogni õket, mindjárt az elején, és akkor nincs gond. Hollandia jól játszott eddig, de leginkább akkor játszott látványos focit, miután megszerezte a vezetést. Nem voltak felkészülve arra, hogy hátrányban is ugyanazt a magabiztos, nyugodt támadófocit játsszák: ez átment kapkodásba (melynek eredménye volt az a sok eladott labda, rossz passz), és érdemtelen távoli lövési kísérletekbe (melyek csupán elvették a lehetõségét egy esetlegesen megjátszható csapattárs helyzetbe hozásának).

Úgy látszik, csoportelsõnek lenni nem túl kifizetõdõ. Kiderült, hogy a csoportmásodik jobban összeszedi magát a megpróbáltatások után, a látszólag jobb pedig elbízza magát, és már-már túlságosan elõre tekint. Mindhárom esetben le kellett volna szállni a földre, és nem utolsó sorban nem lett volna szabad lebecsülni az ellenfelet. Kíváncsi leszek, hogy vajon Spanyolország tanul-e a kiesõ csoportelsõk hibáiból, és a legerõsebb kerettel lép-e pályára mindenféle mérlegelés (pihentetés, sárgalapok, más taktika stb.) nélkül.

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

hunbasser
hehh,én is fogadtam a hollandokra,mondván hogy jók az oroszok,jók,de azért a hollandok csak megverik õket...aztán most puff :\ mondjuk azért a németeket megteszem egy 5000-essel,de ott is továbbjutást teszek,nem pedig rendes játékidõbeli német gyõzelmet.a történtek után már nem merem.

ReaL MaDRid x siempre

Rage47
már arra is gondoltam hogy erre megy ki az egész😄
desigo
mi pénzt kaszáltak a sportfogadó irodák... <#szomoru1>
Rage47
most értem haza...
ezt nem hiszem el, tényleg az oroszok nyertek?😄 direkt az a csapat veszít, akire fogadok lol
Solten
Nem az zavar hogy kiesett az oranje. Hanem ilyen überláma focit mutatva esett ki. Ha most elqrvult szerencsétlen lennék azt hinném hogy a ruszkik a világ lenagyobb spílerei és kitenném a szovjetúnió zászlót... <#hehe>

Saor Alba

Mor3llo
Lehet, egyelõre mégis elõrébb vannak a németek 😊

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Solten

Saor Alba

desigo
Solten
Egyet megfigyeltem ebben a topikban: qrvaszar jós itt mindenki.. <#hehe>

Saor Alba

MaSzKa
sztem német logot csinálj magadnak jobban jársz 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Solten
Természetes. A mandátuma csak a hollandok szerepvállalásáig szólt. Holnap nyernek a spanyolok és Lascar16 is így tesz... <#hehe>

Saor Alba

LasCar16
tulipánéletûek voltak...

#acm

MaSzKa
ahogy nézem lekerült a narancssárga logó 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______