Foci EB 2008
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már irtam, hogy pont a játék felgyorsulása miatt fiatalitották a jv-kart! ma 45-év a felsõ korhatár a nemzetközi szinten (de az NBI-ben is), mig pár évtizede ,ég az 50, sõt 55 is volt. Egyébként marhaság, mivel egyéni jelleg, hogy ki mennyire jól fut, illetve jól lát a pályán! Sok harmincas gyengébben fut/lát mint egyes 45 felettiek!
2. biztos bemutatták, hiszen ezt szabály irja elõ. Hogy a kamerák mutatták e vagy sem, az más tészta.
3. a játékvezetõ úgy kell helyezkedjen, hogy se ne zavarja a játékot, de lehetõleg a legtöbbet lásson a szabályok betartásából. Ezért átlós a futásiránya a pályán. De a játék felgyorsulása miatt nem biztos, hogy mindig közelrõl tudja követni a dolgokat. ezért kell a videobiró. nehogy az mond már, hogy az NBII-ben vagy a megyében is hasonló az iram!
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
2. Bemutatták-e táblán,ki volt-e írva, mennyi lesz a hosszabbítás?
Mert tegnep igen, tehát valami nem egészen stimmel a tegnapelõttel. Egyébként a jv. annyit hosszabbít, amennyit akar, egy bizonyos elvek szerint.
3. Úgy kell helyezkednie, hogy lehetõleg mindent jól lásson!
lsõ benyomásra egy 0 kilométeres kezdõ játékvezetõnél lehet hívatkozni, hogy ressz. Egy profo jv elsõ benyomása legyen semleges!
A videóbíróról és a rádióról annyit, hogy ha megye III-ban is lesz, akkor lehet EB is. Addig talán jobb jv-ket kellene válogatni!
A videóbíró ide, rádió oda, sztem mindkét esetnél nagyot hibázott, amit a másodiknál részben korrigált.
Moszlimok az albánok és a bosnyákok is, szintén Európában. Egyébként Atatürk óta a török hadsereg vigyázza, hogy az iszlám ne jusson hatalomra Törökországban.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
1. nem volt les, számtalanszor visszajátszották. A lökés az OK, dehát ilyen sok van , amit vagy észrevesznek/komolyan vesznek vagy sem.
2. gólöröm elég hosszú volt, s a hosszabbitásokban volt 2 csere is (egy-egy). Egy csere átlagban fél perc hosszabbitással jár.
3. Lubost nem túl kedvelem, de ha te 15-20 m-rõl észreveszed, hogy valakinek a lábfejére lépnek (pláne ha takarásban van!), akkor nem sas- hanem röntgen szemekkel rendelkezhetsz.
A rádiós kommunikáció valahogy ezen az Eb-n nem túl jól mûködik. A labda úgy nézett ki a visszajátszásokkor, hogy valóban kinn volt. Ettõl még lehetett volna sárga, de a biró dönt! Mellesleg, megintcsak a videobiró létének/nem létének a kérdése. A biróknak jelenleg nem játszák vissza a jeleneteket! Az elsõ benyomás után itélnek.
REAL MADRID
Egy másik fórumról tévedtem ide, egy-két gondaolat a negyeddöntõk játékvezetésérõl:
1. Portugaál-német
-német egyik gól les, másik kétkezes lökés elõzte meg
Távozik a szebb focit játszó együttes...
2. Horvát-török
Mért kell 15-perc után két percet hosszabbítani gólöröm, és talán egy csere miatt. Nem emlékszem, hogy a táblát bemutatták, de mindegy, a jv-nek joga van bármit tenni. (a tegnapin mutattak táblát, és lubos mp-re fújta le beadás közben.Nyílván erre felhívták a figyelmét az eligazításon az elõzõ nap történtek miatt)
Távozik a szebb focit játszó együttes, marad az igen-igen mázlista, Allah ölében levõ együttes.
3. Holland-orosz
Két, eddig igen jó focit játszó együttes.
A hollandok a pontrugások kivételével helyzetig sem jutnak... Az oroszok egymás után dolgozzák ki a szebbnél szebb helyzeteket.
Michel barátunk kétszer eredményt befolyásoló módon belenyúl a meccsbe.
Rálépnek a csatár lábára, közben hátulról meglökik, mindez futás közben, büntetõterületen belül...Tovább...
Egy semmiért második sárga lapot ad egy orosz játékosnak, kimegy a partjelzõhöz, visszavonja, hogy elõtte kint volt a labda.
Kérdéseim:
- rádiós kommunikációnál vajon miért ment ki?
- megye III-ban egyezményes jelekkel lehet kommunikálni, hogy a labda kint volt, messziról, rádió nélkül
- ha már kint volt a labda, és tényleg szándékos szabálytalanság történt- azaz állt a játék, attól függetlenül, hogy mikor sípolt az a hülye - akkor is sárgát kell adni a vétkes játékosnak a szabályok szerit. De semmi nem történt. A holland rájátszott...
És Kassai a studióban félremagyaráz!!!
Most már értem, a mai meccsen miért Pandelnek szurkol!! Egyébként nagyon kíváncsi lennék a jv. ellenõri jenentésekre....Mit írnak Michel barátunkról...Ilyen rossz játékvezetés az Afrika Kupán sincs!
De végül tovább ment a szebb focit játszó csapat!!! Hiába michel barátunk minden ténykedése!
Hát röviden ennyit!
Vároma véleményeiteket, éljen a FOCI!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
magabiztosan fektették 2vállra a végsõ esélyes Hollandokat. gratula!!
No one can stop Death!
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™
Bár õk már az EU-ba is bepofátlankodnak sajnos 😞 Nem értem, mi keresnivalójuk itt. Se kultúrájuk, se vallások nem európai (ezt nem negatív értelemben mondtam).
Vicces is lenne egy Egyiptom-Izrael vagy egy Szíria-Izrael meccs idegenben 😄 Úgy átlag 2-300 ember tuti meghalna 😄
Másik érdekes dolog, hogy Ausztrália átment az Ázsiai Labdarugószövetségbe az óceániaiból. Gondolom túl gyenge volt számára a mezõny.
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
egyébként igazad van,Robben azért nem kis pléya,az õ helye szerintem mindig is ott van a kezdõben,de ha kisebb sérülései is vannak,legalább egy félidõt simán megérdemel.
ReaL MaDRid x siempre
Komolyan, ilyet csak valami nagy bundával tudok elképzelni.
Úgy látszik, csoportelsõnek lenni nem túl kifizetõdõ. Kiderült, hogy a csoportmásodik jobban összeszedi magát a megpróbáltatások után, a látszólag jobb pedig elbízza magát, és már-már túlságosan elõre tekint. Mindhárom esetben le kellett volna szállni a földre, és nem utolsó sorban nem lett volna szabad lebecsülni az ellenfelet. Kíváncsi leszek, hogy vajon Spanyolország tanul-e a kiesõ csoportelsõk hibáiból, és a legerõsebb kerettel lép-e pályára mindenféle mérlegelés (pihentetés, sárgalapok, más taktika stb.) nélkül.
"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz
ReaL MaDRid x siempre
ezt nem hiszem el, tényleg az oroszok nyertek?😄 direkt az a csapat veszít, akire fogadok lol
Saor Alba
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Saor Alba