Titán, a többrétegű rejtély
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Na, ekkora tévedést... Isten és Isten fia, nem mindegy ám.)
Kara kánként folytatom tanításom.
Van egy olyan mondás, hogy csak annyi súlyt emelj, amennyit elbírsz, máskülönben sérvet kapsz. Ez az egyik.
A másik dakota mondás pedig úgy szól, hogy ne emelj súlyt, ha nem kapsz érte semmit.
A székely mondás kicsit hasonló: Isten koporsóját sem ingyen õrizték.
A kínait most kihagyom.
Érted!?
A teleport esetén a kvantumállapotot meghatározó információt továbbítják,majd azt használva elõállítanak egy ugyan olyan állapotú részecskét mint az elõzõ volt,melyet megsemmisítettek,a féregjárat pedig egy közvetlen összeköttetés a téridõ pontjai között,olyan mint egy alagút a hegyen át....
és ha így nem elegendõ a ráfordítás, ill. kiderülne hogy nem átléphetõ a holtpont a keretek adta legnagyobb "energia" ráfordítással, miért nem szabjuk újra a kereteket, nem igaz hogy nem elképzelhetõ ennél jobb "gazdaságosabb" társadalmi forma. csak egymással tudunk versenyezni? már ha télleg kell.. miért nem fogadjuk el hogy lehetnek idegen értelmes arcok, akikkel egyszer szembe kell néznünk, miért nem egyesülünk az õ fantom képüktõl hajtva? 😊
AU, CA, NZ dettó.
Ami a behajózást illeti, érdekes, hogy Noé sztorija révén tulképpen lelkileg erre már fel vagyunk készítve. Na, bummm!
Fotont már sikerült,(pár centire),de sokan ezt is vitatják......
Ha jól tudom most elektron teleportálásán dolgoznak 2-3 éve........
Az,hogy egy embert Naprendszernyi távolba teleportáljanak az nem mostanság lesz,ha egyáltalán lehetséges...
Szerintem hamarabb leszünk képesek féregjáratot nyitni,mint embert,vagy más összetett dolgot teleportálni....
Elvileg lehetséges egy ekkora transzport de gyakorlatilag ekkora mennyiségû ember behajózása olyan nagy hátteret kíván hogy azon bukna el, az ûrhajó mint megoldás sztem csak párezres tételekben járható út egy több millió embert befogadó hajóba (hacsak nem eleve hibernált emberekrõl van szó) hetekig vagy hónapokig tartana a behajózás, mire az emberiség eljut olyan szintre hogy ekkora hajókat tud építeni és az infrastruktúra is meglesz hozzá addigra már nem is lesz szükség rájuk (remélem 😊
Nem tudom a teleport kutatás hogy áll de erre a célra inkább az lenne az alkalmas szvsz.
Méret kérdése. Az ûrben összeszerelt hajók sokkal nagyobbak lehetnek, mint bármilyen földi jármû.
példa:
Ausztráliában van elég hely az Indiaiak mégse költöznek oda, egyrészt mert az ausztrál kormány nem engedi (semmi garancia nincs arra hogy a leendõ kolóniák engedélyezik majd a bevándorlást) másrészt az indiaiak sem akarnak külföldre költözni 1 milliárd ember mozgatásához az ûrhajók nem elegek minimum egy csillagkapu kellene mint a tévében 😊
Aztán a kolóniák kitalálják hogy többé nem a Föld gyarmatai hanem önálló bolygók és jó emberi szokás szerint kezdõdhet a starwars
És ha pl az univerzumban találnának egy olyan bolygót mint a föld ami lakatlan, de a az emberi életre aklalmas, miért ne lenne rá jelentkezõ. Szerintem ha most feldobnák ezt a témát, akkor már most is lehetne rá vállalkozó kedvû embereket találni, akik hajlandóak lennének arra, hogy megvessék lábukat egy új bolygón, és kialakítsák azokata a feltételektet amelyek szükségesek egy nagyobb számú népesség befogadására és ellátására.
Nyugalom a hosszú élet ritka!
A Föld túlnépesedése sztem itt a Földön fog "megoldódni" nagyon kellemetlen módon, a fejletlenebb népek fognak megint a fasz rossz oldalára kerülni.
Mondjuk nézzük meg a világot úgy 200 évvel ezelõtt, amikor azt gondolták, hogy a víznél nehezebb anyagból nem lehet hajót építeni... :-) Vagy 100 éve amikor a repülés még olyan dolog volt, mint 15 éve a mobiltelefon.
Ezután gondoljunk elõre 100, 200, vagy 1000 évet. Na ez már nem fog sikerülni... Számunkra elképzelhetetetlen dolgok lehetnek/lesznek addigra. Persze ha marad értelmes leszármazottunk ezen a sárgolyón. Ha ezen a bolygón nem tudunk rendesen élni, akkor másik bolygón sem fogunk tudni, ha ezen tudunk akkor meg minek mennénk másikra...
Lassan különben a Föld a terraformálása lehet majd fontosabb kérdés mint a Titáné vagy Marsé az alábbiak miatt is:
1. Jóval nagyobb mint a mars.
2. Jóval közelebb van hozzánk.
3. Nagyon megszoktuk. :-)
Úgyhogy hajrá Föld!!!
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
igen, Európa is elfogy, míg India, Kína, Africa meg úgy nõ mint az állat.. De hiába vannak sokan, ha a 98%-kuk olyan buta mint egy tuskó... A világot nem viszik elõre, de cserébe oylan problémákat okoznak...
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Emberek elszállítására valami erõs sugárvédõ brukolattal ellátott ûrhajóval lennénk képesek, de annak meg hatalmas tömeg lehet, amit mozgatni is kell. Nem csoda hogy eddig nem sikerült kivitelezni.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Tök tuti, ha én leszek az USA védelmi minisztere, kirúgom a picsába a NASA összes jelenlegi faszfejét, és felveszek ebbõl a fórumból pár embert. OOOOOOOllllyan okosak 😊
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Egyébként köszi a súgást. Mostmár képbe vagyok.
Megsugom öcsisajt, hogy mind Ausztralia, mind Amerika lakott volt am azelött is, hogy a feher ember betette oda a labat. Ez azt jelenti, hogy az emberi eletre alkalmas volt mindket kontinens. Na mar most kerdem en, hogy a Mars emberi eletre alkalmas? Nem! Szoval sokkal egyszerubb elmenni pl. Afrikaba, kiirtani nehany bennszulott torzset, elvenni a foldjuket es letelepedni, mintsem raketakkal cirkalni az urben. Pl az amcsiknak kellett a koolaj. Kimentek erte az urbe? Nem. Odamentek a szomszedhoz es elvettek. Mert ok is neznek am sok-sok sci-fit, csak ok nem hiszik am el mindet. :o)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A Mars egy halott bolygó, a Föld (még) nem az. Néhány holdról tudják/feltételezik, hogy még nem hûlt ki a magja, de azokra biztos nem férünk el...
Amúgy a fejlett országokban éppen a népességfogyás a gond. (Ez a nagy modern civilizációs életforma egyre terméketlenebbé teszi a férfiakat, és ettõl függetlenül is elveszi a kedvet a gyerekvállalástól.)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Viszont tartogatnak még érdekes küldetéseket,amikbõl kiderülhet számunkra is valami érdekes: http://www.jpl.nasa.gov/missions/future_missions.cfm
Csupa metán <#vigyor3>#vigyor3><#alien2>#alien2>
Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!
Most is ez a helyzet. Valószínuleg mesterségesen kell létrehozni az ûrhajó körül egy mágneses erõteret. A normális meghajtások fejlesztéséhez úgyis nélkülözhetetlen lesz használható mobil erõtértechnológia létrehozása.
Az emberes urutazas zsakutca. Ha kiborgokat epitunk magunkbol, akkor tudunk kolonizalni valamit, emberi formankban szerintem kizart.
ha el tudjuk pusztitani a földünkön az élethez adott körülményeket, akkor az életre nem adott körülményeket ugyanazon eszközökkel... egy két megfelelõen elhelyezett vágással biztos pörgethetünk pár ezer évet a titánon, hm?
Szerintem ez az élet rendje.
6. A terraformálásra még várni kel szerintem egy jó ideig.
Nem szabad kényünk-kedvünk szerint mindent átalakitani. Ja és Ha ezt akarod akor az idegenek is megtehetik a bolygonkal.
WOW
Nem értem mit csodálkoztak annyit a tudósok azon amit a huygens talált a légör rétegeirõl egyértelmû volt nekem hogy sokban fog különbözni a földitõl.
\"Két dolog végtelen, a világűr és az emberi butaság, de az előbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein