169
  • melcsy94
    #169
    nekem ez a film tetszett eddig a legjobban habár mindegyiket non szeretem:DDez a film jobban sikerült az ötödikhez képest
  • Hittler
    #168
    ne nevezd voldinak!! Voldemort...
  • KnightRider
    #167

    Jó volt Ralph Fiennes-t Voldieként látni, bár már megszoktam Haupttsturmführer Amon Göth szerepében... És amikor Hermione Harry nyakába ugrik, boldog voltam, nagy H/Hr shipper lévén...
  • tutajos1965
    #166
    biztos hogy jo lehet de én még nem láttam!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • zander6
    #165
    ez a kedvenc filmem
  • fasza
    #164
    herryt tényleg szétlövik a végén(meghal?????????????????????????????????????????????)
  • fasza
    #163
    I semély szerint szeretem a Harry Pottert:) de nem vaami nagy kaland amúgy nekem a DOOM jobban bejön ja pop-ról foratnak filmet mega hitman ről?? me nem artana ja meg a far cry-ról sem
  • norbeszs
    #162
    ha igen irjátok már le a címét!
  • norbeszs
    #161
    csináltak hozzá szinkront?
  • winnie
    #160
    ott 200 oldalban lenyomják a vébét:)
  • Cat #159
    most hogy mondod, ez fel se tűnt :D szóval a könyvben volt meccs is? :D

    remek adaptáció lehet akkor a film

    Ayumi: én ugyanigy vagyok, szóval filmeket láttam, könyvet egyet se olvastam (majd ha megjelenik mind a hét, akkor, talán). Ne várj sokat, és akkor nem csalódhatsz :)
  • winnie
    #158
    azt észre fogod venni, hogy semmi értelme nincs a kviddicses felvezetésnek, hisz egy meccset sem mutatnak:)
  • Ayumi
    #157
    Én (ha minden igaz) csütörtökön nézem meg a barátommal..Eddig mind a 3 filmet láttam (tetszettek is), de a könyveket nem olvastam.
    Mások szerint is sok mindent kihagytak ebből a 4. filmből, de szerintem ezt én nem nagyon fogom észrevenni, mivel nem olvastam a könyvet (gondolom ez alatt hogy sok mindent kihagytak belőle, arra gondolnak, hogy sok minden nincs benne ami a könyvben benne volt)...:)
  • Cat #156
    megnéztem
    A kritikák alapján nagyon jó filmet vártam, vszinüleg ezért csak átlagos nálam, habár kevés helyen unatkoztam. A másik amit vártam hogy sötét hangulatu lesz - hát ez se jött be - lehet a moziközönség poénos(nak szánt) beszólásai, röhögései miatt.

    Nem tetszettek a totálisan öncélú animációs részek (pl. a hajónak csak a teteje látszik és felmerül a tengerből) - ezek ugyan lehet hogy a könyvben 3 oldalban le vannak irva, de a filmben tökéletesen érdektelen látványelemek, amik ráadásul nem kapcsolodnak sehova. Volt egy pár ilyen.
  • rgerg
    #155
    Ez nagyon jóóóóóó:-D
    Még ilyet.
    (Bár szerintem Poe sokkal jobb,és csak fele annyira művészi mint Wells)
  • yesss
    #154
    http://www.viktor.org/humor/PPT_DOC_SWF_EXE/sayit.swf
  • kandeláber
    #153
    http://www.boxofficemojo.com/
  • Alien1024
    #152
    az elsö nap menyi be vételt hozott
  • DEXTER92
    #151
    Inkább képet a temetőbeli dologról tettek volna a cikkbe
  • rgerg
    #150
    EZ NEM BUGYUTA!!A VÉRED VESZEM!!!MEGHAAAAAAAALSZ:-DDDDDD

  • Commandante
    #149

    Vazzee, egy bugyuta gyerekmese miatt ennyi frocsogest!?! Inditsunk mar el megdönci-burgerkiraly vitat is! Ja es egy ujpest-fradiba is beszallnek!

    Amugy meg mindenki kocsog, aki szereti a HP-t. Meg az is, aki nem. Meg az is, akit egyaltalan nem erdekel a tema. :o)
  • chipie
    #148
    Kedves reloader!

    Képzeld az elejétől fogva olvasom ezt a fórumot is, és épp azért írtam neked, mert tényleg sok be/hozzászólásodat olvastam már. Az hagyjám, hogy még számolni se tudsz, ugyanis ez már a negyedik hozzászólásom, tehát az amire reagáltál először a 2 volt, de ilyen stílusban csak a disznókkal szoktak társalogni. De lehet, hogy azért dumálsz így, mert te is ezt szeretnéd? Legyen!

    Szálljál már magadba jó! Úgy ugatsz mit akit ütnek! Csak az a baj, hogy már baromi sok embernek elege van itt belőled!

    Egyébként azt írtam, hogy nme baj hogy a negatív véleméyedet elmondod, csak ne azt kelljen olvasni a fél fórumban! Tudom tovább lehet lapozni a tiedet, de a másik fele pedig sajnos azzal kell hogy foglalkozzon, hogy neked válaszoljon, mert ők se szeretik a leszólást.

    Sokszor még a választ se olvasod el rendesen, így aztán tényleg ne legyél magaddal olyan nagyra!

    Egyébként ez a fórum pont nem azoknak az emebereknek való, akik Rowling-ot és munkásságát nullának nézik, mint ahogy egy sör érleléséről szóló fórum se azoknak valók, akik csak belekötnek abba is hogy miért sárga vagy miért keserű, sőt miért isszák egyesek.

    Tudod az ilyen embereknek jobb, ha nem látogatják ezeket a fórumokat, mert semmi másra nem jók csak a kötözködésre, ami meg csak az internetes szemét tömegét növeli.

  • Komolytalan
    #147
    Te nagyon láma, először nem veszed észre, hogy Tolkien szerepel a mondataimban nem Rowling, most meg írónevekre keresgélsz, holott idézetre kellett volna. Tényleg tanulj meg olvasni, értelmezni az olvasott szöveget, aztán állj le valakivel vitatkozni.
  • Ádám 30
    #146
    Láttam a HP 4-et és nagyon tetszett! Ajánlom mindenkinek hogy nézze meg.
  • rgerg
    #145
    Az elöttem levő két hozzászólást már el sem olvastam.

    Egyet jegyezzetek meg:
    Biblia-73 400 000 Találat

    és nem a világ legjobb könyve:-)

    Fárasztóak vagytok:-DHogy lehet ezzel a sráccal vitába szálni?Komolyan azt hiszitek hogy meg lehet győzni?Mondogassa csak az igazát:-)

    (mellesleg a Korán(Quran)3 610 000 találatos)
  • reloader
    #144
    Még annyit, hogy a Te megállapításodból, hogy Wellsnek van 100 év előnye, egyenesen következne, hogy akkor mondjuk Dante Alighieri-nek már 20-30 millió találatának kéne lennie, de ezzel szemben ez csupán 2.400.000.
  • reloader
    #143
    100 év előny? Az nem előny, az hátrány. Pont ez a dolog pikantériája.

    Vizsgáljuk meg csak egy kicsit ezt a száz évet ami szerinted olyan nagy előny.

    Az internet kb. olyan 15-20 éve játszik egyre jelentősebb szerepet a marketingben, a média olyan 35 éve. Ezek durva saccolások, bátran ki lehet javítani.

    Volt ez alatt a száz év alatt két Világháború, mikor sokan nem azzal voltak elfoglalva, hogy éppen melyik könyvet olvassák el.

    Ebben a régióban közel negyven éven keresztül el volt nyomva a Sci-Fi, pont a nagy írók korában, mert ugyebár ide nem szívesen engedték be a tudomáényos irodalmat a nagy szocializmusban. Ezt már leírtam korábban, ennek azon egyszerű oka van, hogy veszélyesnek tartották az álmodozást, nehogy a végén valakit valami rendszerellenes tettre vigyen egy ilyen könyv.

    Ezt jól meg lehet figyelni egyes orosz írók műveiben, ahol a kommunizmust éltették, és egy olyan jövőbeli világról akottak képet melynek alapja a ez a rendszer.

    Tehát ez az 100 év nemhogy előny, hanem csúnya hátrány, nem beszélve arról, hogy egy élő, aktuálisan sztárolt valakit természetes, hogy több helyen említenek meg, de hogy egy 60 éve elhunyt ember még le is körözze. . .
    Ehhez hozzátartozik az általad említett példa is, se Asimov, se Poe már nem él, tehát egyáltalán nem lepődök meg a számokon, inkább azon lepődtem meg még én is, hogy Wells még így is lekörözi Rowlingot.

    MInden egyes szegmenst vizsgálj meg, és azokat a dolgokat is vedd bele amire felhívtam a figyelmedet.

    Ha Poe kapna fele annyi reklámot mint Rowling ma, akkor 12-14 millió találat lenne belőle.

    Ez a nagyság.

    Örülök, hogy kitértél a hazai viszonylatra, bár én ebből nem vontam le semmit, én elsősorban a világviszonylatot vettem alapul.

    Asimov sok magyarnak ismertebb név mint Wells(no nem azért mert jobb író, egyszerűáen ismertebb), és persze később is született, tehát még frisebb az emlékezet, ha úgy tetszik.
    Olyan Ő mint Lem, bár szvsz Lemnél jóval több jobb művet írt Asimov, de Lem-et is befuttatták, no persze nem annyira mint most Rowlingot.
  • winnie
    #142
    wells elismertebb, mint rowling. 100 év előnye van, de a gugli szerint ő nyer.

    Tehát egy olyan írót jobban számon tart az Internet, aki már majd 60 éve elhunyt, mint a mostani, média által súlykolt, akutális Rowlingot.

    akkor nézzük meg, hogy mi a helyzet asimov-val, vagy az idézett poe-val.

    A google "Asimov"-ra 3.230.000 találatot adott ki.
    "E.A. Poe" nevére itt 3.030.000 találatot ad ki!!
    "J. K. Rowling" nevére itt 7.470.000 találatot ad ki!!

    A magyar oldalakon ezzel szemben Asimov 168.000
    Rowling nevére 120.000 találatot ad ki.

    nézzük, hogy a logikád alapján milyen következtetéseket is lehet ebből levonni.

    akkor most mi van a világ és a hazai viszonylat viszonyaival, amiből dőre következtetést vonsz le?:)

    "hatalmas író az, akit már életében is ennyire számon tartanak."

    "Tehát egy olyan írót jobban számon tart az Internet, mint a mostani, általad sulykolt, nem-akutális Asimovot és Poe-t együtt véve."

    Jó ötlet volt tőled ez a google.
  • winnie
    #141
    hehe:) próbálkozik derekasan, szerintem akarta szeretni a könyvet és csalódott.

    vagdalkozik, ha meghazudtolják, akkor nem ismeri be, hanem tovább vagdalkozik.

    vannak alsórendű vitapartnerek. akinek inge.
  • Kis-Bob
    #140
    Öregem, te nem vagy semmi! Megkértelek, h idézd a hibám, de nem ment. Ezért úgy gondoltad, hogy keresel egy másik mondatrészt, amibe belekötsz. Csak az volt a gond, hogy nem olvastad tovább. Akkor rájöhettél volna, hogy a vélemyényem kettőssége miatt kezdtem így.

    Ne haragudj, de nem akarok tovább vitatkozni olyannal, aki fórumról fórumra halmozza a hülyeséget (lsd: C5). Orrkoppintás? Nem tudtál értelmes választ adni rá... Elgondolkodhatnál, ha mindenki a te furkóságodat állítja, akkor talán lehet benne valami. Szerinted ez úgy megy, hogy 1 hónapja regisztráltálsz az SG-n, és osztod az észt, ezért kötelező mindenkinek hanyatvágnia magát az okosságaidtól?

    Ha ez téged megnyugtat, akkor aláírom a papírt, h te vagy a világ legokosabb embere, csak hagyd már végre abba a lódítást. Egyébként megígérhetem, hogy ebben a témában már nem vitatkozom tovább veled, mert mélységesen beégtél mindenki elött.
  • reloader
    #139
    Tehát tényszerűen, Wells-t világviszonylatban több oldalon említik meg mint Rowling-ot!

    Tehát egy olyan írót jobban számon tart az Internet, aki már majd 60 éve elhunyt, mint a mostani, média által súlykolt, akutális Rowlingot.
  • reloader
    #138
    Világviszonylatról írnál Te most?

    A google "H. G. Wells"-re 8.580.000 találatot adott ki.
    "J. K. Rowling" nevére itt 6.350.000 találatot ad ki!!

    A magyar oldalakon ezzel szemben ez 48.100
    Rowling nevére 98.400 találatot ad ki.

    Nem tudom milyen 30-40-ről akarsz itt társalogni, de bizony hatalmas író az, akit még halála után is sok sok évvel ennyire számon tartanak.

    Jó ötlet volt tőled ez a google.
  • reloader
    #137
    És nehogy azt gondold, hogy az játszuk, engem leszólnak aztán akkor többet nem is írok ide. Egy nagy büdös francot!

    Biztos sokak megrökönyödtek, mikor felismerték, hogy bizony van aki szinte egy nullának tartja Rowlingot, de ezt el kell fogadni. Én is elfogadom ha valakinek tetszik, nem ez volt a probléma kiindulópontja.
  • reloader
    #136
    Látod, ebben az egy hozzászólásodban meg is cáfoltad saját magadat. Engem nem kötelező olvasni. Az én hozzászólásaimat lazán át lehet ugrani.

    Szerinted mennyire van több jogosultsága annak, aki szereti és megírja, mint annak aki nem szereti és megírja ezt?

    Szerintem semennyivel sem. Ha visszaolvasnál, látnád, hogy én beírtam egy véleményt, mire letámadtak, hogy ez bizony nem az a vélemény aminek itt helye, kérdem én miért nem?

    Én nem akarok flémelni, egyszerűen mások nem fogadták el az én véleményemet, úgyhogy javaslom mielőtt ilyen elhamarkodottan ítélkeznél olvasd el a legelejétől a témát és utána próbáld a szememre vetni, hogy én szólok be itt mindenkinek.

    Én megírtam a véleményemet, normális ember ezt tiszteletben tartja, de voltak akik ezt nem fogadták el, hát ahhoz csak jogom van, hogy akkor kiteljesítsem a véleményemet, vagy Te úgy gondoldo, hogy neked valami nem tetszik, megírod aztán beszólnak és elkullogsz? Remélem nem vagy ennyire "megalkuvó".
  • reloader
    #135
    Felnyitni a szemeket:)
    Komolyra fordítva a témát, engem nem érdekel, kinek mi jön be, de az általános igényességet bizony műfaji korlátok nélkül is górcső alá lehet venni.

    Akinek tetszik HP annak tetszik, na de amikor azt olvasom, hogy Rowling a világ egyik legnagyobb írója, akkor ellenállhatatlan késztetést érzek, hogy ezt megcáfoljam.
  • reloader
    #134
    Pedig sorolhatod:)

    A mesének tanúsága, tanulsága is lehet, de ha gondolod, átmész a nyelvészek fórumára és ott érdeklődsz.
  • reloader
    #133
    Az, hogy mit sorolnak a Sci-Fi kategóriájába az egy nagyon szubjektív témakör. Sokan Sherlock Holmas némely történetét is a Sci-Fi kategóriájába teszik, mert régen még nem a "csim-bum, lézerpisztolyt" jelentette a műfaj.

    A Sci-Fi, tudományos irodalmat jelent. Az aranybogárban egy részletes leíyrás van arról, hogy némely titkosírást hogyna lehet megfejteni, ez bőven kimeríti a tudomáynos irodalom kategóriáját.
  • Komolytalan
    #131
    Keress rá a googleban, és találsz vagy 30-40 magyar cikket, ahol a firkász idézi is, annyira megfogta anno. Meg próbál ilyen idézetet találni Wellstől - sok sikert:-P
  • chipie
    #128
    tudom, hogy sok elgépelésem van/volt, de így hajnali 0:12 táján majdenm kuksötétben így sikerült
  • chipie
    #127
    Kedves reloader!

    Ha nem tetszik akönyv vagy a film és azt egyszer leírod az ok, de már nagyon unalmas olvasni azt a sok rizsát amit nyomatsz. Ha gerjeszteni akarsz egy kis flémt, akkor keresd már máshol. Már egyszerűen fárasztó, hogy sok hozzászólást kezdek el olvasni különböző fórumokon és a te kötözködésdet kell olvasnom ahelyett, hogy valami értelmes kritikát, vagy nem csak cseszegetést olvasnék. Csak úgy süt belőled a mások lenézése, s olyan magas lóról beszélsz, hogy az még a Rekordok Könyvébe is bekerülne!

    Ha ennyire nem tetszik, akkor ne fogalakozz vele. Az világosan látszik, hogy más véleménye szinte soha nem izgat, akkor az se izgasson már ennyire, hogy a többi ember agya, hogyan rohad el/sorvad el!
    Te magad is elítéled az olyan embereket, akik nem olvasták a regényt, te mégse arra támaszkodsz, amit ebben a témában olvastál, hanem amit a sznobizmusod mondat veled!

    Egy könyvet / filmet elolvashat/megnézhet valaki csak a szórakozás kedvéért is. Ha te tanuságot akarsz mindenbe keresni, akkor tegyed ,de ha olyat olvasol/ nézel aminek a fő célja a szórakoztatás, és nem magvas gondlatok, akkor az életben sokszor fog még csalódás érni.

    Ez a film a negyedik volt, mint ahogy a könyvsorozatból is megjelent már 5 rész, ha már 2-t olvastál/láttád, tudhatod, hogy mire számíts a következőben, így ha meglepődsz, mert már az előzők se tetszettek, hogy jé ez is rossz, akkor a hiba benned van, ugyanis a könyv/film akkor nem neked készült. Olvass mást, nézz mást, de ezt a fröcsögést légyszíves valami erre való helyen folytasd légyszi (pl.: Fradi- Újpest mérkőzés)!

    Kösz

    Chipie