41998

photoshop-banner.jpg
  • dzsuvajoe
    töröld...
  • SeLFisCH
    köszi elég jól megy. Néha a széleinél kicsit elcsúszik,de megoldom
  • droidika
    szemszín
  • SeLFisCH
    valaki elmagyarazna vagy adna egy jo tutorialt profi szemszinezeshez ps-ben?
  • dzsuvajoe
    nektek sem láccik a képem? akkor ITT! van mégeccer
  • VRSDM
    na . ps-es kérdések jöhetnek bátran
    na . nem ps-es kérdések - beszélgetések (bexterfasza-tevepina stb. :S)
  • droidika
    + oo sincs!? / vazeg /
  • dzsuvajoe
    Godness, csak az Íro 6.0-ámban meg nincs benne helyesen a G betű
  • droidika
    ...sajna a fordítóprogramom, csak a természet szót ismerte fel :(
  • dzsuvajoe
    Dodness of Nature ;)
  • droidika
    ...ennek a vége lesz, a füstbe ment terv? /milyen címet adnál neki?/
    ...szép színes
  • dzsuvajoe
    Hvakerültem? MAMIIIIIII! Na, hogy ne csak lámaarcú néniket lássatok! ITT! van valami szép és tökéletes ;) :
  • droidika
  • gameplusz
    riszpekt mindkettotoknek, csak sok volt ma a pia es nem vettem eszre :D :P
  • droidika
    ...esetleg #8334 ! /ami zavaró lehet, hogy azt is megmutatja, hogy csinálj magadnak brush-t /
  • Shiwo
    CS 2 alatt (de asszem sima CS-vel is..)

photoshop - presets - brushes mappába pakold a .abr kiterjesztésü fájljaid..
    ha esetleg futott volna a PS, mikor bepakoltad akkor indítsd újra..

megtalálni úgy tudod, hogy rányomsz a brush tools-ra, fent, ahol a méretét lehet állítgatni, van 1 lefele mutató nyil, amire lejön egy menü-szerüség..és ott lesz 1 jobbra mutató nyilacska..ha arra is rámész, ismét kijön 1 rakat minden...nah, ott megtalálod a brushjaid..
  • gameplusz
    #8332 esetleg vki? :P
  • Shiwo
    szerintem ha photoshop-jellegü kérdése van valakinek, az nem feltétlen off..és könnyen lehet, hogy nem csak a kérdező hall új dolgokat..
  • brashA
    OK,kösz, többet már nem off-olok...
  • droidika
    ...köralakú rész azon részéről ahol süti a nap, vágj ki egy daradot, és tedd rá az árnyékos részre. / áttetszőségét levéve, pontosan rá tudod tenni, ha nagyobb darabot vágtál ki akkor le tudod radírozni /
    ...megfelelő szélességű klónbélyegzővel is meg tudod csinálni! / ALT a napos részen ,és körívet követve húzod az árnyékosban /
  • brashA
    mármint nem a padlóárnyékot akarom eltüntetni, meg a rács részről is sikerült, csak a rács szélét, azt a kör alakút nem tudom normálisan megcsinálni a rács az már OK
  • mikusmate
    Na csak most olvastam... Nem vágtam semmit :D ilyen volt a kép :P
  • brashA
    kösz nektek megpróbálom felhasználni a következőkben az itt hallotakat...
  • Shiwo
    vagy nagyon aprólékos munkával az árnyék alatti és feletti részeket felhasználva másolsz át részeket, és utána patch toolsal kozmetikázod..
  • droidika
    ...klónozd le a felette vagy a fej jobb oldalán /képen/ levő rácsot! ahol megnyomod az ALT gombot azt klónozza!
  • Shiwo
    a képet elnézve, a tutorial készítője sem fáradozott sokat az árnyékkal...de ha már mindenáron elakarod tüntetni, folyamodhatnál akár trükkökhöz is.. például, hogy az egész "padlót" kivágod onnan, keresel vmi hasonló mintást gugliba, elforgatod a megfelelő szögben (pl transform - distort-tal) és beteszed...
  • droidika
    brush telepítés
  • brashA
    na szóval az a gáz hogy itt...
    http://www.worth1000.com/tutorial.asp?sid=161099
    a szellőző balalsó sarkából nem tudom kitisztítani/eltüntetni/kiklónozni Catherine Bell arnyékát úgy ahogy a tut-szerző csinálta, mert a konturokat nem tudom klónozni mert pont olyan nincs sehol a képen...
  • gameplusz
    Nekem az lenne a kerdes (ha mar igy atmentunk ASKTOPICBA) hogy a leszedett brush-okat ha bemasolom aps konyvtarba, akkor hol talalom meg azokat PS-en belul? Mert eddig meg nem sikerult. (CS2 amateur user.)
  • Shiwo
    ezt a kérdést én sem értem teljesen...pontosabban magyarázd el légyszi.. vagy képpel illusztráld, hogy mit is akarsz..
  • Shiwo
    esetleg még jó trükk lehet, ha miután körbejelölted amit akartál, használod a select - modify - smooth -ot.. képmérettől függően megadhatsz sugarat.. (kicsi képnél 1-2, nagynál mehet akár 4-5 is..)..ahol nagyon "éles/hegyes" a kijelölés, ott a sugárral lekerekíti
  • VRSDM
    hmmm? hát ívben húzod a clone brush-t :D nemis igazán értem ha van egy karikád hogy hogy clone-ozod ? végighuzod az íven... nabummm
    vagy én vagyok már megint hülye hogy nemértem?
  • brashA
    kösz a tippeket aszthiszem megpróbálkozok velük... de ha már lehet kérdezni...
    ...clone brush-al hogy lehet íveket lekövetni??? ha mondjuk egy nem linéáris vonal (közel a körhöz) egy kis hiányzó részét kéne leklónoznom azt hogy tudom megcsinálni?
  • VRSDM
    figy én lasso-val jelölök (néha 1px-es brush)
    magnetic-el lehet szépen csinálni (én azt használom)
    de ha van időd és kellőképp türelmes vagy akkor pen tool-al "path" modban lehet a legszebben csinálni ;]
  • brashA
    neeeee, az nem lehet lassssszó!!!!!
    vagy az?!!???
    és freehand, magnetic, vagy pontösszekötéses vagy...??
  • VRSDM
    lasso úgy csófolják hogy lasso. bizony ... " l a s s o " ;]
    tessék ügyeskedni ;]
  • brashA
    MÁTÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!!!!!!!!
    A #8224-es hozzászólásba beszúrt képeden hogy a fenébe tudtál ilyen szép kivágást készíteni?? Mármint nem a csaj, vagyis az is, de hogy maskolás, magic wand, vagy mi,hogy lehet ilyen "sallang"mentesen kivágni valamit, még kezdő vagy de én akkor mégkezdőbb, szóval lécci írd le minden pontját hogy lehet iet csinálni, kösz...
    (tudom hogy ez nem AZ a topic de azér mégis...)
  • VRSDM
    bizony Shiwo-nál a jópont ;]
    majd holnap a suliba megalkotom a szabályokat :D /másra úgy sem jó az oksola ;]

/hidas? hát ugy nézek én ki mint aki úúúgy ráér?
  • dzsuvajoe
    NEm rosz ötlet! Támogassom!

NEkema fejem luktet kurvára:)
  • droidika
    ...vedd el a tojásait! / TÉMA: Idén Elmarad a Húsvét! /