41998

photoshop-banner.jpg
  • RIZLA
    a varázslat a nyomtatási képben rejlik :)
  • zsolesz92
    Szóval, ugyanúgy 12*12 lesz csak 1 hüvelykre beleszór 72 vagy 300 pöttyöt
  • VRSDM
    a pixel nem fizikai mértékegység.
    a nyomtatód pontokat (DOT per INCH) tud "pettyinteni" ^^

• zsolesz92
    Azt nem értem ezzel a DPI-s játékkal, hogy ha megcsinálom 12*12cm-ben a képet 72 pixel/inch-ben, akkor az miért lesz jóval kevesebb pixel, mintha 12*12cm 300pixel/inchben csinálom...

Honnan tudom hogy ha kinyomtatom, 12*12 cm lesz?
    vagy a kép ugyanakkora marad csak a pixelsűrűség nagyobb?
  • pxxl
    de abban a pillanatban ott te voltál a legerősebb :D kicsi az esélye, hogy pont ugyanakkor szakított burkot mégegy kis sneci :D (bár annyira nem kicsi) és különben sem apád farkában, hanem anyád méhében :D
  • JackMeadow
    "Ha egyszer szar kedved lesz, gondolj arra, hogy valamikor Te voltál a leggyorsabb, legügyesebb, legbátrabb sperma a világon!"

ez hülyeség, mer nem a világon voltál a legerőseb hanem apád farkában :)
  • pxxl
    wut?
  • MANOWAR
    Logo lenne.

Ha nem jönne be a kép: [img]http://static.kepfeltolto.com/small/2011/03/16/71dc7b7eb4dcb1ad143020297fcc33d1.png[/img][/url]]Link
  • zsolesz92
    Neem, valami képek lesznek rajta a felettünk levő évfolyam számára, ők ballagnak
  • SMGBAS
    Szalagavatós film? :D
  • zsolesz92
    Köszi a válaszod, szerintem egy egyszerű otthoni nyomtatóval lesz kinyomva, ahogy ismerem az osztályom precizségét, mindegy én megcsinálom a munka oroszlánrészét, a többit hagyom a "profikra", akik jobban tudják nálam :)

• SMGBAS
    Több fajta nyomtatás van, és nem mindegyik "támogatja" az átlátszó hátteret. lnik
  • Tempest
    számomra
  • Tempest
    Köszönöm / hasznos volt számodra ez a válasz!
  • Spészgószt
    áááááá
    grounge
  • Spészgószt
    "gruonge" sry állva gépeltem kimaradt az r XD
  • Spészgószt
    tölts le valami "gounge" kategóriás képet bárhonnan és tedd rá majd állítsd a blending módját valamire (soft light, lighten stb..), kapcsolgasd majd jó lesz valamelyik, ja és az opacitását is vedd le 20-30 körülire, de mondom ezeket állítgasd!
  • Tempest

Pont hogy kopottat szeretnék,most inkább csak gyűrött.
  • LSL
    Vedd ki a textúrát, vektorizáld. és jó lesz.
  • Tempest
    pl.ilyet

Esetleg olyan brush amitől karcos lenne az egész mint ahogy a festék kopik le.
  • Tempest
    Sziasztok!
    Pólóra szeretnék nyomtatni,neten feltöltött képpel van már tapasztalatotok
    hogy milyen lesz az eredmény,csináltatok már ilyet.Hól próbálkozzak ? Vagy pl. csak a betűket vagy a címert szeretném a háttért nem,vagy csak jpg lehet és igazítsam a hátteret a póló színéhez ?
  • SMGBAS

• SMGBAS
    nero cover designer :D
  • RaZoK
    Yo

Igen szokták úgy is, hogy dupla akkora méretben készítik a kreatívot (biztos ami biztos alapon jomagam is)

A dupla az dupla kell, hogy legyen, hogy pontban resizeolhato legyen.

a dpi minden kiadvány esetén 300 dpi (tehát max)

Viszont sztem célszerü utánajárni, hogy kicsi digitális nyomdába kerül e majd az anyag, mert akkor jo szokott lenni az RGB channel

ha viszont nagyipari nyomdában készítik akkor felétlenül CMYK-ban kell dolgozz. Mert az RGB kifakul a pcsába =)
  • zsolesz92
    Sziasztok. Továbbra is passzív olvasója vagyok a topiknak, lassan már nagyon rég óta :), most kellene egy kis segítség.

CD-re szeretnék borítót csinálni. Hogy érdemes csinálni?

- Megadom PS-ben cm pontosan a méretet, aztán azon dolgozok? vagy itt is célszerübb nagyban csinálni, és később kicsinyíteni?
    És a DPI-t mekkorára tegyem?

Alap kérdések, de mmégis érdekel, mert soha nem tudom hogy álljak neki :)
    Köszi a választ
  • passatgt
    az gagyibb
  • theone91
    iBooks?
  • RaZoK
    jó dolog a dropbox a munkák lebonyolítására, egyszerü mint az egyszeregy

http://www.freeimageworks.com/ <- jóféle stockok, csak nincssok :(
  • VRSDM
    [center]
  • Spészgószt
    olyan mint a you send it...csak jobb és nagyobb dolgokat tudsz küldeni, virtuális ftp jellegű file küldő, csinálsz egy accot letöltöd a kliens progit elidítod behúzod a képeket és a másik fél meg látja a mappát és ki tudja belőle szedni dióhélyban ennyi...
    freestock engem is érdekel :)
  • JackMeadow
    dropbox az mi pöcs?
  • VRSDM
    dropbox? flickr?
  • JackMeadow
    monyatok jó freestockot
  • VRSDM
  • SMGBAS
    Amúgy marquee-ben mi a különbség a scroll amount/delay között?
  • SMGBAS
    Azért akad, mert lusta voltam végigcsinálni :D A hozzánk közelebbi keze nem megy hátra, hanem ott ugrik az elejére
  • pxxl
    ha jól látom a kezdő és a végső kép ugyanaz és ezért akad a séta.mikor a bal lába van elől. az egyiket ki kellene venni
  • Spészgószt
    de a legjobb ha nem vállalkozol és úgy kreatívkodsz :D
    nehéz dió...de ahhoz nem fórumokon kell melót kunyerálni ;)
    VR nek igaza van először legyen belőled valaki, és azt nem cora katalógus gyártó droidként lehet összerakni
  • SMGBAS
  • VRSDM
    én úgy vagyok vele hogy lehet csinálni kisebb melókat itt-ott.
    lehet is belőle jó pénzeket szakítani. de hogy ha szeretni is akarod amit csinálsz, amitől persze csilliárdokkal jobb végeredmény lesz a kész munkadarab, sugározva magából a minőséget. nos hát ezt sosem éred el onnan.
    vagy annyi évig kell előtte a buta semmitmondó "szarokat" (bocsánat, tényleg ez a véleményem a nyomtatott sajtó egy részéről) szóval ki kell találni valami új dolgot, ami nem nehéz. de neki kell ülni és csinálni, fejleszteni, a legjobbnak lenni benne. majd abból egy ütős médiumot összecsapni, képek, filmek, honlap mellé mittudomén. ami körbevegy az interneten pár hét alatt (jó példa a twixtor pluginos 1000fps canon-os gyerek) és máris aki lát benned fantáziát keresni fog.

de hogy semmi melókból meg kis munkákból megélj vagy legyél az aki lennél ha tudnál. hát szerintem füst.

/nem olvasom újra. nemtudom volt-e értelme egyáltalán :D