41998

photoshop-banner.jpg
  • III dOMINO III
    "A takonycsepp legyen egyszinű"- úgyérted hogy tüntessem el róla a glow-t vagy hogy ne legyen lyukas.
    Spészgoszt, ugyan milyen színt kötnél a sporthoz a zöld helyett?Táncsak nem a lilát?

Hú, ezt a nyúlas dizájnt átkellene ültetni üdvözlőlapra. Tuti vinnék mint a cukrot.
    Te toltad össze vagy csak úgy találtad?
  • SMGBAS
    zöld szín nehezen köthető a sporthoz
  • Spészgószt
    valahogy a zöld szín nehezen köthető a sporthoz és az a takony csepp is lehetne egy konkrétabb labda mondjuk, me így semmi sport nincs benne a feliratot kivéve!
    szerintem!
    Egyébként faja
  • SMGBAS
    Na akkor:

• SMGBAS
    A takonycsepp legyen egyszínű zöld, amúgy faja :D
  • III dOMINO III
    No, amíg ti itt eldiskuráltatok a pályázós oldalakról én már össze is dobtam az első normális lógó tervemet Cenobite által nemrég belinkelt oldalra.

2 nap alat egy kicsit utánna olvastam a dolgoknak és úgy gondolom sikerült átállítanom az agyamat Pixelről -> Vektor mod-ra.

Megszületett az első igazán lógónak mondható művem.
    Személyszerint nagyon büszke vagyok rá , mivel telyesen az én agyamból pattant ki a megoldás , nem lestem semmilyen emblémáról(már azt is tudom hogy magyarul így mondják a lógót).

Egyszerűen összeírtam a témára utaló tárgyak, fogalmak listáját és kikombináltam belőlük ezt:

Egy sport bárnak kellet tervezni .
    Nagy kivetítőkön közvetítenek majd minden féle sporteseményt, miközben a háttérben zúzós rock zene szól(ez mán mekkora ötlet, maga a kánaán). Olyan estéken amikor nincs semmi fontos mecs rock zenekarokat hívnak fellépni.
    Kikötés volt hogy legyen fialalos-hiszen a célközönség fiatal baráti társaságok,legyen figyelemfelkeltő mégis egyszerő és "fleshy".

Eddig aki látta annak tetszet , de hajuk a hozzáértőket megálja a helyét vagy sem?
  • hungary27
    logos oldalmeg:http://www.logofaves.com/
  • papi08
  • passatgt
  • VRSDM
    fiúk-lányok.

tudom senki nem vagyok én itt és tényleg nem B)
    de azért valamilyen szinten csak az életem egy pici szelete lett ez a karakterrengeteg. meg szerencsére képek is azért.

és nagyon értékes visszatekinteni a trendeket, a társaságot. és szóval most így egész jópofa megint.

tényleg örülök hogy ilyen jókat beszélgettek/tünk dolgokról. a mikéntjéről. és nem a hatvan hatodik outer glow meg buta montázs van terítéken.

szóval nagyon tuti. örülök :) így tovább.
  • RaZoK
    hát ti buborékba éltek esküszöm
  • Spészgószt
    Erről is pont írni akartam, ezek a kezdő "álmai"! Betervezed a havi 10-20 elfogadást a leadott 100-200ból :DDD A valóság egy picit nagyon más és azt se felejtsd el, hogy pályázni se ingyen lehet a jobb helyeken (a rossz helyeken meg nem keresel), szóval az acc-ért fizetni kell, vagyis hogy tehess ajánlatot (20-30 vagy több amit írtál), minimum egy üzleti acc kell. A free accok mindíg is hátrányosabbak és korlátozott számban pályázhatsz, kevesebb referenciát tehetsz fel, nincs kontakt infód, nem írhatsz üzenetet stb...stb...weboldala válogatja!
  • cenobite
    Szerintem egy kezdőnek is jó próbálkozás lehet, ha szabad idejében pályázgat ilyen project-ekre. Okés, hogy sok lesz a visszautasítás, de sokat is lehet tanulni belőle.
    Másrészt ha tényleg komolyan csinálja valaki mondjuk napi 8 órában, mintha melóba menne be, akkor tényleg lehet vele keresni. Egy hónapra számoljunk 20 munkanapot. Minden nap elkészít 2-3 logo-t és esetleg egy két könnyebb melót - névjegy, levélpapír, stb... ahol a logo már adott, csak a design-t kell elkészíteni. Szóval egy nap mondjuk lead 5 anyagot. Az egy hónapban 100 leadott munka. Én úgy gondolom, hogy ebből a 100 leadott anyagból - főleg ha nem olyan erős a mezőny, mert bizony ilyen is van, összejön mondjuk 10-15 munka. Persze lehet hogy ne rögtön, de addig is erősödik a portfoliód és tanulsz is. Szóval ha csak 10 db. 200 USD-s pályázatot nyertél, az már egész szép összeg és otthonról dolgozol, nem ugatnak bele a munkádba, azt vállalsz el amit akarsz. Ne felejtsük, hogy 200 USD-s munkákról volt szó csupán, de simán megnyerhetsz néhány 300-500 USD-s munkát is.
    Persze - mint mindenhol - itt is lehetnek hullámvölgyek, ezt bele kell kalkulálni. De kitartással, szorgalommal és a megfelelő trendek figyelésével szép eredményt lehet elérni.
    Webdesign fronton nem tudok nyilatkozni, abban nem vagyok otthon. De ott még nagyobb a pénz.

Úgyogy én csak bíztatni tudok mindenkit, aki egy kis kedvet érez magában, hogy pályázzon mindnre amire csak lehet, van elég sok megbízható külföldi oldal. Hajrá!
  • cenobite
    Kellemes ránézni. Tetszik!
  • VRSDM
    "szeretem a trendeket"

alattam is egy friss, lendületes, jó dizájn van.
    mégse vágja rá 10 fogorvosból 10 hogy nézdmá milyen almás.

na erre akartam kilyukalni :)

39142 -
  • passatgt
  • RaZoK
    kösz mindenkinek, 2 éves designról beszélgetünk amúgy :D

egyébként szeretem a trendeket. utálom az ódivatu dolgokat.
  • VRSDM
    amugy mindketto nagyon szep, nem leszoltalak. mielott meg.
    mert tenyleg szepet csinaltal. csak egy picit nagyon pont ugy nez ki mint az osszes hasonlo design.
  • VRSDM
    a tied tul divatos
    a masik jobban illeszkedik egy nagy vallalthoz...
  • MANOWAR
    szintén a tiedet favorizálnám, az elsőben a kép szebb.
  • zsolesz92
    Nálam is a tied a jobb. Az elsőben nekem nem tetszik a menü, meg a tied letisztultabb.
  • hungary27
    tied szebb szvsz.
  • RaZoK
    * eyébként nekem teccik, szép rendezett
  • RaZoK
    tess

• LaliK
    Lájkoltam :D
    Az első helyezettet megtudnád mutatni? :D Csak mert nemtudom, hogy ha ez a második, akkor milyen lehet az első? O.o
  • RaZoK
    viszont van a pályázásnak egy nagyobb lépése, a tenderek...

ha van egy kis szaros bt-d már pályázhacc tenderekre egész komoly ügyfeleknek és ha belecsöppensz egy nagy buliba akkor nagy az öröm :D
  • RaZoK

ezzel majdnem nyertem 1500 dodót (sajna csak második lettem az meg nem kap semmit) ^^
  • RaZoK
    csatlakoznák az előttem szólohoz.

bár én ezekben sajnos már nem hiszek, lefutottam én is a magam köreit, pályágattam ilyesmik de számos csalódás ért e téren.

sajnos a kezdő grafikusok (nem a szarok) ugyan akkora eséllyel pályázhatnak mint egy nívós / professziónális tervező.

adott egy amerikai konzervatív 50 éves pöcs aki lófaszt nem ért a dizájnhoz, van neki egy project managere aki lényegében tanácsokat ad és vezényli a projectet, de a végleges döntést akkor is a főnök hozza meg aki télleg lófaszt nem ért a témához.

nem tud különbséget tenni "s budget ketchup és globus ketchup között"

ha talál valamit a dizájnban akár egy szín akár egy elrendezés amit megfogja akkor azt választja és a többit leszarja...

a professzionalitás nem mérvado, nem véletlen, hogy díjnyertes dizájnerek nem pályáznak, mert abszolute fölösleges. aki minőséget akar az megkeresi az emberét és kifizeti neki a zsíros bankókat amúgy is.

de indulásnak teljesen jó dolog pályázni mert:

- gyakorolsz
    - lesznek referenciáid (még ha nem is valósak)
    - és ha szerencséd van (mert kell hozzá) akkor egy kis jetta is ütheti a markodat

sok sikert, de ne szálljatok el és ne kapjatok vérszemet :D
  • zsolesz92
    Hátakkor köszönömszépen a felvilágosítást :)
  • Spészgószt
    haggyad már ezeket, a kutya nem tudja hogy te VízElek néven milyen munkákat csinálsz a neten a világ másik végére :D
    Kell egy paypal számla amire jön a zsé, azt meg megint nem tudja az apeh, hogy a te folyósámládra honan miből jött 1kiló a saját paypal számládról.
    póker és a többi állatfaj után se adózik senki :DDDD az baszna be!
    Vannak melók (amerikai) amihez kell a külföldi a W9-tax (amerikába kell adó nyomtatvány a munkavállaláshoz), de ezek ritkák mint a rózsaszín holló. Mindenki leszarja, hogy ki csinálja meg a melót csak ócsón és gyorsan kész legyen. Ezé vagy nagy hátrányba a "punjabigecikkel", hacsak nem dolgozol bagóért...eleinte, aztán ha van elég feedbacked és referenciád, már lehet emelni az árat és akkor tudják, hogy a munkád minősége jó ezért meg is fizetnek...az indulás nehéz!
    ezek az oldalak freelancer néven találhatók a neten, magyar is van 1-2 de azok túlnyomórészt csak sms-el lerántós kamuszarok, a több ezer látszólagos melóból kb 10-20 az valós...PL e-piac, meg mostanság indult még ezen felbuzdulva pár....csak józan ésszel belegondolva mikor van egy új induló oldalon 1000 fizetős meló...lol....a másik hogy pont ilyen külfi oldalon tömegével vannak olyan SEO nevű munkák, hogy írj 1000-10.000 kamu bejegyzést regelj be 1000 néven vagy indíts 10000 kamu munkát egy új weblapon, a legjobb az induló fórumok, ahova 10000 hozzászólást kell megírni :DDDDD
  • zsolesz92
    Helyes ;)

És ha eladsz egy honlapot egy ismeretlennek? Ő követelheti rajtad?
    És mikortól kell belőle adóznod? Hogyha be vagy jelentve, ezzel a munkával?
  • papi08
    Itt az a lényeg hogy a logó elkészüljön. Teljesen mindegy hogy eredeti, vagy nem eredeti a Photoshop-od, ha Painttel, vagy GIMP-el csinálsz logót és azt fogadják el, akkor is megkapod érte az összeget:)
  • RaZoK
    XDD

telibeszarják kb
  • zsolesz92
    És egyébként ha így készítesz logót, pl erre az oldalra, akkor nem is kell az eredeti photoshop?

Vagy ez hogy működik, amikor bizonyítani kell hogy eredeti a PS? vagy nincs is ilyen?

Nem mintha nekem ne lenne eredeti, csak a barátom fodrászának az anyukája is szeret ilyeneket csinálgatni
  • zsolesz92
    Felkeltette érdeklődésem ez a logós oldal.
    Tudtok még esetleg ilyet, ami megbízható? Esetleg magyar nincs ilyen?

Nagyon jól jön nekem gyakorlásnak is, amennyiben tényleg ezzel szeretnék foglalkozni :)nem beszélve arról, hogy még soha nem adtam el munkát, mindig csak ismerősnek csináltam ingyen, meg csak ingyenes versenyekre nevezgettem, szerintem eufórikus állapotba kerülnék az első alkalommal, ha megnyernék egy ilyet :D

Aki pedig hivatásszerűen csinálja ezt, hogy kezdte? Akár webdesign, akár bármi ami photoshophoz kapcsolódik? Az az igazság, hogy mástnagyon el sem tudok képzelni munkának, de akkor bele kell húznom :D
  • VRSDM

verem az asztalt :'DDD :$
  • SMGBAS
    Baz+, mit találtam xD
  • SMGBAS
    A szaxofonos képnél dőlhetett volna ugyan abban a szögben a szöveg mint a hangszer
  • III dOMINO III
    No, végre van mit nézni a topic-ban.
    Nekem az Inbox Adademy és az OSSCube jön be a legjobban,de azért a többi sem olyan rossz.
  • cenobite
    Ahogy ígértem néhány logo/névjegy amiket a közelmúltban készítettem. Néhány nagyon pozitív fogadtatást kapott, de volt olyan is hogy simán lepontozták és egyből ment a levesbe. Ez van. :)