41998

photoshop-banner.jpg
  • gazgoblin
    "es retusnak nevezi"
    http://en.wikipedia.org/wiki/Retouching

Nem érzem hogy égnék mások előtt, nyugodtan jöhet a kritika nem vagyok sértődős!

De elég az off...építő kritika jöhet, ostoba szemantikai kérdés nem érdekel

Hiányolsz valamit a képről? Nem működik a végeredmény? Baxa aszemed valami rajta amin javíthatnék esetleg?
  • ktomi22
    omfg.. epp arra utaltam hogy ha allitgatsz 1 effect beallitasain majd nyomsz ok-t..aztan esetleg meg 1-2 effektet radobsz, akkor az NEM retus.. raktal ra par effectet es kesz.. ez nem PS munka.. ez 5 eves gyerek is tudja izelesenek megfeleloen allitgatni.. nem mondom hogy en ertek hozza..de ez már bosszanto hogy ha valaki ilyeneket berak es retusnak nevezi.. nem bantasbol irtam.. ha annak vetted elnezest kerek..
    sőt, ellenkezoleg.. azert irtam hogy tisztaban legyel vele, es ne egj le masok elott legkozelebb..

az esetleges fogalmazasi es irasi hibakert elnezes kerek elore is, .. csak gyorsan megirtam, mert sietek vissza meloba
  • gazgoblin
    Kevés vagyok én ahhoz hogy háromból megoldjam...de ott a kép, mutasd be azt a három lépést hagy tanuljunk már valamit!
  • ktomi22
    3 effect es maris retus..
  • Bexter
    érdekes
  • gazgoblin
    :D alkesz/lepukkant 17 éves...ez kell a kiscsajoknak..ehhez én már öreg vagyok
  • pxxl
    hát ha ezt akarta, akkor egészségére. az biztos, hogy sokkal idősebbnek, és leharcoltabbnak tűnik így :D
  • gazgoblin
    Hát ja...hálisten nem lányosan/emósan utómunkált képet akart hanem valami "karcosabbat"
  • pxxl
    ez inkább detus, nem retus :D vagy nemtom hogy mondjam a retus ellentétét :D
  • gazgoblin
    saját fotó (öcsémről) és saját retus

ebből
  • VRSDM
    ne beszéljünk hülyeséget. nem is tartozik ide.
    Malakai leírta a lényeget.

Lewty sem tudja mit akar kérdezni, nem ért hozzá. (Bocsi, de így van ha ilyet kérdezel amit) Így választ sem kaphat, nyilván egyszerűbb volt itt megkérdezni mint elolvasni az első google találatot
  • Spészgószt
    rajzolva :D
  • Spészgószt
    timelapse
  • Malakai
    Ahogy mondtam, minden animáció képekből áll, amit te framenek mondasz az magyarul képkocka.

Az animációt lehet rengetegféle módon létrehozni, fotókból, stop-motion animációval, gyurma, homok, árnyjáték, ezek mind animációk, animációs eszközök. Persze a leggyakoribb a rajz, legyen az hagyományos, vagy digitális. Ez utóbbiak esetén (és a stop motionnél is egyébként) függetlenül az alkalmazott digitális technikától nagyon hasonló alapokat követnek a mai napig, a technológia csak megkönnyíti a folyamatot, hogy ne keljen minden egyes képkockát kézzel megrajzolni.

Hogy összefoglaljam az animáció attól lesz az, mert valami egyébként alapvetően nem mozgó dologról megörökítesz sok-sok képkockát és azokat egymás után rakod, a kockák változása és az azok közti folytonosság adja a folyamatos mozgás érzetét, így lesz az animáció.

De talán itt legyen vége ennek az OFFnak. :)
  • rooney8
    egyszerűen csak rajzfilm? :D

A rajzfilm olyan rajzok fényképészeti reprodukálása, amikhez különböző technikákkal mozgást és hangot illesztenek. Az ötletet a rajz és filmkamera segítségével valósítják meg. A művész megrajzolja a cselekmény színterét, és szereplőit mozgás közben. Ahhoz, hogy a mozgás láthatóvá váljon, egy 24 rajzból álló sorozatot kell készíteni úgy, hogy minden következő rajzon a mozdulat másik mozzanata látszódjon. Ezután minden egyes rajzot kamerával rögzítenek, s így lesz a 24 rajzból valamilyen mozgás egy másodpercre. Míg a játékfilm és a dokumentumfilm készítője a valós térből rögzít élő mozgást, a rajzfilm szerzője rajzolja a teret és a mozgást is.
  • LeWyTy
    Én nem mint Frame-re gondolok a képekre.
    Hanem mikor képenként megrajzolják az animációt.
    Egy random példa
  • Lyukasbogrács
    stop motion?
  • Malakai
    Mindenféle animálásban képeket raknak egymás után. :)
  • LeWyTy
    Talán fél/OFF
    Hogyan hívják azt a fajta animálást mikor csak képeket raknak egymás után?
    Biztosan van valami neve.
  • VRSDM
    abduzeedo-t nagyon szeretem!

aki meg profi tanácsokra számít http://fstoppers.com/category/post-production ezt (is) ajánlom.
  • cenobite
    Behance tényleg faszányos. Inspirációnak én még ide is bekukkantok. Jó oldal, tutorials, képek, hírek, stb...
    Logomániásoknak pedig ez egy kiváló oldal.
  • VRSDM
    vasárnapi estimese.

• VRSDM
    azok álláshirdetések, nyilván az oldal témájában érdekeltek számára összeállítva.

gyakorlatilag a magányos alkotói folyamatból kreatív crowd-sourceing lett.
    és erre való a béhance.

és pont az előző mondatból fakad, ha ügyes vagy, akkor hamar lesz nagyon sok ismerősöd aki pénzt akar adni neked!
  • zsolesz92
    igen, és többeket megkeresnek nagyobb cégek is a munkájuk alapján..
    De ezen eladni is lehet?
    Van ez a joblist, azok pl alkalmi munkák? Online zajlik az egész?
  • VRSDM
    hogy a sok rajzos összekerüljön, közösen diskuráljon a projekteken, segítsék és támogassák egymást. továbbá jó inspirációs alap.
  • zsolesz92
    A behance oldalnak mi a fő célja?
  • VRSDM
  • zsolesz92
    a van után vessző :)
  • gazgoblin
  • VRSDM
  • LeWyTy
    Swag
  • gazgoblin
    Kicsit vakít a fehér...nincs vezetve a tekintet és hiába próbálom nézni a nyulat olyan mintha közben a szemembesütne a nap

Persze ha ez volt a cél akkor faxányos lett :D

De csak hogy legyen mit kritizálnotok tőlem is, csináltam nemrég egy Lara Croft/Hunger Games mixet:
  • VRSDM
    nyulfoto kisretus.
  • LaliK
    sta.sh
  • pxxl
    imagerz.com
  • Bexter
    Tetszetős, ilyen játékot én is csináltam tavaly, nagyon sokat lendít :)
  • VRSDM
    de egy intiutiv képfeltöltőnek örülnék.
  • VRSDM
    dunno.
  • Spészgószt
    az_az
  • Dynamic
    imgurro_nem_linkelunk_batman_slapping_robin.png